Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| noi am stiut ca e fetita si pana prin decembrie, trebuia sa se numeasca Antonia Giovanna (Tony- Antonia, Ioana-Giovanna --> ma cheama Stefania-Ioana) intre timp am gasit Jacqueline si m-am indragostit de acest nume..iar Tony a vrut Catalina (e doar cu a de la aer, nu e numele romanesc Cåtålina, ci e cel sud-american) fiind eu cea care a fost in travaliu intens 2 zile, am avut dreptul sa aleg nasii nu cred ca ar fi avut pretentii..nu stiam cine va fi nas cand am nascut..dar s-a nimerit ca pe nas sa il cheme Catalin..uite asa a fost toata lumea multumita |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| La Denisa am ales impreuna cu tati numele, Denisa-Iustina,i-au placut si lui amandoua, aveam niste liste cu combinatii de nume, care sa mearga si cu numele de familie, la Mihnea am ales doar eu, tin minte ca eram la mare, seara in masina, in drum spre niste prieteni, si discutam tot felul de nume, care mai de care mai ca sotul nu putea sa fie serios si propunea numai bazaconii, si atunci am hotarat ca va fi Mihnea-Sebastian. Sebastian i-a placut si lui tati, Mihnea nu (ca ii aduce aminte de Mihnea cel Rau ). Si asa am ramas cu Denisa-Iustina si cu Mihnea-Sebastian Anton. (Anton doar la botez nu si in acte, ca am eu o legatura mai speciala cu biserica Sf. Anton ) |
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/16/2008 Mesaje: 162
| num fetitei la-m ales eu dupa care lam informat pe sotu si a fost de acord . noi am fost de acord de la inceput - daca e baiat alege el -daca e fata aleg eu. a fost fata |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/10/2008 Mesaje: 13
| am ales impreuna pentru ambii bb.,bineinteles dupa ce am refuzat sa le dau numele socrilor ,nu de alta dar nu-mi placeau,iar soacra-mea,dupa ce a deschis procedura ca sa-si schimbe numele fiindca era urat,nu vad cu ce curaj putea sa-mi impuna s-o chem pe fi-mea ca pe ea asa ca a ramas FEDERICA ANDREA si DANIELE JONATHAN |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 9/27/2009 Mesaje: 56
| Noi nu ne hotaram la nume, inclinam spre Iasmina dar intr-o noapte mi-am visat fetita in brate si eu ii ziceam Iasmina la care ea mi-a raspuns ca numele ei este Maya. Si Maya a ramas. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Ei...la noi a fost asa: pe Alexandra trebuia s-o cheme Angelica Maria, da' mi-a sarit toata lumea in cap...unde ai mai vazut sa o cheme ca pe tine! Habar nu am de ce am dat curs celor ce se zicea si a iesit Alexandra Maria. In ce-l priveste pe baiat, am fost la o manastire si cand am ridicat capul l-am vazut pe Sf. Matei...asa incat i-am pus numele inca inainte de a ramane insarcinata, cu mult timp...Initial am zis ca o sa-l cheme si Ioan, da' prin decembrie, nu stiu ce m-a facut sa-i spun Stefan si iaca asa a iesit Matei-Stefan. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Sigur am mai scris undeva despre nume si alegerea lor !
La noi Maria a fost pentru ca tati e Marius, pentru ca amandoua strabunicile ei, in viata atunci , se numeau Maria si s-au bucurat nespus si pentru ca pe mine totdeauna m-am visat cu o fetita pe nume Mariuca ! Jasmine , pentru ca pe bunica mea care m-a crescut o chema Floarea , si am ales un nume de floare doar pentru ea ! Jasmine inseamna Iasomie , o floare tare tare draga mie, cu un miros de lesini , nu alta ! Si in Engleza pentru ca tare le e greu astora sa ne pronunte numele noastre !
Complicat , dar asa am decis noi dinainte ! Si asa a ramas : Jasmine Maria .
La baiat .... alta poveste !
Mario - nume de sfant, care sa fie apropiat cu numele Mariei - amandoi de sarbatorit in aceeasi zi , nume comun cu tati ( Marius etc ).
Vlad (utz) , , pentru ca tata meu de cum a aflat ca sunt insarcinata zilnic a spus ca acolo e Vladutz , nepotul lui . Maria toata ziua se conversa cu burtica : Vlad in sus, Vlad in jos ....Si toata lumea a stiut de burtica mea ca e Vladutz. Cand s-a confirmat la eco ca e intradevar baiat , deja avea si certificatul de nastere scris ! Toata lumea intreba de Vladutz de la 4 luni, inainte sa se nasca .... deci chiar nu am avut nici un cuvant de spus noi, parintii !
