Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 4/13/2017 Mesaje: 382
| meme wrote:
in fine, m-au pus pe ganduri si daca doctorita nu imi va recomanda, voi insista eu...
Da, trebuie sa treaca mult timp ca sa poti afla exact ce ai, la mine a durat 1 an si ceva, timp pierdut degeaba si nervi multi . Imi pare asa rau ca trebuie sa trecem prin atatea pentru a ne indeplini visul, dar trebuie sa rasara soarele si pe strada noastra
Cat despre laparo, tot pe acest site am vazut ca foarte multe fete l-au facut si ma bate si pe mine gandul sa vorbesc cu doctorita despre ea. Desi pentru FIV cu ovo donate mi s-a solicitat histeroscopie. Oare ar mai fi nevoie si de laparo, desi inteleg ca sunt procedure diferite? |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/9/2016 Mesaje: 3775
| monica maria wrote: Meme, si eu am facut in toamna hsg cu substanta de contrast, lichidul a trecut prin trompa dreapta, dar prin trompa stanga ff putin asa ca mi-am luat inima in dinti si la sfarsitul lunii ianuarie am facut laparoscopie unde mi s-au desoperit chisturi pe ambele ovare si trompele mele pline de aderente. Desi mi-au fost curatate trompele am o oarecare retinere sa spun ca trompele mele vor fi vreodata functionale, iar luna acesta incep stimularea cu closty; tin sa mentionez ca am in spate 3 ani de incercari esuate!
Bine ai revenit pe baricade! In ce zi esti? Mai vedem si un grafic de-al tau de acum? |
|

Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| Andruu wrote:Gata, voi trece pe lista de pastile si vitamina D, cat despre ubiquinol recunosc ca nu am auzit pana acum, dar sigur voi cauta info si voi incerca, in loc de Q10 Am stabilit sa iau o pastila de Closty si apoi sa continui cu Puregon (doctora e sceptica in privinta Menopur, pt ca nu mi-au crescut deloc foliculii cu el chiar si cu marit doza la 100 UI). doar in prima luna a crescut endo undeva la 7mm si apoi am facut Ovitrelle dar nu am mai ajuns la eco de confirmare desi dupa durerile urate eu cred ca am ovulat. In urmatoarele luni nu a crescut endo mai mult de 4,5 mm si nu am mai ajuns la Ovitrelle. Nu ovulez lunar, nici cu stimulari nu am reusit si apoi trebuie sa incep progesteron sa induc CM, altfel nu vine. As fi vrut eu sa maresc doza de Closty luna asta la 2 pastilute fara sa ma consult cu doctora, pt ca a ramas sa ma duc la ea in Z5. Mai mult decat o hiperstimulare nu cred ca am ce sa patesc, sper sa nu gandesc gresit... La mine in vara prima tura de closty a fost cu 2 pastilute dar foliculii s-au cam pierdut pe drum desi eu am amh bun. In afara de hiperstimulare mai poti avea probleme cu endometrul pentru ca de la Closty se subtiaza, asa ca in perioada tratamentului incearca sa mananci zilnic 1-2 rodii, sa bei 1-2 guri de vin rosu si eventual un supliment cu vit e.. 7 mm e cam minimul ca sa se prinda bebe, ideal este sa fie peste 7. In ce zi esti acum? |
|

Inregistrat: 5/17/2016 Mesaje: 400
| meme wrote:am citit povestioara ta: vineri dimineata ai facut laparo, si duminica te-au lasat acasa, luni ai mers la lucru, recuperare usoara.. e incurajator, chiar daca am mai citit alte experiente unde li s-au scos trompele, ca erau varza... oricum, nu e placut, dar e mai bine sa stii cu ce te confrunti! iti doresc mult succes cu stimularea, cum merge? ce iti da? de cand faci? cum te simti? E prima luna cu stimulare, o sa iau cate o pastila de closty zi 5-9; dupa laparo m-am simtit bine si mi-am revenit mai repede decat am crezut, iti doresc si tie sa reusesti cat mai repede! |
|

