Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Roxyfoxy wrote:Astept raspunsul tau cu nerabdare deoarece nu prea am avut cu cine sa ma consult pe subiectul acesta 1.Deci...medicul tau, din ce relatezi, lucreaza cam emipiric! In primul rand...o trombofilie nu este de joaca.Am si deschis un topic special pt asta. Aspenterul e frectie la picior de lemn, daca ai vreo mutatie mai importanta in profilul de Trombofilie. Si eu am o mutatie banala in trombofilie, care s-ar fi rezolvat (cica) cu Aspenter, dar cum sunt alergica la asa ceva, am facut preventiv injectabil. Daca tu stiu ca toate analizele sunt in regula...cred ca trebuie sa va relaxati si sa va detasati un pic de ideea de bebe...Psihicul conteaza 50 % din toata "afacerea" asta! 2.Se poate produce fecundarea, dar daca spermatozoidul sau ovulul nu este de calitate, logic nu se dezvolta. Iarasi...o alta cauza poate fi cea genetica... medicul tau a actionat asa, poate din dorinta de a nu te pune sa mai cheltuiesti bani pe alte analize. Fa putin pe detectivul... ai in familie persoane care au suferit cu inima sau (doamne fereste) atac cerebral...sau orice presupune probleme de coagulare a sangelui?
Uite aici topicul in caz ca vrei sa afli mai multe detalii:
http://forum.7p.ro/trombofilia-si-sarcina.aspx?g=posts&t=16356 |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/11/2015 Mesaje: 487
| Nanny wrote:1.Deci...medicul tau, din ce relatezi, lucreaza cam emipiric! In primul rand...o trombofilie nu este de joaca.Am si deschis un topic special pt asta. Aspenterul e frectie la picior de lemn, daca ai vreo mutatie mai importanta in profilul de Trombofilie. Si eu am o mutatie banala in trombofilie, care s-ar fi rezolvat (cica) cu Aspenter, dar cum sunt alergica la asa ceva, am facut preventiv injectabil. Daca tu stiu ca toate analizele sunt in regula...cred ca trebuie sa va relaxati si sa va detasati un pic de ideea de bebe...Psihicul conteaza 50 % din toata "afacerea" asta! 2.Se poate produce fecundarea, dar daca spermatozoidul sau ovulul nu este de calitate, logic nu se dezvolta. Iarasi...o alta cauza poate fi cea genetica... medicul tau a actionat asa, poate din dorinta de a nu te pune sa mai cheltuiesti bani pe alte analize. Fa putin pe detectivul... ai in familie persoane care au suferit cu inima sau (doamne fereste) atac cerebral...sau orice presupune probleme de coagulare a sangelui? Uite aici topicul in caz ca vrei sa afli mai multe detalii: http://forum.7p.ro/trombofilia-si-sarcina.aspx?g=posts&t=16356 M-am gandit sa sti si la asta ,am intrat si pe topic,iar intr-un final am ajuns la concluzia ca am multe de discutat cu medicul meu,dar pana in ziua 26 cand trebuie sa merg la consultatie nu prea am ce sa fac |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/12/2014 Mesaje: 179
| Bine ai venit, Roxyfoxy! Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine... Incercam de aproape 7 ani sa avem un bebe....toate analizele bune la amandoi, insa nu am reusit deocamdata. Ginecologul anterior si mie mi-a recomandat FIV-ul cand a vazut ca totul e ok si dupa ce m-am gandit mai bine am reusit sa ajung la alt ginecolog care mi-a zis ca merita sa incercam IA pentru inceput. Sunt la a 3-a inseminare artificiala, deocamdata fara rezultat...daca nu functioneaza pana la urma nu mai scap de FIV. Cum zice si nanny...stresul e foarte important in conceperea unui copil, trebuie sa ai multa rabdare si sa fii cat mai relaxata. Iti doresc sa ti se implineasca visul cat mai repede. Va pup pe toate! |
|
