Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Ingrediente: 4 piepti de pui fara piele, cateva gheare de pui, o ceapa, un morcov, un pastarnac, un gogosar murat, 400 gr. smantana degresata, 4 galbenusuri, 4 linguri de faina, usturoi, otet, sare piper
Mod de preparare: In 6 litri de apa se vor pune mai intai ghearele de pui la fiert-acestea vor da consistenta supei. Apoi se adauga pieptii si legumele. Se vor lasa sa fiarba la foc mic, se vor spumui sarguincios asa incat zeama sa fie curata, totul pana cand acestea se vor inmuia. Se va strecura totul, dar se vor pastra doar pieptii de pui; restul se arunca.Carnea se lasa la racit. Intre timp, in zeama in care s-au fiert puiul si legumele se adauga cele 4 linguri de faina desfacute in prealabil cu apa rece. Totul se amesteca pana cand se omogenizeaza si nu mai exista riscul ca faina sa se prinda de fundul oalei. Separat se incinge un strop de ulei in care se caleste putin un gogosar murat taiat Julienne.Se adauga peste supa, iar apoi se pune pieptul de pui desfacut fasiute. Se vor da intr-un clocot. Intr-un bol se amesteca cele 4 galbenusuri cu smantana si otet apoi se adauga peste ciorba cand focul este stins. Se amesteca si se mai pune usturoi pisat - dupa gust. Este absolut delicioasa, cu mult mai buna decat ciorba de burta. Pofta buna! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Multumesc Kmy!E un fel de ciorba de burta .Sigur o sa o incerc,dar dupa dieta , |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| O sa fac si eu! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Si eu |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Si noi stim reteta tare buna e |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Si noi facem destul de des, doar ca reteta e putin adaptata. Legumele nu le arunc ci le pasez si le incorporez in supa. Nu m-as indura cand stiu cat sunt de sanatoase! In rest, e absolut delicioasa! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Misha, si eu am facut de Paste si la fel ca tine, am pasat legumele. Cred ca sunt mai multe feluri in care se poate face ciorba. Cert e ca e buna tare! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Liz wrote: Cert e ca e buna tare! buna,buna |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| si eu o fac tot des dar pisez legumele si le adaug la ciorba si galbenusul il amestec cu smantana si torn cate un polonic de ciorba fierbinte peste ele pana se infierbanta bine apoi torn totul in oala si dau la fiert cateva clocote (nu suport galbenusul crud in mancare ) |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu nu am facut niciodata,dar suna delicios asa ca e in plan. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| Eee fetili eu am scris reteta originala, fac ciorba asta destul de des pentru ca o pun la oala sub presiune si pun multe legume intregi inclusiv dovlecelul . Apoi le scot si le pasez pentru Alex Aaaa si ouale le pun intregi. Si in ultimul timp nic nu o mai prajesc, amestec intr-un castronel smantana + ouale + faina +un pic de supa si torn deasupra si in general folosesc un pui intreg si deasupra o ploaie de patrunjel |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Interesanta reteta. Trebuie sa o incerc si eu. Oare trebuie obligatoriu si gheare de pui? Eu de regula cumpar piept si pulpe separat nu cumpar puiul intreg. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Iuli, nu trebuie neaparat! Eu una nu am pus. Retetele mai pot fi si adaptate dupa gusturile noastre! Ciorba mea de Paste ...
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Cunosc reteta si inca cum ,mai ales ca am si locuit in Radauti ceva timp.Yaaaami ce imi este de pofta !!!(poate sunt insarcinata? ) dar aici nu pot sa o fac fiindca nu amestec laptele cu carnea ,in schimb cand vin in Romania mananc la greu.Foarte gustoasa! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Noi facem des, dar am renuntat la piept de pui, ca e mai sec si punem pulpe de pui, pe care le dezosez dupa ce fierb si tai carnea fideluta. Legumele le tai cubulete, cartofii pasati, nu prajesc nimic, galbenusul cu smantana si faina le amestec cu putina supa si torn usor, otet balsamic si usturoi dupa gust. Un deliciu! |
|
|