Clasa zero - clasa pregatitoare la scoala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
koko2008
Scris: Tuesday, March 6, 2012 8:09 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Noi ne inscriem la clasa 0....fiind nascuta pe 9 decembrie 2006.N am fost la evaluare...ni s a spus ca nu mai trebuie ras Fiind copii putini se va face simultan clasa 0 si clasa I. Oare ce va fi.La noi e mai greu cu scrisul ca in rest suntem bine.Doamna zice ca i buna de clasa I dar va fi prea mica sic Offfff sa speram ca va fi bine.
kali
Scris: Tuesday, March 6, 2012 8:48 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
koko2008 wrote:
Noi ne inscriem la clasa 0....fiind nascuta pe 9 decembrie 2006.N am fost la evaluare...ni s a spus ca nu mai trebuie ras Fiind copii putini se va face simultan clasa 0 si clasa I. Oare ce va fi.La noi e mai greu cu scrisul ca in rest suntem bine.Doamna zice ca i buna de clasa I dar va fi prea mica sic Offfff sa speram ca va fi bine.

Chiar ca e prea mica pentru scoala...
Insa cum vine treaba cu clasa 0 si I simultan?
AdrianaC
Scris: Tuesday, March 6, 2012 11:15 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Peripetii de la inscrierea in clasa I

O zicala spune ca “Cine se scoala de dimineata, departe ajunge !”. Se pare insa ca cine a spus-o, nu stia cum merge aplicatia pentru inscrierea copiilor in clasa 0 (pregatitoare) sau clasa I .

M-am dus dis-de-dimineata, plina de elan si pregatita de aglomeratie si lume stresata si nervoasa, sa il inscriu pe Andrei la scoala in clasa I.

La ora 8:00 eram la scoala, dar.. surpriza, nu mai era decat o mamica, asteptand in liniste in holul de la secretariat.

Doamna directoare, foarte draguta de altfel, ne-a intrebat daca nu avem servici, pentru ca se pare ca azi nu vom avea succes cu inscrierea pentru ca nu functioneaza aplicatia...

Am ramas totusi acolo, am completat cu atentie fisa de inscriere si am sperat ca marea aplicatie va incepe sa functioneze.

Doamna secretara ne-a verificat actele, in ideea de a merge totul mai repede cand aplicatia va fi functionala, dupa care s-a lasat linistea...

Pe la 9:30 am decis sa plec si sa revin cu un telefon mai tarziu ca sa vad daca aplicatia este functionala.

Intr-un tarziu, pe la 12:30, aplicatia a inceput sa functioneze, schiopatand...

Toata lumea era stresata sa introduca repede si corect datele, sa le printeze pentru verificare si apoi sa apuce sa le valideze inainte de a expira sesiunea si a pierde toate datele introduse.

La rubrica in care treceai eventualii frati / surori care frecventeaza scoala, dupa ce treceai numele copilului ar fi trebuit sa scrii si scoala. Din pacate insa, in ecranul respectiv scolile erau amestecate, si nu numai din Bucuresti, ci si din alte orase... Click pe capul de tabel si asteptam o ordonare... Pauza... Nu se intampla nimic. Click dreapta si alegem Sort Ascending – nu se intampla nimic. Intr-un moment de inspiratie ma gandesc sa ii spun doamnei secretare sa introduca codul sirues al scolii, poate merge asa. Din fericire, asa a mers. Dar de unde oare ar putea sa stie fiecare secretara codul sirues pentru fiecare scoala din tara asta ?!?

Dupa multe incercari, verificari, graba si mult stres, s-a inregistrat si Andrei in lista candidatilor la clasa I.

O alta intrebare care a aparut, datorita faptului ca el implinea 6 ani pana la 31.08.2012 si ar fi putut sa mearga fie in clasa pregatitoare, fie in clasa I, a fost de unde are ea (secretara) garantia ca ce a declarat parintele/ tutorele este corect si copilul chiar frecventeaza in anul 2011-2012 gradinita, grupa mare sau pregatitoare...

L-a cautat pe Andrei intr-o lista cu copiii din gradinite inregistrati in anul 2011-2012 si l-a gasit, asa ca toate semnele de intrebare s-au transformat in punct.
Am primit un numar de inregistrare al cererii, am semnat, am lasat acolo copie dupa buletinul mamei, al tatalui, certificatul de nastere al copilului, certificatul de casatorie, fisa medicala.

In sfarsit suntem inscrisi in clasa I !!!
koko2008
Scris: Wednesday, March 7, 2012 8:03 AM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2009
kali wrote:

Chiar ca e prea mica pentru scoala...
Insa cum vine treaba cu clasa 0 si I simultan?

Asa e aici....Nu se strang copii...sunt 5 la cl 0 si 10 la cl I.Si vor avea acelasi invatator...Asa e la tara sic Marti ne inscriem angel
petronela_gav
Scris: Wednesday, March 7, 2012 7:58 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/5/2009
eu am uitat,fool ca pe 5 martie incep inscrierile pentru clasa 0 si bine am facut, ca nu le-a mers aplicatia.
am mers pe 6 si am lasat actele, iar pe 9 o sa merg din nou sa semnez fisa "listata din aplicatie".
S.ELENA
Scris: Sunday, March 11, 2012 2:40 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
AdrianaC wrote:
Peripetii de la inscrierea in clasa I
........
O alta intrebare care a aparut, datorita faptului ca el implinea 6 ani pana la 31.08.2012 si ar fi putut sa mearga fie in clasa pregatitoare, fie in clasa I, a fost de unde are ea (secretara) garantia ca ce a declarat parintele/ tutorele este corect si copilul chiar frecventeaza in anul 2011-2012 gradinita, grupa mare sau pregatitoare...
...........