| Andreea~Simona wrote:Bine ai venit, Roxyfoxy! Si eu sunt in aceeasi situatie ca si tine... Incercam de aproape 7 ani sa avem un bebe....toate analizele bune la amandoi, insa nu am reusit deocamdata. Ginecologul anterior si mie mi-a recomandat FIV-ul cand a vazut ca totul e ok si dupa ce m-am gandit mai bine am reusit sa ajung la alt ginecolog care mi-a zis ca merita sa incercam IA pentru inceput. Sunt la a 3-a inseminare artificiala, deocamdata fara rezultat...daca nu functioneaza pana la urma nu mai scap de FIV. Cum zice si nanny...stresul e foarte important in conceperea unui copil, trebuie sa ai multa rabdare si sa fii cat mai relaxata. Iti doresc sa ti se implineasca visul cat mai repede. Va pup pe toate! Multumesc din suflet pt. incurajare ! Din cate am vorbit eu cu medicul meu mi-a spus ca o inseminare artificiala nu ar avea rostul deoarece,la noi ,teoretic spermatozoidul se intalneste cu ovulul ,dar nu il fecundeaza(parerea lui)si de aceea ni s-a sugerat sa trecem direct la FIV.Eu am foarte mare incredere in el ca doctor si de aceea sunt cam in dubii daca sa apelez la alt medic sau nu.Oricum mai astept cateva luni sa vad ce se intampla dupa HSG(cica ramai mai repede insarcinata ),daca nu, desi nu vreau trebuie sa apelez la FIV.Ma tot nedumiresc rezultatele astea bune la analize si bebe tot nu vine .In fine,sper sa avem toate noroc la teste cu doua liniute!!! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Buna dimineata, aspirici! Azi ar trebui sa fie z2, dar e inca z32z :) Nanny, poti sa ma bati, dar n-am rezistat aseara la idee de test. A iesit doar lunia de control, asa ca ma indrept cu ideea spre o dereglare. Am mai patit-o in septembrie. Atunci era pe baza de stres forte. Acum, nu stiu pe ce baza o fi. Durerile de burta/ovare inca mai sunt acolo, surde, dar asta e tot. A, si o mancarime a sanilor aseara. Va tin pumnii si va citesc in continuare. Roxyfoxy, eu nu prea ma pricep la probleme de infertilitate, dar tot am impresia ca dr tau sare niste etape. Chiar sunt foarte curioasa ce iti va zice pana pe 26. Pana atunci, insa, cine mai asteapta rezultate in zilele urmatoare? Cui tin pumnii? :) Hai, pupici, spor la cafelit si sa facem ziua aata cu trei ceasuri bune, nu rele! |
|
| Zambila wrote:Buna dimineata, aspirici! Azi ar trebui sa fie z2, dar e inca z32z :) Nanny, poti sa ma bati, dar n-am rezistat aseara la idee de test. A iesit doar lunia de control, asa ca ma indrept cu ideea spre o dereglare. Am mai patit-o in septembrie. Atunci era pe baza de stres forte. Acum, nu stiu pe ce baza o fi. Durerile de burta/ovare inca mai sunt acolo, surde, dar asta e tot. A, si o mancarime a sanilor aseara. Va tin pumnii si va citesc in continuare. Roxyfoxy, eu nu prea ma pricep la probleme de infertilitate, dar tot am impresia ca dr tau sare niste etape. Chiar sunt foarte curioasa ce iti va zice pana pe 26. Pana atunci, insa, cine mai asteapta rezultate in zilele urmatoare? Cui tin pumnii? :) Hai, pupici, spor la cafelit si sa facem ziua aata cu trei ceasuri bune, nu rele! Da... si eu am aceeasi impresie acum dupa tot ce am citit pe aici,pana cand merg la control imi fac o listuta cu intrebari,sper sa nu mai omit nimic...:) |
|
Inregistrat: 12/2/2014 Mesaje: 1226
| Roxyfoxy wrote:Da... si eu am aceeasi impresie acum dupa tot ce am citit pe aici,pana cand merg la control imi fac o listuta cu intrebari,sper sa nu mai omit nimic...:) Roxy im primul rând clexanul nu ti-l recomanda ginecologul. Pe mine m-a trimis la hematolog cu rezultatul. Si hematologul mi-a facut o scrisoare medicala in care mi-a recomandat clexan dar doar atunci cand ginecologul confirma existen?a sarcinii, niciodata preventiv. Astea au fost cuvintele hematologului. Preventiv iei aspenterul. Atat. |
|
| Adinuta wrote: Roxy im primul rând clexanul nu ti-l recomanda ginecologul. Pe mine m-a trimis la hematolog cu rezultatul. Si hematologul mi-a facut o scrisoare medicala in care mi-a recomandat clexan dar doar atunci cand ginecologul confirma existen?a sarcinii, niciodata preventiv. Astea au fost cuvintele hematologului. Preventiv iei aspenterul. Atat.
