Ciresul de iunie - Ingrijire
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, September 12, 2014 1:14 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Noi am avut anul acesta si cirese de mai, si cirese de iunie...
Cele de iunie au fost foarte multe si foarte bune, numai ca de la atatea ploi si dupa o grindina urata, au inceput sa se strice ciresele in copac...

Le-am cules cat am putut de repede... apoi insa am observat ca incep sa cada frunzele si sa se ciuruiasca...

Am mers la o farmacie fitosanitara si am luat niste tratamente speciale pentru ciuruirea frunzelor, am stropit ciresul... insa frunzele au continuat sa cada...

Ma intreb acum daca anul viitor va mai rodi...

Din fericire nu am avut parte si de paduchi sau alti daunatori, care si ei ar fi putut sa influenteze varfurile de crestere si ar fi putut sa duca la caderea frunzelor...

Ma intreb acum, daca faptul ca a pierdut atat de multe frunze nu o sa ii scada rezistenta la inghet si nu va avea de suferit pe perioada iernii... pentru ca fara frunze, practic nu si-a mai putut face rezerva de substante necesare pentru supravietuire iarna...

In plus... am observat si ca au inceput sa apara niste scurgeri de clei...

Ce nu am facut bine si cum ar fi trebuit sa ingrijim ciresul vara, dupa ce am cules ciresele din el?

Insecte nu au fost, i-am facut si niste tratamente pentru ciuruire... am dat parca si cu ceva fungicid...

Am inteles ca in toamna trebuie sa ii mai facem niste tratamente..., dar vara mai trebuia facut ceva?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.