|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/2/2014 Mesaje: 1226
| Adys19 wrote:
Am inteles...sa mai astepti 3 luni ? Cam mult.eu cu rubeola stau bine,cu toxoplasma si citomegalovirusul stau rau, dar mi a zis dr ginec ca nu e grav.eu am mutatia MTHFR c667t heterozigot poz Si gena PAI heterozigot,si dr nu mi a recomandat nici un tratament inainte.tu ce mutatii ai? Urmezi vreun tratament ,ce ti a recomandat dr?
Cam asta am eu: Factor V H1299R (r2) mutant heterozigot MTHFR A1298C mutant homozigot Factor XIII V34L mutant heterozigot PAI-1 4G/4G homozigot EPCR prezente atelele A1/A1 Mie primul hematolog mi-a zis sa nu iau nimic dupa 6 luni ginecologul actual mi-a zis ca nu e clar ce a scris directorita asta si m-a trimis la Uscateascu care e cea mai buna in domeniu. Si ea mi-a dat Aspenter pt mutatii si dupa ovulatie din ziua a 5 dupa sa incep clexan. Evident ca le fac in luna in cate stiu ca ovulez pe dreapta si fac si ovitrelle. Pe lânga astea toate mi-a mai recomandat acid folic, elevit si inca niste vitamine care nu stiu sa le zic acum pe derost! |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/21/2015 Mesaje: 73
| Adinuta wrote: Cam asta am eu: Factor V H1299R (r2) mutant heterozigot MTHFR A1298C mutant homozigot Factor XIII V34L mutant heterozigot PAI-1 4G/4G homozigot EPCR prezente atelele A1/A1 Mie primul hematolog mi-a zis sa nu iau nimic dupa 6 luni ginecologul actual mi-a zis ca nu e clar ce a scris directorita asta si m-a trimis la Uscateascu care e cea mai buna in domeniu. Si ea mi-a dat Aspenter pt mutatii si dupa ovulatie din ziua a 5 dupa sa incep clexan. Evident ca le fac in luna in cate stiu ca ovulez pe dreapta si fac si ovitrelle. Pe lânga astea toate mi-a mai recomandat acid folic, elevit si inca niste vitamine care nu stiu sa le zic acum pe derost!
Da am auzit de dna dr uscatescu ca e cea mai buna,mie mi a zis dr ginec ca fiind heterozigote nu sunt periculoase,si am fost si la un hematolog aici pe plan local si la fel mi a zis pna in momentul in care raman insarcinata nu iau nimic.Doamne ajuta! |

Inregistrat: 3/11/2014 Mesaje: 83
| Fetelor... sunt intr-o dilema. Am facut niste analize recomandate de medic luna aceasta, printre care si progesteronul in ziua 10 dpo (determinata cu teste de ovulatie). Conform intervalelor de referinta de la laborator, valoarea indica o sarcina. Voi ce spuneti ? Am citit ca sunt boli care ar putea cauza niveluri ridicate de progesteron, dar sper sa nu fie cazul.
E tarziu sa o sun pe doctorita, si ma gandeam ca daca e sa stie cineva, voi sunteti. Asa arata analiza
Progesteron:
27,00 ng/mL
85,860 nmol/L
Interval biologic de referinta:
Faza foliculara ........ < 0,1 - 0,3 (< 0,3 - 1,0)
Faza luteala ........... 1,2 - 15,9 (3,8 - 50,6)
Menopauza .............. < 0,1 - 0,2 (< 0,3 - 0,6)
Femei insarcinate
Trimestrul I ....... 2,8 - 147,3 (8,9 - 468,4)
Trimestrul II ...... 22,5 - 95,3 (71,6 - 303,1)
Trimestrul III ..... 27,9 - 242,5 (88,7 - 771,2)
ng/mL nmol/L
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 10/15/2014 Mesaje: 295
| Aliana wrote: Fetelor... sunt intr-o dilema.  Am facut niste analize recomandate de medic luna aceasta, printre care si progesteronul in ziua 10 dpo (determinata cu teste de ovulatie). Conform intervalelor de referinta de la laborator, valoarea indica o sarcina. Voi ce spuneti ? Am citit ca sunt boli care ar putea cauza niveluri ridicate de progesteron, dar sper sa nu fie cazul. E tarziu sa o sun pe doctorita, si ma gandeam ca daca e sa stie cineva, voi sunteti. Asa arata analiza Progesteron: 27,00 ng/mL 85,860 nmol/L Interval biologic de referinta: Faza foliculara ........ < 0,1 - 0,3 (< 0,3 - 1,0) Faza luteala ........... 1,2 - 15,9 (3,8 - 50,6) Menopauza .............. < 0,1 - 0,2 (< 0,3 - 0,6) Femei insarcinate Trimestrul I ....... 2,8 - 147,3 (8,9 - 468,4) Trimestrul II ...... 22,5 - 95,3 (71,6 - 303,1) Trimestrul III ..... 27,9 - 242,5 (88,7 - 771,2) ng/mL nmol/L NU ma pricep eu prea tare la citit analize dar cam asa pare ca esti insarcinata iti tin pumnii sa fie asa |

