Clasa zero - clasa pregatitoare la scoala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
delfinasa
Scris: Wednesday, September 28, 2011 12:58 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
mamiemi wrote:
Mie mi se pare inuman si la 7ani sa tii copiii 4 ore pe scaunele acelea incomode, dar la 6! Normal ar fi sa aiba si un covoras pe care sa se joace, miste, sa se intinda daca simt nevoia din cand in cand, o sofa pe care sa se intinda daca vrea cineva. Nu radeti, dar sunt copii care chiar au nevoie.

Se obisnuiesc...in alte tari exista sistemul asta de zeci de ani...de la 5 ani incep la noi scoala cu kindergarten -clasa pregatitoare- si au program full-time de scolari: 8:55am-3:30pm cu 3 pauze parca: 30 min masa de pranz, 30 min joaca afara si inca 10 min pauza de snack in clasa...mi se pare si mie devreme sa aiba un asa program lung, as fi vrut sa aiba pauze mai multe macar, dar asta este...in zilele cand e urat afara, ii baga la sala de sport sa mai faca miscare sau fac tot lectii, depinde cum hotaraste invatatoarea. Sunt zile cand fii-mea vine acasa si e ahtiata dupa joaca, ca a plouat si nu i-a lasat sa se zbenguie. Si dupa ce vin de la scoala obositi mai au si teme de facut alcool.
A venit timpul sa se faca modificari si la partea asta a sistemului scolar romanesc...noutatea aduce tot timpul controverse...sper sa fie de bun augur schimbarea.
Maria & Mario
Scris: Thursday, September 29, 2011 7:02 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Subscriu celor scrise de Delfinasa .... varsta se modifica : In Uk e de la 4 ani !
Si nu stau doar pe jos , mereu , amortiti hohot
Sunt impartiti in 3 grupe permanente si fac prin rotatie : arts and krafts , litere , numere , colorat , colt de joaca , mese , snack time , intercalate cu 10 minute de iesit la aer obligatoriu , la minim 2 ore , indiferent de vreme !
Asa ca ..... amorteste daca poti alcool hohot

Misha , Maria ta e in year one ?? Maria mea e in year 2 !
Lilly of the valley
Scris: Sunday, October 2, 2011 3:58 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Concret nu se stie inca nimic, la unele scoli vor veni invatatori speciali pt aceasta categorie de copii.
Pana una alta la noi e un inceput, putem spune si experiment, dar nu trebuie sa dramatizam, pe copii nu-i leaga nimeni de scaune nici in clasa I, au pauze si cu siguranta nu vor face matrici si integrale sic , materia se pp ca e aceeasi ca si la grupa pregatitoare.
Si fiind asa infuriata de-a lungul timpului de locurile lipsa din gradinite, as putea spune ca e o metoda de a grabi intrarea in scoala a copiilor (scoli subpopulate) pt a scapa de supraaglomeratia din gradinite.

Noi nu ne incadram aici, mergem la scoala in categoria "bunicutelor"sic , pt ca am avut pretentia sa mergem la un invatator anume
AdrianaC
Scris: Sunday, October 2, 2011 4:37 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Si Andrei va merge de anul viitor la scoala... Ramane acum sa vedem daca va merge la pregatitoare sau in clasa I, pentru ca el deja face anul acesta grupa pregatitoare la gradinita.

Daca insa invatatoarea lui Alice, care anul acesta este in clasa a IV-a, nu va prelua clasa I, ci va prelua pregatitoarea, nu prea stiu cum o sa fac... Vreau neaparat sa il dau la ea...
MADALEX
Scris: Tuesday, October 25, 2011 1:13 PM
Nivel: Guest

oare Buna! Ma confrunt cu una sau mai bine zis cu mai multe probleme legate de grupa 0.Am un baietel ce a implinit anul acesta pe data de 20 octombrie 5 anisori. Problema este urmatoarea:
1)d-na directoare de la gradi unde merge pui, ne-a anuntat ca incep inscrierile ptr cls 0 la scoala ,dar cand am sunat la scoala am fost sfatuita de catre d-na secretara sa nu duc copilul la scoala de la 6 anisori(fara cca 1 luna) ci sa il las sa repete inca 1 an la gradi o grupa mare si sa mearga peste 2 ani la scoala in cls 1....dar daca pregatitoare e obligatorie oare nu ma vor pune peste 2 ani sa il inscriu la grupa 0 si apoi la clasa 1 ...si astfel sa ajungem pe la vreo 9 ani in cls 1?
2)am sunat si la alta scoala si aici mi s-a spus ca dupa incheierea recensamantului in luna noiembrie pot sa merg sa il inscriu pentru la anul in clasa 0 ???fool eu ce sa mai cred acum???
3)la prima scoala ar fi nevoie de o asa zisa 'negatie 'de la sc apartinatoare(noi suntem din tatarani si mergem la gradi in ploiesti), iar la a 2a sc nu ne trebuie nici negatie nici luare in spatiu nici nimic...deci....oficial oare MERG LA SCOALA DE LA ANUL LA GRUPA 0 SAU RAMANEM TOT LA GRADI LA PREGATITOARE...STIE CINEVA CEVA SIGUR???
carla
Scris: Tuesday, October 25, 2011 3:38 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2007
Daca face 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic,adica 31 decembrie,poate fi inscris la scoala clasa 0,cu hartie de la parinti.Cristian implineste 6 ani in 21 septembrie 2012 si l-am inscris deja asa ca nu pierdeti startul
aurishta
Scris: Tuesday, October 25, 2011 5:27 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2011
Imi permit si eu o parere. La sase ani copilul este inca imatur pentru a intra in tavalugul scolii. In clasa intai sunt deja multe responsabilitati si cerinte, diferite teme pe diferite caiete, fise de lucru,culegeri, portofolii, chiar si concursuri, iar copiii de sase ani le duc cu greu fiindca au o capacitate mai redusa de efort. Nu ma refer la inteligenta sau la diferite abilitati ci la efortul intelectula propriu-zis. Eu am facut aceasta greseala cu Simona. Am dat-o la sase ani si doua luni la scoala fiindca era bine devoltata fizic, stia deja sa scrie si sa citeasca, avea o memorie excelenta si vorbea deja in limba engleza, iar la gradi se plictisea. Cu toate acestea, primii ani de scoala i-a dus foarte greu. Acum este in clasa a opta si a recuperat handicapul, dar daca ar fi fost in a saptea era mult mai bine. Ceilalti copii au mers la sapte ani, iar diferenta a fost foarte mare, desi ei nici n-au fost la pregatitoare.
Mai bine sa ramana copilasului inca un an mai lejer in care sa se maturizeze suficient pentru a intra in problematica scolii.
carla
Scris: Tuesday, October 25, 2011 6:12 PM
Nivel

