Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/21/2014 Mesaje: 1704
| Dana_ wrote:Buna fetelor Cam liniste pe-aici . Ceva noutati? Eu fac curatenie dar mai fac cate-o pauza din cand in cand , obosesc tare ...varsta ce sa zic Andia cum esti ? Laura succes ! Foarte frumos ti-a scris meme Ce frumos e afara ok inapoi la  (asta nu haha)  pupilici
Hello! Eu sunt bine, ma relaxez total acasa si ma pregatesc mental de Paste. Multumesc de intrebare :P Ma gandeam acum ca e bine ca nu m-am apucat si eu sa fac teste de ovulatie ca sigur ma enervam ca nu imi ies cum trebuie :)
In rest, e liniste, nu imi dau seama dupa temperatura daca s-a produs ovulatia, inca am intepaturi pe la ovare.
Voi plecati pe undeva de Paste? Sau faceti ceva special? (nu ma refer aici la curatenie si mancare :P)
|
|

Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Andia wrote:
Hello! Eu sunt bine, ma relaxez total acasa si ma pregatesc mental de Paste. Multumesc de intrebare :P Ma gandeam acum ca e bine ca nu m-am apucat si eu sa fac teste de ovulatie ca sigur ma enervam ca nu imi ies cum trebuie :)
In rest, e liniste, nu imi dau seama dupa temperatura daca s-a produs ovulatia, inca am intepaturi pe la ovare.
Voi plecati pe undeva de Paste? Sau faceti ceva special? (nu ma refer aici la curatenie si mancare :P)
Ma gandeam ca poate ti-ai dat seama daca ai ovulat , dupa temperatura. Daca nu stii cand ai ovulat atunci nu stiu cat de bune sunt analizele din z14 , mai faci si in z21?
Nu plecam , pe-acasa doar , voi? |
|
| Dana_ wrote:
Ma gandeam ca poate ti-ai dat seama daca ai ovulat , dupa temperatura. Daca nu stii cand ai ovulat atunci nu stiu cat de bune sunt analizele din z14 , mai faci si in z21?
Nu plecam , pe-acasa doar , voi?
Nici eu nu cred ca plec pe nicaieri. Sincer, nici nu mai stiu unde as putea sa ma duc pe aici pe la noi, sa fie un loc frumos cu adevarat :( Am fost de atatea ori dezamagita de cazari.
Ah, analizele din ziua 14 le consider irelevante oricum, atata vreme cat nu am mers la eco sa imi confirme clar ovulatia inainte, in ziua 14 sau dupa. Le-am facut doar ca sa vad evolutia valorilor hormonale, ti-am zis. M-as fi dus si acum din nou, sa vad cum evolueaza, sa inteleg niste chestii legate de corpul meu, dar m-a traumatizat un pic recoltarea anterioara, inca am ditamai vanataia care doar isi schimba culoarea acum. Daca ne luam dupa acele rezultate, ar insemna ca am deficit de progesteron si ar insemna ca mi s-ar da tratament pentru asta. Dar eu nu cred ca am, din moment ce in lunile anterioare vedeam progesteronul crescut normal dupa ziua 21-25 incolo...
Am mai citit si pe aici cazuri in care fetele luau progesteron din ziua 14 cand de fapt ele ovulau mult mai tarziu si astfel nu se mai producea deloc ovulatia.
E cineva de pe aici pe grupul de facebook "Sustin Asociatia SOS Infertilitatea"? |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/16/2017 Mesaje: 335
| Seara buna dragutelor
Am fost azi la medic si cu ocazia asta am mai bifat unul pe lista. Nu am mai mentionat dar vreau sa imi schimb medicul si acum "testez piata" cum s-ar zice. Imi doresc sa imi gasesc pe cineva cu care sa ma inteleg la fel de bine ca si cu cel de pana acum. Momentan nu m-a impresionat nimeni in mod deosebit, atat ca cel de azi era delicios de privit...
