Clubul aspirantelor - 58
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andruu
Scris: Tuesday, May 16, 2017 3:38 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 4/13/2017
fetelor, ati auzit de vreun caz de oligozoospermie moderata+ astenoteratozoospermie severa? exista vreo sansa cu FIV? aveti vreo recomandare de un doctor bun specializat pe asta? finii mei s-au apucat si ei de proiectul bb si au ajuns aici...Cray
meme
Scris: Tuesday, May 16, 2017 4:59 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 7/26/2016
Andruu wrote:
fetelor, ati auzit de vreun caz de oligozoospermie moderata+ astenoteratozoospermie severa? exista vreo sansa cu FIV? aveti vreo recomandare de un doctor bun specializat pe asta? finii mei s-au apucat si ei de proiectul bb si au ajuns aici...Cray

sunt subiecte pe fiv aici, mai bine incerci acolo, din pacate nu prea stim prea multe despre acest subiect pale
Andreea06
Scris: Tuesday, May 16, 2017 5:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/28/2017
Andruu wrote:

Eu sunt curioasa ca nu prea stiu de astea, daca stiti voi.. pentru diagnosticele astea legate de probleme la barbati, dau doctorii ceva explicatii? Ce poate fi de vina, cum s-a ajuns aici? Si sa inteleg ca nu e ceva tratabil, sa se refaca gen?
Am mai citit asa aici cand ati spus, de ex. Laurei sa renunte logodnicul ei la fumat.. asa mai stiu si eu ca nu e bine sa se stea cu laptopul pe partile masculine (ca emana caldura aceea si nu face bine), stiu ca oreionul iar poate afecta grav, dar cam atata.
Andreea06
Scris: Tuesday, May 16, 2017 5:15 PM
Nivel

Later edit: Acum am vazut ca am gresit topicul aici. Am stat mai mult pe aici azi, hihi.
meme
Scris: Tuesday, May 16, 2017 5:41 PM
Nivel

Andreea06 wrote:

Eu sunt curioasa ca nu prea stiu de astea, daca stiti voi.. pentru diagnosticele astea legate de probleme la barbati, dau doctorii ceva explicatii? Ce poate fi de vina, cum s-a ajuns aici? Si sa inteleg ca nu e ceva tratabil, sa se refaca gen?
Am mai citit asa aici cand ati spus, de ex. Laurei sa renunte logodnicul ei la fumat.. asa mai stiu si eu ca nu e bine sa se stea cu laptopul pe partile masculine (ca emana caldura aceea si nu face bine), stiu ca oreionul iar poate afecta grav, dar cam atata.

in afara de oreion facut in adolescenta si varicocel, restul cauzelor sunt necunoscute, se crede ca sunt genetice, din pacate...
Andreea06
Scris: Tuesday, May 16, 2017 5:56 PM
Nivel

Pff. Ca ma gandeam daca nu ar trebui sa intre asa intr-un control de rutina, macar o data la cativa ani, de la o varsta mai tanara, pe la 20 ani, ca poate se poate face ceva. Asa cum noi femeile mergem regulat la gine si facem pap si altele.
MadaMadalyna
Scris: Tuesday, May 16, 2017 5:59 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/22/2017
Andreea06 wrote:
Voi cum mai aveti programari?
Eu merg la 13s ca aveam deja programarea facuta de mai demult si a zis sa o tin pt dublu test sa vada rezultatele, ma gandesc ca imi face si eco rapid pe burtica..

Apoi ea a zis la 15s (ar fi 4s de la dublu test), apoi 20s, 24s si cam atat mi-am facut momentan. Nu stiu cum o sa rezist 5s Hilar Lol Crazy

Ru cand eram insarcinata de la 9 saptamani pana la 27 m.a chemat din doua in doua saptamani (aici asa e la privat, sa.ti manance banii) dar sincer eram linistita pt ca stiam continuu ca totul e ok coeur
Andreea06
Scris: Tuesday, May 16, 2017 6:05 PM
Nivel

Daa, asa e perfect ca si eu am tot mers la 2 sapt pana acuma si asa imi plaaaace.. dar de la 15s incolo cam gata, la 4s o sa merg si nu stiu cum o sa reziiiiist. Macar sa aflu sexul odata Hilar yes
LE: acum imi dau seama ca am postat gresit aici. sorry.
LAURA0202
Scris: Tuesday, May 16, 2017 6:32 PM
Nivel

Inregistrat: 10/1/2016
Andreea06 wrote:

Frecventa infertilitatii masculine

Infertilitatea masculina este responsabila in 30-40% dintre cazurile de sterilitate conjugala, ceea ce dovedeste ca in cazul unei sterilitati trebuie sa fie supus investigatiilor “întregul” (cuplu, barbat, femeie) si nu numai un singur segment: femeia. În peste 80% din cazurile de sterilitate masculina, un protocol de exploatare serios va permite evidentierea unui factor etiologic precis, iar un tratament specific adaptat poate aduce sanse rezonabile de succes. Responsabilitatea masculina in cazul unei sterilitati este usor de recunoscut cu ajutorul unor examene simple, precum testul post-p***atal si spermograma.

