|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/24/2010 Mesaje: 2383
| Andreea are o tema la lb romana.. Eu nu am facut latina, si nici ea nu face la scoala. Are tema cu unitatile frazeologice.
1. Indica enuntul in care expresiile subliniate sunt corect integrate in text.
a) A indicat cu manu propria toate erorile ortoepice. b) Este o situatie sine qua non, daa vrei sa reusesti. c) La examen, el a vorbit ad litteram cum a invatat. d) S-au prezentat in corpore la vizita medicala.
2. Indica enuntul in care contine o expresie corect integrata din punctul de vedere al sensului:
a) Am un alter ego pe care refuz sa-l schimb, indiferent de consecinte. b) Cuvantarea sa nu afost, in fond, decat o pledoarie pro domo. c) S-a prezentat post festum la o petrecere, dar nu a mai intalnit niciun cunoscut. d) Sarbatoritii au organizat o petrecere tete-a-tete la care numerosii invitati s-au simtit excelent. |
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Buna Ioana! Punctul 1: a)- Manu propria inseamna "cu propria mana". Eroarea ortoepica este eroarea de pronuntare corecta (literara) a cuvintelor. b)-Sine qua non =fara de care nu se poate. c)-Ad literam=cuvant cu cuvant d)-In corpore= "Mens sana in corpore sana" (asta cred ca o stii).
Punctul 2: a)Alter ego= "alt eu" b)Pro domo= (pledoarie) in interes propriu c)Post festum= dupa sarbatoare d) Tete-a-tete =privat, confidential, "fata-n fata".
Sper ca traducerile iti sunt de folos, daca tot nu reusesti sa gasesti raspunsurile, lasa mesaj si rezolvam noi |
| Multumesc mult! Am rezolvat exercitiul si ne-ai fost de mare ajutor! |
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| in corpore cred ca e in persoana |
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Si ne rezolvam temele online.... |
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 3801
| koko2008 wrote:Si ne rezolvam temele online.... Daca se poate,de ce nu?! |
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Cu placere Ioana! |
| koko2008 wrote:Si ne rezolvam temele online....
Koko, daca te deranjeaza ca am postat aici, imi cer scuze. Dar nu am stiut la cinesa apelez, asa ca m-am gandit ca poate ne va ajuta cineva. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Am nevoie de o idee. Alessandra trebui sa pregateasca teza pentru examenul de clasa a opta..Dificultatea, deocamdata, consta in alegerea unui subiect cat mai original cu putinta, pentru ca nu vrem sa plictisim profesorii .Acesta teza trebuie sa treaca prin toate materiile, trebuie sa gasim legaturi interdisciplinare.Pana sacum, fiica-mea s-a oprit la 3 subiecate: infinitul, iluziile si imperfectionea.Dar, tot nu e convinsa! Eu i-am sugerat "We are the world!" melodia lui Michael Jackson..daca aveti ceva idei va rog sa mi le spuneti. |
|
|