Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Ale felicitari si tie. Da ,Razvan este tot in clasa I. |
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Ale, Razvan, felicitari ! Bravo
La toamna si noi -iarasi apelez la dintzosu` asta Au inceput emotiile, odata cu inscrisul la scoala. Va merge la scoala unde a invatat si tati- cica, cea mai buna/dotata scoala din oras; dar nici prea multe alternative nu avem. Este bine ca este in centru si la 2-3 min. mers pe jos, de noi. Mai avem de optat pt. una din cele doua invatatoare preferate de noi... greu de hotarat care, insa pana saptamana viitoare trebuie s-o facem...
|
|
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Ale,Razvan,felicitari,numai de rezultate bune sa auzim si in continuare
si Larisa va merge in clasa 1,pe 16 febr se fac inscrierile on-line,trebuie sa trec macar 5 scoli la care as vrea sa o dau,in martie o sa primesc acasa scrisori de la cele care o accepta,eu trebuie sa merg apoi sa confirm inscrierea. am si eu emotii,o sa se schimbe multe pentru ea incepand cu toamna viitoare. |
|
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| Se pare ca vom avea noi scolarite de la anul...scolarite de nota 10, bineinteles |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Si fii-mea va intra in clasa I de la sf. lui august, adica la cateva zile dupa ce va implini 6 ani . La noi nu exista libertatea de a opta pt scoala daca merge la public, obligatoriu ne inrolam la cea la care suntem arondati cu domiciliul. Inscrierile incep in primavara cred, sigur ne vor anunta cand sa ne pregatim. Ce nu-mi place oarecum, e ca li se schimba invatatoarele in fiecare an, nu au una care-i duce pana-n gimnaziu cum aveam noi. Nu am emotii deloc, pt ca ea deja merge la scoala numai ca e la clasa de kindergarten, deci nu va fi nimic nou ca locatie si nici colegi banuiesc, doar schimbarea clasei si a invatatoarei. |
|

| Dupa cum ziceam mai sus, marti trebuie sa merg la scoala pentru a primi notele Alesandrei pe primul semestru.Eu ma asteptam sa aiba numai 10, dar ieri, vorbind cu niste mame romance, mi-au zis sa nu am iluzii desarte.Mi-au zis ca foarte rar un copil primeste nota 10, iar la purtare primesc note de 8-9-7. Adica cum? Dupa ce un semestru intreg imi spui ca e extraordinara, ca e cea mai buna, pe caiet are numai ottimo (foarte bine), 10 e lode (10 cu felicitari), sei la migliore (esti cea mai buna), superbravissima nu primeste nota 10 ? Nu pentru mine, dar dupa ce esti superlaudata si vezi ca pe carnetul ca nu ai notele maxime , oare cum se simte un copil? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Eu zic ca mai intai sa vezi notele.Nu toti copii sunt la fel,cum de altfel nici cadrele didactice .Ce unora li se pare normal,altora li se pare iesit din comun.Poate la clasa sa fie un copil foarte bun ,insa sistemul de notare sa fie doar la evaluari scrise ,in acest caz un pic de neatentie aduce o nota mai mica. nu stiu cum e in Italia dar imi povestea ceva asemanator verisoara sotului care e in Germania ca la fiul ei la scoala,cand era in gimnnaziu,(acum a terminat si lieul) toate notele erau la evaluari scrise si erau multe surprize. |
|

| Da, astept cu nerabdare ziua de marti.Ceea ce sper este ca dupa atatea laude Ale sa nu ramana dezamagita |
|
| Sper sa nu fie ca la noi la scoala. Desi exista ca nota, E (excelent) nu se noteaza pe lucrari, cea mai mare nota pe care-o vad copiii e S+ cu laude, stickere, cum zici ca se procedeaza si la voi. La fii-mea in report card imi scrie ca e o eleva excelenta, ca e avansata, ba chiar in urma testelor a reiesit ca nu mai e nevoie sa fie testata pana in vara, deoarece are insusite cunostinte in avans si le stapaneste foarte bine. Am avut o discutie cu invatatoarea de ce nu vad E ci numai S+ pe lucrarile impecabile, nu ca tin sa aiba numai E, dar nu eram lamurita cu privire la logica notarii si ea foarte dezinvolta mi-a spus ca E trece in report card numai daca au S+ pe linie si ca pt a-l castiga copilul trebuie sa faca ceva in plus fatza de ceea ce i se cere legat de tema respectiva (asta sa vina de la el!, nu sa i se ceara expres -total aiurea!). Nu mi se pare corect, dar atata timp cat stiu ca fii-mea e foarte bine pregatita (pentru ca aici testele standard vorbesc mai mult decat notarea invatatoarei), I don't give a sh.. pe notarea de acum. Se va vedea mai tarziu cand se va trece la note, nu calificative. |
|

