Profil: cleo78
Despre
Utilizator: cleo78
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Saturday, December 18, 2010
Ultima vizita: Saturday, September 29, 2012 5:17 PM
Numarul de postari: 40
[0.00% din toate postarile / 0.01 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: CROSETATUL-hobby sau,,pacat"?!
Postat: Sunday, July 8, 2012 6:30 PM
mai adaug si eu ceva la subiectul asta.
Din pacate nu mai stiu linkul, dar pe un site al bisericii ortodoxe, erau intrebari si raspunsuri. Si la intrebarea: de lucru de mana ( cusut, tricotat) recomanda sa nu se lucreze pt profit. Daca e sa se lucreze pt bani, atunci ruga pe cea ce a fost nevoita, sa nu uite sa dea si de pomana din banii castigati, si sa ajute un nevoias.

Mi-a placut f. mult cum explica acel preot, si mi-a adus aminte de niste texte musulmane, unde pt persoanele ce nu pot tine post ( sa nu manance ) o zi de Ramadam din varii motive, credinta compenseaza daca omul da de mancare si de baut la alti 3 oameni saraci, atat de saraci ca nu au ce manca.

Din viata personala, eu duminica o am pt casa: curat, spalat, gatit, etc. O fi pacat,dar eu nu reusesc altfel sa ma organizez cu job,scoala, copil, casa, hobby etc.

Fiecare interpreteaza cum vrea, ideea sa ne simtim noi impacate si linistite. Pana la urma, asta e din cele mai mici pacate din lumea religioasa, eu cred ca e mai mare e cel prin care nu reusim sa avem toleranta si rabdare cu ceilalti. Eu cum sunt stresata in ultima perioada, crosetatul +cititul ( in acelasi timp) ma calmeaza. Asa ca ieri, in drum spre shopping, in tren, am creshetat cu asa un spor...ras

Subiect: Imbracaminte pentru copii, baieti si fetite, deopotriva.
Postat: Thursday, June 21, 2012 10:55 PM
suupeerba Patricia ta.

cristina, sarutmana pt explicatie - am inteles ce ai zis, fix pe nivelul meu pupici

Postat: Saturday, June 16, 2012 7:39 AM
cristina, f. frumoasa rochita.
Cum ai prins volanele?

marabr, si rochita pustoaicei tale imi place, e mai adolescentina, chic .
Subiect: sunt o incepatoare...in ale croitoriei
Postat: Wednesday, June 13, 2012 6:20 PM
si eu sunt incepatoare.
In plus, am luat niste folie de plastic pt scos tipare(fetele din ROmania recomandau la magazinele cu materiale de constructii,metraj de plastic), si comandat o revista Burda - fetele o lauda f. mult.
Nu am cutie de plastic cu separatoare, am una de plastic marisoara, gen casoleta de mancare unde mi-am strans una/alta.

De pe aici de pe forum am gasit o carte: https://picasaweb.google.com/102324092401652781211/ManualDeCroitorie02# . Din asta citesc mereu.
(sarutmana fetelor care au pus linkul).

Ce am facut in primele zile: luat toate cerceafurile ce nu le foloseam, si transofrmat in fete de perna, pus elastice sa stea fix pe saltea; fetele de perna ce nu le foloseam le-am transformat in fete de pernutze; mi-am scurtat camasile ce nu le purtam fiind prea lungi.

Mi-am cumparat metraj ieftin, si facut o bluza gen ie.
Planuri imediate: sa fac huse la canapea, sa imi caut material mai gros si sa fac sacose, sa imi caut material bumbac de tricou si sa fac pijamale la toata familia ( inca nu am tipar, dar o sa scot de pe pijamalele care le am).

Ce am mai stricat: un tricou vechi, ce nu il foloseam, sa incerc sa cos pe tricot. Cel mai bine mi-a iesit zig-zagul.
Postat: Tuesday, June 12, 2012 7:31 PM
aurishta wrote:
Organza este mai fina la pipait,dar rezervele sunt tzepoase, nu merg decat daca le finisezi la triplock sau cu jupa. Eu zic ca e mai bun tulle-ul. Incretesti toate straturile odata si le montezi pe un elastic. Nu este nevoie sa le cosi pe lungime, le poti pune suprapuse, pur si simplu, eventual pozitionezi diferit suprapunerile, ca sa nu se "desfaca" pe o parte. Si nu cumva sa atingi tulle-ul de fierul de calcat!alcool sic ras

multumesc de sfaturi - asta cu fierul e importanta alcool , ca eu stiam ca inainte de croit, trebuie calcat tot.
Postat: Friday, June 8, 2012 6:16 PM
aurishta wrote:
Cristina, foarte dragute rochitelenewclap cred ca este foarte incantata posesoarea. angel
Cleo,cel mai usor este sa-i faci un tutu din cateva straturi suprapuse de tulle incretit!

si sa le cos pe elastic lat sau pe ce alt material?
Am vazut si organza - fata de tull e mai fina ( tull-ul mi se pare aspru si prea dur pt pielea copilului). Merge si organza? sau aia trebuie tivita jos.

Intrebarea este: cum cos straturile incretite? toate (4 sa zicem) concomitent de elastic?
Postat: Thursday, June 7, 2012 11:27 PM
buna fetelor.
Am masina de cusut de 1 sapt. Evident, cand ajung noaptea acasa...bag tica-tica la ea. Am facut 3 fete de pernutza, deci sunt avansata pana la genunchiul broastei.
Vreau sa fac o fusta fetitei mele de 4 ani de balerina; asa ca va cer un model( dar pt beginner real,da?). Va multumesc inainte.
Am citit din urma, vazut poze, rasfoit pe ici/pe colo linkurile date, va f. multumesc pt toate, sunt fermecaatoare.
Subiect: Gentute crosetate
Postat: Monday, April 23, 2012 7:05 PM
lucrezi dintr-o bucata - ambele fete concomitent, respectand fundul cu 10 picioruse vertical pe centru, sa zicem. Practic, incepi de unde se prinde un maner la altul - din dreapta spre stanga. Vei creste in centru, de o parte si de alta celor 10 picioruse din centru. Forma curbata, de semiluna se accentueaza si datorita manerelor.

Mie florile nu imi stau asa frumos...se inmoaie, se rasucesc petalele etc. Ce gresesc?
Subiect: Rochite crosetate-2
Postat: Sunday, February 19, 2012 9:46 PM
am facut si eu 2 rochite, inspirate din modelele puse de voi (unul de la Dari si unul de la Georgyana):
aici si aici.

Prima e lucrata cu bumbac Flavia, si mi-au intrat 3 bobine cxate una din fiecare culoare.
A 2lea e cu un acryl gros, croseta de aluminiu groasa, au intrat cred 200gr. Amandoua sunt pt fetita mea de 4 ani.
Subiect: Gentute crosetate
Postat: Sunday, February 19, 2012 9:31 PM
in sfarsit, am terminat si eu o poseta, inspirata de modelele propuse de voi.
O puteti vedea aici si aici .

am facut-o inspirata de modelele de aici: http://crochelilicomamor.blogspot.com/ , am pus in interior o captuseala (cusut-o de mana cam urat), dar la flori nu m-am descurcat, asa ca am facut numai 3 mici.
Nici la manere nu imi place cum s-a rotit, dar astea sunt criticile,pt ca eu sunt f. mandra de ea si abia astept caldura sa o port.

E lucrat cu ata bumbac mercerizat, cred ca fir Flavia, cel de 100gr bobina, am pus firul in 2, si intrat 2 bobine jumatate. Avantajul firului in 2: e mai gros, si e mai dens lucrul.