|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Dragele mele dragi, multumesc din inima pentru sustinere si pentru rabdarea pe care ati avut-o cu mine sa vedem daca tratamentul va da roade. sunt 5 zile de pastilat, plus alte 5-10 de asteptat. incerc sa nu ma gandesc, sa nu ma stresez pe tema asta, ca sa nu inrautatesc situatia. oricum e mai bine ca la utrogestan: nu imi mai cade capul de somn si nici stomacul n-a facut vreo rascoala pana acum. Sper sa nu fie nimic grav, in final, si sa fie soare si pe strada mea.:)
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2012 Mesaje: 2102
| Zambila asa cum a zis si Carmen...du-te nene si la endocrinolog, ca ala se ocupa cu hormonii. Cauta unul bun! Hai...capul sus!! Iar ce a zis doctorul..pare o maaare tampenie. In primul rand trebuia sa iti masoare endometrul (primul semn daca e sau sarcina) sa vada daca sunt foliculi in ovare, sa-i masoare...si dupa sa scoate pe gura asemenea ineptii. Si toate astea in urma unui echo transvaginal, nu abdominal!!!! Leila in sfarsit..a dat Domnul sa incepi si tu sa te "analizezi" un pic...Doamne ajuta sa fie bine! Sunt si alte laboratoare ff bune, care au plafon si nu platesti atat, mai ales ca e inceput de luna. Si scuza-ma ...la Synevo..,acum vreo 3 luni "au omis" sa imi faca vreo doua analize (ce tin fin de endocrinologie-respectiv prolactina si ATPO) pe care le platisem..si mi-au dat cu "revenire" Incep sa-mi pierd increderea in ei. Au multi pacienti si mai dau buleli din cand in cand. De aceea recomand, in cazuri cand apar modificari notabile la rezultatele unor analize facute la Synevo, sa le repetati si la alte laboratoare!! Revenind la discutia despre Progesteron, asa cum spunea si Cris74... din punctul meu de vedere se prescrie cam usor...una, doua ..pac Arefam sau Utrogestan! doamnelor si domnisoarelor..Acesta trebuie luat ( de preferinta pe cale vaginala pt ca ajunge si este absorbit muult mai bine la locul necesar) numai dacz se dovedeste ( prin analize hormonale) o lipsa acuta a acestui hormon!!! Daca sarcina este una viabila ( care are capacitatea de a se dezvolta normal)se va dezvolta si fara!!! |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 1/22/2014 Mesaje: 485
| Raluk Felicitari sarcina usoara si bebe sanatos si mancacios Frumoasa valoare la beta Bravo! Zambila nu fii trista :* o sa fie bine si va veni bebe si la tine
Mai fetelor, lipsesc 4-5 zile si ia uite ce se intampla am citit cu sufletul la gura Eu m-am intors din concediu (la mare) si sunt racita...am facut o alergie si sunt pe claritine+crema pt 5 zile, arsuri, vanatai hai ca le adunai pe toate :D dar a fost atat de tareeee :013: si...am prins si ovulatia cat am stat acolo asa ca vom vedea va pup si spor la bebelit |
Inregistrat: 2/16/2014 Mesaje: 641
| Nanny, cam asa am reactionat si eu cu synevo... Sunt asa intre.. Ideea e ca fiecare analiza costa in jur de 40 lei. Nu e mult, zic eu..dar ideea e sa fie facute bine! Astept maine rezultatul la hemoleucograma si tsh+ft4 ... Apoi in z21 ma duc pt progesteron, prolactina, LH, vad eu la ce laborator. O sa caut si pe la Cermed... |
Inregistrat: 1/24/2014 Mesaje: 1178
| Leila, am bebelit la inceput 2 zile da una ba si pe 14 15 16 cand a fost ov am bebelit zilnic :) cel mai haios a fost cand am facut testul duminica dimineata... M am trezit cu noaptea n cap sa ma duc la baie si ajunsa in baie am zis sa fac si testul sa mi iau de o grija, il fac rpd il arunc pe masina de spalat si fug din baie fara sa ma uit la el. M am intors in dormitor al meu sot in fund pe marginea patului Ai facut testul?Fa testul! I am bajbait eu ceva sa ma lase in pace si ma intorc la baie cu gandul sa arunc ambalajul si sa pitesc testul ca sa nu le vad el ca daca era negativ sa nu fie tristetea prea mare. Cand am intrat in baie ochii mi s au tintuit pe test,era f pozitiv, am ramas nemiscata cateva secunde,nu mai auzeam nimic in jurul meu parca eram in alta lume, in fine l am luat si m am dus in dormitor cand am dat ochii cu al meu am inceput sa plang si atuci si a dat seama si el. Am stat cateva minute si am plans mai mult eu decat el eram ff agitati ne invarteam precum leii in cusca si ba radeam ba ne panicam. Am pus mana pe tel si am anuntat mamele ..fericire maxima, au bocit amandoua de fericire. Tata inca nu stie, e marinar si e plecat pe mare, o perioada nu am avut cum sa luam leg cu el. Dar miercuri dupa eco o sa fac tot posibilul sa vb cu el. Dintre toti tata o sa fie cel mai "afectat" la modul bun. El e un barbat mai sensibil de fel:). Dupa ce fac eco miercuri o sa anunt si la serviciu si restul familiei. |
Inregistrat: 7/23/2013 Mesaje: 726
| RalukM wrote:Leila, am bebelit la inceput 2 zile da una ba si pe 14 15 16 cand a fost ov am bebelit zilnic :) cel mai haios a fost cand am facut testul duminica dimineata... M am trezit cu noaptea n cap sa ma duc la baie si ajunsa in baie am zis sa fac si testul sa mi iau de o grija, il fac rpd il arunc pe masina de spalat si fug din baie fara sa ma uit la el. M am intors in dormitor al meu sot in fund pe marginea patului Ai facut testul?Fa testul! I am bajbait eu ceva sa ma lase in pace si ma intorc la baie cu gandul sa arunc ambalajul si sa pitesc testul ca sa nu le vad el ca daca era negativ sa nu fie tristetea prea mare. Cand am intrat in baie ochii mi s au tintuit pe test,era f pozitiv, am ramas nemiscata cateva secunde,nu mai auzeam nimic in jurul meu parca eram in alta lume, in fine l am luat si m am dus in dormitor cand am dat ochii cu al meu am inceput sa plang si atuci si a dat seama si el. Am stat cateva minute si am plans mai mult eu decat el eram ff agitati ne invarteam precum leii in cusca si ba radeam ba ne panicam. Am pus mana pe tel si am anuntat mamele ..fericire maxima, au bocit amandoua de fericire. Tata inca nu stie, e marinar si e plecat pe mare, o perioada nu am avut cum sa luam leg cu el. Dar miercuri dupa eco o sa fac tot posibilul sa vb cu el. Dintre toti tata o sa fie cel mai "afectat" la modul bun. El e un barbat mai sensibil de fel:). Dupa ce fac eco miercuri o sa anunt si la serviciu si restul familiei.
