Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| pe edu.ro a aparut proiect la programa pt clasa pregatitoare.
insa am si o curiozitate: proiectul POSDRU a cazut si se tot batea apa in piua cu formarea cadrelor didactice cu bani din acest proiect, sau ... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Am fost si noi ieri la evaluare, si conform rezultatului, Andra poate merge direct la clasa I. E totusi prea mica (va avea in toamna 5 ani si 7 luni), asa ca mergem la clasa zero. Intrebarile au fost cam aceleasi pe care le-a postat Elena. Mandra mea a luat punctajul maxim, dar stiam ca am un copil inteligent |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/15/2008 Mesaje: 119
| Fetelor,explicati-mi si mie pe ce considerente se face aceasta evaluare ,pentru ca Anca mea in septembrie va acea 6 ani si 5 luni si la Scoala 12 unde am inscris-o mi-a spus ca merge la grupa o si ca nu este nevoie de evaluare.Tre sa iau chestia asta de buna,ori ba?Adica voi de ce ati evaluat copii?Ce impunea ecest lucru? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Lory,copii nascuti pana in septembrie 2006 nu necesita evaluare.Mergi direct la inscriere unde vrei tu ori la clasa 0 ori la calsa 1!Cei nascuti dupa sept. 2006 au nevoie de o evaluare fiindca asa s a hotarat de la minister.Si fetita mea va avea 6 ani si 6 luni in toamna .DE la gradinita m au sfatuit sa o dau la lasa 1 fiindca este destul de pregatita dar eu inclin si cred ca o voi inscrie la clasa 0.Aici depinde de hotararea parintilor si bineinteles de cat de pregatit este copilul.Sper ca te am lamurit |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| vali horhoianu wrote:Fetelor de ce vreti sa le rapiti un an de copilarie? si inainte de 89 era o regula sa se dea copiii la 6 ani dar cine lucreaza in invatamint stie cum se maturizeaza un copil in 2-3 luni dar in 12.... Lasati-i sa se mai joace un an ca apoi gata pina la pensie vor fi mereu ocupati... nu inteleg pt ce atatea lamentari...nimeni nu fura nimik copiilor....in celelalte tari din ue copiii incep scoala daca la date de ,,x,, septembrie are impliniti 5 ani.......lamentari degeaba....daca ,,e prea greu,, si nu fac fata dati-i la scoala ajutatoare si gata |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| diana-andreea wrote: nu inteleg pt ce atatea lamentari...nimeni nu fura nimik copiilor....in celelalte tari din ue copiii incep scoala daca la date de ,,x,, septembrie are impliniti 5 ani.......lamentari degeaba....daca ,,e prea greu,, si nu fac fata dati-i la scoala ajutatoare si gata
Cata rautate!! |
|
| Fetelor eu miam dat prima fata la scoala la 6 ani si 7 luni in clasa 1. Si multumesc lui Dumnezeu invata foarte bine.Vreau sa va zic ca am nascuto prematur si am stat cu ea mult in spital...........Este in clasa 3 si e printre copii cei mai buni ai clasei si nu imi pare rau ca am dato devreme.Acum depinde de fiecare copil cat de pregatit este pentru a merge la scoala. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Cred ca anul asta, fiind primul din seria Grupa 0 etc e bulversarea asta ! Daca peste tot e asa, nu inteleg de ce nu ar fi asa si in Romania ? Poate ne aliniem si noi usor usor cu restul lumii ! Nu neaparat ca e mai bine ( sau mai rau ) ..... dar na , sa nu fim noi mai cu mot ! Maria s-a descurcat si se descurca de minune ( deocamdata ) ..... si a inceput de la 4 ani si 2 luni scoala - asa ca nu as putea sublinia minusuri la regulamentul asta ! Plus ca sincer ..... nu va asteptati la lectii, ghiozdan si strictete la grupa 0 ! Ca nu e decat o gradinita ..... ii invata in joaca aceleasi chestii care le-ar face si la gradi ..... cu orar lejer .... sa fie trecerea la scoala cat mai lina !
