Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2013 Mesaje: 3201
| Mie din toate retete incercate de pancakes cele mai bune mi s-au parut dupa reteta lui Jamie Oliver. Sunt pufoase inauntru ca un pandispan, celelalte mi se pareau gumoase/chiloase inauntru. Eu fac tortulet din ele, cred ca pusesem unul cu caramel undeva
Ingrediente 3 oua mai mari 115 gr. faina 1 lingurita mai cu varf cu praf de copt 140 ml. lapte un praf de sare 4 lingurite cu varf de zahar
Mod de preparare -galbenusurile se separa de albusuri, si se pun intr-un castron impreuna cu zaharul; -se mixeaza bine de tot pana se albeste compozitia, apoi se adauga laptele cate putin in timp ce se-amesteca in continuare; - se alterneaza cu faina amestecata cu praful de copt - separat se mixeaza bine albusurile impreuna cu praful de sare. Se pun peste galbenusuri; - incepem sa incorporam pale pale albusurile spuma; - si dam cu lingura usurel de jos in sus pana nu se mai vede nici un cocolos de albus; - apoi incingem o tigaie de teflon, o ungem cu putin ulei si punem cam un sfert de polonic in centrul tigaiii. Compozitia e mai spumoasa, nu puneti foarte mult pentru ca oricum se-ntinde; - nu lasam foarte mult in tigaie, e gata cand se bulbuca putin aluatu' si face niste basici care se sparg la suprafata.
 |

| Ieri am facut un tortulet de vaffe, umplute cu crema de ciocolata...a fost f bun Eileen attached the following image(s):

|

| Miriam , crezi ca eu am facut altfel? Am facut dupa reteta scrisa mai sus, a lui Jamie Oliver. Ingerash, e alta reteta cea cu pere? Ne-o dai si noua , te rog ? Sau un link ceva |

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Le-am admirat si pe fb. |

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Ce interesant, sigur a fost bun cu asa crema! |