Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna dimineata si bine v-am gasit! :) Va urmaresc discutiile de ceva timp, dar doar azi m-am hotarat sa imi fac si un cont si sa postez si eu. Eu si sotul meu incercam sa devenim parinti din ianuarie, anul acesta. Am luat anticonceptionale 2-3 ani, la care am renuntat in octombrie, anul trecut, dar doar din ianuarie am inceput sa ovulez. De atunci, in fiecare luna totul decurge foarte normal ( am un ciclu regulat, de 28 de zile, ovulatie in ziua 14 ), dar pana acum bebelul nu da niciun semn. Incerc sa nu imi fac griji inca, abia dupa ce se va implini anul ma gandesc sa mergem sa ne facem niste investigatii amanuntite. Pana acum, toate controalele si analizele mele de rutina au fost cat se poate de normale. Nu am luat nici suplimente sau alte tratamente de fertilitate. Mentionez ca am avut un an foarte agitat si abia luna trecuta ne-am mai linistit, ma gandesc ca nici stresul in care am stat nu a ajutat. Eu tot sper ca se vor aseza lucrurile intr-un final. Luna asta tot suspectam ca o sa ne iasa, dar azi dimineata au venit uratii si m-am linistit Imi face foarte bine sa fiu intr-un grup ca al vostru, unde toate ne dorim acelasi lucru Va doresc mult spor la bebelit, sa dea Dumnezeu sa vina cat mai repede pentru toata lumea! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/2/2014 Mesaje: 1226
| AlexandraDusa wrote:Buna dimineata si bine v-am gasit! :) Va urmaresc discutiile de ceva timp, dar doar azi m-am hotarat sa imi fac si un cont si sa postez si eu. Eu si sotul meu incercam sa devenim parinti din ianuarie, anul acesta. Am luat anticonceptionale 2-3 ani, la care am renuntat in octombrie, anul trecut, dar doar din ianuarie am inceput sa ovulez. De atunci, in fiecare luna totul decurge foarte normal ( am un ciclu regulat, de 28 de zile, ovulatie in ziua 14 ), dar pana acum bebelul nu da niciun semn. Incerc sa nu imi fac griji inca, abia dupa ce se va implini anul ma gandesc sa mergem sa ne facem niste investigatii amanuntite. Pana acum, toate controalele si analizele mele de rutina au fost cat se poate de normale. Nu am luat nici suplimente sau alte tratamente de fertilitate. Mentionez ca am avut un an foarte agitat si abia luna trecuta ne-am mai linistit, ma gandesc ca nici stresul in care am stat nu a ajutat. Eu tot sper ca se vor aseza lucrurile intr-un final. Luna asta tot suspectam ca o sa ne iasa, dar azi dimineata au venit uratii si m-am linistit Imi face foarte bine sa fiu intr-un grup ca al vostru, unde toate ne dorim acelasi lucru Va doresc mult spor la bebelit, sa dea Dumnezeu sa vina cat mai repede pentru toata lumea!
