Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Si Daria este la clasa 1.Ea nu are emotii,dar are mami destule. Bereea,noi am pus 100 lei la infrumusetarea clasei dar iti spun sincer ca am fost cea mai ieftina clasa din toata scoala.La clasele 1, s au strans intre 400-600 lei de copil.F muuult!Doamna Dariei a cerut doar cat sa facem strictul necesar,fiindca ar fi crapat de rusine sa ceara 400 lei de copil!Oricum celelalte clase arata intr un mare fel:bancute foarte moderne,catedra si scaun cu tapiterie din piele(astea au fost pretentiile doamnelor),parchet de inalta calitate,table speciale....si tot felul de minuni!
Am fost tare incantata sa aflu ca s a introdus "Dezvoltarea personala"ca materie,la clasa 1!Tin minte ca noi nu am avut asa ceva.
Rechizitele le am cumparat la comun.Ne au costat 65 lei iar manualele 110 lei.
Mult succes,boboceilor! |
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Adica manualele se cumpara? |
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Scaun cu tapiterie din piele deci... Pretentiile nici nu sunt exagerate, lipsite de bun simt... O invatatoare buna care-si iubeste si face meseria cum trebuie, nu are timp sa stea jos si sa se lafaie in cel scaun de piele pentru ca intotdeauna va fi printre copii, sa-i verifice, sa-i ajute etc. Parerea mea. Punct. |
|
|

| Abecedarul,Matematica si Cunoasterea mediului sunt din partea scolii .Dar Engleza,Muzica,Religia,Dezvoltare personala,caietele speciale de mate(+o culegere) si comunicare sunt cumparate de catre parinti! |
|

| Anelise,asa este!Dar se pare ca si scoala a devenit o fitza..
Bunica mea avea o vorba:"Daca copilului ii este a invata,o va face si la lumanare!"... |
|

Inregistrat: 11/5/2009 Mesaje: 1537
| La noi in clasa I, scoala ne-a pus la dispozitie doar spatiu. Este vorba despre o clasa nevaruita, cu banci vechi si scaunele de pe vremea sotului meu. Singurul atu este ca are ferestrele spre sud. S-a hotarat sa adunam ceva bani pentru: varuit si vopsit (inainte de a incepe scoala), inlocuit blatul bancutelor, cumparat scaune noi, cumparat dulapioare pentru rechizite, catedra pentru doamna, inlocuit marginile tablei, cumparat jaluzele (bate soarele prea tare ) Doamna invatatoare da comnanda de manualele auxiliare pentru ca cele oferite de scoala sunt dupa o programa veche, abecedarul e din 2006 de cand s-au nascut copii |
|

| Si eu care aveam o impresie mai buna despre scolile din tara... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Sunt si exceptii...
Noi nu am dat nimic iar clasa e impecabila. Sigur ca asta presupune o buna organizare din partea invatatoarei si a parintilor pentru ca lucrurile nu s-au facut peste noapte, ci cu colaborarea generatiilor anterioare.
In schimb, in loc de a plati fondul scolii - bani pe care oricum trebuia sa-i scoatem din buzunar - am facut completari in clasa si le-am donat scolii ca din partea consiliului de parinti. Asta inseamna 40 ron/ familie, indiferent de numarul de copii, bani care se platesc o singura data/an. Ceea ce mi se pare rezonabil.
Au absolut tot materialul didactic de care au nevoie, banci individuale, scaune tapitate, dulapioare, parchet, videoproiector, etc., etc, deci se poate si fara sa saracesti parintii, insa, repet, asta se face in timp si tare ma intreb ce au facut cei care cer acum sume din astea astronomice si cum de nu s-au organizat in niciun fel pana acum?! |
|

| kali wrote: asta se face in timp si tare ma intreb ce au facut cei care cer acum sume din astea astronomice si cum de nu s-au organizat in niciun fel pana acum?!
Si unde or fi toate cele cumparate de la generatiile trecute, pentru ca cu siguranta asta cer la fiecare noua generatie de scoalri. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| bereea wrote:Si unde or fi toate cele cumparate de la generatiile trecute, pentru ca cu siguranta asta cer la fiecare noua generatie de scoalri.
Da, da... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| kali wrote:Sunt si exceptii...
Noi nu am dat nimic iar clasa e impecabila. Sigur ca asta presupune o buna organizare din partea invatatoarei si a parintilor pentru ca lucrurile nu s-au facut peste noapte, ci cu colaborarea generatiilor anterioare.
Exact!
Si la noi totul este frumos, modern, datorita doamnei invatatoare. Are clasa ei in scoala, ca si ceilalti invatatori, insa a noastra este cea mai frumoasa... super dotata -inclusiv cu TV. Tabla noua, din aceea alba de se scrie cu marker- adio creta/praf. Aportul generatiilor trecute... noi asa am gasit-o. Donam doar "fondul scolii", 50 lei/an. Si un 10-15 lei/an pentru consumabile -coli, marker, etc...
bereea wrote: Si unde or fi toate cele cumparate de la generatiile trecute, pentru ca cu siguranta asta cer la fiecare noua generatie de scoalri.
Asta ma intreb si eu... ca si la gradi la fii-miu -an de an donam 150 lei/an/copil "fondul gradinitei"; este al treilea an al lui in gradi si abia anul asta au aparut in plus niste casute si masute din plastic. Sa nu o mai pun si pe fii-mea, care tot la aceasta gradinita a fost si am cotizat si pe vremea ei... dar, macar este dotata, la 2-3 min. de casa si aceleasi educatoare la ambii copii.
|
|
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| Noi am strans 100 lei pentru videoproiector si dulapuri individuale. Bancile sunt din lemn masiv si le vom reconditiona. Am mai platit 60 lei auxiliarele si pentru religie si engleza vom mai da cate 11-15 lei pe manuale. Anul acesta au schimbat tamplaria la tot liceul, au pus termopan, au varuit, cu banii de la municipalitate. Perdele avea clasa. Cred ca vom strange bani sa lustruim parchetul, ca e masiv, dar s-a mai murdarit. Tabla noua mai asteptam, avem timp pana in clasa a IV-a, ca o sa ramana in aceeasi clasa. Sau poate or contribui copiii din tura de dupa amiaza!?! Despre fondul clasei inca nu s-a discutat. In schimb, toti elevii din liceu contribuie cu 3 lei pe an la asociatia sportiva pentru achizitii de mingi, etc. Fata de 600-800 ron cum am auzit la prieteni ca au dat la inceput de an, noi am scapat bine. |
|

| Videoproiector avem si noi din anul din urma!Am dat cate 75 lei de copil.Acum le au schimbat clasa,si sincer 100 lei pt infrumusetare (si nu mai platim fondul scolii!)mi se pare acceptabil,fata de 400-600 lei.Dar am specificat,clasele respective arata intr un mare fel!A Dariei arata normal,cu preti albi,lambriu si parchet nou.Un dulap inca functionabil,adus de doamna de acasa,fluturasi si floricele lipite pe geam,planse cu litere ,etc... Oricum,de vina sunt si parintii ca accepta toti sa cotizeze cu asa sume enorme.O fi cea mai buna scoala dar totusi,atatia bani...?! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Si Cristian e clasa I!Am dat 50 lei fondul clasei,de acum doar Asociatiile de parinti au voie sa stranga bani;se aduna cat se hotaraste in sedinta;si vom avea uniforme |
|
|
|