Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/29/2015 Mesaje: 502
| bby88 wrote: Stefy dar nu ?i-a explicat pentru ce iti da? Monitorizari ai facut? Aveai cicluri lungi? Dufastonul luat prea devreme inhiba ovulatia de aceea trebuie luat din z1-2 dupa ovulatie. Poate ?i-a dat pt altceva ca sunt multe scheme de tratament dar trebuie întrebat pt ca ai mari ?anse ca in lunile in care il iei din z13 sa nu ovulezi.
Facusem analizele hormonale si am fost sa le vada...mi-a zis ceva de insuficienta progesteron in faza luteala...si zicea ca pentru asta ar fi...
Eu ar trebui inainte sa le iau sa stiu sigur ca am ovulat, nu? Pentru asta ar trebui sa fac monitorizari ca sa vada daca am ovulat sau nu...nu stiu...era repezita si grabita in ziua aia... Eu vreau sa repet analizele hormonale luna viitoare si sa vad atunci ce e de facut. Pana acum nu am facut monitorizari si am cicluri lungi -33 - 35 de zile |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/10/2015 Mesaje: 1883
| stefy.any, daca ai cicluri atat de lungi e EXCLUS sa iei progesteron din z13, cand tu probabil ovulezi prin z16-17.
Tania, am si eu 2 dintre mutatiile tale (le am la semnatura).nu le ai grave, ai numai heterozigote, alea homozigote sunt periculoase, oricum treb sa te duci la hematolog sa ii arati analizele ca ai cam multe mutatii. tratament pt ele e nespecific, aspenter, femibion, magne b6, asa dau toti. in sarcina e posibil sa faci clexane, acum e la moda, dar nu-i asa mare tragedie. si nu cred ca aceste mutatii sunt de vina ca nu ramai gravida.
Lexy, nu inteleg frica de test la 7 zile de intarziere, ori e, ori nu e, faptul ca amani testul nu te face mai gravida. |
|
Inregistrat: 7/31/2015 Mesaje: 1312
| stefy.any wrote:
Facusem analizele hormonale si am fost sa le vada...mi-a zis ceva de insuficienta progesteron in faza luteala...si zicea ca pentru asta ar fi...
Eu ar trebui inainte sa le iau sa stiu sigur ca am ovulat, nu? Pentru asta ar trebui sa fac monitorizari ca sa vada daca am ovulat sau nu...nu stiu...era repezita si grabita in ziua aia... Eu vreau sa repet analizele hormonale luna viitoare si sa vad atunci ce e de facut. Pana acum nu am facut monitorizari si am cicluri lungi -33 - 35 de zile
Daca pentru deficitul de progesteron ?i le-a dat atunci nu prea a procedat bine. Schimba medicul ca asta nu prea ?tie ce face. Trebuia sa verifice cand ovulezi si sa iei din urmatoarea zi. La un ciclu de 33-35 zile tu ovulezi cel mai devreme prin z19 asa ca daca ii dai corpului progesteron mai devreme cel mai probabil acesta va împiedica spargerea foliculului. Mergi si tu la un alt medic si lua?i-o in ordine cu toate. Spermograma, monitorizari, analize, verificat trompe etc. Unii medici nu se pricep la problemele de infertilitate si nu stiu sa adapteze tratamentele in func?ie de organismul pacientei. Ei indiferent de probleme sau de lungimea ciclului dau aceea?i schema tuturor |
|
| andy07 wrote:stefy.any, daca ai cicluri atat de lungi e EXCLUS sa iei progesteron din z13, cand tu probabil ovulezi prin z16-17.
Ca sa fiu sigura inseamna ca trebuie sa fac monitorizari. Fetele care faceti monitorizari imi puteti povesti un pic despre ele...sunt ecografii vaginale normale...cat de des mergeti? Vreau sa ma informez din timp ca sa stiu ce sa intreb si eu ginecoloaga...ca nu prea exlica...daca eu nu intreb imediat ma expediaza..buna ziua...la revedere |
|
Inregistrat: 10/21/2015 Mesaje: 1205
| Fetelor va rog sa nu va suparati pe mine ca ma retrag dar simt ca nu imi mai gasesc locul pe aici....nu are rost sa ma mai amagesc ...varsta isi spune cuvantul...adica sunt o optimista dar si realista in acelasi timp ..nu are rost sa ma amagesc...plang de o ora si am inteles ca trebuie sa platesc un pret pentru 2 avorturi...va pup si va doresc sa va impliniti cat mai curand visul de a deveni mamicute! |
|
Inregistrat: 3/21/2016 Mesaje: 992
| andy07 wrote:stefy.any, daca ai cicluri atat de lungi e EXCLUS sa iei progesteron din z13, cand tu probabil ovulezi prin z16-17.
