Clubul aspirantelor - 42
Subiectul anterior · Subiectul urmator
denisia88
Scris: Sunday, January 3, 2016 10:36 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/26/2015
thumleft
Lili Eu wrote:
nu sonda desfunda trompele substanta de contrast care e introdusa in uteru intra pe trompe si la desfunda in cazul in care sunt infundate nu dureaza mult procedura, mai mult dureaza pana te pregareste, cand prinde colul sa intriduca sonda aia te doare un pic apoi daca sunt infundate simti asa o durere in zina ovarelor pe mine ma durut doar in partea stanga unde am trompa, eu nu am trimpa dreapta pt ca am avut o sarcina extrauterina si am pierdut trimpa, e bine sa faci ca atunci stii bine cum stai cu trimpeleCheek Kiss

.o sa fie bine si la tine cu sigurantza mami de fetita
Alexa001
Scris: Sunday, January 3, 2016 10:46 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/23/2015
Bun venit noilor aspirici si sedere cat mai scurta, sa va mutati repede la mamici ! DistanceKiss gravida mami de fetita

Lili , am vazut ca Denisia intreba de histerosonografie, HSG stiam ca inseamna histerosalpingografie...e vreo diferenta intre cele doua? NuStiu eu sincer habar nu am, am observat numai diferenta de denumire ras

Eu am observat ca inca am secretia aia maro-rozalie..si sunt in z6 banghead chiar si dupa ce am bebelit cu sotul am observat...mi-a zis si el ca a vazut ceva cand a mers la baie sa se spele...s-a exprimat ceva de genul ca "inca nu ti-a trecut de tot" Lol ma gandesc ca poate e asa pentru ca nu a fost foarte abundenta menstra...si s-a eliminat mai greu scratch
denisia88
Scris: Sunday, January 3, 2016 10:53 PM
Nivel

Alexa001 wrote:
Bun venit noilor aspirici si sedere cat mai scurta, sa va mutati repede la mamici ! DistanceKiss gravida mami de fetita

Lili , am vazut ca Denisia intreba de histerosonografie, HSG stiam ca inseamna histerosalpingografie...e vreo diferenta intre cele doua? NuStiu eu sincer habar nu am, am observat numai diferenta de denumire ras

Eu am observat ca inca am secretia aia maro-rozalie..si sunt in z6 banghead chiar si dupa ce am bebelit cu sotul am observat...mi-a zis si el ca a vazut ceva cand a mers la baie sa se spele...s-a exprimat ceva de genul ca "inca nu ti-a trecut de tot" Lol ma gandesc ca poate e asa pentru ca nu a fost foarte abundenta menstra...si s-a eliminat mai greu scratch

Multumim Alexa...sa stii ca daca menstra nu e abundenta la inceput poate dura 6 zile....insa niste dozari ale progesteronului,estrogenului n-ar strica
denisia88
Scris: Sunday, January 3, 2016 10:55 PM
Nivel

denisia88 wrote:

Multumim Alexa...sa stii ca daca menstra nu e abundenta la inceput poate dura 6 zile....insa niste dozari ale progesteronului,estrogenului n-ar strica

Din cate stiu pentru histerosalpingografie se foloseste substanta de contrast si se fac radiografii iar pentru histerosonografie se introduce solutie salina si se observa ecografic modificarile...
andy07
Scris: Sunday, January 3, 2016 10:57 PM
Nivel

Inregistrat: 9/10/2015
Histerosonografia difera de histerosalpingografie prin faptul ca la histerosonografie se vad toate cele la ecograf, in timp ce la HSG se face radiografie. Procedura in sine e la fel, se introduce printr-un cateter substanta de contrast in cavitatea uterina si mai departe se duce in trompe si daca sunt permeabile trece in cavitatea abdominala. Histerosono se desfasoara pe masa ginecologica normala, HSG pe masa de radiografie. Durerea resimtita nu e neaparat pt ca sunt trompele infundate, eu le am permeabile si tot m-a durut ca naiba, ci pt ca subtanta de contrast irita peritoneul cand ajunge in abdomen.
Alexa001
Scris: Sunday, January 3, 2016 11:00 PM
Nivel

denisia88 wrote:

Din cate stiu pentru histerosalpingografie se foloseste substanta de contrast si se fac radiografii iar pentru histerosonografie se introduce solutie salina si se observa ecografic modificarile...

Multumesc de lamurire, Denisia si Andy Cheek Kiss
Cat despre menstra...la mine luna asta a fost foarte ciudata : prima zi foarte abundenta, cu cheaguri, apoi urmatoarele 2 zile redusa cantitativ, mi-ar fi ajuns un absorbant pe zi, le schimbam doar din motive de igiena ca sa zic asa NuStiu De atunci am spotting-ul asta...defapt nici spotting nu pot sa spun ca e, sunt mai degraba scurgerile mai colorate, maro-rozalii-albicioase asa ceee
Nu prea ma pricep sa explic Haha
Alexa001
Scris: Sunday, January 3, 2016 11:03 PM
Nivel

denisia88 wrote:

