Clasa zero - clasa pregatitoare la scoala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
koko2008
Scris: Wednesday, February 22, 2012 8:56 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Elena poti sa ne spui ce l au intrebat? Asa in mare....computerlove Multumesc.
lloryy25
Scris: Wednesday, February 22, 2012 11:19 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/15/2008
La noi in Galati,unde am inscris-o pe fiimea ,ii va prelua o invatatoare care este pregatita pentru clasa o,si ii duce pana la clasa 5,am avut asigurari dpdv .Deasemeni se face after school,ca unitatea nu avea asa ceva,se pregatesc clasele pentru grupa o,adica cu mobilier adecvat ,pentru creerea de spatiu de joasca.

Cred ca nu va fi nimic de speriat!!
alimami
Scris: Wednesday, February 22, 2012 12:19 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2009
S.ELENA wrote:

La clasa pregatitoare va preda personal calificat pentru a preda in invatamantul primar si vor beneficia si de o formare speciala inainte de inceperea anului scolar.

Deci.....eu am fost astazi cu fiu-meu la testarea psihosomatica pentru clasa pregatitoare.......a durat aproximativ 20 de minute, dar a fost foarte grea. Mie mi se pare ca ceea ce l-a intrebat pe el ar fi fost mult mai potrivit pentru clasa I. Oricum el a trecut (a gresit cam 10%) si desi ele au incercat sa ma convinga sa-l inscriu in grupa mare la gradinita, pana la urma mi-au dat aviz favorabil. Acum astept perioada inscrierilor si GATA, am scapat pana la toamna yes yes yes yes yes yes

Te rog sa ne zici si noua ce l-au intrebat,sunt ff curioasa pupici
Tzepii
Scris: Thursday, February 23, 2012 10:41 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
La sedinta cu parintii de la scoala, am aflat ca elevii vor fi distribuiti automat printr-un program informatic in clasele zero. Nu se stie inca cine va introduce datele in aplicatie : direct profesorii de la scoala respectiva, sau daca dosarele vor fi trimise si centralizate in alta parte. Acest lucru vrea sa elimine inscrierile multiple care se faceau pana acum prin depunerea de dosare la mai multe scoli. Partea proasta, este ca nu mai poti opta pentru o profesoara anume, lucru care in mod sigur va genera o avalansa de mutari dupa repartizarea automata. Noi de exemplu vrem ca Andrei sa fie la aceeasi educatoare la care a fost si sora lui.
celena
Scris: Friday, February 24, 2012 5:03 AM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2008
petronela_gav wrote:
CasandraE multumim pupici

Fetelor, voua ce vi s-a spus, invatatoarea care ii "preia" in clasa 0, ii "duce" pana la clasa a 5-a?

Da, invatatoarea care va prelua clasa pregatitoare va duce copiii pina in clasa a IV (precizare facuta si de fostul ministru Funeriu cu cateva zile in urma - Hotnews)
alimami
Scris: Friday, February 24, 2012 8:24 AM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2009
celena wrote:

Da, invatatoarea care va prelua clasa pregatitoare va duce copiii pina in clasa a IV (precizare facuta si de fostul ministru Funeriu cu cateva zile in urma - Hotnews)

Mda..si o sa o oblige ei sa nu ramana insarcinata in cei 4ani,sa nu plece din invatamant..sa nu se transfere..astea-s POVESTI. M-as mira ca in TOATA tara,TOATE invatatoarele sa poata sa fie cei 5ani alaturi de copii...cine zice chestii din astea vorbeste fara sa cunoasca sistemul..Nu are cum sa garanteze nimeni treaba asta, iar parintii care cred asa ceva sunt cam naivi..
S.ELENA
Scris: Saturday, February 25, 2012 10:25 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
Koko, Alimami, acum am vazut postarile voastre.....

- i-a dat sa recunoasca de pe o fisa, 4 fete si sa spuna ce sentimente exprima fiecare (vesel, trist, incruntat si inca una, nu mai tin minte)
- l-a pus sa recunoasca vreo 7 culori
- sa numere, apoi sa faca scadere si adunare cu niste creioane
- l-a intrebat ce prieteni are (fete/baieti), cum se numesc, de-a ce se joaca
- care este jocul lui preferat
- ce face el intr-o zi obisnuita
- cate zile are saptamana si care sunt acestea
- sa spuna anotimpurile si caracteristici ale fiecaruia
- cuvinte cu sens opus (rece/cald, vesel/suparat, inalt/scund, aproape/departe, etc)
- cum este afara iarna?
- cand ninge ce se intampla?
- ce se intampla cu zapada cand iese soarele?
- ce anotimp este cand afara este foarte cald si oamenii merg la plaja?
- ce anotimp este cand ingalbenesc frunzele si cad?
- ce diferente si asemanari sunt intre caine si pisica, scaun si fotoliu, mar si pruna, gutuie si pruna
- l-a pus sa le arate mana dreapta
- sa duca mana dreapta la urechea stanga
- sa duca mana stanga la piciorul drept
- tipa de acolo i-a arunca o minge, iar el a trebuit sa o prinda (de doua ori)
- l-a pus sa arunce mingia spre tavan, cat mai sus, apoi sa o prinda (tot de doua ori)
- l-a pus sa arate degetul mare de la o mana, apoi cu toate degetele rasfirate, sa uneasca pe rand, degetul mare cu buricele celorlalte degete
- l-a pus sa-si scrie numele cu litere de tipar.

Cam astea au fost intrebarile noastre - din 20 este alcatuit testul, dar eu am senzatia ca de fapt au fost mai multe.