Mna...si referitor la...ale noastre... Mare lucru nu mi-a spus, nici nu ma asteptam de altfel. La eco mi-a spus ca uterul arata bine si ca endometrul e bun, nu a specificat cat ci doar ca e bun pentru stadiul asta al ciclului. Mi-a placut raspunsul asa ca nu am mai insistat. A zis ca nu se vede daca am ovulat sau nu si ca nici o sa-si dea cu presupusul daca nu am facut monitorizare. Si...cam atat.
Mi-a propus sa go wild si sa refacem toate analizele hormonale la ciclul urmator pentru ca unele s-au cam invechit si nu strica sa fim la zi cu ele si nu am nimic impotriva. Marti am programare si la endo si poate mai suplimenteaza si el cererea. Oricum si eu am fixul asta sa am analizele cat se poate de fresh mereu ca iau o gramada de tratamente si vreau sa stiu cum se mai adapteaza organismul cu ele.
Si deci asa cu raportul ginecologic de azi. Ma duc sa termin treburile prin casa ca si eu sunt harnicuta ca Dana, asa printre picaturi...
Va pupacesc, sa aveti o seara frumoasa! |
|
| Aura_Plum wrote:Seara buna dragutelor Am fost azi la medic si cu ocazia asta am mai bifat unul pe lista.  Nu am mai mentionat dar vreau sa imi schimb medicul si acum "testez piata" cum s-ar zice. Imi doresc sa imi gasesc pe cineva cu care sa ma inteleg la fel de bine ca si cu cel de pana acum. Momentan nu m-a impresionat nimeni in mod deosebit, atat ca cel de azi era delicios de privit... Mna...si referitor la...ale noastre...  Mare lucru nu mi-a spus, nici nu ma asteptam de altfel. La eco mi-a spus ca uterul arata bine si ca endometrul e bun, nu a specificat cat ci doar ca e bun pentru stadiul asta al ciclului. Mi-a placut raspunsul asa ca nu am mai insistat.  A zis ca nu se vede daca am ovulat sau nu si ca nici o sa-si dea cu presupusul daca nu am facut monitorizare. Si...cam atat. Mi-a propus sa go wild si sa refacem toate analizele hormonale la ciclul urmator pentru ca unele s-au cam invechit si nu strica sa fim la zi cu ele si nu am nimic impotriva. Marti am programare si la endo si poate mai suplimenteaza si el cererea. Oricum si eu am fixul asta sa am analizele cat se poate de fresh mereu ca iau o gramada de tratamente si vreau sa stiu cum se mai adapteaza organismul cu ele. Si deci asa cu raportul ginecologic de azi. Ma duc sa termin treburile prin casa ca si eu sunt harnicuta ca Dana, asa printre picaturi... Va pupacesc, sa aveti o seara frumoasa!
Ce ciudata e faza asta ca nu se vede daca ai ovulat. Pai nu trebuie sa existe corpul galben in urma eliminarii foliculului? Am auzit-o si eu de la cativa medici... Asa ca daca tot nu reusesc sa imi spuna daca am ovulat sau nu, de ce sa mai merg la eco?
Ai intrebat cumva daca au vreo relevanta analizele din ziua 14 si 21 in cazul in care tu poate nu ovulezi atunci si eventual in ce alte zile ar fi bine sa le faci? Vad ca ai ciclu de 40+ zile, asta inseamna teoretic o ovulatie prin ziua 26 sau pe acolo. Deci teoretic, analizele de ziua 14 ar trebui facute in ziua 26 si cele din z21 in ziua 33? Sau eventual sa monitorizezi ecografic si sa le faci cand iti spune medicul?
|
|