Aaaaa, si legat de dozari, va trebui sa astept urmatorul CM, am trimitere de la medic pentru mai multe dozari hormonale, in zilele 2, 14 si 21.Luna asta s-au nimerit "uratii" prea aproape de Anul nou, am vrut sa stau linistita de sarbatori sic
Lili Eu
Scris: Sunday, January 3, 2016 11:06 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2015
andy07 wrote:
Histerosonografia difera de histerosalpingografie prin faptul ca la histerosonografie se vad toate cele la ecograf, in timp ce la HSG se face radiografie. Procedura in sine e la fel, se introduce printr-un cateter substanta de contrast in cavitatea uterina si mai departe se duce in trompe si daca sunt permeabile trece in cavitatea abdominala. Histerosono se desfasoara pe masa ginecologica normala, HSG pe masa de radiografie. Durerea resimtita nu e neaparat pt ca sunt trompele infundate, eu le am permeabile si tot m-a durut ca naiba, ci pt ca subtanta de contrast irita peritoneul cand ajunge in abdomen.
nu te supara ca te intreb dar de unde sti ca nu erau infundate inainte de hsg? daca ai vazut dupa hsg asta nu ai de unde sa sti ca nu sa desfundat de la hsg, mie dr asa mi-a zis ca doare doar cand sunt infundate trompele, cand nu sunt infundate nu te doare pt ca trece lichidul usor prin trompe si nu doare.
Lili Eu
Scris: Sunday, January 3, 2016 11:16 PM
Nivel

Alexa001 wrote:

Diferenta e ca histerosonografie e ca un eco si histerosalpingografia e ca o radiografie eu din ce am auzit e mai buna hsg , eu am facut hsgCheek Kiss
andy07
Scris: Sunday, January 3, 2016 11:29 PM
Nivel

Inregistrat: 9/10/2015
Lili Eu wrote:
nu te supara ca te intreb dar de unde sti ca nu erau infundate inaunte de hsg? daca ai vazut dupa hsg asta nu ai de unde sa sti ca nu sa desfundat de la hsg, mie dr asa mi-a zis ca doare doar cand sunt infundate trompele, cand nu sunt infundate nu te doare pt ca trece lichidul usor prin trompe si nu doare.

daca trompele sunt cu adevarat blocate, HSG nu le poate desfunda, altfel la toate femeile ar iesi ca au trompele permeabile si s-ar vindeca in urma acestei proceduri. daca sunt mici adeziuni atunci prin impingerea substantei ele se pot rupe.
stiu ca nu erau infundate pt ca asa mi-a zis medicul si cred ca stie ce zice. in plus, substanta de contrast a trecut f repede, in cateva secunde, daca erau aderente dura mult pana sa se rupa.
Lili Eu
Scris: Monday, January 4, 2016 6:09 AM
Nivel

andy07 wrote:

daca trompele sunt cu adevarat blocate, HSG nu le poate desfunda, altfel la toate femeile ar iesi ca au trompele permeabile si s-ar vindeca in urma acestei proceduri. daca sunt mici adeziuni atunci prin impingerea substantei ele se pot rupe.
stiu ca nu erau infundate pt ca asa mi-a zis medicul si cred ca stie ce zice. in plus, substanta de contrast a trecut f repede, in cateva secunde, daca erau aderente dura mult pana sa se rupa.
Aha am inteles, oricum Dr nostri sunt diferiti ce zice al meu nu zice al tau, si invers:)) asa cum a zis si cu polipul endometrial ca nu se vad la eco Big Laugh eu asa stiu ca se desfunda si de la solutie bine inteles daca nu e un caz mai grav, daca e din cauza anexitei se desfunda pt ca de la anexita care se face in urma unei raceli puternice la ovare se formeaza un lichid pe trompe si o data introdusa substanta de contrast se desfunda.
aurishta
Scris: Monday, January 4, 2016 6:48 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
denisia88 wrote:
....ele se pot desfunda totusi de prima data de cand introduce solutia? ...
Da, mie mi s-a intamplat asa...medicul chiar a putut vizualiza procesul!
Alina_N
Scris: Monday, January 4, 2016 9:01 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 8/5/2015
La multi ani fete!!
Noi am avut concediu,am lenevit,a fost tare bine!
Va doresc ca 2016 sa fie anul in care visul de a avea bebe sa se indeplineasca!
computerlove
moa
Scris: Monday, January 4, 2016 11:27 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 4/6/2015
La multi ani ,aspirici!va doresc ca noul an sa va aduca pe toate la gravidute!floare3 floare3 boy mami de fetita
Flore
Scris: Monday, January 4, 2016 11:36 AM
Nivel

Inregistrat: 10/21/2015
nicolenicol wrote:
Seara doamnelor.Am nevoie de un sfat daca se poate.Am de vreo 2 ore dureri puternice de spate ce radiaza dinspre coloana spre rinichi si deasemenea crampe abdominale.Inima m-io luase razna si tensiunea era 14 cu 2.Cam mare pt mine,eu avand-o mereu mica.Am trimis sotul la farmacie pt a lua u test de sarcina sa fac din nou.Si de data asta au iesit clare cele 2 luniute.Cu durerile astea ma tem de un posibil avort spontan tinand cont si de varsta(acus fac 39 ani).As putea lua no spa?Din experienta unora dintre voi ce ma sfatuiti?Astept sa vina ziua de luni sa merg la medic.Va multumesc anticipat.

Buna!Cum esti?Ai ajuns la medic?Avand in vedere ca in martie voi implini si eu 39 anisori as fi vrut sa te intreb de cat timp incercai sa ramai insarcinata,daca ai urmat un tratament anume,etc,,,,,Cheek Kiss
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.