Pfaaai, Raluk, ce am udat ochisorii... f frumos si emotionant! Sa ai o sarcina usoara si un bebi sanatos si voios! Acum tb sa treci sa faci prezenta la burtici |
Inregistrat: 6/18/2014 Mesaje: 570
| Ralu, ce frumos! asa sunt tatii de fete...mai sensibili :)) |
Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Neata! Emotionatna povestea, Raluk! ma bucur pt. tine si-ti doresc un bebe sanatos
Leila eu am facut azi progesteronul si rh-ul. Progesteronul se face la 7 zile de la ovulatie. (ziua 21 e pt. cele care ovuleaza in z14 la un cm de 28 zile, te incadrezi?). Prolactina si lh-ul le faci in z2 sau 3 (adica pe perioada cm-ului) Am facut si eu tsh, ft4 si homeo le-am facut tot u trimitere d ela med de familie - gratuit. Pt. progesteron am dat azi 39 lei.- Synevo. |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/25/2013 Mesaje: 175
| Buna fetelor,eu am inceput sa imi iau temperatura de ieri si cred ca tocmai am ovulat... adica temp ieri 36.8 si azi 37.2 . Ce ziceti? |
|
| Raluca, ce emotii... Minunat, fiecare femeie trebuie sa traiasca asta macar o data in viata!! Mon, merci mult in z21 ma duc si eu sa recolteze pt progesteron. Iar prolactina si LH ciclul urmator. Sa ne zici rezultatele |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 5/17/2014 Mesaje: 200
| Buna ziua, Zambilaimi pare rau pt tine?? , mie nici acum nu mi-a venit cm,am fost dimineata la farmacie sa imi iau niste vitamine, si nu m-am abtinut si mi-am mai luat un test, si acum stau si ma gandessc daca sa il fac sau nu,sa mai astept, sau nu.... Saptamana asta nu mi-am mai facut programare la doctor, am fost prinsa cu treburi de toamna, dar luni sigur sun si eu sa vad care e cauza... Va doresc o zi frumoasa! |
|
Inregistrat: 10/11/2013 Mesaje: 2599
| Marisa wrote:Buna fetelor,eu am inceput sa imi iau temperatura de ieri si cred ca tocmai am ovulat... adica temp ieri 36.8 si azi 37.2 . Ce ziceti? Ieri ai ovulat....daca azi, maine si poimaine se mentine sus temperatura sus.
Leila sa intre fetele care au facut prolactina, pt ca intelegeam de la Doina ca ea a putut sa o faca si in z21. Nu ti-a facut o schema medicul tau? Ceea ce stiu eu sigur, este faptul ca progesteronul se face la 7 zile d ela ovulatie.
|
|
| Eu prolactina am facut o in ziua 3 impreuna cu lh fsh amh si estradiol. In ziua 21 am facut progesteronul. Am avut schema doar pt lh fsh amh si progesteron...prolactina mi a zis doc ca pot sa o fac cand vreau asa ca daca tot m am intepat pt hormonii de z3 am recoltat si pt ea. |
|
| Tocmai asta e probl mea. Ca stiam faptul ca sunt anumite zile de recoltare pt analize dar dr de fam. mi-a zis sa recoltez oricand ca la synevo au valori de referinta pt toate fazele ciclului menstrual. Imi zisese sa ma duc a doua zi, in cazul meu z7 sa imi recolteze : progesteron, estradiol, Lh, prolactina. Dar nu m-am dus ca am vrut sa ma mai documentez... |
|
| leila wrote:Tocmai asta e probl mea. Ca stiam faptul ca sunt anumite zile de recoltare pt analize dar dr de fam. mi-a zis sa recoltez oricand ca la synevo au valori de referinta pt toate fazele ciclului menstrual. Imi zisese sa ma duc a doua zi, in cazul meu z7 sa imi recolteze : progesteron, estradiol, Lh, prolactina. Dar nu m-am dus ca am vrut sa ma mai documentez...
Mai toate laboratoarele au valori de referinta pt toate perioadele ciclului la astfel de analize. Dar conteaza mult ziua in care le faci. Cel putin la mine medicul ginecolog a insistat sa respect schema. Mi-a zis ca valorile se modifica pe toata durata unui ciclu si o valoarea a lh-ului de ex, recoltat in ziua 7 8 9 sau 10 nu poate fi interpretata la fel cu cea din ziua 3. |
|
|