Mie mi-a spus ca dupa ce merg la el in ziua 26(asta peste 2 sapt) intrerup aspenterul si apoi incep cu Clexane preventiv,pt. ca un test de sarcina in ziua 26 nu ar iesi pozitiv,iar el nu vrea sa riste doarece are impresia ca luna trecuta s-a prins sarcina ,dar sa eliminat odata cu menstruatia.Dupa ce citesc pe la voi sunt intr-o si mai mare dilema |
|
Inregistrat: 6/2/2014 Mesaje: 399
| Neata aspirici!!! Simm multumesc Juwy o saptamana minunata. Roxyfoxy bine ai venit si sedere cat mai scurta. Zambila poate maine dimineata daca nu apare rozi un bhcg te ar ajuta sa clarifici un pic situatia. Si sa mi ti mie pumnii pt ca maine sotul repeta spermograma Bun venit aspiricilor noi si sedere cat mai scurta. Va de la A la Z
|
|
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Buna dimineata gagici...Gata cafeaua? NU trebuie sa te ambalezi...stai un pic si gandeste limpede! Tu ai facut analizele uzuale : hemoleucograma completa, de urina, de secretie si din sange, hormonala si spui ca astea sunt in regula. FOarte bine! Ideea este ca ele reprezinta doar o mica parte din ce poti sa investighezi. Este adevarat ca analizele pt Trombofilie si cele genetice se recomanda numai dupa pierderea a cel putin 3 sarcini (chiar 2 ). Tu spui ca ai detectat cel putin una cu ajutorul testului slab pozitiv, desi eu as fi facut rapid Bhcg..ca sa vad daca e real sau nu. Testele pot da gres!! La mine este a 4 a sarcina si la toate am facut Bhcg in ziua 25 sau 26 si a iesit o valoare cat se poate de pozitiva, ca nu s-au dezvoltat decat pana la un anumit stadiu, asta e alta problema, neelucidata inca. Daca stii cu exactitate cand ai ovulat, prestat, poti sa incerci sa faci aceasta analiza in ziua 26 ( numai daca ai ovulat in ziua 10-15). Dar cum spuneau si fetele Heparina trebuie sa o recomande un hematolog si colaborare cu un ginecolog pt ca trebuie stabilita si doza. Eu de ex am facut de 0,4 ml...dar poate ca tu ai nevoie de mai mult! Mai exista o posibilitate si chiar voiam sa te intreb : ai spus ca ai fost la monitorizarea ovulatie. Cate luni la rand si daca ti-a confirmat ca foliculul se si sparge ca sa elibereze ovulul!! In locul tau as face asa: 1. As lua Acid Folic 5mg in fiecare zi si Vit C ( Cetebe)cel putin o luna! 2.As cauta un hematolog bun cu care sa stau de vorba, desi, prevad ca o sa-ti spuna ca daca nu ai sarcini pierdute, cum poate el sa suspicioneze o trombofilie? Eu m-as ruga de el sa imi dea sa fac aceste analize care costa destul...cam 900 lei! 3. As cauta sa vad ce analize hormonale am facut. Sunt mai multe..nu numai progesteron-estrogen! Ca de cele mai multe ori buba...pe aici o gasesti! Prolactina ..etc 4. Nu in cele din urma, as cauta sa ma linistesc interior, caci e foarte important. As cauta un parinte Duhovnic bun, cu duhul blandetii ( daca esti ortodoxa) cu care sa vb sau mi-as indrepta rugaciunile si fata catre Dzeu , indiferent de religie! Echilibrul interior este extrem de important, credeti-ma pe cuvant..ca am experienta destula in asa ceva si cine vrea amanunte poate sa-mi lase mesaj in PM..ca nu ma supar! Doctorul tau este binevoitor, vad din ce spui ca se gandeste in fel si chip...dar trebuie sa faci analize, ca sa poti demonstra ca ai sau nu ceva, mi se pare ca le ia la ghici! Capul sus, rabdare si fa pe detectivul! Zambilico...nu te bat...Doamne fereste...ia vezi ca poate te-ai dereglat de tot! Si pe mine ma mananca sanii...ma scarpin cateodata de-mi las semne!
