Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Fetelor ce stiti despre clasa zero (clasa pregatitoare la scoala)? Conform noii legi a invatamantului, clasa pregatitoare sau clasa zero care va precede clasa intai din planul de învatamant actual, va fi introdusa incepand cu anul scolar 2012 - 2013.
Conform legii educatiei nationale, vor fi inscrisi in clasa pregatitoare copiii care au implinit varsta de sase ani pana la data inceperii anului scolar. Aceasta clasa pregatitoare va fi organizata in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica, acreditate sau autorizate.
Ce se spune pana acum in noua lege a invatamantului este ca prezenta este obligatorie, iar "copiii vor invata jucandu-se si nu vor fi note sau calificative".
Eve va fi la anul in aceasta clasa .Va fi in scoala sau in gradinita? Oare se va descurca ? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Koko, e grupa pregatitoare ..... o usoara acomodare noului sistem scolar - cu ore, pauze , uniforma , program , poate usoare teme , adaptat la orar , trezit de dimineata , concentrat la un anumit " domeniu " , ....... etc .... garantat se va descurca ! E mare deja , mami !!!!!
Aici se numeste Reception year - pregatitoare .....Preschool ! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| Darius va fi si el in aceasta clasa |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Mey... si eu ma intreb, ca totusi le preda invatatoarea si nu stiu daca e foarte bine pusa la punct programa. Noi avem in oct. prima sedinta cu parintii si cu invatatatoare si atunci vom afla mai multe. Oana, nu e tocmai grupa pregatitoare, pentru ca de la anu' vor merge in aceasta clasa 2 generatii de copii ( grupa mare si cea pregatitoare de acum ). Cred ca e alta mancare de peste; problema e ca au schimbat legea si am impresia ca nici chiar ei nu stiu ce e de facut. |
|
Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| kali, eu am inteles ca vor merge, in aceasta clasa pregatitoare, doar cei care acum sunt in grupa mare. In primavara am avut de ales daca in anul 2011-2012, Darius va frecventa clasa 0 sau clasa I. ni am ales clasa 0, chiar daca e cam mare, o sa fie de 6 ani si jumatate. |
|
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Si eu am inteles la fel.Ca doar grupa mare din acest an va merge la clasa 0 ,cei de grupa pregatitoare din acest an,vor merge la clasa 1.Petro,cat despre faptul ca va merge de la 6 ani jumate,sa stii ca si Daria mea are aceasi varsta si la fel va merge.Parintii mei imi spuneau sa o dau anul asta la pregtitoare(sa nu mai faca grupa mare) si sa mearga de 6 ani jumate la calasa 1 ca e si inaltuta!Am hotarat sa nu sarim nimic.Deci va fi mai mare de 7 ani in cl 1 ... Eu as vrea totusi sa se faca pregatitoarea la gradinita,ca si pana acum |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Da,da in clasa 0 merg cei care sunt acum in grupa mare!Cei de la pregatitoare merg in clasa 1-a!De fapt si clasa 0 e tot o pregatitoare dar ca nu se mai face la gradi(si rau destul)ca acum se face la scoala! |
|
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Raul mai mare e ca acei copii care frecventau program prelungit, mai puteau beneficia de un an in care sa fie supravegheati pana la 4,5 sau 6 dupa amiaza. La scoala, la revedere!
Mie mi se pare inuman si la 7ani sa tii copiii 4 ore pe scaunele acelea incomode, dar la 6! Normal ar fi sa aiba si un covoras pe care sa se joace, miste, sa se intinda daca simt nevoia din cand in cand, o sofa pe care sa se intinda daca vrea cineva. Nu radeti, dar sunt copii care chiar au nevoie.
|
|
| Eu sper ca pana in 2012 sa se hotarasca sa se faca pregatitoarea tot la gradi
Si eu tot din aceste motive as vrea sa se faca la gradi.E programul prelungit si plus ca se cunosc intre ei si sunt obisnuiti cu doamnele educatoare |
|
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Andra e la grupa mare, dar va avea doar 5 ani si 7 luni la anul. Va merge la grupa zero? Sau mai face un an la gradi? |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| mamiemi wrote:Raul mai mare e ca acei copii care frecventau program prelungit, mai puteau beneficia de un an in care sa fie supravegheati pana la 4,5 sau 6 dupa amiaza. La scoala, la revedere!
Mie mi se pare inuman si la 7ani sa tii copiii 4 ore pe scaunele acelea incomode, dar la 6! Normal ar fi sa aiba si un covoras pe care sa se joace, miste, sa se intinda daca simt nevoia din cand in cand, o sofa pe care sa se intinda daca vrea cineva. Nu radeti, dar sunt copii care chiar au nevoie.
Mamiemi, apropo de covorase si bancute, in UK ii tin pe jos. Eu am fost putin socata la inceput, dar apoi m-am obisnuit. Maria e in clasa 1 acum si vad ca mare schimbare in clasa nu e fata de Reception. Au si 2-3 masute pentru scris/colorat, dar in rest stau turceste. |
|
| marmita wrote:Andra e la grupa mare, dar va avea doar 5 ani si 7 luni la anul. Va merge la grupa zero? Sau mai face un an la gradi?
Andra ta va merge la clasa zero.La calasa 1 va avea 6 ani si 7 luni dar daca totusi tu consideri ca ea nu este pregatita inca pt amerge la scoala la varsta aia poti vorbi la gradinita sa mai faca o data grupa mare si apoi la 6 ani jumate clasa 0.Azi la sedinta ni s-a zis ca vor fi evaluati copii inaintea de trecerea la clasa 0... |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Invatamantul prescolar va incepe de la anul cu clasa 0. Ambele generatii vor merge la scoala si am caz concret in casa, cu cei mari ai mei. Eric e la pregatitoare iar Alexia la grupa mare si ambii au fost inscrisi odata, la aceeasi invatatoare - iar ea e in tema cu asta. Acum... doar sa o fi inscris si pe ei la clasa I si sa nu stiu... dar nu cred. Doar a trebuit sa anunt la gradi Alexiei pentru a condensa materia din 2 ani, pentru ca nu toti colegii ei vor merge la scoala de la anul viitor, fiind mai mici. Oricum e o mare nebunie cu asta si nu stiu daca stie cineva concret ce trebuie facut. Eu am tot intrebat in dreapta si-n spanga si nu am primit raspunsuri foarte coerente. Vom vedea... Apropo de program, la scoala la care vor merge ai mei este program after school, platit de parinti, in care elevii fac temele cu invatatoara si primesc masa la amiaza. Deci pentru noi e totuna. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| mamiemi wrote:,
La noi se merge in clasa intai incepand de pe la 5 ani si jumatate.Ale avea 6 si facea 8 ore zilnic. Azi a avut 3 ore de italiana, 2 de matematica , doua de engleza plus o ora masa si are doar 7 ani |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 2/12/2007 Mesaje: 40
| Noi am avut sedinta cu parintii si ni s-a spus ca in clasa I vor merge doar cei care implinesc 7 ani pana la inceputul anului scolar sau in cel mai rau caz pana la sf anului calendaristic,daca indeplineste anumite criterii.Cristina fiind nascuta in ianuarie nu se incadreaza in aceasta categorie si va face grupa pregatitoare de 2 ori. |
|
|