Clasa I
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Sunday, February 12, 2006 8:04 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Voi de la ce varsta i-ati dat sau vreti sa ii dati la scoala pe puiuti ?
Eu ma gandesc sa o dau pe Alice la 7 ani si 2 luni si pe Andrei la 6 ani si 10 luni.
Anaida
Scris: Monday, February 13, 2006 10:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

De multe ori mi s-a pus aceasta intrebare si nu am putut sa dau un sfat general, pt ca fiecare copil este unic. Pe unii parinti i-am sfatuit sa-i dea la 6 ani, pe altii la 7. Iata argumentele mele:
Daca un copil este suficient dezvoltat fizic si psihic (si aceasta evaluare trebuie facuta in colaborare cu un medic si cu educatoarea), atunci copilul poate fi dat la scoala de la 6 ani. Sunt copii (in special fetitele, care sunt mai iuti in ceea ce priveste dezvoltarea) care se plictisesc la gradinita si vor sa mearga la scoala. In acest caz, parerea mea e ca trebuie dati, pt ca altfel se vor plictisi.
Si la noi, invatamantul obligatoriu este considerat incepand cu grupa pregatitoare, chiar daca aceasta este in cadrul gradinitei (chiar se vehicula intr-un timp ideea ca aceasta grupa sa fie inclusa in anii de scolarizare si sa treaca in atributiile invatatorului). Asta nu inseamna ca, daca nu a facut nici un an de gradinita, copilul nu va fi primit la scoala. Totusi, exista mari diferente intre copiii care nu au fost deloc la gradinita si cei care au facut macar grupa pregatitoare (desi le este foarte greu sa recupereze ce se face in celelalte grupe).
Deci, daca considerati ca fiul sau fiica voastra este apt pt scoala (dupa ce ati discutat cu educatoarea si cu medicul de familie), duceti-l la scoala! Daca nu, tineti-l inca un an la gradinita, chiar daca, in unele cazuri, va repeta grupa pregatitoare. Sunt copii care nu fac fata cerintelor scolii (obosesc foarte repde, nu se pot concentra) si ar fi pacat sa aiba rezultate slabe inca din primul an de scoala sau, si mai rau, sa fiti nevoite sa-l retrageti pe parcursul anului scolar. Va fi un esec urias pt copil!
Kiki
Scris: Wednesday, February 15, 2006 9:50 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Pe David nu il pot da la 6 ani la scoala, nu din cauza ca nu va fi dezvoltat psihic sau fizic pentru asta, ci pentru ca nu va fi primit. E nascut in noiembrie si ar insemna sa intre la scoala la 5 ani si 9-10 luni. Nu cred ca o sa fie primit.
Va spun din proprie experienta. Eu implineam 6 ani la 10 zile dupa ce incepea scoala si nu am fost primita. Scoala incepea in 15 sept si eu faceam 6 ani in 25 sept. Si nu m-au primit.
taki
Scris: Friday, February 17, 2006 8:48 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Criterii de alegere a scolii:- data fiind varsta copilului, scoala nu trebuie sa fie neaparat foarte aproape de casa, daca nu indeplineste criteriile intocmite de voi;
- renumele scolii, dat de rezultatele obtinute in anii anteriori de catre alti copii;
- renumele unor profesori, care pot fi autori de manuale sau dintre cei care au pregatit copii olimpici;
- oferta educationala a scolii, care sa cuprinda spre exemplu invatarea unei limbi straine pe care parintii o cunosc sau pe care isi doresc neaparat ca fiul lor sa o invete; alte activitati optionale: cursuri de PC, muzica, dansuri etc;
- recomandarea altor parinti pe care ii apreciati in grija si interesul dat copiilor pe care-i au;
- puteti urmari si numarul elevilor inscrisi sau estimati la acea scoala, caci intr-o clasa prea aglomerata nivelul de predare nu poate fi prea ridicat;
- daca va intereseaza activitatile sportive pentru copilul vostru, urmariti ca scoala sa fie dotata cu o sala performanta si ce sporturi se practica in scoala respectiva.
Anaida
Scris: Friday, February 17, 2006 2:08 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Din cate am inteles eu, vor sa faca un sistem de evaluare a scolilor, in functie de performantele elevilor, de dotari etc. Atunci va fi mai usor sa cataloghezi o scoala ca fiind buna sau foarte buna (sau slaba). Dar nici atunci nu va putea o scoala "cu mot" sa cuprinda toti copiii dintr-un cartier sau dintr-un oras.
Oricum in sistemul nostru de invatamant e nevoie de multa curatenie printre cadrele didactice, pt ca multi nu-si au locul acolo, din pacate!
Kiki
Scris: Wednesday, February 22, 2006 6:41 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Cum se face inscrierea la scoala? Ce acte iti trebuie? Se alege scoala in zona in care locuiesti sau poti sa inscri copilul oriunde?
Alina
Scris: Friday, August 31, 2007 9:40 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Kiki wrote:
Cum se face inscrierea la scoala? Ce acte iti trebuie? Se alege scoala in zona in care locuiesti sau poti sa inscri copilul oriunde?

