Nivel: Membru
Inregistrat: 12/6/2007 Mesaje: 82
| Buna seara,
I-am facut o urocutura fetitei mele, caci imi parea mirosul urinei amoniacat...Si i-a iesit prezenta Esterichia coli...Medicul mi-a dat Ciprinol, dar m-am ingrozit ce efect secundar are si ca nu se administreaza copiilor in crestere, sub 6 ani, ca le afecteaza articulatiile. Am nimerit la un farmacist in varsta, cu doctorat in toxicologie care mi-a spus ca, daca fii-mea nu o sa creasca inalta, e din cauza asta intr-adevar, pe prospect scrie ca nu se administreaza copiilor in crestere! Tot dansul mi-a spus ca doctorul meu nu a avut de ales, ca Esterichia asta nenorocita NU dispare altfel!!! E posibil sa o aiba din...spital, de cand s-a nascut si sa se manifeste abia acum...Ce sa fac??? Cum sa NU imi creasca fetita? Uitati-va in poza, ce papusa am. Deja am inceput sa bocesc! Oare sa nu fie nici un remediu naturist? Maine seara ajung la dr Pavel Chirila, sa il intreb...Insa am impresia ca a inceput puiul meu sa aiba o stare prefebrila si asta ma ingrijoreaz si mai tare!!!! Dr mi-a micsorat doza, ca am suant-o si i-am spus ce am aflat de la farmacist...Sunt foarte, foarte suparata!!!!! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Parerea mea e ca trebuia sa-i faca o antibiograma si apoi,in functie de antibioticele la care e sensibil germenul,sa-l aleaga pe cel potrivit varstei copilasului.Ciprinolul se administreaza in ultima instanta,in cazul in care infectia nu cedeaza la alt antibiotic...Parerea mea e sa mai consulti si alt medic,ca sunt sigura ca pe lista sunt medicamente care se pot administra si copiilor mici.Nu trebuia sa sara direct la ciprinol. Acest gen de infectie NU se poate trata naturist.Dar REPET sa aleaga medicul alt antibiotic din lista cu cele sensibile!! |
|

| Pai, a facut antibibiograma. E sensibil si la Doxacilina si Nitrofuratoin. Dar mi s-a spus ca aceste sunt si mai dure ca ciprofloxacina Nu se trateaza naturist???... Daca efectiv o las in pace, nu se imunizeza? Cred ca multi convietuim cu E- coli...Ma tem sa nu urce spre rinichi Plus ca medicul de la laborator mi-a spus ca"daca nu face febra, nu trebuie sa ii dau antibiotic" (nu cred ca e medic, cred ca e biolog). Tot ce stiu sigur e ca ii voi mai face o urocultura. |
|

| Eu una,personal,din cate am invatat la facultate,stiu ca nu e bine ca o infectie urinara sa ramana netratata.Asta din cauza ca poate produce o infectie la nivel renal,iar ca si consecinta:insuficienta renala:102: Matusa mea a avut ani de zile infectie urinara nedepistata(nu a avut nici un simptom )si acum are insuficienta renala bilaterala si face dializa zilnic.Nu zic asta ca se te sperii ,Doamne fereste.Doar ca acest gen de infectii trebuiesc luate in serios.Iti spun sigur ca tratamentele naturiste nu functioneaza in acest caz.Eu iti recomand sa mai faci 2 uroculturi la 2 laboratoare diferite.Sa vezi daca coincid rezultatele. Cat despre recoltarea corecta:trebuie spalata zona genitala cu apa fiarta si racita si sapun(trebuie clatit cu apa din abundenta).Daca fetita mai foloseste pampersi,se utilizeaza pungute speciale,pediatrice,sterile,care se lipesc de zona pubiana si face pisu direct in ea.Daca face la olita,recoltezi intr-un recipient steril,din jetul de mijloc(lasi sa faca putin pisu)si fara sa atingi gura recipientului de zona genitala.Daca recoltezi corect,se evita riscul contaminarii probei. Si sincer cred ca celelalte 2 antibiotice nu sunt nici pe departe la fel de nocive, la varsta asta, ca ciprinolul(care este contraindicat pana la 18 ani nu pana la 6-ca doar cresterea nu se stopeaza la 6 ani ). |
|

| Alyna, multumesc mult! O sa fac exact cum spui, exact, exact!!!! Sper intr-un rez negativ, mai ales ca urocultura asta i-am facut-o ca o verificare, profitand ca era lab deschis sambata, ca ma deranja mirosul amoniacat (care apare ft rar. In inf urinara simpotmele nu ar trebui sa fie continui?...daca sunt manifeste, nu cum a patit matusa ta)
Cred ca trebuie recoltata neaparat urina de dimineatza, nu? Iustina imi doarme pana pe la 9-10, dar o trezesc si o spal,ignorand plansetele, daca trebuie.
Nici macar nu stiam de existenta pungilor pediatrice (ziua face la olita)...De ce nu mi-au spus de la laborator?
Ma rog sa fie o eroare... I-am depistat si niste mici umflaturi sub ochi (deasupa pometilor) pe care eu le pun pe seama unei probleme renale. O prietena mi-a spus duminica sa las fata in pace, ca asta ar fi fizionomia ei. Probabil ca par nebuna
|
|