Tania, am si eu 2 dintre mutatiile tale (le am la semnatura).nu le ai grave, ai numai heterozigote, alea homozigote sunt periculoase, oricum treb sa te duci la hematolog sa ii arati analizele ca ai cam multe mutatii. tratament pt ele e nespecific, aspenter, femibion, magne b6, asa dau toti. in sarcina e posibil sa faci clexane, acum e la moda, dar nu-i asa mare tragedie. si nu cred ca aceste mutatii sunt de vina ca nu ramai gravida.
Lexy, nu inteleg frica de test la 7 zile de intarziere, ori e, ori nu e, faptul ca amani testul nu te face mai gravida.
Andy, mutatiile pt mine sunt un subiect TABU, abia acum incep sa ma documentez...Dar nu inteleg de unde au aparut, din ce cauza? Cred ca din cauza unora dintre ele am pierdut sarcina..Si totusi am 4..Dc asa multe? M-au dat peste cap rezultatele astea...Maine dimi am sa sun sa ma proramez la hematolog |
|
| bby88 wrote: Daca pentru deficitul de progesteron ?i le-a dat atunci nu prea a procedat bine. Schimba medicul ca asta nu prea ?tie ce face. Trebuia sa verifice cand ovulezi si sa iei din urmatoarea zi. La un ciclu de 33-35 zile tu ovulezi cel mai devreme prin z19 asa ca daca ii dai corpului progesteron mai devreme cel mai probabil acesta va împiedica spargerea foliculului. Mergi si tu la un alt medic si lua?i-o in ordine cu toate. Spermograma, monitorizari, analize, verificat trompe etc. Unii medici nu se pricep la problemele de infertilitate si nu stiu sa adapteze tratamentele in func?ie de organismul pacientei. Ei indiferent de probleme sau de lungimea ciclului dau aceea?i schema tuturor
Pai ma gandeam ca nu e asa de priceputa si de asta am fost la un tip ultima data...mi s-a arut ok...mi-a zis sa merg la el cand am rezultatele la hormonale si analizele sotului...mi s-a parut mai ok el...cred ca o sa raman la el in continuare. Mersi ...m-au ajutat lamuririle tale sa pun niste lucruri cap la cap! |
|
| FlorentinaC wrote:Fetelor va rog sa nu va suparati pe mine ca ma retrag dar simt ca nu imi mai gasesc locul pe aici....nu are rost sa ma mai amagesc ...varsta isi spune cuvantul...adica sunt o optimista dar si realista in acelasi timp ..nu are rost sa ma amagesc...plang de o ora si am inteles ca trebuie sa platesc un pret pentru 2 avorturi...va pup si va doresc sa va impliniti cat mai curand visul de a deveni mamicute!
Florentina imi pare rau! Te-ai gandit sa adopti? Stiu multe cazuri de cupluri care dupa ce au adoptat au avut si copilul lor! Nu se stie niciodata! Iti doresc mult noroc si sanatate! |
|
| stefy.any wrote:
Ca sa fiu sigura inseamna ca trebuie sa fac monitorizari. Fetele care faceti monitorizari imi puteti povesti un pic despre ele...sunt ecografii vaginale normale...cat de des mergeti? Vreau sa ma informez din timp ca sa stiu ce sa intreb si eu ginecoloaga...ca nu prea exlica...daca eu nu intreb imediat ma expediaza..buna ziua...la revedere
In func?ie de lungimea ciclului medicul stabile?te din ce zi mergi. Se face câte o ecografie endovaginala la fiecare doua zile in care se urmare?te evolu?ia foloculilor si a endometrului pana cand se confirma ovulatia. Eu mergeam din z10 dar probabil tu poti merge si mai târziu |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 8/4/2016 Mesaje: 14
Lexy, nu inteleg frica de test la 7 zile de intarziere, ori e, ori nu e, faptul ca amani testul nu te face mai gravida.
