Ciorba radauteana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kmy
Scris: Tuesday, May 4, 2010 8:26 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Mesaje: 1653
Ingrediente:
4 piepti de pui fara piele, cateva gheare de pui, o ceapa, un morcov, un pastarnac, un gogosar murat, 400 gr. smantana degresata, 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, usturoi, otet, sare piper

Mod de preparare: In 6 litri de apa se vor pune mai intai ghearele de pui la fiert-acestea vor da consistenta supei. Apoi se adauga pieptii si legumele. Se vor lasa sa fiarba la foc mic, se vor spumui sarguincios asa incat zeama sa fie curata, totul pana cand acestea se vor inmuia. Se va strecura totul, dar se vor pastra doar pieptii de pui; restul se arunca.Carnea se lasa la racit. Intre timp, in zeama in care s-au fiert puiul si legumele se adauga cele 4 linguri de faina desfacute in prealabil cu apa rece. Totul se amesteca pana cand se omogenizeaza si nu mai exista riscul ca faina sa se prinda de fundul oalei.
Separat se incinge un strop de ulei in care se caleste putin un gogosar murat taiat Julienne.Se adauga peste supa, iar apoi se pune pieptul de pui desfacut fasiute. Se vor da intr-un clocot. Intr-un bol se amesteca cele 4 galbenusuri cu smantana si otet apoi se adauga peste ciorba cand focul este stins. Se amesteca si se mai pune usturoi pisat - dupa gust. Este absolut delicioasa, cu mult mai buna decat ciorba de burta.
Pofta buna!
mariana71
Scris: Tuesday, May 4, 2010 8:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Multumesc Kmy!E un fel de ciorba de burta .Sigur o sa o incerc,dar dupa dietasic ,
ingerash
Scris: Tuesday, May 4, 2010 9:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
O sa fac si eu!topai topai topai
carla
Scris: Tuesday, May 4, 2010 9:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Si eutopai
Ana
Scris: Tuesday, May 4, 2010 9:48 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Si noi stim reteta tare buna ecool
misha
Scris: Tuesday, May 4, 2010 10:41 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Mesaje: 3527
Si noi facem destul de des, doar ca reteta e putin adaptata. Legumele nu le arunc ci le pasez si le incorporez in supa. Nu m-as indura cand stiu cat sunt de sanatoase!sic In rest, e absolut delicioasa! essen
Anelise
Scris: Tuesday, May 4, 2010 11:17 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Misha, si eu am facut de Paste si la fel ca tine, am pasat legumele. thumright Cred ca sunt mai multe feluri in care se poate face ciorba. Cert e ca e buna tare! essen
Ana
Scris: Tuesday, May 4, 2010 11:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Liz wrote:
Cert e ca e buna tare! essen
buna,bunaessen
flori1972
Scris: Wednesday, May 5, 2010 12:35 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
si eu o fac tot des dar pisez legumele si le adaug la ciorba si galbenusul il amestec cu smantana si torn cate un polonic de ciorba fierbinte peste ele pana se infierbanta bine apoi torn totul in oala si dau la fiert cateva clocote (nu suport galbenusul crud in mancare )hainoroc hainoroc
oanamaria
Scris: Wednesday, May 5, 2010 7:14 AM
Avatar
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Mesaje: 20813
Eu nu am facut niciodata,dar suna delicios asa ca e in plan.
Kmy
Scris: Wednesday, May 5, 2010 7:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/13/2006
Mesaje: 1653
Eee fetili eu am scris reteta originala, fac ciorba asta destul de des pentru ca o pun la oala sub presiune si pun multe legume intregi inclusiv dovlecelul . Apoi le scot si le pasez pentru Alexras Aaaa si ouale le pun intregi. Si in ultimul timp nic nu o mai prajesc, amestec intr-un castronel smantana + ouale + faina +un pic de supa si torn deasupra si in general folosesc un pui intreg si deasupra o ploaie de patrunjelsic
Iuli
Scris: Wednesday, May 5, 2010 8:26 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 6/14/2009
Mesaje: 820
Interesanta reteta. Trebuie sa o incerc si eu.thumright
Oare trebuie obligatoriu si gheare de pui? Eu de regula cumpar piept si pulpe separat nu cumpar puiul intreg.
Anelise
Scris: Wednesday, May 5, 2010 8:53 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Mesaje: 17381
Iuli, nu trebuie neaparat! thumright Eu una nu am pus. Retetele mai pot fi si adaptate dupa gusturile noastre! pupici Ciorba mea de Paste ... angel

shirel
Scris: Wednesday, May 5, 2010 9:00 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Cunosc reteta si inca cum ,mai ales ca am si locuit in Radauti ceva timp.Yaaaami ce imi este de pofta !!!(poate sunt insarcinata?sic alcool ) dar aici nu pot sa o fac fiindca nu amestec laptele cu carnea ,in schimb cand vin in Romania mananc la greu.Foarte gustoasa!
danab
Scris: Wednesday, May 5, 2010 10:52 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Mesaje: 5519
Noi facem des, dar am renuntat la piept de pui, ca e mai sec si punem pulpe de pui, pe care le dezosez dupa ce fierb si tai carnea fideluta. Legumele le tai cubulete, cartofii pasati, nu prajesc nimic, galbenusul cu smantana si faina le amestec cu putina supa si torn usor, otet balsamic si usturoi dupa gust. Un deliciu!alcool
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.