Clasa zero - clasa pregatitoare la scoala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
celena
Scris: Sunday, January 22, 2012 6:32 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/8/2008
Eu am vorbit cu d-na educatoare vineri si mi-a spus ca pregatitoarea se va face cu siguranta la scoala. Numai gradinitele care se afla in imediata apropiere a unei scoli si care au aceeasi conducere vor avea grupe pregatitoare. Mai exact, daca un copil a frecventat gradinita X care se afla in vecinatatea scolii Y, iar scoala si gradinita au acelasi director, atunci copilul ramane in continuare la grupa pregatitoare in gradinita respectiva.
giulia_mamik
Scris: Saturday, February 18, 2012 12:46 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Da,am aflat si eu.Din martie se fac inscrieriile.Eu o voi inscrie la calasa zero.Nu o pot lasa la o grupa mare in continuare.Au alta programa la clasa zero fata de grupa mare.Nu as vrea sa plece in clasa 1 cu lacune.Numai ca nu mi convine scoala de care apartinem.E la naiba si e si o scoala slabaplans .Este una mai aproape si printre cele mai bune din oras.Voi merge cu tupeu acolo in martie.Nu stiu dupa ce criteriu au facut aia repartizariletoanerele closedtopic
kali
Scris: Saturday, February 18, 2012 1:00 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
giulia_mamik wrote:
Da,am aflat si eu.Din martie se fac inscrieriile.Eu o voi inscrie la calasa zero.Nu o pot lasa la o grupa mare in continuare.Au alta programa la clasa zero fata de grupa mare.Nu as vrea sa plece in clasa 1 cu lacune.Numai ca nu mi convine scoala de care apartinem.E la naiba si e si o scoala slabaplans .Este una mai aproape si printre cele mai bune din oras.Voi merge cu tupeu acolo in martie.Nu stiu dupa ce criteriu au facut aia repartizariletoanerele closedtopic

Nu stiu daca mai poti rezolva ceva. Locurile la scolile bune s-au ocupat demult.
Tu poti incerca, doar nu se stie niciodata, insa la scoala si la invatatoarea unde vor merge copiii mei s-au facut inscrieri neoficiale din toamna lui 2010 si nu cred ca e altfel la voi...
Bine, e drept ca e vorba de cls.I, insa stiu si copiii de cls.0 care au fost inscrisi de toamna trecuta. Nu era bine pus la punct sistemulm insa inscrieri s-au facut deja.
carmenush
Scris: Saturday, February 18, 2012 1:13 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 9/18/2008
Radu a implinit 6 ani acum in februarie. Noi avem o problema mai complexa. Daca il insciu la clasa 0 , anul urmator intra la o invatatoare care nu prea frecventeaza. Copiii invata mai mult cu suplinitoare. Ori nu vreau asta pentru Radu. El urmeaza acum la gradi grupa mare pregatitoare, asa ca-l inscriu pentru clasa I , chiar daca in toamna are 6 ani si 7 luni. La clasa I anul asta va vi o invatatoare foarte epreciata de parintii cu care am vorbit(cei care au avuit copiii la ea). E foarte derutant tot ce se intampla. L-as fi lasat sa mai copilareasca un an, dar in conditiile date....nu prea am de ales.
kali
Scris: Saturday, February 18, 2012 1:23 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Si Alexia va avea 6 ani si 8-9 luni... tot clasa I, insa e pregatita. Nu vad rostul sa o dau la scoala la aproape 8 ani.
giulia_mamik
Scris: Saturday, February 18, 2012 1:29 PM
Nivel

Inregistrat: 3/22/2010
Kali,la scoala unde vreau sa incerc,am mai fost.Mi a zis ca abia de la 1 martie vor fi luate in seama inscrierile si sa incerc ca e posibil sa prind un loc.Daca nu,incercam pe alta cale si gata.Dar urasc varianta doi...a merge prin cunostinte si a ti face datorii morale.Plus ca urasc notiunea de "pila" dar se pare ca altfel nu se poate in tara astabanghead closedtopic ...
Tzepii
Scris: Sunday, February 19, 2012 3:41 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
La gradinita la care este inscris Andrei au afisat un tabel cu criteriile dupa care se va face sau nu evaluarea psihosomatica (in vederea determinarii daca copilul va merge in clasa zero la scoala sau la grupa pregatitoare la gradinita).