Aurishta,eu vorbeam de clasa 0 care inseamna grupa pregatitoare ,doar ca se muta la scoala.Pai daca-l dau la aproape 7 ani in clasa 0 ,in clasa I ajunge la 8 ani!!!
Cei care implinesc 6 ani in anul 2012 pana la inceputul anului scolar sau pana la sfarsitul anului calendaristic,intra in clasa 0,ca la 7 ani sa intre in clasa I
aurishta
Scris: Tuesday, October 25, 2011 6:24 PM
Nivel

Da, Carla, am inteles ce spuneai, insa ma refeream la cazul lui Madalex care, din cate am inteles, este in dilema daca sa il inscrie acum, la 5 ani, urmand ca la sase ani sa fie in clasa intai. Cred ca acesta este motivul pentru care secretara scolii a sfatuit-o sa mai astepte.
carla
Scris: Tuesday, October 25, 2011 6:55 PM
Nivel

aurishta wrote:
Da, Carla, am inteles ce spuneai, insa ma refeream la cazul lui Madalex care, din cate am inteles, este in dilema daca sa il inscrie acum, la 5 ani, urmand ca la sase ani sa fie in clasa intai. Cred ca acesta este motivul pentru care secretara scolii a sfatuit-o sa mai astepte.
Pai acuma il inscrie pentru anul viitor scolar
aurishta
Scris: Tuesday, October 25, 2011 7:03 PM
Nivel

Asa daras
MADALEX
Scris: Wednesday, October 26, 2011 10:49 AM
Nivel: Guest

sorry1 corect CARLA ai dreptate ,ma refeream la inscrierea pentru la anul.....regret daca am creeat vreo confuzie de vreun felangel ...si multumesc pentru sfat: voi merge sa il inscriu de indata ce imi complectez acel dosar....dar tot nu am lamurit o problema:cum ramane cu ...."negatia"?!?legal nu exista nici un inscris al acestei cerinte absurde de la directorii din invatamant(unii) ,dar faptic...ne cer "negatii" si "luari in spatiu"de catre cineva care locuieste in apropierea scolii(mai bine zis la "oras",noi fiind de la "tara")!!!!dec i ce pot sa fac,ca la mine la BARCANESTI am un director care refuza sa dea vreo negatie de vreun fel ptr a-si completa el clasa(anul acesta are doar 13 elevi de cls 1), si la unele scoli din ploiesti nu vor sa te primeasca fara asa zisele negatii: de ex. sc 10, sc 15,toate fiind cu "pretentii "de astea absurde.uuuf!!!!nervi
giulia_mamik
Scris: Wednesday, October 26, 2011 11:07 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
Practic n ar trebui sa dovedesti ca stai aproape de scoala.Nu prea vad rostul.Dar vezi tu,fiecare scoala cu legile ei.Si eu vreau sa imi inscriu fetita la clasa 0,la o scoala din apropiere noastra dar eu am adresa de buletin inca la domiciliul mamei melescratch .Voi merge maine la scoala respectiva sa vad sigur cum sta problema.Ca daca imi trebuie adresa asta musai...sa imi schimb buletinul urgentuff maseluta
mirela74chris
Scris: Wednesday, October 26, 2011 1:16 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Chestia cu adresa este datorita faptului ca la fiecare scoala sunt arondati in primul rand si au prioritate copii ce locuiesc in apropierea scolii.In general conditia aceasta(copilul sa domicilieze in apropierea scolii)se pune atunci cand sunt mai multi doritori decat cate locuri sunt disponibile in clasa I.
katy_lumika
Scris: Wednesday, October 26, 2011 3:25 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Asa este, Mirela. Tin minte ca pe Luana o inscrisesem la o scoala din zona Tineretului, apoi ne-am mutat langa Cismigiu si am fost la Cervantes mult mai tarziu decat data inscrierilor. Mi-au primit-o fara nici un fel de probleme, desi alti parinti din alte zone asteptau nerebdatori listuta cu numele copiilor acceptati.
Si eu trebuie sa ma documentez pentru Maya, implineste 6 ani in august 2012 si tot ca voi, bajbai.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.