stiu ca nu ma face mai gravida . dar cel putin sambata o sa fiu libera ...si oricare ar fi rezultatul prefer sa il aflu in ziua libera |
|
| bby88 wrote: In func?ie de lungimea ciclului medicul stabile?te din ce zi mergi. Se face câte o ecografie endovaginala la fiecare doua zile in care se urmare?te evolu?ia foloculilor si a endometrului pana cand se confirma ovulatia. Eu mergeam din z10 dar probabil tu poti merge si mai târziu
Mersi mult! Asa o sa fac...macar acum stiu ce sa ii zic ca vreau! :d |
|
Inregistrat: 9/10/2015 Mesaje: 1883
| FlorentinaC wrote:Fetelor va rog sa nu va suparati pe mine ca ma retrag dar simt ca nu imi mai gasesc locul pe aici....nu are rost sa ma mai amagesc ...varsta isi spune cuvantul...adica sunt o optimista dar si realista in acelasi timp ..nu are rost sa ma amagesc...plang de o ora si am inteles ca trebuie sa platesc un pret pentru 2 avorturi...va pup si va doresc sa va impliniti cat mai curand visul de a deveni mamicute! ce ai patit, Florentina? revino-ti!!! nu pot sa cred ca abandonezi! eu n-am niciun avort si tot platesc, deci n-are a face. doar ca pt unele dintre noi e mai greu. nu se poate natural, fa o inseminare, nu se poate nici asa, faci fiv. nu ai eliminat toate posibilitatile. |
|
| FlorentinaC wrote:Fetelor va rog sa nu va suparati pe mine ca ma retrag dar simt ca nu imi mai gasesc locul pe aici....nu are rost sa ma mai amagesc ...varsta isi spune cuvantul...adica sunt o optimista dar si realista in acelasi timp ..nu are rost sa ma amagesc...plang de o ora si am inteles ca trebuie sa platesc un pret pentru 2 avorturi...va pup si va doresc sa va impliniti cat mai curand visul de a deveni mamicute! Flore sper sa treci peste pasa asta proasta si sa fii bine. E?ti o femeie puternica si nu trebuie sa încetezi sa lup?i. Ia taurul de coarne si mergi mai departe dar in primul rând împaca-te tu cu greselile tale iarta-te si nu te mai învinova?i. Uneori copiii refuza sa apara daca avem lucruri nerezolvate cu noi în?ine. Tu erai cea mai optimista de aici. Cred ca discutiile pe subiectul asta si testele alea din ultimele luni au pus cam mare presiune...Te pup si sper din suflet sa fii bine |
|
Inregistrat: 4/30/2016 Mesaje: 754
| FlorentinaC wrote:Fetelor va rog sa nu va suparati pe mine ca ma retrag dar simt ca nu imi mai gasesc locul pe aici....nu are rost sa ma mai amagesc ...varsta isi spune cuvantul...adica sunt o optimista dar si realista in acelasi timp ..nu are rost sa ma amagesc...plang de o ora si am inteles ca trebuie sa platesc un pret pentru 2 avorturi...va pup si va doresc sa va impliniti cat mai curand visul de a deveni mamicute! Tu stii cel mai bine ce trebuie sa faci dar nu renunta.....ramai aici cu noi si poate minunea o sa vina....Nu renunta...plangi, urla, injura..apoi calmeaza-te, ia armele si lupta!Nu te da batuta!!!Nu e prea tarziu!NU RENUNTA!!!! |
|
Inregistrat: 4/30/2016 Mesaje: 754
| FlorentinaC wrote:Fetelor va rog sa nu va suparati pe mine ca ma retrag dar simt ca nu imi mai gasesc locul pe aici....nu are rost sa ma mai amagesc ...varsta isi spune cuvantul...adica sunt o optimista dar si realista in acelasi timp ..nu are rost sa ma amagesc...plang de o ora si am inteles ca trebuie sa platesc un pret pentru 2 avorturi...va pup si va doresc sa va impliniti cat mai curand visul de a deveni mamicute! Eu nu am avorturi...si tot platesc!De asta e casuta asta a noastra...ca sa iti dai seama ca nu esti singura!!!! |
|
|