Bine ai venit AlexandraDusa, speram ca o sa stai putin aici si te muti la gravidute. Mai ales daca esti tinerica. Noi astea mai batrane cred ca ramanem pe aici. |
|
 Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/14/2015 Mesaje: 398
| AlexandraDusa wrote:Buna dimineata si bine v-am gasit! :) Va urmaresc discutiile de ceva timp, dar doar azi m-am hotarat sa imi fac si un cont si sa postez si eu. Eu si sotul meu incercam sa devenim parinti din ianuarie, anul acesta. Am luat anticonceptionale 2-3 ani, la care am renuntat in octombrie, anul trecut, dar doar din ianuarie am inceput sa ovulez. De atunci, in fiecare luna totul decurge foarte normal ( am un ciclu regulat, de 28 de zile, ovulatie in ziua 14 ), dar pana acum bebelul nu da niciun semn. Incerc sa nu imi fac griji inca, abia dupa ce se va implini anul ma gandesc sa mergem sa ne facem niste investigatii amanuntite. Pana acum, toate controalele si analizele mele de rutina au fost cat se poate de normale. Nu am luat nici suplimente sau alte tratamente de fertilitate. Mentionez ca am avut un an foarte agitat si abia luna trecuta ne-am mai linistit, ma gandesc ca nici stresul in care am stat nu a ajutat. Eu tot sper ca se vor aseza lucrurile intr-un final. Luna asta tot suspectam ca o sa ne iasa, dar azi dimineata au venit uratii si m-am linistit Imi face foarte bine sa fiu intr-un grup ca al vostru, unde toate ne dorim acelasi lucru Va doresc mult spor la bebelit, sa dea Dumnezeu sa vina cat mai repede pentru toata lumea! Bine ai venit Alexandra si sedere cat mai scurta! sa ti se implineasca visul cat mai repede |
|
| Adinuta wrote:Bine ai venit AlexandraDusa, speram ca o sa stai putin aici si te muti la gravidute. Mai ales daca esti tinerica. Noi astea mai batrane cred ca ramanem pe aici.
Buna Adinuta si Miha_Ella! Multumesc de primire Am 27 de ani acum, in curand 28. Comparandu-ma cu mama, as zice sa sunt batranica, pana la varsta mea ea avea deja 2 copii, unul de 5 ani si altul de aproape 2 Hai mai bine sa ne mutam toate la gravidute, sa vina cu vesti bune la finalul anului asta! |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Bine ai venit, Alexandra! Si sedere cat mai scurta la aspirici! |
|
Inregistrat: 7/31/2015 Mesaje: 1312
| Neata...fac cinste cu un ceai caldut ca tare e frig Stefy te-am urmarit in weekend dar nu am apucat sa scriu. Imi pare rau pentru urati, dar acum ca au trecut a inceput o noua luna de speranta si iubire Sigur va veni luna norocoasa pentru fiecare dintre noi la un moment dat Lili e bine ca ai trecut cu bine si peste scosul atelor. Sigur vei avea rezultate bune si la biopsie si poate in astea trei luni se intampla si minunea Miha iti facem galerie sa ai si tu un bebic in burtica si sa fugi la gravidute luna asta Amalia durerile de sani din pacate fac parte si din simptomele sarcinii dar si din ale menstrei. Eu nu le am in fiecare luna dar cand le am sunt nasoale (probabil hormonii isi fac de cap atunci). Poate totusi o sa fie si la tine ca la Elena si o se lase bu bebe Erik nu cred ca o menstra scazuta inseamna lipsa ovulatiei. Fiecare femeie este diferita si la fel si ciclul difera in functie de organism...Eu stiu ca si o menstra foarte slab caltitativa este normala. Exista posibilitatea sa nu ovulezi daca menstruatia lipsea de tot. Nu cred ca ai de ce sa iti faci griji Pisirecuperare usoara dupa marele chef Acum ca sunteti oficial o familie sper sa aveti parte si de minunea mult dorita Alexandra bun venit si sedere cat mai scurta aici
Hai ca iar v-am plictisit...dar de cate ori incepeam sa scriu intervenea cate ceva asa ca s-au strans multe