|
|
| Nanny wrote:Buna dimineata gagici...Gata cafeaua? NU trebuie sa te ambalezi...stai un pic si gandeste limpede! Tu ai facut analizele uzuale : hemoleucograma completa, de urina, de secretie si din sange, hormonala si spui ca astea sunt in regula. FOarte bine! Ideea este ca ele reprezinta doar o mica parte din ce poti sa investighezi. Este adevarat ca analizele pt Trombofilie si cele genetice se recomanda numai dupa pierderea a cel putin 3 sarcini (chiar 2 ). Tu spui ca ai detectat cel putin una cu ajutorul testului slab pozitiv, desi eu as fi facut rapid Bhcg..ca sa vad daca e real sau nu. Testele pot da gres!! La mine este a 4 a sarcina si la toate am facut Bhcg in ziua 25 sau 26 si a iesit o valoare cat se poate de pozitiva, ca nu s-au dezvoltat decat pana la un anumit stadiu, asta e alta problema, neelucidata inca. Daca stii cu exactitate cand ai ovulat, prestat, poti sa incerci sa faci aceasta analiza in ziua 26 ( numai daca ai ovulat in ziua 10-15). Dar cum spuneau si fetele Heparina trebuie sa o recomande un hematolog si colaborare cu un ginecolog pt ca trebuie stabilita si doza. Eu de ex am facut de 0,4 ml...dar poate ca tu ai nevoie de mai mult! Mai exista o posibilitate si chiar voiam sa te intreb : ai spus ca ai fost la monitorizarea ovulatie. Cate luni la rand si daca ti-a confirmat ca foliculul se si sparge ca sa elibereze ovulul!! In locul tau as face asa: 1. As lua Acid Folic 5mg in fiecare zi si Vit C ( Cetebe)cel putin o luna! 2.As cauta un hematolog bun cu care sa stau de vorba, desi, prevad ca o sa-ti spuna ca daca nu ai sarcini pierdute, cum poate el sa suspicioneze o trombofilie? Eu m-as ruga de el sa imi dea sa fac aceste analize care costa destul...cam 900 lei! 3. As cauta sa vad ce analize hormonale am facut. Sunt mai multe..nu numai progesteron-estrogen! Ca de cele mai multe ori buba...pe aici o gasesti! Prolactina ..etc 4. Nu in cele din urma, as cauta sa ma linistesc interior, caci e foarte important. As cauta un parinte Duhovnic bun, cu duhul blandetii ( daca esti ortodoxa) cu care sa vb sau mi-as indrepta rugaciunile si fata catre Dzeu , indiferent de religie! Echilibrul interior este extrem de important, credeti-ma pe cuvant..ca am experienta destula in asa ceva si cine vrea amanunte poate sa-mi lase mesaj in PM..ca nu ma supar! Doctorul tau este binevoitor, vad din ce spui ca se gandeste in fel si chip...dar trebuie sa faci analize, ca sa poti demonstra ca ai sau nu ceva, mi se pare ca le ia la ghici! Capul sus, rabdare si fa pe detectivul! Zambilico...nu te bat...Doamne fereste...ia vezi ca poate te-ai dereglat de tot! Si pe mine ma mananca sanii...ma scarpin cateodata de-mi las semne!