Tzepii attached the following image(s):
evaluare_clasa_zero.jpgevaluare_psiho_somatica.jpg

petronela_gav
Scris: Sunday, February 19, 2012 9:26 PM
Nivel

Inregistrat: 11/5/2009
Noi am avut o sedinta cu parintii in ianuarie si am fost informati ca intre 5 si 16 martie se fac inscrierile la scoala la care suntem arondati, in functie de domiciliu. Dupa 19 martie ne inscriem la alta scoala decat cea la care suntem arondati, daca o sa fim acceptati este in funtie de cate locuri sunt, si daca se mai aproba locuri in plus fata decat s-a prevazut. Darius nu trebuie sa mearga la evaluare pentru ca implineste 6 ani in luna martie.
carla
Scris: Sunday, February 19, 2012 9:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Am vorbit cu educatoarea-invatatoarea care probabil va fi la Cristian si mi-a spus ca programa pentru clasa 0 va fi diferita fata de grupa pregatitoare,unde se prevat activitati de 20 de minute,parca 2 pe zi.Probabil vom fi lamuriti chiar numai atunci cand se intampla,daca nu mai schimba astia ceva.Eu il duc la scoala unde sunt titulara chiar daca apartinem de alta,aici macar cunosc toate colegele,sunt bune toate,chiar daca nu va fi exact sub nasul meu dar va fi pe aproape.
CasandraE
Scris: Monday, February 20, 2012 9:11 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Telefon gratuit cu informatii despre “Clasa Zero” :
Nu stiu daca functioneaza, dar exista un numar gratuit cu informatii despre clasa zero pentru parinti :
Telverde 0800-816-XXX , unde XXX reprezinta prefixul judetului. Pentru Bucuresti, numarul este 0800-816-021. Telefon disponibil de luni pâna vineri, între orele 9.00 si 17.00.

Atasate aveti doua documente emise de MECTS :
brosura clasei zero si calendarul inscrierilor in clasa pregatitoare la scoala.

Atasamente:
brosura_clasa_zero.pdf 154 KB, salvati 357 ori.
calendarul_inscrierii_in_clasa_zero.pdf 137 KB, salvati 283 ori.

petronela_gav
Scris: Monday, February 20, 2012 4:09 PM
Nivel

Inregistrat: 11/5/2009
CasandraE multumim pupici

Fetelor, voua ce vi s-a spus, invatatoarea care ii "preia" in clasa 0, ii "duce" pana la clasa a 5-a?
Tzepii
Scris: Monday, February 20, 2012 4:20 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
petronela_gav wrote:

Fetelor, voua ce vi s-a spus, invatatoarea care ii "preia" in clasa 0, ii "duce" pana la clasa a 5-a?

Nu cred ca exista o asemenea prevedere. La scoala la care trebuie sa mearga Andrei chiar suntem intr-o asemenea situatie, pentru ca una dintre educatoarele care e posibil sa preia clasa zero este deja peste varsta de pensionare, si mai mult ca sigur ca nu va mai sta inca 5 ani.
S.ELENA
Scris: Monday, February 20, 2012 8:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
Teoretic, cadrul didactic care va prelua clasa pregatitoare, va merge cu ea pana la finele clasei a patra. Acest lucru este posibil daca respectivul cadru didactic este titular de post si daca nu intrevin alte lucruri (sarcina, transfer din motive familiale, etc).

Maine merg si eu cu Denis la testarea psihosamatica. Avem programare la ora 10, la Scoala nr. 128. Copilul meu nu se incadreaza in varsta legala cu 16 zile (fiind nascut pe 10. 01. 2007), dar eu cred ca poate face fata cu brio clasei pregatitoare si nu as vrea sa-l dau de aproape 8 ani in clasa I. In plus si frate-sau a mers cam de aceeasi varsta in clasa (grupa) pregatitoare (e nascut pe 10. 12.), cu diferenta ca a facut-o la gradi si nu a avut nevoie de aceasta testare.
LIA
Scris: Tuesday, February 21, 2012 3:43 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/6/2006
petronela_gav wrote:

La scoala de care apartinem noi s-a tinut o sedinta cu parintii copiilor ce vor fi inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa intai incepand din aceasta toamna.
Ni s-a explicat ca ramane la latitudinea cadrelor didactice daca vor sa duca copiii din clasa pregatitoare pana in clasa a patra.
La fel urmeaza sa se intample cu invatatoarele care termina in aceasta vara clasa a patra: aleg singure daca decid sa preia clasa pregatitoare sau clasa intai.
Ce m-a ingrijorat pe mine cel mai mult a fost faptul ca nu au putut sa imi garanteze ca, la clasa pregatitoare, vor preda cadre didactice calificate si nu suplinitoare.
S.ELENA
Scris: Tuesday, February 21, 2012 7:18 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2007
LIA wrote:

............
Ce m-a ingrijorat pe mine cel mai mult a fost faptul ca nu au putut sa imi garanteze ca, la clasa pregatitoare, vor preda cadre didactice calificate si nu suplinitoare.

La clasa pregatitoare va preda personal calificat pentru a preda in invatamantul primar si vor beneficia si de o formare speciala inainte de inceperea anului scolar.

Deci.....eu am fost astazi cu fiu-meu la testarea psihosomatica pentru clasa pregatitoare.......a durat aproximativ 20 de minute, dar a fost foarte grea. Mie mi se pare ca ceea ce l-a intrebat pe el ar fi fost mult mai potrivit pentru clasa I. Oricum el a trecut (a gresit cam 10%) si desi ele au incercat sa ma convinga sa-l inscriu in grupa mare la gradinita, pana la urma mi-au dat aviz favorabil. Acum astept perioada inscrierilor si GATA, am scapat pana la toamna yes yes yes yes yes yes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.