Cine alege numele copilului?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, August 28, 2008 8:06 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
dya
Scris: Thursday, August 28, 2008 9:01 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 5/12/2006
Na aici am o adevarata poveste....numele de Cezara l-am ales impreuna adica eu si tati coeur , al doilea nume Maria am tinut eu sa-l punem deoarece strabunica mea se numeste asa si cit am fost gravida a fost la un pas de moarte si atunci i-am promis ca daca traieste sa-si cunoasca si stra - stranepoata am sa-i pun si numele ei asa ca uite ca ne-am ales cu doua numeangel , si pe cel de-al treilea Izabella a fost hotarit de nasica ei care a tinut foarte tare sa-i puna si ea un nume si cum eu nu am vrut sa renunt la numele de Cezara iar la cel de Maria nu aveam cum ca doar era o promisiune uite asa sa ales fata mea cu trei numealcool sic ras ....si cind ma gindesc in urma ca ziceam ca eu nu o sa pun copilului meu zece nume uita ca nu am ajuns la zece dar tot are treifool fool fool . Norocul ei ca numele de familie este foarte scurt iar cind va creste mai marisoara nu are decit sa ma injure dar am sa-i ofer posibilitatea de a alege cum doreste sa fie strigata. Momentan noi o strigam binenteles Cezara.sic ras angel
Daca ne ajuta Dumnezeu si o sa fie bine am vrea sa mai ii facem Cezarei un fratior sau o surioara asa ca si ea sau el va avea tot trei nume asta ca sa nu se supere unul pe altul.sic ras
Mela
Scris: Thursday, August 28, 2008 10:29 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
la noi a fost asa:sotului meu i-a placut intotdeauna numele Larisa,am fost de acord cu el,eu am ales al 2lea nume:Elena,desi imi place foarte mult numele Ana,nu se prea potrivea,trebuie sa ne gandim si la asta,nu?ras

iar juniorului eu i-am ales numele,mi-au placut mereu Tudor si Mihai,asa ca le-am pus pe amandouaras
Fluturas
Scris: Thursday, August 28, 2008 11:25 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
la darius amandoi am ales numele iar la karina tati.nu prea am fost de acord sa aleaga bunicii numele,mai ales ca soacra ne tot spunea ca darius nu e nume frumos
Kiki
Scris: Thursday, August 28, 2008 11:29 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Numele lui Dav eu l-am ales. Tati a fost informat, dar i-a placut. Parintii nu au avut nimic de zis, nasilor nu le-am cerut parerea. Imi dadeau niste nume, de unde sa aleg, le ziceam ca ma gandesc, am nascut si tati l-a declarat cum am vrut noi ras
TeosOf
Scris: Thursday, August 28, 2008 9:49 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Eu i-am ales numele Isabellei, sotzului i-a placut, iar nasul nu a mai vrut sa o boteze cand a auzit ca nu i-am dat numele nasei. N-am avut nicio remuscare fata de aceasta decizie si i-am ales nas un prieten din Belgia, care imediat s-a urcat in avion si a venit si ne-a botezat copilul.
Dar eu fac copil ca sa-i dea altii nume?
raly
Scris: Thursday, August 28, 2008 10:33 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Si eu am ales numele copiilor,tatalui i-a placut si nu a avut nimic de comentatsic
alinutza
Scris: Thursday, August 28, 2008 10:43 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/4/2006
La Ana am ales mai mult eu numele, chiar in ziua in care trebuia sotul meu sa mearga sa faca certificatul de nastere ( 9 luni de zile nu ne-au ajuns sa gasim un nume care sa ne placa amandurora). La Alexandra a fost mai simplu: cand am aflat ca va fi fetita, am anuntat-o pe Ana ca va avea o surioara, iar ea a decis cum se va numi. Si asa a si ramas; degeaba am incercat sa gasim un alt nume, mai scurt, dar ne obisnuiseram deja cu "Alexandra".
emanuelaan
Scris: Thursday, August 28, 2008 11:07 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/28/2006
La noi a fost cam asa Daria am ales impreuna mai mult eu Adriana la rugamintea lui tata in dorul lui mama, la 6 luni de la imormantare am aflat ca o sa am un bebe iar tata a zis ca daca e fata sa ii pun numele lui mama ca sa se aline cu ea si tare bine mai seamana cu mama si il iubeste pe tata la nebunie si el pe ea e o dragoste mai speciala intre ei.
katy_lumika
Scris: Thursday, August 28, 2008 11:51 PM
Nivel

Inregistrat: 1/14/2008
Luana, daca ma luam dupa echografii trebuia sa fie baiat si sa-l cheme Robert Alexandru. Doar cand am nascut am aflat ca de fapt am purtat o frumusica si atunci mi-a venit in minte numele Luana...nu stiu de unde. As fi vrut apoi Cezara insa nasii s-au varat ca trebuie si un nume de la ei iar pentru ca Cezara e un nume pretentios si nu merge atarnat de al nume am lasat Luana si Alexandra dupa dorinta lor.

