|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| tarta cu sunca si castraveti murati pentru aluat: 250g faina 125 g margarina 1 ou,2linguri apa,sare pentru umplutura; 150 g sunca afumata 50 g faina 250 mil lapte 2 linguri smantana 2 castraveti murati 3 oua 170 g cascaval
aluatul...amesteci ingredientele cu apa calduta pana obtii un aluat elastic.il intinzi intr-o forma de tarta si-l bagi la cuptor 10 min...in acest timp prepari umpluturaamesteci faina cu aluatul,adaugi ouale,smantana,castravetii taiati marunt,sunca si cascavalul...scoti tava din cuptor,adaugi umplutura si dai totul la cuptor...si lasi 30 min la foc potrivit
pofta buna |
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Ciorba de burta Ingrediente: 1kg burta curatata, 1/2kg zarzavat(morcov, telina, patrunjel, pastarnac)dat pe razatoarea mare sau tocat marunt, o ceapa, 2-3oua, 250ml smantana, 2-3 catei de usturoi, piper(boabe si macinat),o foaie de dafin, sare, patrunjel verde tocat, otet, ulei. Se pune burta la fiert (in bucati mari) in apa clocotita cu putina sare. Daca face spuma, se ia spuma. Dupa ce a fost patrunsa putin se scoate si se lasa putin la racit, apoi se toaca fasii de 1/2cm latime si 2-3cm lungime. Se pune din nou la fiert apx o ora(daca a fost prefiarta cand ati cumparat-o, n-o mai fierbeti prea mult), adaugati si piperul boabe (si macinat, daca doriti) si o foaie de dafin. Apoi se pune ceapa si zarzavatul(calite in putin ulei) si se lasa pe foc pana fierb acestea din urma. Cand este aproape gata, se pune usturoiul tocat marunt, se sareaza de gust, se mai lasa cateva minute sa clocoteasca si se opreste. Se adauga ouale batute, amestecate cu smantana si se amesteca bine ciorba(ca sa se incorporeze bine). Se pune si patrunjelul verde tocat marunt. Cand se serveste, se mai pot adauga: mujdei, otet, piper si smantana, dupa gust. Pofta buna! |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Sufleu - asa cica se cheama.
5-6 cartofi medii 5 oua 4 linguri de smantana kaizer - 6-7 felii (chiar si mai multe, dupa gust) cascaval ras - dupa gust.
Se curata cartofii si se taie cubulete; se pun la fiert. Dupa ce au fiert se scurg. Se unge un vas / o tava, cu marginea mai inalta, cu unt si se aseaza un strat de cartofi, unul de kaizer, unul de cascaval ras, si tot asa pana terminam cartofii. La sfarsit, ideal ar fi sa fie randul de cartofi. Se bat ouale, se amesteca cu smantana si se toarna in vas, peste cartofi. Apoi se da la cuptor 15-20 minute.
Eu am pus si condimente: busuioc si cimbru. |
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Ardei umpluti
Eu am facut ieri niste ardei umpluti, ca muream de pofta.
Ingrediente: - 1 kg ardei congelati (vara ardei proaspeti) - 1/2 kg carne tocata amestec (vita + porc) - 3 linguri de orez - 2 cepe - sare, piper, patrunjel, marar
Mod de preparare:
Se caleste mai intai ceapa in putin ulei, se adauga apoi si orezul si se tine cat sa se caleasca putin.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se amesteca impreuna cu carnea tocata, sare, piper, 1 legatura medie de marar si 1 legatura medie de patrunjel.
Ardeii, daca sunt congelati, sunt deja decupati. Vara, se spala ardeii si se decupeaza capacelul de sus.
Se umplu ardeii cu compozitia de mai sus (cei congelati nu trebuie sa se decongeleze inainte) si se aseaza in picioare intr-o oala pe fundul careia s-a pus putin ulei. Se pune apa in oala cam pana la jumatatea ardeilor si se pune pe foc mediu, acoperind oala cu un capac. Se mai pune din cand in cand apa. La sfarsit se adauga bulion si se presara pe deasupra patrunjel proaspat.
Pofta buna ! |

| Oua cu legume mexicane
8 oua 300 g legume mexicane(conserva sau congelate) 5 linguri maioneza sare Fierbi legumele si le pui sa se scurga. Fierbi ouale, le cureti si le tai in jumatati. Scoti galbenusurile si le umpli cu legumele amestecate cu maioneza. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Ciorba de oase de porc cu tarhon
Este o reteta recomandata ca dieta pentru cei cu tendinte de ingrasare.
-200gr oase porc -100 gr morcov -40 gr ceapa -60 gr albitura -60 gr telina -30 gr orez -10 ml otet -sare -tarhon
Se spala oasele, se sparg si se pun la fiert in apa cu sare. Se spumeaza, apoi se adauga legumele, curatate, spalate si taiate fideluta sau cuburi. Se fierbe totul la foc mic. Se adauga orezul, fiert separat. Cand a fiert bine, se adauga otetul si tarhonul, taiat mai mare si oparit. Se mai dau 2-3 clocote.
|