Inregistrat: 5/2/2015 Mesaje: 303
| Aliana wrote: Fetelor... sunt intr-o dilema.  Am facut niste analize recomandate de medic luna aceasta, printre care si progesteronul in ziua 10 dpo (determinata cu teste de ovulatie). Conform intervalelor de referinta de la laborator, valoarea indica o sarcina. Voi ce spuneti ? Am citit ca sunt boli care ar putea cauza niveluri ridicate de progesteron, dar sper sa nu fie cazul. E tarziu sa o sun pe doctorita, si ma gandeam ca daca e sa stie cineva, voi sunteti. Asa arata analiza Progesteron: 27,00 ng/mL 85,860 nmol/L Interval biologic de referinta: Faza foliculara ........ < 0,1 - 0,3 (< 0,3 - 1,0) Faza luteala ........... 1,2 - 15,9 (3,8 - 50,6) Menopauza .............. < 0,1 - 0,2 (< 0,3 - 0,6) Femei insarcinate Trimestrul I ....... 2,8 - 147,3 (8,9 - 468,4) Trimestrul II ...... 22,5 - 95,3 (71,6 - 303,1) Trimestrul III ..... 27,9 - 242,5 (88,7 - 771,2) ng/mL nmol/L daca ar fi sa ma iau dupa ce scrie in paranteza te incadrezi la faza luteaza si e bine ca ziua 10 corespunde fazei luteale din cate stiu eu |

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/5/2015 Mesaje: 801
| Buna dimineata! Rocsana azi e ziua in care ar trebui sa iti vina cm insa iti doresc din suflet sa ti se adevereasca visul si sa ne pui poza cu test pozitiv Aliana iti tin pumnii si tie sa fie luna ta norocoasa Andreina ,aseara am mai avut dureri usoare si somn de la ora 19,,,,dar nu vreau sa bag in seama chiar toate simptomele ptr ca stim bine cat pot fi de inselatoare,,,,sanii ma dor dar nu tare si ii simt mai plini,,,,,astept cumintica sa vedem ce surpriza imi rezerva barza din vis Ce m a pus cel mai mult pe ganduri e pata mica de sange de ieri dimineata,,,incercam sa ii gasesc o explicatie ca sa nu imi fac iluzii chiar asa dar era acolo,,,,in celelalte luni nu am avut nimic,,,imi venea direct cm,,,,,, Diuta -draguta,abia astept sa vin printre voi acolo la burticute |
Inregistrat: 10/16/2014 Mesaje: 284
| Buna dimineata! Pisicuta cum te simti? Ai mai avut dureri de burtica? |
|
|

Inregistrat: 3/11/2014 Mesaje: 83
| Neata :) Va multumesc tare mult pentru raspunsuri.
Valoarea din paranteza se refera la nmol/L, deci si cu aceea as intra la trimestru 1.
Acum trebuie doar sa am rabdare inca 2 zile si sa fac un test. Temperatura e inca ridicata. Ca in fiecare luna, sper sa fie ceva acolo.
Rocsana si toate fetele care mai testeaza zilele astea va doresc liniute duble la toate
O zi frumoasa |
|
|