Poti sa inscrii copilul la orice scoala doresti.
Pentru inscriere iti itrebuie cerere tip, data de scoala si copie dupa certficatul de nastere.

Daca tot vorbim de clasa I sa vedem ce bobocei avem anul acesta:

1. Luana (Katy)
2. Catinca (Alina)
TatyKS
Scris: Friday, August 31, 2007 9:58 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mult succes boboceilor si putine emotii mamicilorpupici ... ceea ce nu cred ca se poatepupici
oana_nicole
Scris: Friday, August 31, 2007 10:02 AM
Nivel
Nivel: Senior

Mult succes micutilor "invatacei" pupici ! Asteptam impresiile dupa primele zile de scoala. bounce
Alina
Scris: Friday, August 31, 2007 10:08 AM
Nivel

Taty, Oana, multumesc. pupici pupici Impresii o sa aveti multe, multe.
kali
Scris: Friday, August 31, 2007 10:32 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nu pot decat sa banui ce cocktail de emotii incercatipupici pupici Va pupicesc si pe voi si pe puii vostri "studenti" la litere si asteptam cu drag poze.
Va doresc sa incepeti o etapa cu tot atatea realizati pe cat va propuneti...
Alina
Scris: Friday, August 31, 2007 10:44 AM
Nivel

kali wrote:
Nu pot decat sa banui ce cocktail de emotii incercatipupici pupici Va pupicesc si pe voi si pe puii vostri "studenti" la litere si asteptam cu drag poze.
Va doresc sa incepeti o etapa cu tot atatea realizati pe cat va propuneti...

Ce frumos!!!!!!!!! Tu chiar vrei sa ma faci sa plans plans plans ?
katy
Scris: Friday, August 31, 2007 11:04 AM
Nivel: Guest

Doar noi doua avem bobocei?
Vom pune poze neaparat si va vom tine la curent.
Alina, din prima zi de scoala neaparat sa punem poze, sa vedem care din noi doua a plans mai tareplans
Taty, Oana, Kali, multumim pentru uraripupici
cristina04
Scris: Friday, August 31, 2007 11:08 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 8/24/2007
Si eu trec luna aceasta prin multe emoti si fetita mea Claudia merge la scoala primul an .
Am decis sa aleg o scoala din apropierea casei ,inscrierea in aceasta scoala s-a facut din luna mai deci foarte devreme ,in functie de locuri si de copii inscrisi se stabilesc clasele ,au prioritate copii care locuiesc in apropierea scoli si cei care mai au frati in scoala
Actele care sunt necesara pentru dosar sunt
-Fisa medicala de la gradinita
-Fisa psihopedagocica
-Copii dupa buletinul parintilor
Se pot inscrie copii si la alta scoala decat cela din apropierea casei dar va trebui sa cunosti pe cineva in acea scoala si sa mergi cu o mica atentie
katy
Scris: Friday, August 31, 2007 11:19 AM
Nivel: Guest

cristina04 wrote:
Si eu trec luna aceasta prin multe emoti si fetita mea Claudia merge la scoala primul an .
Am decis sa aleg o scoala din apropierea casei ,inscrierea in aceasta scoala s-a facut din luna mai deci foarte devreme ,in functie de locuri si de copii inscrisi se stabilesc clasele ,au prioritate copii care locuiesc in apropierea scoli si cei care mai au frati in scoala
Actele care sunt necesara pentru dosar sunt
-Fisa medicala de la gradinita
-Fisa psihopedagocica
-Copi dupa buletinul parintilor
Se pot inscrie copii si la alta scoala decat cela din apropierea casei dar va trebui sa cunosti pe cineva in acea scoala si sa mergi cu o mica atentie

Bine ai venit in randul boboceilorbravo sa-ti traiasca fata, sa-ti aduca numai bucurii si un carnet cu note mariyes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.