| Din cate am inteles, i se da calificative tot timpul semestrului, dar la sfarsit i se va da o nota pentru activitate ce a desfasurat-o intreg semestrul.Odata ce ale este mult avansata fata de ceilalti copiii, cere teme pentru acasa , pe caiete are tot timpul notat ca a facut ceva in plus, nu vad de ce nu ar primi 10.Poate ma pripesc si va primi.vom vedea. |
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Delfinaso,cred ca am mai scris aici,pe forum,la noi nu doar la scoala ci si la gradi li se schimba educatoarea in fiecare an.mi se pare aiurea,sincer,dupa ce apuca sa cunoasca si sa evalueze copii sa-i dea pe mana altora.fiecare gradinarel are o mapa,un dosar al lui,cu ce e in stare sau nu sa faca si asa i se urmareste evolutia de la un an la altul.
Bereea,m-ai facut curioasa,o sa fiu pe-aici si maine,sa vedem cum noteaza invatatoarele acolo. |
|
| Bereea, invatatoarea isi da imediat seama care copil face in plus fatza de ceea ce se face la scoala si care nu. In mod normal ar trebui sa noteze cu nota maxima daca este meritata si copiii ar trebui sa stie exact ce asteptari are ea de la ei si sa le repete tot timpul, ca sunt mici. Eu nu pot avea pretentia ca, fara sa-i amintesc mereu, fii-mea, dupa ce-mi face adunarile pe care i le cer, sa inceapa sa scrie singura pe spatele foii numere sau alte adunari corecte ca sa imi dovedeasca ca merita nota maxima. E aberanta asteptarea! In plus, ei au 6 ore zilnic de scoala si o gramada de teme pt acasa, ca ma plictisesc eu facandu-le cu ea, d-apoi ea...la 5 ani jumatate cata rabdare sa aiba un copil sa termine tot, sa faca si perfect si peste ce-i ceri??? Eu sunt foarte multumita de evolutie, chiar daca nu e notata cu notele pe care le asteptam. Ma bazez pe rezultatele testelor standard, pe care nu le pregateste ea, vin de la minister si se dau regulat in tot statul, pe clase...ele graiesc adevarul netrunchiat despre copil, nu notarile ei.
Mela, banuiesc ca prefera educatoare/invatatoare f. bine pregatite pt nivelul unui singur an scolar. Si la noi fiecare copil are report cardul online si pe hartie si sunt preluati de la an la an de alta invatatoare asa cum preiau medicii pacientii, prin fise medicale. |
|

| Azi am primit pagela cu note.Deci , dupa ce mi-a spus ca Alessandra e bravisssima,m-a informat foarte senina ca are doar medii de 9, cu exceptia religiei si a celei de la purtare care sunt 10.Am intrebat-o si eu cum e posibil ca un copi care tot semestru primeste numai 10 la toate obiectele sa primeasca medii de 9.Mi-a zis ca asta e politica lor, ca asa incurajeaza copiii si ca in semestru viitor la lua cu siguranta numai 10.Alessandra are 5 invatatoare pentru 10 materii. I-am spus ca nu sunt deloc de acord cu felul lor de a nota, ca nu mi se pare ca un copil subapreciat va fi incurajat sa munceasca mai mult.Acasa m-am uitat la obiectivele urmarite si la italiana, de exemplu, trebuie sa citeasca cuvinte simple, iar Alessandra are un citit cursiv, citind si cele mai dificile cuvinte fara sa silabiseasca.Atunci de ce media 9? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Bereea,imi pare rau pentru tine si Ale.Important e ca ea sa nu se simta dezamagita si nici sa te vada pe tine nemultumita chiar daca supararea ta nu se indreapta asupra ei ci asupra sistemului.Pana la urma cel mai important e ca ai o fetita desteapta si capabila de multe lucruri,iar cunostintele acumulate ii vor fi de mai mult ajutor decat notele. Succes in continuare Alesandrei!
|
|
| Hmm...sunt vorbite invatatoarele fetelor noastre??? Nu fii dezamagita si in nici un caz sa nu-i arati Alessandrei nemultumirea ta. Poti cere sa discuti cu directorul scolii cu privire la notare, dar daca politica e generala, nu prea ai ce face si poate te pui si rau cu ei. Tu stii foarte bine cat este de buna. Incurajeaza-o sa fie la fel de motivata sa invete ca si pana acum si stai linistita. Am avut si eu un prof de mate cam ticnit in gimnaziu care nota lucrarile de 10 cu nota 8, pt ca, il citez "10 e pt Dumnezeu, 9 pt. profesor, 8 e nota maxima pt elev" ...Si parintii nostri au fost revoltati la inceput, dar pana la urma au acceptat challengeul lui si se bucurau cand ne vedeau trecand treptele la olimpiade iar la admiterea de liceu am luat note mai mari decat ne nota el. In final, conteaza, asa cum a spus Katrinel, cu ce raman in capsor, nu notele.
Sa iti treaca supararea! |
|
|
|