La Maya au fost echografii cu fetita si cu baiat. Daca era baiat l-ar fi chemat Luca David iar fetita Maya si Adela pentru ca asa o cheama pe mama mea.
S.ELENA
Scris: Thursday, August 28, 2008 11:54 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2007
La noi a stat cam asa:
- Robert am ales eu, iar Ionut i l-am pus dupa tata (asa am zis inainte de a naste: daca-i baiat ii pun si numele tatei, caci el nu a avut parte de baiat, deoarece fratele meu a murit).Eugen nu a avut nicio obiectie ras si nici nasii, pantru ca se intampla ca al doilea nume al nasului sa fie tot Ion sic hohot!!!!!
- si Denis si Andrei am ales eu, tac'su nu a comentat nici de aceasta data bataus hohot, in schimb nasa a cam facut fete-fete cand a auzit la spital cum l-am declarat hohot hohot si a facut o paralela intre Denis si Daniel (numele baiatului lor), spunand ca sunt foooarte asemanatoare cele doua nume!!! hohot hohot closedtopic
bereea
Scris: Sunday, August 31, 2008 5:45 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Numele lui Ale l-am ales eu, iar sotul a sfarsit in a fi de acord.

Bunica mea vroia si insista sa-i punem numele bunicilor daca ar fi fost fetita si a bunicilor daca ar fi fost baiat.Acu' la fetita mai mergea , s-ar fi numit Natalia Elena, dar la baiat ar fi fost bestial: Vasile Salion.
t-mihaela
Scris: Sunday, August 31, 2008 8:36 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Mi se pare logic sa aleaga parintii insa de multe ori in familie exista o persoana draga ( mama, bunic, matusa etc )care primeste privilegiul asta , sa aleaga un nume.Nu e rau , mie imi place unde relatiile de familie sunt stranse si familiile unite.Mi-a facut si mie placere cand i-am pus Dianei al doilea nume Ioana , dupa taica-meu, pentru ca ii port un respect deosebit ii sunt datoare pe viata si e o persoana speciala in viata mea.Pentru Arti si Daria n-am mai ales al doilea nume ,desi daca ma gandesc bine poate trebuia sa le pun si lor un nume romanesc chiar daca nu suna bine ...asa de dragul originilor oare
Alina
Scris: Sunday, August 31, 2008 8:57 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
La noi a fost cam asa: Catinca a fost singurul nume cu care am fost amandoi de acord, adica eu si Alin. Nu mi se pare normal ca altcineva, in afara de parinti sa puna numele copiilor lor. Deci a fost CATINCA.
La Tudor a fost mai simplu: Catinca i-a ales numele. Trebuia sa indeplineasca doar doua conditii: sa fie doar un singur nume si sa nu fie nume de sfant (Catinca neavand nume de sfant - nu am vrut sa primesc reprosuri intr-o zi). Si a aiesit TUDOR. Ea e tare mandra de ceea ce a facut si de faptul ca noi i-am respecat dorinta, dandu-i fratelui ei numele ales de ea insasi. Tudor a aflat de curand si a fost extrem de incantat.
petro
Scris: Monday, September 15, 2008 2:38 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Eu cumva, nu stiu de unde, am stiut de cand am aflat ca eram insarcinata, ca voi avea baietel. Si toti din jurul meu imi preziceau baiat, inca inainte de a afla sexul copilului. Asa ca la inceput am ales Paul Adrian. Doar eu, fara a asculta alte pareri. Dupa ce am trecut prin emotii mari pe parcursul sarcini am revenit asupra numelui si am cautat un nume puternic cu o rezonanta la fel de puternica in istorie. Si m-am oprit la Alexandru si Darius. Cum Alexandru era un nume foarte la moda am renuntat la el. Cand i-am spus sotului ca il vca chema Darius el a zis "Si Cristian ca sa fie totusi crestin" sic. Asa a iesit Darius Cristian. Daca stiam la momentul respectiv ca si Darius e un nume la moda nu-l mai chema asa.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.