Cred ca doamna secretara nu era mai deloc instruita ptr ca la dosar trebuia depusa (ptr copiii care frecventeaza gradi in anul scolar 2011-2012) o adeverinta de la gradinita unde este inscris copilul.
Mai apoi, la finalul cererii de inscriere se bifeaza niste casute, printre care si una in care declari pe propria raspundere ca datele din cererea de inscriere sunt reale. Deci.......doamna secretara ar trebui sa se mai citeasca putin metodologia ptr inscriere.sic

Si sa revenim la clasa pregatitoare, miercuri ne-am inscris si noi, iar vineri am facut cunostinta ptr prima data cu o sala de clasa, cu statul in banca si cu scrisul la tabla. I-a placut lui fiu-meu, desi s-a aratat destul de timid la inceput, dar, dupa 3 ore, cand se pregatea sa plece acasa, a ajuns la concluzia: "mami e frumos la tine la scoala, vreau sa mai vin!!!!" yes yes yes yes yes

O sa-l mai iau de cateva ori sa se obisnuiasca, el nefrecventand deloc gradi.
Tzepii
Scris: Monday, March 19, 2012 8:36 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
De astazi, parintii interesati pot afla daca mai sunt locuri libere la scolile vizate. De maine, marti 20 mrtie incep efectiv inscrierile in etapa a doua, adica pentru cei care au optat la alte unitati de invatamant decat cele din apropierea casei. Etapa a doua de inscriere dureaza pana pe 27 martie.

Etapa a treia va fi in perioada 23-25 aprilie, etapa pentru copiii care au fost inscrisi la alta scoala decat cea de circumscriptie, si nu au fost inmatriculati, din lipsa de locuri (adica cei care nu au reusit in etapa 2) sau pentru cei care nu au participat la celelalte etapele de inscriere.

Mai exista si etapa a patra, in perioada 2-9 mai - 11-18 mai , in care se va face inscrierea automata a copiilor ramasi neinscrisi.

Pana acum au fost inscrisi aproximativ 170.000 de copii conform declaratiilor doamnei Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei.
carla
Scris: Monday, March 19, 2012 8:40 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Cristian este inscris in clasa pregatitoare.desi noi apartinem de alta scoala,l-am inscris la scoala unde sunt eu profesoara,aveam prioritate
celena
Scris: Wednesday, March 21, 2012 5:33 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/8/2008
Cand vom sti exact in ce clasa si mai ales la ce invatatoare e inscris copilul?(liste nominale). Ma gandesc ca nu o sa ne lase cu ochii in soare pina in toamna, nu?
giulia_mamik
Scris: Wednesday, March 21, 2012 7:46 AM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
S a facut atata tevatura pe tema locurilor din scoli si totusi au ramas locuri neocupate la multe scoli bune.La cea mai cautata scoala din Bacau-I.L Caragiale,in faza a doua erau 100 de locuri neocupate la clasa zero si 1alcool ,dat fiind faptul ca au fost 200 in faza 1.Noi ne am inscris cu brio ieri.Aaaa sa specific ca am stat 4 ore la coada.Cred ca a fost o testatare a calmului.Oricum noua romanilor ne place maxim sa stam la cozi si sa asteptam.Ne sta in caracterclosedtopic
shirel
Scris: Wednesday, March 21, 2012 8:07 AM
Nivel

Inregistrat: 7/22/2007
Cati scolari si scolarite noi vom avea anul acesta.Pe mine ma ia cu emotii mari ,parca ieri eu eram in clasa intai este posibil asa ceva?! ras uff plans
gabyta
Scris: Wednesday, March 21, 2012 8:17 AM
Nivel

Inregistrat: 1/20/2011
shirel wrote:
Cati scolari si scolarite noi vom avea anul acesta.Pe mine ma ia cu emotii mari ,parca ieri eu eram in clasa intai este posibil asa ceva?! ras uff plans

este posibil,,hearts pupici
la noi cand Lucya a inceput clasa 1 eu plangeam de mama focului ras din cauza emotiilor binenteles.ras
Lilly of the valley
Scris: Thursday, March 22, 2012 5:44 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
Mult succes la inscrieri, deocamdata! Dupa va fi mai greu, asa ca doresc succes la patrat: si piticilor si parintilor, carora le mai doresc si un car de rabdareangel
giulia_mamik
Scris: Thursday, March 22, 2012 6:49 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Si un car de banifirstprize daca imi permiti sa adaug.ras
Va fi un an greu cred.Un an de proba.Generatia asta e de cobaitoanerele
S.ELENA
Scris: Sunday, March 25, 2012 11:11 AM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
celena wrote:
Cand vom sti exact in ce clasa si mai ales la ce invatatoare e inscris copilul?(liste nominale). Ma gandesc ca nu o sa ne lase cu ochii in soare pina in toamna, nu?

Numai la toamna, cu cateva zile inainte de inceperea scolii o sa afli clasa si invatatoarea!!!!!sorry
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.