Cand am facut testul de sarcina care a iesit pozitiv era ziua de Craciun si nu as fi putut face Beta Hcg,iar legat de hormoni am facut in zilele 3-5,10-12 si 24-26:estradiol ,prolactina,progesteron,hormonul de stimulare foliculara si inca ceva ,dar le-am uitat pt. ca am dosarul cu ele acasa(toate iesind in limite normale).La monitorizare am fost 4 luni la rand din ziua 8 a ciclului menstrual,din doua in doua zile, pana in momentul cand foliculul se spargea(cam pe la 20mm),deci confirmarea ca ovulez si foliculul se sparge exista plus ca la histerosalpingografie dr. cu care am facut-o mi-a spus ca trompele arata neasteptat de bine si ca nu isi inchipuie cum nu am ramas pana atunci.Acum sunt un pic bulversata ca prea toate analizele sunt roz ,iar bebele intarzie sa apara Multumesc din suflet pt. sfaturi si incurajare!!!! Teste pozitive va doresc!!!
|
|
Inregistrat: 12/3/2008 Mesaje: 2197
| Roxy, eu zic ca si Nanny relaxare, si n-ar incerca sa pui dosarul ala cu analize si pe masa unui alt medic, o a doua parere nu strica, si poate mai afli ceva, eu asa am facut, acum repet analizele hormonale, dar eu am 2 zile cand tb sa le fac ziua 5-6 la FSH si estrogen, si ziua 21-22 la progesteron si prolactina, dupa aceste zile nu mai au nicio relevanta, restul nu conteaza ziua, ca mai am testosteronul si hormonul antimullerian, cam atat pentru moment, vrea sa-mi faca profilul hormonal si apoi sa se exprime despre ce facem.... Si e foarte important echilibrul interior! |
|
| carmenalina wrote:Roxy, eu zic ca si Nanny relaxare, si n-ar incerca sa pui dosarul ala cu analize si pe masa unui alt medic, o a doua parere nu strica, si poate mai afli ceva, eu asa am facut, acum repet analizele hormonale, dar eu am 2 zile cand tb sa le fac ziua 5-6 la FSH si estrogen, si ziua 21-22 la progesteron si prolactina, dupa aceste zile nu mai au nicio relevanta, restul nu conteaza ziua, ca mai am testosteronul si hormonul antimullerian, cam atat pentru moment, vrea sa-mi faca profilul hormonal si apoi sa se exprime despre ce facem.... Si e foarte important echilibrul interior! Mai astept si luna aceasta sa vad ce se intampla si intre timp caut un medic bun pt. o a doua parere.Ce ma incanta la acest dr. este faptul ca se afla la un spital bun din Bucuresti,am primit recomandari bune referitoare la dansul,il pot gasi oricand am nevoie si la o eventuala sarcina as putea merge acolo la spital. Cat despre echilibru interior nu poate fii vorba in momentul de fata Succes si tie cu noul medic si sa auzim de bine!!!
|
|
Inregistrat: 10/15/2014 Mesaje: 295
| Buna fetelor, am fost ieri la control sa vad cand ovulez ieri a fost z13 si mi-a zis z13-14-15 bebeleala ca ovulez cu ovarul stang, mi-a prescris duphaston din z16 pana in z25, 3 luni si niste ovule dar nu stiu cum se numesc ca nu reusesc sa descifrez scrisul si nu le-am cumparat inca astea trebuie sa le iau din z20 12 ovule si sa mai merg la el in mai asta daca nu raman insarcinata. Mi-a facut si papanicolau care a iesit foarte bun de acum rabdare si bebeleala cu drag si spor Pupici |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 10/21/2014 Mesaje: 110
| Buna fetele.... Bianca spor la bebeleala.....si pedte 2 saptamani testul pozitiv il adteptam cu drag cate zile de cm ai?in a cata zi ai ovulat?pupici Roxyfoxy bine ai venit si sedere cat mai scurta! Crissy mult noroc ca analiza sa iasa foarte bine,succes! Eu astept cu rabdarica sa treaca timpul pe 21 o sa fac un test,atunci e ziua mea si poate voi avea o surpriza daca nu poate luna viitoare |
|
|