|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Am si eu un stres. Mare chiar!
Am mai citit si auzit ca si la nasterea prin cezariana e posibil sa ti se faca clisma inainte... Cum e? Nu am facut niciodata si sper din suflet sa nu fie cazul nici de data asta!!! Efectiv sunt terorizata de idee! Cum pot sa evit acest lucru...?!?
La prima cezariana am fost internata cu o zi inainte si nu am mancat aproape nimic. Deci nici nu s-a adus in discutie. Acum nu am idee cum o sa fie... |
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Eu nu am facut clisma la cezariana si nici nu m-au intrebat nimic daca am mancat sau altceva. Nastere usoara! |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/17/2014 Mesaje: 395
| Mie mi-au facut pentru ca la mine cezariana n-a fost programata, dr. a asteptat pana s-a declansat nasterea naturala. Eram internata, am mancat si la doua ore dupa masa mi s-au rupt membranele, astfel ca mi s-a facut clisma. Nu e placut, asta e clar dar nu se moare din asta. De data asta cred ca operatia va fi programata si atunci voi avea grija sa nu mananc nimic. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Nu-i nimic de speriat. Nu-i dureroasa. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Anelise wrote:Am mai citit si auzit ca si la nasterea prin cezariana e posibil sa ti se faca clisma inainte... Cum e? Nu am facut niciodata si sper din suflet sa nu fie cazul nici de data asta!!! Efectiv sunt terorizata de idee! Cum pot sa evit acest lucru...?!?
La prima nastere mi-au facut inainte... la a doua, dupa... dar clisma am primit. E ok. Putin stresant procedeul dar mai mult ca idee.
|
| Multumesc pentru raspunsuri, fetele! Kali, cum dupa? Doamne, mi se pare si mai aiurea! |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Dap, dupa, dar nu imediat. Daca nu iese... oul singurel, iti fac clisma dupa 2-3 zile... ceva de genul asta. Oricum, la mine, a doua nastere a fost de urgenta deci nu au mai avut timp de... preludiu. Cred ca de aceea au procedat asa.
Mie mi-a prins bine, ca am un creier constipat care nu se... oua... in deplasare si vad ca era la mare cinste chestia asta, ca toata lumea se interesa daca ne-am imprietenit cu baia iar eu nu as fi avut nicio sansa fara ajutor.
Scuze pt. limbajul colorat da' nu am stiut cum sa explic mai bine. |
| Aaa, stai ca acum am inteles la ce te refereai cu "dupa". Pai, si eu am avut problema asta la prima cezariana, doar ca eu imi luasem de acasa niste supozitoare cu glicerina care m-au ajutat cat de cat. Mi-am cumparat si pentru acum. Si stiu cum e in deplasare - sunt exact la fel! |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| kali wrote:Dap, dupa, dar nu imediat. Daca nu iese... oul singurel, iti fac clisma dupa 2-3 zile... ceva de genul asta. Oricum, la mine, a doua nastere a fost de urgenta deci nu au mai avut timp de... preludiu. Cred ca de aceea au procedat asa. Mie mi-a prins bine, ca am un creier constipat care nu se... oua... in deplasare si vad ca era la mare cinste chestia asta, ca toata lumea se interesa daca ne-am imprietenit cu baia iar eu nu as fi avut nicio sansa fara ajutor. Scuze pt. limbajul colorat da' nu am stiut cum sa explic mai bine.
Ei uita-ma aici pe mine doamne eu nu fac nimic nicaieri doar in caz de maaaare urgentza si asta doar pipi nu si treaba mare .Deci poti sa stai cu pistoul la capul meu never nu ies nicaieri. Liz,eu am facut la primele 3 nasteri adica prefer sa fac ceva putin c-am neplacut mie cu toate ca nu este groaznic decat sa ma gandesc ca doamne feresti voi face toata treaba asta in timpul nasteri.Eu sunt asta care ajung la spital si daca imi spun ca raman sa nasc fiindca a sosit vremea este primul lucrul pe care-l cer asistentelor.Intra in jurnal de sarcina si vezi cat eram de stresata de stat pe wc incat imi era frica sa nu nasc doamne fereste pe acolo. Eu iti recomand cu toate ca nu este ceva placut dar care trebuie facut.Nastere usoara,draga mea! |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Nu mi sa facut la cezariene....dar dupa a fost stresant,jenant, sa scriu raport dupa fiecare vizita la toaleta.Masurat urina,notat de cate ori am simtit senzatia de....de cate ori am reusit,daca elimin gaze,daca nu reuseam primeam laxative.....scuzati limbajul....bine ca a trecut.
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Nici mie nu mi s-a facut la cezariene,doar la nastere normala!E neplacut Liz dar o sa treaca si nici nu o sa-ti dai seama! |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2013 Mesaje: 1520
| Nu e dureroasa absolut deloc, nici macar o jena. Poate doar un discomfort ca si cum ar fi ceva rece.
Daca e cezariana posibil sa nu-ti faca, cel mai probabil, insa depinde de medic si de regulile institutiei.
La nastere naturala, e exclus sa nu se faca clisma, cel putin din punctul meu de vedere. Mi se pare innadecvat si total neigienic. Cand se impinge, e greu de controlat ce sa impingi, iar daca sunt surprize..
Nu te stresa, mergi inainte cu sau fara! O sa vezi la fata locului ce-o sa fie. La mine a functionat. Puuup si nastere usoara! |
|
| Fetele, multumesc inca o data pentru raspunsuri!
La mine, gata, s-a elucidat misterul. Nu mi se va face. Cu toata jena, am intrebat medicul. Dar sper ca topicul sa fie de folos si altor persoane pe viitor.
Chiar am citit ca procedeul, in alte situatii sau probleme, are nu stiu ce efecte terapeutice pozitive pentru curatarea colonului etc. |
|
|