Eu tot dereglata Asta e..nu ma mai agit ca saptamana trecuta. Am inceput sa iau duphastonul din ziua 19, sangerarile s-au oprit si de azi am iarasi mucus cu firicele maronii..Astept sa vina menstra sa merg la medic si pana atunci nu ma mai agit sa vad daca mai ovulez odata luna asta daca nu etc..:))
Va pup pe toate cu dreag si va doresc o zi minunata |
|

Inregistrat: 8/7/2015 Mesaje: 1588
| Bine ai venit Alexandra si sa te muti cat mai repede la gravidute impreuna cu noi toate! |
|

Inregistrat: 12/3/2008 Mesaje: 2197
| Neata!! Bune ai venit Alexandra si sedere cat mai scurta!!! Fetelor, aveti gresie, faianta prin casa? Ganditi-va bine la asta, se poate raci f usor si de aici inflamatii pe ovare sau trompe, care sa impiedice o posibila sarcina......Eu am inceput sa bag mocheta peste tot, ca nu mai vreau sa traiesc experientele din primavara, ca toata nebunia mea ce-am avut-o pe uter si acum la ovarul drept de la raceala s-a tras...medicul m-a rugat insistent sa am grija sa nu racesc, ca e nasol cu bebe dupa aceea...Aveti grija de voi, mai bine sa aspir de 2 ori pe sapt decat sa dau iar 500 lei sa tratez o raceala! |
|
| Multumesc de primire, Anelise carmenalina bby18 Crissy
carmenalina multumim de sfaturi! Intr-adevar prea mult rece prin casa nu poate sa faca bine, si eu am mai avut raceli la ovare in trecut si nu-i nicio placere sa le tratezi ma tot gandesc la acidul asta folic, pe care tot mai multa lume il indica, oare face bine? sa incerc sa iau o luna? am tot citit ca in cantitatile cele mai mari se gaseste in tot ce inseamna legume verzi, seminte, galbenus de ou etc. imi place sa cred ca am o dieta destul de echilibrata, dar recunosc ca sunt usor subponderala si ca, din cand in cand, simt ca poate as avea si o anemie mica. nu stiu ce sa fac, am incercat sa ma tin departe de tratamente, oricat de naturiste ar fi, dar pe masura ce trece timpul, ma gandesc ca n-ar strica sa incep sa si iau ceva. voi cum procedati?
MamicaAspiranta attached the following image(s):

|
|

Inregistrat: 9/10/2015 Mesaje: 1883
| Buna Alexandra si bine si venit! daca pot zice asa E bine sa iei acid folic preconceptional, reduce riscul aparitiei defectelor dw tub neural (sistem nervos) la fat. Trebuie luat dinainte pt ca SN se dezvolta inca din primele saptamani de sarcina, camd inca poat3 nu ti-ai dat seama ca esti insarcinata. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/12/2015 Mesaje: 620
| [quote=carmenalina]Neata. Pentru cele care monitorizati ovulatia cu teste, urina se recolteaza intre 15.00-17.00, pt ca atunci se declanseaza explozia foliculului. Si e verificata, eu am ovulat duminica, intre ora 15.00-15.30, durere pe ovarul drept dupa care s-a oprit si gata! Luni am fost la medic si mi-a spus ca luna asta a fost OK, am ovulat, ca luna trecuta de la o inflamatie(raceala la ovare!) nu a mai explodat si s-a transformat in chist de 3,6 cm, si a tb sa bag antibiotice si duphaston si acum s-a rezolvat. Urina se recolteaza vreo 10 zile pt testare, la aceeasi ora, altfel nu e relevanta, nu e ca la testul de sarcina! O zi superba sa aveti! [/quote Mulțumesc ca eu nu știam ca intre orele astea se fac testul de ovulație am primit cadou o cutie de la ferlidona si ma gândesc sa îl folosesc luna asta |
|

Inregistrat: 11/19/2014 Mesaje: 606
| erika10 wrote:Fetelor parca am citit undeva ca daca sângerezi mai pu?in înseamna ca nu ai ovulat. Nu ?tiu daca o fi a?a, însa  pâna luna trecuta, înainte sa iau bu, ?i mie îmi venea pu?in ?i maroniu, nici macar ro?u. Luna asta m am sim?it mai " normala" :) voi ce zice?i? Va pup