Deci asa s-a botezat Mario Vlad ! |
|
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| sotului meu i-au ales numele prin tragere la sorti. parintii cu matusi si rude. maica-mea nu a avut prea multe de spus la numele meu ca tata s-a dus si m-a inregistrat cum a vrut el. eu sper sa am mai mult de spus in privinta numelui. defapt chiar o sa am caci pana la urma e copilul meu. am inceput deja cu sotul meu sa ne gandim la nume. dar nu stim deocamdata ce avem fetita sau baiat. eu ca imi doresc baietel. am deja in cap ce nume vreau sa aiba...dar la nume de fetita nu m-am gandit pana acum. |
|
Inregistrat: 12/27/2009 Mesaje: 3468
| Dintotdeauna mi-a placut numele Aida dar din pacate sotului meu nu,asa ca in momentul in care am aflat ca vom avea fetita am cumparat carti cu nume de copii si au inceput listele.Si de data aceasta esec total,nu am cazut de acord cu nici un nume.Atunci mi-a venit o idee geniala si mi-am aruncat privirea pe calendaru ortodox si au inceput cautarile.M-am oprit la 19 martie unde era Sfanta Daria si asa a ramas,ne-a placut amandurora numele Daria-Mihaela(pe sotul meu il cheama si Mihai). Cand am aflat ca vom avea din nou un bobolic(mult asteptat)Daria a fost cea care a ales numele,isi dorea foarte mult un fratior,dar stiti de ce? spune ca fetele sunt mai destepte decat baietii si sa fie ea cea desteapta Cu toate acestea este o surioara foarte grijulie,responsabila si cu instincte materne.Nu era hotarata intre Darius si David(ne placea si noua numele alese de ea),pana la urma a ales Darius-Gabriel(pe mine ma cheama Gabriela).Asa ca in noiembrie de Sf.Arhangheli Mihail si Gavril sarbatorim toti 4 |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| La noi am ales eu numele copiilor si sotul a fost si el de acord,desi medicii ne-au spus ca vor fi fete amandoi noi am ales numele oricum si de fetita se de baiat .Asa ca la Daniel i-am pus Si numele de Vasile fiinca asa il cheama pe tatal meu si am zis ca daca mi-am pierdut numele de fata sa-i pun numele bunicului!!!La Andrei i-am pus numele asa pentru ca l-am nascut inainte de Sfantul Andrei,iar Cristian pentru ca asa ne cheama pe mine si pa sotul meu! !! |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Eu am propus si sotul a aprobat n-am ales nume ciudate cu care sa nu fie de acord,Cristian(dupa mine)e si Ioan dupa el,iar Bogdan(darul lui D-zeu) e si Eugen dupa tatal meu |
|
Inregistrat: 6/14/2009 Mesaje: 820
| Ca si la Carla eu am propus si sotul a aprobat. I-am tot propus mai multe nume sotului si cand am spus Laura s-a oprit. Si de atunci Laura a ramas desi mai aveam cateva luni bune de sarcina. Daca era baiat ar fi fost Sebastian - ii place mult sotului. A ramas totusi stabilit ca daca urmatorul va fi baiat va fi Sebastian. |
|
Inregistrat: 3/24/2010 Mesaje: 2383
| Eu cu sotul am ales Andreea fiindca ne-a placut numele iar Iuliana l-a ales nasa si ne-a placut si noua. |
|
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Eu am vrut intotdeauna 4 copii : doua fete si doi baieti. Si Matei era clar unul dintre ei. Mai voiam un Bogdan(discutabil numele; dupa ce am mai vorbit cu tati, parca ar merge si Ioan sau Gruia), o Camelia(care a devenit Ilinca) si o Gentiana. Pana acum nu l-am reusit decat pe Matei, si nu stiu daca imi mai permit inca vre-un bebe, desi mi-i doresc pe toti patru...
Lui Matei i-am pus un singur nume. Mi se par de prisos mai multe. Pe mine ma cheama Rusandra Geanina, si toata lumea imi zice Zaza. Asta ca asa s-a intamplat sa-mi spun eu. Dar pe matusa mea o cheama Elena Violeta si toata lumea o striga Doina, pentru ca asa au vrut de fapt parintii s-o strige. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Tati a ales numele si eu am aprobat ca mia placut...deja a zis ca daca vine o fetita ii punem numele Giulia...si mie imi place |
|
|