Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/26/2016 Mesaje: 618
| Andreea06 wrote:Dar si daca e extrauterina, nu are hcg oricum? Ar trebui testele sa depisteze, mie aia mi se pare suspect ca nici unul din teste nu a iesit pozitiv.. Poate nu s-a spart foliculul si s-a facut chist? Are cum sa doara asta? Cred ca meme stie mai bine..
chisturile nu ar impiedica venirea ciclului, chiar daca ar fi... probabil ca doctorita vrea sa elimine posibilitatea unei extrauterine, da, dar stiu ca la un fel de sarcina (extrauterina sau molara), nu iese test pozitiv...
insa nu te alarma, mai bine du-te la control pentru linistea ta... pana luni, nu ai ce sa patesti! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| meme wrote:
chisturile nu ar impiedica venirea ciclului, chiar daca ar fi... probabil ca doctorita vrea sa elimine posibilitatea unei extrauterine, da, dar stiu ca la un fel de sarcina (extrauterina cred ca era), nu iese test pozitiv...
insa nu te alarma, mai bine du-te la control pentru linistea ta... pana luni, nu ai ce sa patesti!
deci, ca sa ma lamuresc, nu ar iesi din calcul sarcina extrauterina!
o sa astept cuminte pana luni...va tin la curent |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Eu citesc pe net ca si la cea extrauterina ar iesi testul pozitiv. Cine stie.. Delia ia si stai linistita pana poti merge luni, de acuma nu mai e in puterea ta. Cu durerea aia nu stiu ce poti face, daca un no spa te-ar ajuta (ala nici nu afecteaza bebele daca ar fi.. ) sau sa nu faci efort, sa stai cat mai mult in pat?
Eu ma mir ca doctorii de stiinta inca nu au gasit un mod de a salva si sarcinile extrauterina, daca sunt prinse din timp.. poate sunt naiva sau visatoare, dar nu le pot cumva face sa mearga spre uter de acolo unde sunt blocate? Sau nu mai e siguranta ca s-ar prinde de uter cum trebuie... in orice caz, sunt surprinsa, fiindca in multe alte arii am vazut progres, nu mai tin minte ce video am vazut, dar era tot ceva de genul ca era un blocaj undeva si cu ajutorul aerului sau a ceva ser au impins chestia aceea ce ramasese blocata.. |
|
| Andreea06 wrote:Eu citesc pe net ca si la cea extrauterina ar iesi testul pozitiv. Cine stie.. Delia ia si stai linistita pana poti merge luni, de acuma nu mai e in puterea ta. Cu durerea aia nu stiu ce poti face, daca un no spa te-ar ajuta (ala nici nu afecteaza bebele daca ar fi.. ) sau sa nu faci efort, sa stai cat mai mult in pat?
Eu ma mir ca doctorii de stiinta inca nu au gasit un mod de a salva si sarcinile extrauterina, daca sunt prinse din timp.. poate sunt naiva sau visatoare, dar nu le pot cumva face sa mearga spre uter de acolo unde sunt blocate? Sau nu mai e siguranta ca s-ar prinde de uter cum trebuie... in orice caz, sunt surprinsa, fiindca in multe alte arii am vazut progres, nu mai tin minte ce video am vazut, dar era tot ceva de genul ca era un blocaj undeva si cu ajutorul aerului sau a ceva ser au impins chestia aceea ce ramasese blocata..
Efort chiar nu fac deloc...chiar si in pat cand incerc sa ma misc ma cam doare.. No spa nu am...nu stiu, fetele care is in IT, ce recomandati?! Ca nam luat nimic, totusi preventiv... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/31/2015 Mesaje: 1312
| meme wrote:
chisturile nu ar impiedica venirea ciclului, chiar daca ar fi... probabil ca doctorita vrea sa elimine posibilitatea unei extrauterine, da, dar stiu ca la un fel de sarcina (extrauterina sau molara), nu iese test pozitiv...
Asa ceva nu exista. Daca exista sarcina oriunde in abdomen exista si Hcg in sange si testul se pozitiveaza. Poate ceva mai tarziu daca sarcina evolueaza greu dar se pozitiveaza oricum. La sarcina molara nici nu incape indoiala, intrucat acolo Hcg creste extrem de mult in scurt timp. Mie la extrauterina mi-a iesit testul pozitiv in ziua 13 dpo. O extrauterina sau molara nu iese la test doar daca e facut testul prea devreme asa cum se intampla si la sarcinile molare. Iar daca e atat de mica incat nu iese nici la test nu prea da simptome. Si da, anumite chisturi pot impiedica aparitia menstruatiei datorita dezechilibrelor hormonale. Delia nu ti-am urmarit povestea dar parca ai ceva intarziere..sper sa nu ma insel. In ce zi a cm esti? Stii cand ai ovulat? Cel mai bine mergi sa faci un test de sange si daca iese negativ poti merge la control sa iti faca eco si sa iti dea ceva sa iti declanseze menstruatia. |
|
| imi cer scuze daca am postat ceva incorect sau nu, mie chisturile niciodata nu mi-au impiedicat venirea uratilor, insa la alte persoane cu chisturi mai mari, e posibil...