Buna, nu stiu cat e de adevarat dar s.ar putea sa fie ceva . Cum aparatul genital functioneaza prin sistemul hipotalamo-hipofizar iar acolo se dau comenzile pentru secretia de hormoni in functie de fazele ciclului menstrual s.ar putea ca dintr.o cauza hormonala hipofiza sa nu mai primeasca comanda pentru secretia hormonilor responsabili de ingrosarea endometrului, adica in absenta ovulatiei secretia de progesteron va fi minima prin absenta corpului galben si implicit va rezulta un endometru subire si o sangerare slaba cantitativ. Dupa ziua 14 , dupa ce secretia de LH a fost maxima adica a stimulat spargerea foliculului, hipofiza primeste comanda pentru a secreta estrogen si progesteron pt a pregati endometrul. In absenta ovulatiei, s.ar putea ca functia hipofizara sa fie data peste cap, hormonii nu vor fi secretati in cantitati optime si automat endometrul subtire va duce la o sangerare minima. Deci cred ca este adevarat, urmarind schema logica a functiei ovariene. |
|

Inregistrat: 12/3/2008 Mesaje: 2197
| stelutza wrote:O zi superba sa aveti!  [/quote Mul?umesc ca eu nu ?tiam ca intre orele astea se fac testul de ovula?ie am primit cadou o cutie de la ferlidona si ma gândesc sa îl folosesc luna asta La mine chiar s-a verificat, am avut simptome de declanasare a eliberarii ovului in acel interval, luna trecuta, din cauza inflamatiei avute, s-a declansat pe la 15.30 durerea, dar a tinut 3 zile, cu intermitente, ca nu se putea sparge foliculul... Incearca si tu, si timp de 3 luni vezi care e situatia la teste dar si la simptome!Asa te vei cunoaste mai bine! AlexandraDusa nu-ti fa griji, ca nu vei pati nimic de la acidul folic, si mie mi-a zis sa reincep tratamentul cu el, a zis sa fie de 5 mg, ca ala de 1 mg e apa chioara, eu am unda verde abia din decembrie, iar cu pofta de manacare incearca sa o potolesti cu mede mici si dese si in cantitati mai mici, masa luata haotic nu face bine la metabolism, si deci nici la bebe. Se poate lua si din alimentatie, dar asta ar insemna sa concumi cantitati destul de mari zilnic ca sa fii sigur ca ajunge unde trebuie. |
|
Inregistrat: 1/12/2015 Mesaje: 620
| carmenalina wrote: La mi8ne chiar s-a verificat, am avut simptome de declanasare a eliberarii ovului in acel interval, luna trecuta, din cauza inflamatiei avute, s-a declansat pe la 15.30 durerea, dar a tinut 3 zile, cu intermitente, ca nu se putea sparge foliculul... Incearca si tu, si timp de 3 luni vezi care e situatia la teste dar si la simptome!Asa te vei cunoaste mai bine!
sunt abia în ziua 7 astept pana în ziua 10 si cred ca sun doctorita la care am fost în februarie sa merg la monitorizare ca acum am o perioada mai libera si nu suntem asa stresanti am avut o vara foarte plina avem casa în constructie si cum mesteri ne au obosit |
|
| carmenalina wrote:AlexandraDusa nu-ti fa griji, ca nu vei pati nimic de la acidul folic, si mie mi-a zis sa reincep tratamentul cu el, a zis sa fie de 5 mg, ca ala de 1 mg e apa chioara, eu am unda verde abia din decembrie, iar cu pofta de manacare incearca sa o potolesti cu mede mici si dese si in cantitati mai mici, masa luata haotic nu face bine la metabolism, si deci nici la bebe. Se poate lua si din alimentatie, dar asta ar insemna sa concumi cantitati destul de mari zilnic ca sa fii sigur ca ajunge unde trebuie.
Multumesc pentru incurajari, am sa-l incerc. Am vazut intr-o farmacie unul de 5, de la Medica, sper sa fie si bun. Am sa merg sa iau o cutie. Si da, ai dreptate, ca sa-l iei doar din alimentatie, trebuie sa consumi cantitati mari.O sa incerc sa imi fac un program cu mesele, nu prea reusesc din cauza programului haotic de la munca. La mine e cam greu cu pofta de mancare, ca nici nu prea am, de-aia am si ajuns sa am sub 50 de kg la aproape 1,80 inaltime O zi minunata sa ai! |
|
|