dorintapaterna[sursa foto]

Factori de risc

Factori de risc recunoscuti pentru afectarea fertilitatii masculine sunt:

* Temperatura scrotala crescuta (boli febrile, sauna, bai fierbinti);
* Alcool in exces, droguri, fumat;
* Expuneri profesionale la insecticide, pesticide, solventi organici;
* Interventii chirurgicale inghino-scrotale (ex. hernie inghinala) sau criptorhidie;
* Boli cronice (renale, tiroidiene, consumptive, diabet, neuropatii);
* Boli cu transmitere sexuala in antecedente;
* Medicamente – sulfasalazina, colchicina, steroizi anabolizanti sau alti hormoni sexuali, unele antihipertensive sau antidepresive, cimetidina, chimioterapice etc.
LAURA0202
Scris: Tuesday, May 16, 2017 6:36 PM
Nivel

meme wrote:

in afara de oreion facut in adolescenta si varicocel, restul cauzelor sunt necunoscute, se crede ca sunt genetice, din pacate...

orice dr te intreaba -daca bei si daca fumezi, aia ii clar, 100% iti spune sa renunti la fumat; nu stiu daca ii demonstrata aceasta afirmatie dar .... asta este.
eu, am mai cautat pe net si de acolo am copiat. ras

Tipuri de infertilitate masculina

OMS descrie 5 tipuri de infertilitate masculina: (sursa: Gineco.ro nr. 3/2006)

Infertilitatea de cauza mecanica (0,3-7%) include:

a) disfunctiile erectile;

b) disfunctiile ejaculatorii;

c) disfunctiile p***atale

Azoospermia (0,9-16%) , include:

d) insuficenta orhitica secundara (azoospermia de cauza pre-testiculara);

e) insuficenta orhitica primara (azoospermia de cauza testiculara);

f) cauzele obstructive(azoospermia de cauza post- testiculara)
Infertilitatea imunologica (3,4 – 25%) – anticorpii antispermatici
Anomalii ale calitatii spermei (23-48%) –oligoastenospermia

Disfunctii ale spermei (0-25%) – spermograma este normala, dar exista disfunctii oculte ale spermatozozilor

Oligospermia si combinatia oligoastenospermia

Este ce mai frecventa caza a infertilitatii masculine, iar la originea ei pot sta: criptorhidia, varicocelul, infectiile cronice, autoimunizarile, cauze hormonale, cauze genetice, cauze nervoase, cauze metabolice si nutritionale (diabet, obezitate, hiperlipemie, ciroza, abuz de alcool, tutun, medicamente, neurotrope, mari carente alimentare) si oligoastenospermie de cauza necunoscuta: în procent de 20%.

Au etiologie complexa sau obscura si rezultatele terapeutice sunt putin inp***aajatoare. Scaderea numarului spermatozoizilor se insoteste de obicei de scaderea mobilitatii si de cresterea de forme patologice, formand entitatea cunoscuta sub denumirea de oligo-asteno-teratospermie.

Azoospermia

Azoospermiiile, mai putin frecvente decat oligospermiile sunt de doua feluri: secretoare si excretoare. Azoospermiile secretoare se caracterizeaza prin oprirea maturizarii celulelor germinale sau prin lipsa lor. Testicolele sunt hipotone si micsorate de volum. In ejaculat exista celule germinale imature. Azoospermiile excretoare sunt detreminate de procese obstructive bilaterale, situate la nivelul epididimului si al canalului deferent. Cele unilaterale sunt cauzele oligospermiilor. De cele mai multe ori este vorba de sechele infectioase locale (gonococice, tuberculoase, etc) sau generale. Infectiile se propaga descendent pe cale hematogena sau limfatica si se localizeaza cu predilectie in epididim.

Teratospermii si necrospermii: teratospermiile sînt o parte asociate unui varicocel. În majoritatea cazurilor, cauza ramîne necunoscuta.

Azoospermia (absenta spermatozoizilor la doua examinari repetate) este legata fie de obstructia cailor excretoare, fie de atingere testiculara secretoare.

Alti factori de sterilitate: excesul de volum ejaculat (peste 5 ml), tulburari ale p***atului (5% din cazurile de sterilitate), ejaculare precoce, ejaculare retrograda, insa 30% din sterilitatile masculine ramîn total inexplicabile.

cuplu[sursa foto]

Problema psihica

Mai ales in Romania, unde problema infertilitatii in general este aproape un tabu, un barbat care descopera ca el este cel infertil in cuplu poate trece tacut prin multe stadii ale unei depresii. Imposibilitatea de a actiona, sentimentul de a isi frustra partenera de posibilitatea maternitatii sunt foarte-foarte greu de suportat. Trebuie sa amintim si ca mult prea des in mentalul colectiv romanesc un barbat infertil este considerat un barbat impotent si, in ciuda absurditatii acestei ipoteze, psihicul sau poate fi este grav afectat. Se pot constata diverse manifestari, barbatul infertil se poate inchide in el, poate deveni depresiv si tacut, poate renunta sa mai lupte, poate chiar sa-i propuna sotiei divortul. Femeia aflata langa el trebuie sa fie indeajuns de puternica sa-l sustina, sa-l inteleaga si impreuna sa incerce sa rezolve problema.