Oricum, intrebarile sunt puse intr-o maniera de ii blocheaza pe bietii copii.
Denis s-a cam poticnit la vreo doua, dar nu ca nu ar fi stiut ci din cauza modului in care au fost puse. Dar eu am intervenit (bineinteles cerandu-le permisiunea), am reformulat intrebarile respective si a raspuns mandrul meu imediat.
Doar la zilele saptamanii s-a incurcat (dupa marti a spus joi, apoi sambata - emotiile au fost de vina, caci le stia foarte bine) si nu a stiut ca sunt 7 la numar (pentru ca nu l-am invatat acest lucru, mi-a scapat), desi el stie foarte bine sa numare pana la 20 si inapoi si a uitat de primavara (a spus numai toamna, iarna si vara).

Eu sunt multumita, avand in vedere ca el abia are 5 ani si 1 luna si nu a fost nici macar o zi la gradinita.
Daca nu ar fi asa de timid si alintat (ii place sa se alinte) ar fi ok, de fapt la el e mult pana se acomodeaza, caci apoi nu mai este nicio problema.

Cam asta a fost testul nostru.

Va pupam si va tinem la curent despre inscrierea noastra in clasa pregatitoare!!!pupici
carla
Scris: Saturday, February 25, 2012 10:39 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Si Cristian a fost la testul psihologic si a luat punctajul maxim,este recomandat pentru clasa pregatitoare(el implineste 6 ani doar in 21 septembrie),dar o gramada de mamici ale copiilor de la el din grupa nu vor sa-si dea copiii la pregatitoare,ii mai tin un an in grupa mare.Nu stiu cum gandesc,cred ca le-au convins educatoarele,eu nu vreau sa fie la 8 ani in clasa I
S.ELENA
Scris: Saturday, February 25, 2012 11:24 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
carla wrote:
.......eu nu vreau sa fie la 8 ani in clasa I

La fel am gandit si eu. Cred ca daca va fi mai mare,la un moment dat (cand va fi poate in clasa a opta, a zecea, nu stiu), dar poate nu va mai avea aceeasi "atractie" pentru scoala............. nu stiu, poate gandesc eu aiurea, deplasat (nici nu stiu daca ati inteles exact ce am vrut sa spun...), dar cred ca 6 ani si 8 luni (cat va avea in clasa I) este tocmai varsta potrivita. Plus ca pe vremea raposatului, eau obligati copii sa mearga la scoala de la 6 ani ?(clasa I), asa ca nu mi se pare deloc mic la 6 ani (sau aproape 6 ) sa mearga la clasa pregatitoare.
Intr-adevar, in scolile noastre nu sunt conditiile necesare (sau nu in toate), dar eu cred ca "boboceii" nostri se vor descurca de minune.
serarg
Scris: Sunday, February 26, 2012 7:18 AM
Nivel

Inregistrat: 9/10/2010
uff,nici rares nu a fost la gradi si vom da si noi testul saptamana viitoare,dupa ce era sa turbez ,caci ma directionau catre gradinita,rares ar sti sa raspunda la intrebari,problema mea este sa nu-i raspunda ceva de genul:pai,nu stiti zilele saptamanii? sau si mai rau sa nu-i placa persoana si sa nu raspunda deloc
carla
Scris: Sunday, February 26, 2012 9:39 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Cristian nu era atent la test,se plictisea,dar spre surprinderea mea,a raspuns la intrebari.Am inteles ca pot ramane la gradi apoi dau test psihologic si pot trece anul viitor direct in clasa I daca sunt apti
vali horhoianu
Scris: Sunday, February 26, 2012 10:42 AM
Nivel

Inregistrat: 1/26/2010
Fetelor de ce vreti sa le rapiti un an de copilarie? si inainte de 89 era o regula sa se dea copiii la 6 ani dar cine lucreaza in invatamint stie cum se maturizeaza un copil in 2-3 luni dar in 12....
Lasati-i sa se mai joace un an ca apoi gata pina la pensie vor fi mereu ocupati...
bereea
Scris: Sunday, February 26, 2012 7:57 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
carla wrote:
Si Cristian a fost la testul psihologic si a luat punctajul maxim,este recomandat pentru clasa pregatitoare(el implineste 6 ani doar in 21 septembrie),dar o gramada de mamici ale copiilor de la el din grupa nu vor sa-si dea copiii la pregatitoare,ii mai tin un an in grupa mare.Nu stiu cum gandesc,cred ca le-au convins educatoarele,eu nu vreau sa fie la 8 ani in clasa I

Alessandra la 8 ani va fin in clasa a treia , chiar e prea mare pentru clasa I

bravo tuturor viitorilor elevi

celena
Scris: Wednesday, February 29, 2012 5:09 AM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2008
alimami wrote:

Mda..si o sa o oblige ei sa nu ramana insarcinata in cei 4ani,sa nu plece din invatamant..sa nu se transfere..astea-s POVESTI. M-as mira ca in TOATA tara,TOATE invatatoarele sa poata sa fie cei 5ani alaturi de copii...cine zice chestii din astea vorbeste fara sa cunoasca sistemul..Nu are cum sa garanteze nimeni treaba asta, iar parintii care cred asa ceva sunt cam naivi..

Pai, asta e o chestie relativa, nimeni nu poate garanta nimic, fie ca este vorba de pregatitoare sau de alta clasa (are si invatatoarea dreptul sa ramana insarcinata, nu? ras )
kali
Scris: Wednesday, February 29, 2012 3:28 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Desi mi s-a spus ca e nevoie sa faca si Alexia evaluarea ( din cauza ca ea e in grupa mare si s-a considerat ca vrem sa sarim o etapa ), m-am intors fix asa cum am plecat.

Deci: copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august inclusiv, indiferent daca au sau nu grupa pregatitoare, pot fi inscrisi in clasa I pe baza unei cereri scrise de catre parinte, fara evaluare psihosomatica.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.