Inregistrat: 5/17/2016 Mesaje: 400
| carlita wrote:Bine ai revenit pe baricade! In ce zi esti? Mai vedem si un grafic de-al tau de acum? Carlita draga am revenit pe baricade, sunt zi 4, uratii au venit chiar de Paste, si de maine incep cu stimularea; grafic nu o sa imi pun pt ca luatu temperaturii a devenit un stres in plus pt mine, asa ca am renuntat. Mi-a ajuns un an de zile sa tot iau temperatura, tu cum esti si ce plan de bataie ai pe viitor? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/26/2016 Mesaje: 618
| Andruu wrote:
Cat despre laparo, tot pe acest site am vazut ca foarte multe fete l-au facut si ma bate si pe mine gandul sa vorbesc cu doctorita despre ea. Desi pentru FIV cu ovo donate mi s-a solicitat histeroscopie. Oare ar mai fi nevoie si de laparo, desi inteleg ca sunt procedure diferite?
citeam acuma pe net, si cred ca sunt acelasi lucru: prima e cea non invaziva (doar pt diagnostic), si cea de a doua e laparoscopia... sper ca am inteles bine 
1. Histeroscopia diagnostica este o procedura care foloseste un instrument telescopic numit histeroscop. În timpul acestei proceduri, medicul dilata colul apoi introduce histeroscopul în uter pentru a vizualiza interiorul acestuia si trompele. Histeroscoapele moderne sunt atât de mici încât se pot introduce cu minimul de dilatatie sau chiar deloc. Procedura se poate efectua sub anestezie locala sau generala.
Vizualizarea directa a cavita?ii uterine (interiorul uterului) cu ajutorul histeroscopului ajuta la excluderea unei patologii a cavita?ii uterine (polip, hiperplazie, endometrita, sinechii), care poate fi cauza infertilita?ii, avorturilor spontane ?i e?ecului procedurilor FIV. Daca a fost gasita o patologie intrauterina ce necesita interven?ie chirurgicala, ea poate fi realizata printr-un histeroscop operator prin care se pot manevra instrumente chirurgicale care sa finalizeze interven?ia. (citind asta, cred ca de aia ti-au recomandat tie asta inainte de fiv)
2. Histeroscopia interventionala este o procedura care foloseste un histeroscop prevazut cu canale prin care medicul poate introduce instrumente foarte subtiri. Acestea pot fi folosite pentru a îndeparta polipi, adeziuni sau pentru alte proceduri. Aceasta procedura se efectueaza de obicei sub anestezie generala.
|
|

| monica maria wrote: la sfarsitul lunii ianuarie am facut laparoscopie unde mi s-au desoperit chisturi pe ambele ovare si trompele mele pline de aderente.
chisturile astea nu s-au vazut si ecografic? doar la laparo?
aderente ai avut pe ambele trompe? chiar si cea dreapta, prin care a trecut substanta de contrast? |
|

| Crissy wrote: La mine in vara prima tura de closty a fost cu 2 pastilute dar foliculii s-au cam pierdut pe drum desi eu am amh bun. In afara de hiperstimulare mai poti avea probleme cu endometrul pentru ca de la Closty se subtiaza, asa ca in perioada tratamentului incearca sa mananci zilnic 1-2 rodii, sa bei 1-2 guri de vin rosu si eventual un supliment cu vit e.. 7 mm e cam minimul ca sa se prinda bebe, ideal este sa fie peste 7. In ce zi esti acum?
La mine a fost tocmai invers, in prima luna cu 1 Closty pe zi mi-a crescut cel mai mult endo (a ajuns la 7 mm)...nu stiu sigur daca a fost doar o coincidenta, de aceea vreau luna asta sa incerc iar cu Closty, sa nu mai iau Femara. Acum sunt in Z24, mai am 3 zile de Duphaston si apoi SPER sa vina repede CM sa ma apuc de treaba.
Lista mea de pastilute e urmatoarea: Acid folic, vit E, Magne B6, vit C si o sa mai adaug dupa sfaturile tale vit D si ubiquinol. Suplimentar adaugam rodii si vin rosu |
|