Infertilitatea masculina este cu atat mai dureroasa cu cat nu exista tratamente cu eficienta demonstrata, singura cale de rezolvare (nu a infertilitatii, ci de obtinere a unei sarcini) fiind fertilizarea in vitro cu icsi. Iar in cazul cu zero spermatozozizi – azoospermia – se mai adauga si trauma atat fizica cat si psihica a biopsiei testiculare, cu si mai putine sanse teoretice de reusita. p.s: Scrie pe Google cuvintele ''''infertilitate masculina'''' si gasesti mai multe articole. Sanatate!!!

m a atras -- explicatia de aici. e bine de stiu oricum ras
LAURA0202
Scris: Tuesday, May 16, 2017 6:40 PM
Nivel

LAURA0202
Scris: Tuesday, May 16, 2017 6:53 PM
Nivel

LAURA0202 wrote:
sursa :

http://www.sfatulmedicului.ro/comunitate/infertilitate-masculina/infertilitatea-masculina_22682

computerlove

pt cele care vor sa se mai documenteze putin, fie ca au sau nu deaface cu o problema de genul asta. noi, inca nu stim daca este chiar diagnosticul lui corect, la prima analiza ... a iesit rezultatul asta, in baza la cum era, abstinenta de 2 zile, dr si a dat cu parerea.
ras

aici intra si gandirea mea, :
In infertilitatea masculina, singurul tratament care si-a demonstrat eficienta este reproducerea asistata medical. Toate incercarile de tratamente cu hormoni, vitamine, aminoacizi, antioxidanti etc. s-au dovedit ineficiente in acest caz.

ii normal pt ca daca s "putini buni "- soldateii, atunci prin IUI sau FIV alege ce i bun si ....la treaba.
hmmmmmmmmmmmmmmmmm
s ar putea sa n am scapare daca chiar problema e la el.
Cray
NuImiPasa
Bye2
meme
Scris: Tuesday, May 16, 2017 7:42 PM
Nivel

DianaM wrote:
Ma fetelor eu iar sunt ciudatenia naturiiCrazy . Dupa ce ca a intarziat 6 zile, mi-a venit si m-a tinut fix 2 zile, nici macar alea incheiate...Duminica pe seara si ieri iar de azi dimineata nu mai am nimic. Ca si cantitate a fost destul de putin, la inceput rosu cu niste mici chegulete si apoi maroniu dar doar pe hartia igienica. Burta m-a durut duminica cateva ore si atat. A mai patit careva sau numai eu sunt defecta?NuStiu uff

mami, mai stii cand ma plangeam si eu ce semnale ciudatele aveam? eu cred ca ni le si inducem incet, pt ca le monitorizam asa intens, din dorinta de a avea bebe... Cray
meme
Scris: Tuesday, May 16, 2017 7:44 PM
Nivel

LAURA0202 wrote:

aici intra si gandirea mea, :
In infertilitatea masculina, singurul tratament care si-a demonstrat eficienta este reproducerea asistata medical. Toate incercarile de tratamente cu hormoni, vitamine, aminoacizi, antioxidanti etc. s-au dovedit ineficiente in acest caz.

ii normal pt ca daca s "putini buni "- soldateii, atunci prin IUI sau FIV alege ce i bun si ....la treaba.
hmmmmmmmmmmmmmmmmm
s ar putea sa n am scapare daca chiar problema e la el.
:

daca dupa investigatii, ajungeti la deznodamantul asta, eu zic go for it! macar stiti directia pe care tre mers...insa cred ca e prea devreme sa va ganditi la fiv, trompele tale sunt ok, poate IUI e solutia...
LoreBb
Scris: Tuesday, May 16, 2017 7:49 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 5/16/2017
Buna fetelor ras . Imi doresc si eu tare,tare mult un bebe dar nu prea vrea sa vina. uff Incercam de 4 luni dar degeaba (e putin dar mie mi se pare o vesnicie). Conform testelor de ovulatie luna asta am ovulat pe 5 mai, pe 13 mai am observat o mica pata de sange, pe 14 mai au mai curs cateva picaturi dar aveau o culoare rozalie. Urmatoare menstra trebuie sa fie pe 22 mai. Ooare sa fi fost sangerarea de nidare??? Nu vreau sa ma bucur prea repede si apoi sa fiu dezamagita. As face o analiza Beta Hcg dar ma gandesc ca poate e cam repede.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.