Nivel: Ambasador
Inregistrat: 7/26/2016 Mesaje: 618
| Dana_ wrote:Multumesc meme pt info , maine ar fi z2 , am vazut ca au program sambata dar nu stiu daca e bine sa merg maine sau luni in z4 ar fi tarziu ? Prima sarcina am avut-o la 20 ani , nu cred ca a fost din prima , nu ne-am protejat dar am ramas gravida dupa cateva luni. Oare ar trebui sa-mi fac acum o testare de rezerva ovariana?
e ok si luni sa mergi daca vrei... cel mai bine te va sfatui un dr, insa stiu niste prieteni care au obtinut sarcina natural la peste 40 ani, deci tu ai sanse ff mari inca, nu te descuraja |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 7/29/2013 Mesaje: 2806
| Dana_ wrote:Multumesc meme pt info , maine ar fi z2 , am vazut ca au program sambata dar nu stiu daca e bine sa merg maine sau luni in z4 ar fi tarziu ? Prima sarcina am avut-o la 20 ani , nu cred ca a fost din prima , nu ne-am protejat dar am ramas gravida dupa cateva luni. Oare ar trebui sa-mi fac acum o testare de rezerva ovariana? E mult mai indicat sa mergi în z2, când nivelul hormonal e "resetat". Poti verifica si AMH-UL. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 2/16/2017 Mesaje: 335
| Dana_ wrote:Multumesc meme pt info , maine ar fi z2 , am vazut ca au program sambata dar nu stiu daca e bine sa merg maine sau luni in z4 ar fi tarziu ? Prima sarcina am avut-o la 20 ani , nu cred ca a fost din prima , nu ne-am protejat dar am ramas gravida dupa cateva luni. Oare ar trebui sa-mi fac acum o testare de rezerva ovariana?
Dana, exact pe acelasi principiu am mers si eu, ca daca am ramas o data insarcinata atunci nu ar trebui sa am probleme sa raman si a doua oara dar uite ca medicul a spulberat mitul asta. Mi-a spus ca 8 ani (cum e in cazul meu) reprezinta o diferenta semnificativa pentru sistemul reproducator si faptul ca am mai avut o sarcina nu imi ofera absolut nici o garantie ca o voi avea si pe a doua.
Mult succes iti doresc, sa iasa totul bine la analize si sa vina bebe repejor! |
|
Inregistrat: 1/16/2017 Mesaje: 730
| Andreea06 wrote:O sa vezi ce repede trec 2 saptamani O sa mearga si tati atunci?
Daaaa ar fi intrat de azi dar a citit ?i el pe net ca nu se vede nimic ca e prea micutârziu asa ca a?teptam cu nerabdare peste 2 saptamani. Mi se vor parea o eternitate! Pup, weekend placut la munte |
|
| alexutza_88 wrote:Daaaa ar fi intrat de azi dar a citit ?i el pe net ca nu se vede nimic ca e prea micutârziu asa ca a?teptam cu nerabdare peste 2 saptamani. Mi se vor parea o eternitate! Pup, weekend placut la munte
ce dragut!!! sa fiti sanatosi ca e cel mai important :* |
|
Inregistrat: 2/23/2017 Mesaje: 1400
| Aura_Plum wrote:Dana, exact pe acelasi principiu am mers si eu, ca daca am ramas o data insarcinata atunci nu ar trebui sa am probleme sa raman si a doua oara dar uite ca medicul a spulberat mitul asta. Mi-a spus ca 8 ani (cum e in cazul meu) reprezinta o diferenta semnificativa pentru sistemul reproducator si faptul ca am mai avut o sarcina nu imi ofera absolut nici o garantie ca o voi avea si pe a doua. Mult succes iti doresc, sa iasa totul bine la analize si sa vina bebe repejor!
Eu nu sunt de aceeasi parere cu sotul si cred ca varsta conteaza foarte mult , poate sunt unele norocoase care obtin o sarcina dupa 35 ani atat de simplu , in general eu nu sunt norocoasa asa ca nu ma bazez pe asta. Daca dr ti-a spus ca dupa 8 ani este o diferenta semnificativa , atunci pe mine m-ar trimite la plimbare dupa 14 ani si ceva
Multumesc fetelor pt ajutor
Stiu meme , sunt unii care reusesc si la 40 ani , dar poate dupa multi ani de incercari , sau pur si simplu au noroc . Sora mea a reusit la 36 ani f rapid , dar mai are un copilas de cativa anisori , poate si asta conteaza cum spunea Aura , diferenta mai mica intre sarcini Ok , sunt constienta ca nu merge din prima , poate nici dupa cateva luni , dar timpul trece si pt mine conteaza , daca nu reusesc anul acesta cred ca renunt . Pe la 29 ani am mai avut o tentativa dar mi-a trecut rapid si am renuntat dupa prima luna.