| meme wrote:citeam acuma pe net, si cred ca sunt acelasi lucru: prima e cea non invaziva (doar pt diagnostic), si cea de a doua e laparoscopia... sper ca am inteles bine 
Si eu am citit putin inainte sa scriu si am gasit asta pe un alt forum, de aceea am zis sa va intreb si pe voi, sunteti mult mai in tema decat mine
"inchipuie-ti uterul cu anexele ca pe o manusa, la histeroscopie se intervine prin interior (pe unde introduci mana in manusa) iar la laparoscopie pe exteriorul manusii. Prin laparoscopie vreau sa vad daca am aderente sau endometrioza sau ce naiba am si prin histeroscopie sa vada uterul pe dinauntru (eventual polipi sau ce o fi pe acolo)"
|
|

| Andruu wrote:Si eu am citit putin inainte sa scriu si am gasit asta pe un alt forum, de aceea am zis sa va intreb si pe voi, sunteti mult mai in tema decat mine "inchipuie-ti uterul cu anexele ca pe o manusa, la histeroscopie se intervine prin interior (pe unde introduci mana in manusa) iar la laparoscopie pe exteriorul manusii. Prin laparoscopie vreau sa vad daca am aderente sau endometrioza sau ce naiba am si prin histeroscopie sa vada uterul pe dinauntru (eventual polipi sau ce o fi pe acolo)"
asa deci, nu sunt acelasi lucru, de aceea tie ti-au recomandat histero inainte de fiv, sa verifice daca ai polipi, care functioneaza ca sterilet, si practic faci fivul pe degeaba daca ai polipi |
|

Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| Andruu wrote:La mine a fost tocmai invers, in prima luna cu 1 Closty pe zi mi-a crescut cel mai mult endo (a ajuns la 7 mm)...nu stiu sigur daca a fost doar o coincidenta, de aceea vreau luna asta sa incerc iar cu Closty, sa nu mai iau Femara. Acum sunt in Z24, mai am 3 zile de Duphaston si apoi SPER sa vina repede CM sa ma apuc de treaba. Lista mea de pastilute e urmatoarea: Acid folic, vit E, Magne B6, vit C si o sa mai adaug dupa sfaturile tale vit D si ubiquinol. Suplimentar adaugam rodii si vin rosu Iti tin pumnii sa fie cu noroc luna asta! Uite si niste prafusor magic de burtica (nu tocmai mica) pfuuuuuuuuuuuu pfuuuuuuuuuuu |
|

| Crissy wrote:Iti tin pumnii sa fie cu noroc luna asta! Uite si niste prafusor magic de burtica (nu tocmai mica) pfuuuuuuuuuuuu pfuuuuuuuuuuu
ceee draguta esti, cum imprastii prafusor magic mereu sa se prindaaa |
|

| Crissy wrote:Iti tin pumnii sa fie cu noroc luna asta! Uite si niste prafusor magic de burtica (nu tocmai mica) pfuuuuuuuuuuuu pfuuuuuuuuuuu
Iau tot praful de burtica pe care mi-l dai, nu conteaza ca e mare, mica si cum am vazut in capitolele trecute ca tu ai ramas cu...frecatul globului ... poate are ceva ganduri bune si pentru mine |
|

| meme wrote:
asa deci, nu sunt acelasi lucru, de aceea tie ti-au recomandat histero inainte de fiv, sa verifice daca ai polipi, care functioneaza ca sterilet, si practic faci fivul pe degeaba daca ai polipi
si cata lista lunga de analize mi-a dat |
|

| Andruu wrote:si cata lista lunga de analize mi-a dat
vaiii, cate trebuie sa facem suntem alaturi de tine |
|
|