| http://www.naturaplant.ro/raspuns.php?ID=4527
Cred ca nu tot ce zboara se mananca si sunt eu prea suparata acuma si ma agat de orice...chiar daca nu e adevarat
Multumesc foarte mult Alyna.
PS: De ce infectia asta e numita "uzuala", "nu e grav"-asa a zis dr biolog, cand tratamentul ei are asa efecte adverse??? Am mai vazut pe un forum ca li s-a administart acest antibiotic si altor copii, bebelusi chiar...Eu nu pot sa ii dau fetei mele asa ceva! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Ametist, incearca si la un medic homeopat. Mergi cu rezultatele de la analize si sigur de tot sunt granule homeopate pentru asa ceva; tanara fiind raspunsul la tratament este de obicei foarte bun.
|
|

| Da, multumesc de idee. Nu ma gandisem O sa merg chiar in seara asta! |
|

| Pfff...stai calma,Amethyst ca nu e chiar sfarsitul lumii.Aceaasta infectie se trateaza.Pungi sub ochi are si Matei,care a avut si el 2 infectii urinare:una cu Proteus si una cu Streptococ nehemolitic.A facut tratament cu antibiotic.Eu si acum banuiesc ca au contaminat proba cei de la la laborator,ca eu i-am recoltat-o bine(am si dezinfectat epidermul din zona pubiana cu betadina).Vezi ca urina trebuie tranzvazata din punguta intr-un recipient steril pentru urocultura(e mai bine sa recoltezi direct in recipient daca zici ca face la olita). Eu nu contest efectele pozitive ale tratamentelor homeopate.Sunt sigura ca au si ele rolul lor(Matei ia acum un tratament naturist pentru imunitate).Nu vreau sa se creada ca am ceva cu ele.DAR TREBUIE tratata infectia in stil clasic!!!!!Va rog mult de tot NU LASATI INFECTII NETRATATE!!!!!!!!Amethyst,tu poti sa combini cele 2 tipuri de tratamente,ca nu are ce rau sa faca.Daca o sa ia antibiotic,sa-i dai Liv52 sirop(protector hepatic),Biotics Baby(sa-i refaca flora intestinala),cat mai multe lichide(sa se realizeze lavajul mucoasei vezicale)+ce-ti mai da homeopatul...aici nu ma pricep .Dar te rog mult,daca are infectie urinara,nu renunta la antibiotic... |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Alina are dreptate , mare grija cu infectiile . Eventual mai repeta inca o data urocultura |
|

| Da, Alyna, am eu o tehnica speciala de panicare...dar cum sa nu ma panikez cand aflu ca Ciprinolul ii va afecta cresterea??? Ea acum e de inaltimea uni copil de 3 ani, merge ft bine Cum sa imi asum riscul asta? Pur si dimplu nu pot sa ii adminstrez asaceva! Ma uit la cutia aia...parca are otrava in ea! Trebuie sa fie alta solutie!!!
Deci pungile alea de la oki, chiar sunt semn de ceva renal in neregula...O sa o iau de la capat cu uroculturi! Sper sa iasa altceva. Tare ma tem ca si alt medic imi va prescrie tot Ciprinol, din lista de antibiotice pe care v-am spus-o. In fine...Azi ajung la un medic de formatie internist, care e pro trat naturiste si homeopate. Vedem ce imi da si, intr-un timp scurt, fac alta urocultura.
Totusi, am gasit pe net ca multi dintre noi suntem purtatori de E-coli, fara ca sa se activeze... O sa il innebunesc pe dr astazi cu intrebarile!
Va multumesc ca nu ma lasati singura in asta! |
|

| Nuuuuuu!!!!!!Pungile nu sunt semne de afectare renala!!Matei si acum le are,in conditiile in care nu mai are infectie...Stai calma,nu te stresa ca o sa fie bine |
|

| O sa va spun ce am facut cand ma intorc de la dr Chirila. Va pup, multumesc! |
|

| Buna seara,
Nu demult am picat si eu, nu am apucat inca sa ma uit ft bine pe skema de tratament. Medicul a spus ca Esterichia coli e ft raspandita , are multi pacienti cu problema asta. M-a intrebat daca se mai constipa Iustina si a spus ca asta e cauza inf urinare. Mi-a dat niste pastilute homeopate, ceaiuri, un preparat contra colibacililor si m-a asigurat ca va fi bine. De-abia astept sa incep administrarea si sa refac urocultura care, din cate crede dansul, e o sansa ft slaba sa fie eronata.
Sper din toata inima sa se rezolve astfel problem noastra. O sa ma abonez la uroculturi! Ciprinol nu-i dau sub nici o forma! Ma duc sa vad exact schema de tratament. Va pup. |
|
Inregistrat: 2/12/2007 Mesaje: 39
| Cristina a facut o gastroenterocolita nasoala si am fost internate in spital.Acolo i-au administrat Ciprinol, dar din proprie initiativa i-am oprit tratamentul dupa 3 zile pentru ca a facut convulsii de la el.Am citit si eu ca are o gramada de reactii adverse si din cauza asta l-am oprit Plus ca dupa ce am intrerupt tratamentul n-a mai avut nici diaree. |
|
|