|
|
| Daca merg maine la control in z2 , la ce fel de eco sa ma astept ? Sa stiu ce tampoane sa folosesc |
|
| Dana_ wrote:Daca merg maine la control in z2 , la ce fel de eco sa ma astept ? Sa stiu ce tampoane sa folosesc
vaginala |
|
| of la gynia nu se mai fac programari pe maine , din cate am citit pe net ar fi bine in ziua2 sau 3 ..maine ar fi ok dar nu stiu unde gasesc pe cineva deci printr-o simpla eco vaginala imi spune toate valorile sau trebuie si analize de sange ? mersi meme |
|
| Dana_ wrote:of la gynia nu se mai fac programari pe maine , din cate am citit pe net ar fi bine in ziua2 sau 3 ..maine ar fi ok dar nu stiu unde gasesc pe cineva deci printr-o simpla eco vaginala imi spune toate valorile sau trebuie si analize de sange ? mersi meme
analizele de sange trebuie facute sa afli valorile la fiecare hormon, ecografia e pt verificarea ovarelor - o poti lasa si pe mai tarziu. fa analizele de sange si cere sa ti se testeze lh, estradiol, fsh, progesteron, testosteron, amh, si macar pe cand apuci sa iti faci programare, ai deja analizele hormonale din z3 (poti sa le faci si in z2) |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/19/2016 Mesaje: 135
| Buna dragelor,
Nu am mai scris de o gramada de timp da va citesc din cand in cand, incerc sa nu ma incarc cu stari negative. Ca vesti am multe unele bune altele inca neclare. Sotul si-a facut analizele hormonale si spermograma si toate au iesit perfecte. La mine insa povestea este mai lunga. Dupa ce am reusit sa dau de un medic specializat pe fertilitate, mi-a spus ca un ovar nu prea functioneaza cum trebuie si ca se pare ca uterul meu nu ar fi ok. Mi-a pus diagnostic suspect adenomioza. Am facut histeroscopie, mi-a aratat si mie in uter partile care nu aratau bine, mi-a luat biopsie si ma trimis sa fac IRM. Am programare pe 03 aprilie ca sa imi spuna ce este de facut. Intre timp am fost la medicul de familie care a primit si ea rezultatul de la IRM si mi-a zis ca nu mi-a iesit nimic, ca totul ar fi normal. Incerc sa raman gravida din sept 2016, nu am ramas niciodata si am foarte mati dureri la menstruatie. Am tot citit despre adenomioza asta si stiu ca se pune foarte greu diagnosticul, ca uneori poate nu iasa nimic nici la biopsie nici la IRM. Iar am un moment de slabiciune si nu mai am rabdare, doar aici pot sa imi impartasesc durerea si stiu ca gasesc intelegere. De 2 luni nu am mai masurat nici temperatura si nici teste de ovulatie, ce am observat este ca am durere la ovulatie da nu am si secretia. De obicei ma udam foarte tare, este posibil sa ovulez totusi si sa nu ma ud asa mult? Off fetelor numai voi ma intelegeti.. Va pup si sanatate multa va doresc |
|
| Dana_ wrote:of la gynia nu se mai fac programari pe maine , din cate am citit pe net ar fi bine in ziua2 sau 3 ..maine ar fi ok dar nu stiu unde gasesc pe cineva deci printr-o simpla eco vaginala imi spune toate valorile sau trebuie si analize de sange ? mersi meme Nuuuu! Nu afli valorile hormonilor prin eco! Mergi la un laborator mâine ?i dai proba de sânge! |
|
| Alina, nu te descuraja! Se poate ramâne insarcinata în situatia descrisa de tine, ba mai mult, o sarcina ar putea rezolva mare parte din neplacerile de acum! |
|
| Multumesc fetelor , maine merg la analize , e deschis laboratorul sante . Vroiam sa va intreb daca toate analizele trebuie facute in z2 ? Tot citesc pe net si vad ca majoritatea spun de lh , fsh, estradiol si prolactina , iar celelalte se fac in alte zile , de ex progesteronul . As vrea sa fac doar ce e obligatoriu in z2 ca sa nu ratez luna aceasta , apoi merg sapt viitoare la gine si in functie de ce imi zice dr o sa fac si alte analize
Vreau sa va intreb ce parere aveti ...cand mi-am facut eco vaginala de vreo luna jumate , la rezultate scrie OD folicul 16mm si OS normal , credeti ca atunci se putea vedea daca am probleme cu ovarele sau mi-a zis asta dr doar asa in mare ? S-ar fi vazut atunci daca aveam chisturi sau alte probleme ? |
|
| Dana_ wrote:Multumesc fetelor , maine merg la analize , e deschis laboratorul sante . Vroiam sa va intreb daca toate analizele trebuie facute in z2 ? Tot citesc pe net si vad ca majoritatea spun de lh , fsh, estradiol si prolactina , iar celelalte se fac in alte zile , de ex progesteronul . As vrea sa fac doar ce e obligatoriu in z2 ca sa nu ratez luna aceasta , apoi merg sapt viitoare la gine si in functie de ce imi zice dr o sa fac si alte analize
E de ajuns. Poti testa si rezerva ovariana -AMH. Acesta, însa, e cam scump. |
|
|