citisem mai demult ca este un fel de sarcina care nu da test pozitiv, probabil ca am tinut minte gresit am cautat acuma pe net, insa nu am gasit nimic despre asta, deci poate fi o sarcina prea mica inca, de nu apare la testare, sau pur si simplu uratii intarzie si ne joaca feste, cum au facut si pana acum si mie, lui Ellis, lui DianaM...de la stres si dorinta ne dereglam hormonal singurele
pupici |
|
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| delia.c.yaya wrote:
Efort chiar nu fac deloc...chiar si in pat cand incerc sa ma misc ma cam doare.. No spa nu am...nu stiu, fetele care is in IT, ce recomandati?! Ca nam luat nimic, totusi preventiv...
Sa stii ca si eu am patit la fel si mi-a dat niste supozitoare antiinflamatoare si a trecut durerea! Ma durea ovarul drept cand ma miscam in pat sau daca mergeam mai tare sau incercam sa alerg. Dupa supozitoarele alea chiar a trecut. Era carpicon, nu stiu daca gasesti asa ceva pe acolo. La noi din cate stiu se dau si fara reteta. Eu am facut atunci si eco tv si eco abdominala si nu gasisera nimic si mi-a zis ca daca dupa supozitoare nu trece sa ma duc la medic chirurg...
Si acum ma mai doare din cand in cand in partea stanga, unde am ovarul stang lipit de uter si probabil s-au format niste aderente, dar nu e confirmat, cred ca asta se vede doar daca fac laparoscopie...
Deci e posibil sa nu ai nici tu nimic. Mie imi intarzia si o sapt sau doua si nu eram insarcinata. Fa un beta si ai rezolvat problema. |
|
| meme wrote:imi cer scuze daca am postat ceva incorect sau nu, mie chisturile niciodata nu mi-au impiedicat venirea uratilor, insa la alte persoane cu chisturi mai mari, e posibil... citisem mai demult ca este un fel de sarcina care nu da test pozitiv, probabil ca am tinut minte gresit am cautat acuma pe net, insa nu am gasit nimic despre asta, deci poate fi o sarcina prea mica inca, de nu apare la testare, sau pur si simplu uratii intarzie si ne joaca feste, cum au facut si pana acum si mie, lui Ellis, lui DianaM...de la stres si dorinta ne dereglam hormonal singurele pupici
Nu, ai avut dreptate I-am zis soacrei despre situatie, ca ea lucreaza in spital e asistenta...s-a interesat si intradevar, la sarcina extrauterina, in functie de unde se prinde, cam 90% sanse ca testul sa fie negativ... Dar a zis sa nu ma gandesc la asta...sa stau cuminte pana luni, desi a zis ca totusi nu-i normal sa am dureri asa mari.. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/16/2017 Mesaje: 335
| Bibi Bianca wrote:Multumesc fetelor pt sustinere...trec cu greu peste...raspunsuri nu am gasit. Profilul Torch si analizele uzuale au iesit bine, urmeaza sa merg la un hematolog sa imi spuna exact ce analize trebuie sa fac mai departe. O cauza frecventa a opririi in evolutie este trombofilia, asa ca am de gand sa fac mutatiile sa vedem ce iese. Nu vreau sa accept ceea ce spun medici ca "se mai intampla" sau "a fost un accident". Vreau sa stiu daca au fost cauze medicale ca sa pot remedia problemele. Nu prea imi vine sa cred ca o sarcina se opreste in evolutie fara un motiv..ceva a fost si o iau incet incet cu analizele. Insa nu reusesc sa gasesc adresa de email a dr Uscatescu ca sa pot sa ii trimit totusi un istoric. Oricum in paralel o sa merg si la un hematolog din apropiere sa vedem daca avem doua pareri asemanatoare. Acum astept menstra care vad ca de lasa asteptata cam mult..au trecut 35 de zile de la interventie si tot astept. (Asa cum nu am asteptat-o niciodata)
Bibi, imi pare rau sa aud ca a trebuit sa treci si tu prin asta.