Inregistrat: 11/24/2014 Mesaje: 404
| Mult succes Aliana, sa dea Dumnezeu sa fie cum iti doresti! Pisicuta - draguta hai la burtici, presimt ceva bun la tine hihihi |
|
|

| Aliana wrote:Neata :) Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Valoarea din paranteza se refera la nmol/L, deci si cu aceea as intra la trimestru 1. Acum trebuie doar sa am rabdare inca 2 zile si sa fac un test. Temperatura e inca ridicata. Ca in fiecare luna, sper sa fie ceva acolo. Rocsana si toate fetele care mai testeaza zilele astea  va doresc liniute duble la toate O zi frumoasa
Aliana Mie nu-mi iese la calcul ceva, daca in ziua 10 ai fi insarcinata inseamna ca nu ti-a venit menstruatia de 10 zile si sarcina ar fi de cand? Eu cred ca ar trebui sa nu te imbeti cu apa rece, apoi sa fii deprimata si dezamagita! Singura analiza care iti zice daca e sarcina sau nu e beta HCG nu progesteronul. Progesteronul cel mult iti poate spune ca e o problema in organism. Si nu ziua 10 nu e faza luteala, faza luteala e dupa ovulatie care la un ciclunormal e in ziua 14. Ziua 10 e !00% faza foliculara, iar daca e asa e prea mare rezultatul, iar daca e prea mare atunci tre sa mergi la endocrinolog sau la ginecolog sa iti spuna ce e de facut! Te pup Multa bafta! |
|
|

Inregistrat: 9/27/2014 Mesaje: 1182
| Adinuta wrote:
Aliana Mie nu-mi iese la calcul ceva, daca in ziua 10 ai fi insarcinata inseamna ca nu ti-a venit menstruatia de 10 zile si sarcina ar fi de cand? Eu cred ca ar trebui sa nu te imbeti cu apa rece, apoi sa fii deprimata si dezamagita! Singura analiza care iti zice daca e sarcina sau nu e beta HCG nu progesteronul. Progesteronul cel mult iti poate spune ca e o problema in organism. Si nu ziua 10 nu e faza luteala, faza luteala e dupa ovulatie care la un ciclunormal e in ziua 14. Ziua 10 e !00% faza foliculara, iar daca e asa e prea mare rezultatul, iar daca e prea mare atunci tre sa mergi la endocrinolog sau la ginecolog sa iti spuna ce e de facut! Te pup Multa bafta!
A facut analiza in ziua 10 dupa ovulatie. |
|
|

| HOPE wrote:A facut analiza in ziua 10 dupa ovulatie.
Lool asta nu s-a inteles din texte. Sau nu am inteles eu, atunci e ziua 22 sau chiar 24...ca ne ametim in zile! :))) Atunci e clar ca e sarcina! Nu-mi iesea la calcul sarcina din ziua 10 |
|
|

Inregistrat: 12/3/2008 Mesaje: 2197
| Daca o sarcina nu e confirmata cu HCG, nu poti sa iei in calcul o valoare care s-ar potrivi de acolo, trebuie mers pe intervalul afisat fie el si in paranteza, e bine sa nu va precipitati, e prea devreme sa iasa in ziua 10 DPO.... |
|
|

Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Si eu am avut progesteronul aproape de 80 , si erau alte limite decat cele scrise de tine. Limitele difera de la un laborator la altul ...si nu era sarcina la mine ! Nu este o analiza de referinta pemtru sarcina , asa cum au zis si fetele doar bhcg ar spune !
Uite , am gasit postarea
Eileen wrote: Gagici mi-a iesit progesteronul 79.14 Limite faza luteala 5,3-86, deci e de bine , nu ? Unitate masura nmol/L
|
|
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 1/12/2015 Mesaje: 620
| Buna ziua fetele am o întrebare la voi daca mia aparut scurgerea ca de albu? de ou la cât timp se produce ovula?ie ca so?ul abia diseara îmi ajunge acasa |
|
|
|
|