| Andia wrote:
Ce ciudata e faza asta ca nu se vede daca ai ovulat. Pai nu trebuie sa existe corpul galben in urma eliminarii foliculului? Am auzit-o si eu de la cativa medici... Asa ca daca tot nu reusesc sa imi spuna daca am ovulat sau nu, de ce sa mai merg la eco?
Ai intrebat cumva daca au vreo relevanta analizele din ziua 14 si 21 in cazul in care tu poate nu ovulezi atunci si eventual in ce alte zile ar fi bine sa le faci? Vad ca ai ciclu de 40+ zile, asta inseamna teoretic o ovulatie prin ziua 26 sau pe acolo. Deci teoretic, analizele de ziua 14 ar trebui facute in ziua 26 si cele din z21 in ziua 33? Sau eventual sa monitorizezi ecografic si sa le faci cand iti spune medicul?
Sincer, mie nu mi-a spus nici un medic pana acum daca am ovulat sau nu, deci nu prea cunosc stiinta din spatele ei. Nea' frumuselu' asta de azi a spus ca el nu se pronunta niciodata in privinta ovulatiei decat daca monitorizeaza evolutia foliculului pe tot parcursul ciclului ca altfel nu se poate sti exact. Acum daca e o chestie de principiu sau altceva nu pot sa iti spun...
In legatura cu analizele, chiar am vorbit despre asta. Nu mi-a dat sa fac decat cele de z2-6 si 21-25. A spus ca nici nu are rost sa ne obosim cu cele de z14. Nu stiu, eu pana acum, la fiecare set, le-am facut. Cred ca depinde de medic... |
|

Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Aura_Plum wrote:Seara buna dragutelor Mi-a propus sa go wild si sa refacem toate analizele hormonale la ciclul urmator pentru ca unele s-au cam invechit si nu strica sa fim la zi cu ele si nu am nimic impotriva. Marti am programare si la endo si poate mai suplimenteaza si el cererea. Oricum si eu am fixul asta sa am analizele cat se poate de fresh mereu ca iau o gramada de tratamente si vreau sa stiu cum se mai adapteaza organismul cu ele.
Pe aceeasi idee merg si eu: analizele hormonale trebuie sa fie cat mai recente. Asta pentru ca, odata cu fiecare ciclu, nivelul hormonal "se reseteaza". |
|

Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| Andia wrote:
Nici eu nu cred ca plec pe nicaieri. Sincer, nici nu mai stiu unde as putea sa ma duc pe aici pe la noi, sa fie un loc frumos cu adevarat :( Am fost de atatea ori dezamagita de cazari.
Ah, analizele din ziua 14 le consider irelevante oricum, atata vreme cat nu am mers la eco sa imi confirme clar ovulatia inainte, in ziua 14 sau dupa. Le-am facut doar ca sa vad evolutia valorilor hormonale, ti-am zis. M-as fi dus si acum din nou, sa vad cum evolueaza, sa inteleg niste chestii legate de corpul meu, dar m-a traumatizat un pic recoltarea anterioara, inca am ditamai vanataia care doar isi schimba culoarea acum. Daca ne luam dupa acele rezultate, ar insemna ca am deficit de progesteron si ar insemna ca mi s-ar da tratament pentru asta. Dar eu nu cred ca am, din moment ce in lunile anterioare vedeam progesteronul crescut normal dupa ziua 21-25 incolo...
Am mai citit si pe aici cazuri in care fetele luau progesteron din ziua 14 cand de fapt ele ovulau mult mai tarziu si astfel nu se mai producea deloc ovulatia.
E cineva de pe aici pe grupul de facebook "Sustin Asociatia SOS Infertilitatea"?
Vrei sa povestesti aici telenovela? |
|

Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| Aura_Plum wrote:Seara buna dragutelor Am fost azi la medic si cu ocazia asta am mai bifat unul pe lista.  Nu am mai mentionat dar vreau sa imi schimb medicul si acum "testez piata" cum s-ar zice. Imi doresc sa imi gasesc pe cineva cu care sa ma inteleg la fel de bine ca si cu cel de pana acum. Momentan nu m-a impresionat nimeni in mod deosebit, atat ca cel de azi era delicios de privit... Mna...si referitor la...ale noastre...  Mare lucru nu mi-a spus, nici nu ma asteptam de altfel. La eco mi-a spus ca uterul arata bine si ca endometrul e bun, nu a specificat cat ci doar ca e bun pentru stadiul asta al ciclului. Mi-a placut raspunsul asa ca nu am mai insistat.  A zis ca nu se vede daca am ovulat sau nu si ca nici o sa-si dea cu presupusul daca nu am facut monitorizare. Si...cam atat. Mi-a propus sa go wild si sa refacem toate analizele hormonale la ciclul urmator pentru ca unele s-au cam invechit si nu strica sa fim la zi cu ele si nu am nimic impotriva. Marti am programare si la endo si poate mai suplimenteaza si el cererea. Oricum si eu am fixul asta sa am analizele cat se poate de fresh mereu ca iau o gramada de tratamente si vreau sa stiu cum se mai adapteaza organismul cu ele. Si deci asa cu raportul ginecologic de azi. Ma duc sa termin treburile prin casa ca si eu sunt harnicuta ca Dana, asa printre picaturi... Va pupacesc, sa aveti o seara frumoasa!
Ca tot a venit vorba...si medicul meu e tare "privibil" |
|