Eu am stat de vorba cu ginecologul cand mi-a confirmat ca sarcina s-a oprit din evolutie si l-am rugat sa imi explice pe intelesul meu care ar putea fi motivul si de ce. Mi-a spus ca inafara situatiilor in care de vina sunt factorii externi, sau infectii, virusuri care reies si la analize, exista 3 cauze principale pentru care o sarcina se opreste din evolutie "fara explicatie" : anomalii cromozomiale, trombofilie sau situatia in care corpul mamei efectiv respinge sarcina deoarece o percepe ca pe un corp strain. Mi-a spus de asemenea ca un medic bun, care a urmarit sarcina pas cu pas inca de la inceput, poate estima care dintre situatii se aplica pacientei respective. Nu pot reproduce discutia cuvant cu cuvant pentru ca eram si eu cu cerul in cap cand am avut-o, dar iti spun ce am retinut, in mare: Pe motiv de trombofilie, sarcina se opreste din evolutie brusc, dupa ce a evoluat normal, fara iminenta de avort. In cazul in care este vorba de anomalii genetice, atunci sarcina evolueaza aiurea din start, cum a fost in cazul meu, se pare. El mi-a spus ca la cum a urmarit evolutia sarcinii mele, asta ar fi cam fara indoiala motivul la mine. Iar in cazul in care corpul respinge sarcina, acest lucru se observa imediat ce acesta percepe sarcina, deci destul de devreme, caz in care trebuie intervenit medicamentos din timp pentru a-l "pacali" si a mentine sarcina, de cele mai multe ori pe tot parcursul ei. Acum nu spun exact ca asa e. Asta e explicatia pe care am primit-o si eu si sper sa ajute cumva. Ca fapt divers, si eu am trombofilie si la analize mi-a iesit ca nu a fost nici o problema de coagulare pe tot parcursul sarcinii. E aiurea, te stii cu una, o tratezi pe aia de nu mai poti si ti se intampla cealalta. Incurcate sunt caile Domnului cateodata... |
|
Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| Bibi Bianca wrote: Mie deja mi s-a prescris Femibion si Aspenter, am aproape o luna de cand le iau, Femibion este foarte bun, contine tot necesarul de acid folic si B-uri. Profilul de trombofilie urmeaza sa il fac si eu insa dupa ce ajung la hematolog sa ma indrume spre anumite mutatii, desi cred ca o sa il fac pe cel mai complex, care costa 940 de lei si in functie de ce iese acolo vedem daca am sau nu trombofilie(nu stiu de ce dar cred ca asta a fost cauza)
Femibion si Aspenter am luat si eu in sarcina. Acum mi-a spus sa iau doar acid folic si iau Profecund. Mie mi-a prescris exact ce analize de trombofilie sa fac, si am gasit la Bioclinica unde sunt pachete cu analize suplimentare. Da, la fel ma costa undeva la 950 - 1000 lei. Eu tind sa cred ca nu de la trombofilie, mai ales ca am luat si Aspenter, dar ca sa fiu impacata, vreau sa le fac. E foarte bine ca le faci, ca sa vezi ce si cum.
|
|
| multumim pt explicatii Auris! sa stii ca ne ajuta pe toate sa intelegem mai bine mecanismul, inseamna ca ai un doctor tare bun... tin minte ca s-a straduit sa te ajute sa tii sarcina, ca stia ce dorita e, insa unele lucruri nu mai depind nici de noi nici de doctori... e bine ca stii de trombofilie, ca sa o poti trata din timp, asa ca nu te da batuta...oricat de dur si neplacut ar suna acum pt tine, insa eu ma gandesc ca totusi e bine ca stii ca s-a prins, deci mecanismul tau functioneaza el saracutul, asa cum e el...insa nu a depins de tine ca a fost anomalie crozomiala...asa ca tine capul sus mami, fa o pauza bine meritata si aduna-ti putere! gandeste-te ca eu in doi ani nici macar nu am putut sa obtin o sarcina, si deci inca am nesiguranta ca poate trompele nu sunt ok, ca ceva nu o fi bine!
te pup mami, si imi doresc sa revii acea auris optimista si luptatoare... take your time, you will get there!
PS: si eu am o prietena la care corpul i-a respins sarcina, 9 luni de zile a trecut prin chinuri, si medicamente, greturi incontinuu, si acuma isi strange in brate "intrusul" micut de 2 luni |
|
| lixandra_alexandra wrote:Femibion si Aspenter am luat si eu in sarcina. Acum mi-a spus sa iau doar acid folic si iau Profecund. Mie mi-a prescris exact ce analize de trombofilie sa fac, si am gasit la Bioclinica unde sunt pachete cu analize suplimentare. Da, la fel ma costa undeva la 950 - 1000 lei. Eu tind sa cred ca nu de la trombofilie, mai ales ca am luat si Aspenter, dar ca sa fiu impacata, vreau sa le fac. E foarte bine ca le faci, ca sa vezi ce si cum.
Alex, la multi ani!!!