Si sa va mai spun o chestie .... eu am intrat la scoala la 7 ani si 7 luni si am fost cea mai batrana si zau ma uitam la colegii de 6 ani si ceva si ma gandeam ca eu de ce nu am putut face ce fac ei acum, anul trecut ? Minte de copil ..... dar eu implineam 15 ani, ei 14 - si deja eram batrana ! |
|
| kali wrote:Cata rautate!! adevaru' doare de cele mai multe ori maria &mario......asa e invatat romanul....mai cu motz......si pana cand mentalitatea nu se schimba nu o sa miste nimic in romania muma..... |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/4/2012 Mesaje: 1
| daca nu am fost cu fata la evaluare pot sa o dau la clasa pregatitoare ? mentionez ca este la gradinita. daca nu se mai poate evalua in bucuresti |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2389
| Si surpriza :
Softul Ministerului Educatiei pentru inscrierea copiilor in clasele pregatitoare s-a blocat luni dimineata.
Desigur, nu are nimic de-a face cu firma Siveco, care castiga in mod cu totul intamplator majoritatea contractelor mari cu statul. Ca de obicei vina e data pe softwareul sau exhipamentul extern. |
|
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Uite acuma citesc si eu ce inseamna aceasta clasa pregatitoare 0,interesant sa stiti sa le faca piticilor cat de cat o pregatire pentru scoala. Dupa cum va spuneam si la noi s-au facut inscrierile pentru clasa intaia deci primeau copii nascuti intre 22 decembrie 2005 si pana la 21 decembrie 2006 .Eden fiind nascuta pe 22 decembrie cica are nevoie de aprobare speciala data de educatoare si de psiholog pedagog(asa se spune ? )deci am fost la psiholog si dupa 2 ore 1/2 de consultatii psihologul era aproape mort si Eden in plina putere de concentrare binenteles ca a trecut testul cu brio asa ca din septembrie avem si noi scolaritza.D-zeule credeti-ma ca nici nu imi vine sa cred!
Kali,si Alexia merge la scoala din septembrie?Waaaaaw cum trece timpul asta asta parca ieri stateau amandoua si se jucau cu pietrele de la cetate si numai putea de ras! |
|
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| mariana.i. din pacate daca nu ai fost la evaluarea anuntata,nu iti vei putea inscrie copilul in clasa I.Asta ni s-a comunicat,...Daca parintele nu ajunge la evaluare,copilul nu va fi acceptat in scoala. De azi s-a dat startul la prima etapa de inscriere in clasa O si Clasa I. MULTA BAFTA PARINTI CU PITICI! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ma credeti ca eu inca nu sunt hotarata in ce clasa sa-l inscriu pe Raul?In clasa 0 sau in clasa 1?L-as da la clasa 0 ca sa-i mai las un an de joaca,insa am o teama ca anul acesta fiind debutul acestei clase va fi o harmalaie nedescrisa pt ca nimeni(nici macar educatoarele)nu stiu ce au de facut,deci ei or fi experiment!Ori in clasa 0 ori in clasa 1,o sa fiu nevoita sa-l da la program prelungit,fiindca la 12 cand iasa nu are cine sa-l ia!De mers singur acasa deocamdata nici nu se pune problema,eu oricum as lucra la 12 tot nu-s acasa,sotul lucreaza numai de dimi asa ca pana la 3 jumate nu poate,Cosmin iasa si el la 2,asa ca....alta solutie nu este!Pff.....mi-e groaza de toamna asta! |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
|
Vai, ce mici erau!!! Mi s-a facut dor de voi.
raly wrote:Pff.....mi-e groaza de toamna asta!
Si mie!! Fratilor, eu am 2 boboci, deci... Dumnezeu cu mila! Caut un invatator ca sa faca teme cu ei, dar inca nu sunt foarte hotarata... |
|
|