| Ciorba de varza, fasole si marar
Varza are continut scazut de calorii, dar este bogata in vitamina C si, ca si rudele sale din familia conciferelor, este anticancerigena. Ca atare, aceasta reteta de ciorba nu doar ca iti va asigura necesarul de vitamine, dar va fi si extrem de sanatoasa. Timpul de preparare nu este foarte mare, iar ciorba de varza, fasole si marar constituie un fel de mancare ideal pentru pranz.
- 2 cani varza rosie, taiata; - 2 cartofi potriviti, curatati de coaja si taiati felii; - 4 cani ciorba de legume sau supa din conserva; - 1 ceapa potrivita, taiata; - 1 cana marar tocat; - 1 rosie mare, taiata bucati; - 1 cana fasole alba, gatita sau din conserva; - 1 lingura patrunjel proaspat, tocat; - sare de mare si piper dupa gust.
Se pun intr-o oala cu apa varza, cartofii, ciorba, ceapa, mararul si rosiile. Se acopera si se pun pe foc. Se tin pe foc mic 20 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii devin moi.
Se adauga fasolea. Se adauga sare de mare si piper, dupa gust, si se mai lasa pe foc. Se serveste garnisita cu patrunjel proaspat.
Se obtin 4 portii. 1 portie contine: 158 calorii; 7 g proteine; 31,7 g carhohidrati; 0,7 g grasimi; 0 mg colesterol; 80 mg sodiu (fara cel din sare). |
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 1855
| Taki, cred ca e o bunaciune ciorba ta! |

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Mie mi-e dor de un bors de fasole cu mult leustean si cu bors de putina...deja inghit in sec Si cu mamaliga( cu malai sanatos de la tara) si cu ceapa verde...si cu tot familionul meu ca daca mananci asa singur n-are gust . |

| mihaela75 wrote:Mie mi-e dor de un bors de fasole cu mult leustean si cu bors de putina...deja inghit in sec  Si cu mamaliga( cu malai sanatos de la tara) si cu ceapa verde...si cu tot familionul meu ca daca mananci asa singur n-are gust .
Si mie mi-e dor, dar aici nu se gasesc leustean, smantana, loboda si multe altele.
La mamaliga nu ma pricep deloc, dar cred ca am sa incerc maine seara , mi-ai facut pofta, as manca mamaliga cu branzica ( braza data pe razatoare o bag in mamliga calda... ), woaw ... imi ploua in gura nu alta. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| File de peste la cuptor
600 g file de peste 1 ceapa 6 morcovi 4-5 catei de usturoi 1 gogosar rosu delikat-vegeta ulei de masline sau de floarea soarelui patrunjel
Se toaca ceapa se caleste un pic in ulei( ii pun si un pic de apa sa fie mai mult inabusita),apoi se adauga morcovii, gogosarul,usturoiul taiat cubulete,se pune delikat se mai adauga ceva apa ca sa nu se prajeasca sa fie doar un pic innabusite.Intre timp se pregateste o tava de iena se aseaza fileul de peste si dupa ce s-au inmuiat putin legumele se pune deasupra pestelui si se da la cuptor, cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor se pune patrunjelul tocat marunt.
Pofta buna! |

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si ca tot e vorba aici de mancaruri de baza sa va zic mancarea preferata a lui Kaze: fasolea prajita cu jumeri:009:acuma de cand a dat caldura pot sta in balcon la copt ardei.De obicei nu mananca trei zile aceeasi mancare dar fasole ar manca si o saptamana |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Si lui Dan al meu ii place mult fasolea verde prajita si cu usturoi ...cel mai mult ii place aia chinezeasca, 1/2m pastaia |
|

| Eu astazi am facut ciuperci cu usturoi la cuptor, pipote si ficatei prajiti in tigaie cu usturoi si orez ca garnitura. In palaria ciupercilor am pus putin unt (un varf de cutit), apoi usturoi pisat si le-am dat la cuptor la foc mic, cam 20-30 minute (pana s-a inmuiat palaria). Pipotele si ficateii i-am dat intr-un clocot si apoi le-am prajit in tigaie. Cand erau aproape gata am pus si usturoiul zdrobit. Ca garnitura, am facut putin pilaf. avem si poze! Kiki attached the following image(s):

|
|
|