Eu cred ca daca nu mergeam de doua ori pe saptamana la control si daca nu faceam o gramada de beta nu as fi stiut ca sarcina nu evolueaza cum trebuie. Daca mai tii minte, la mine intre primul si al doilea beta a fost o evolutie buna, s-a dublat chiar mai repede de 48h. Primul semn de intrebare mi l-am pus cand am facut al treilea beta si nu s-a mai dublat, si de acolo a inceput o monitorizare mai stricta. Ma gandesc si acum ca daca as ramas doar cu primele doua, as fi mers la eco pe la 4-5 saptamani unde evolutia era cat de cat in grafic, ca sa aflu 2-3 saptamani mai tarziu ca s-a oprit din evolutie. Si atunci m-as fi gandit si eu ca sigur e de la trombofilie. Cred ca am avut un oarecare noroc cu paranoia asta a mea. Finalul era oricum acelasi, dar macar m-a ajutat sa aflu niste raspunsuri... Cu siguranta data viitoare o sa fac la fel. |
|
| meme wrote:multumim pt explicatii Auris! sa stii ca ne ajuta pe toate sa intelegem mai bine mecanismul, inseamna ca ai un doctor tare bun... tin minte ca s-a straduit sa te ajute sa tii sarcina, ca stia ce dorita e, insa unele lucruri nu mai depind nici de noi nici de doctori... e bine ca stii de trombofilie, ca sa o poti trata din timp, asa ca nu te da batuta...oricat de dur si neplacut ar suna acum pt tine, insa eu ma gandesc ca totusi e bine ca stii ca s-a prins, deci mecanismul tau functioneaza el saracutul, asa cum e el...insa nu a depins de tine ca a fost anomalie crozomiala...asa ca tine capul sus mami, fa o pauza bine meritata si aduna-ti putere! gandeste-te ca eu in doi ani nici macar nu am putut sa obtin o sarcina, si deci inca am nesiguranta ca poate trompele nu sunt ok, ca ceva nu o fi bine! te pup mami, si imi doresc sa revii acea auris optimista si luptatoare... take your time, you will get there! PS: si eu am o prietena la care corpul i-a respins sarcina, 9 luni de zile a trecut prin chinuri, si medicamente, greturi incontinuu, si acuma isi strange in brate "intrusul" micut de 2 luni
Meme, tu esti o draguta and beyond!
Cu siguranta o sa imi regasesc optimismul pierdut pe undeva intr-un colt de suflet, cand o sa fac un pic de curatenie pe acolo. Acum mai stau un pic asa cu jaluzele trase pentru ca e rana prea proaspata si nu vreau sa reprim sentimente si trairi doar ca sa ma impiedic de ele mai in colo. Sa vina acum toate, cate sunt, in toate formele lor dubioase, ca sa le pot lasa in urma la un moment dat.
Eu stiu situatia ta, cu naveta la medic si cu tot si indranesc sa te intreb din nou daca nu ai totusi posibilitatea de a merge mai des la control. Nu stiu eu medicina nici cat negru sub unghie, dar nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva ceva la tine e trecut cu vederea pentru ca nu e monitorizat la timp. Dar hsg facusei de iti pui problema de trompe?
Te pup eu pe tine |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/28/2017 Mesaje: 5846
| Da da Aura, si eu cred ca e bine sa facem si un al treilea beta la vreo sapt diferenta de al doilea, doar asa de verificare.. si daca iese bine, gata cu ele sa nu ne stresam. Daca daca e cu semne de intrebare, e bine de stiut din timp.. Si eu ma intrebam de ce m-a trimis doctorita mea si la un al 3lea beta, ca majoritatea faceau doar doua, dar am zis ca bine, ma duc.. a fost la vreo 6 zile diferenta cand mi-a zis ea sa merg si socotise cam cat sa fie atunci. E un stres.. sa tot astepti beta-urile astea |
|
| Andreea06 wrote:Da da Aura, si eu cred ca e bine sa facem si un al treilea beta la vreo sapt diferenta de al doilea, doar asa de verificare.. si daca iese bine, gata cu ele sa nu ne stresam. Daca daca e cu semne de intrebare, e bine de stiut din timp.. Si eu ma intrebam de ce m-a trimis doctorita mea si la un al 3lea beta, ca majoritatea faceau doar doua, dar am zis ca bine, ma duc.. a fost la vreo 6 zile diferenta cand mi-a zis ea sa merg si socotise cam cat sa fie atunci. E un stres.. sa tot astepti beta-urile astea
Mama, mama, pai eu cu stresul de la beta cred ca am imbatranit 10 ani. De fiecare data cand asteptam un rezultat ma consumam asa de tare ca imi pierdeam efectiv perceptia asupra realitatii. Puteai sa vorbesti cu mine si eu ma uitam in gol, in timp ce in mintea mea erau numai calcule si rugaciuni. Doamne ce trairi... |
|
|