| maria2013 wrote:
Pe aceeasi idee merg si eu: analizele hormonale trebuie sa fie cat mai recente. Asta pentru ca, odata cu fiecare ciclu, nivelul hormonal "se reseteaza".
Da, exact. Eu am incercat sa le tin la zi cat am putut, dupa posibilitati, doar ca mereu "pe alese", adica ce era cel mai necesar in momentul respectiv. De exemplu cele de tiroida trebuie sa le fac lunar. Si mai sunt pe care le repet cam la 3 luni, insa nu am mai facut setul complet din iunie anul trecut. Adica asa "la sange". De exemplu, spre rusinea mea, nici nu stiam ca trebuia facut AMH-ul mai des, am crezut ca e din lista de analize pe care le faci o data la...ceva timp. Si spermograma trebuie repetata, chiar daca e buna...
Pai daca ne prinde batranetea pana vine bebe, ce sa facem... |
|

| lixandra_alexandra wrote:Ca tot a venit vorba...si medicul meu e tare "privibil"
Pfoai, pai mi-a curs o baluta, doua cat vorbea el de infertilitatea secundara... |
|

Inregistrat: 11/4/2016 Mesaje: 1018
| Aura_Plum wrote:Pfoai, pai mi-a curs o baluta, doua cat vorbea el de infertilitatea secundara...
Eu nu prea pot sa ma concentrez la ce vorbeste. Cateodata plec mai nedumerita decat ma duc...te inteleg |
|

Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| Aura_Plum wrote:Da, exact. Eu am incercat sa le tin la zi cat am putut, dupa posibilitati, doar ca mereu "pe alese", adica ce era cel mai necesar in momentul respectiv. De exemplu cele de tiroida trebuie sa le fac lunar. Si mai sunt pe care le repet cam la 3 luni, insa nu am mai facut setul complet din iunie anul trecut. Adica asa "la sange". De exemplu, spre rusinea mea, nici nu stiam ca trebuia facut AMH-ul mai des, am crezut ca e din lista de analize pe care le faci o data la...ceva timp. Si spermograma trebuie repetata, chiar daca e buna... Pai daca ne prinde batranetea pana vine bebe, ce sa facem... Mie doza ta de euthyrox mi se pare foarte mica.. eu luam 25 cand valoarea era putin peste limita adica 4.6 cu un maxim de 4.5 (evident trebuie sa fie sub 2 dar doza se creste treptat) si de atunci am tot marit-o si am ajuns la 75.. |
|

| lixandra_alexandra wrote:Eu nu prea pot sa ma concentrez la ce vorbeste. Cateodata plec mai nedumerita decat ma duc...te inteleg
Hai ca tot te-am prins aici. Ai mai testat azi? |
|

| Crissy wrote: Mie doza ta de euthyrox mi se pare foarte mica.. eu luam 25 cand valoarea era putin peste limita adica 4.6 cu un maxim de 4.5 (evident trebuie sa fie sub 2 dar doza se creste treptat) si de atunci am tot marit-o si am ajuns la 75..
Si mie mi s-a parut mica, dar doctora a spus ca e ok fiind vorba de hipotirodism subclinic si pentru ca numai tsh-ul este modificat, celelalte analize sunt bune. A spus ca o marim abia peste 6 luni daca e nevoie. |
|
|