Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Noi cina o mancam pe la ora 18-18.30. Mai iesim un pic afara, ne intoarcem, facem baita si la 9-9.30 face nani!
Seara papam: iaurt/ fructe cu iaurt/ orez cu lapte-frcute etc. Nici noi nu papam ou sau carne seara. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| si la noi cina este pe la 18:00-18:30 si inseamna iaurt. asta ii dau de cand am inceput diversificarea si asta ii place. inca nu cere ca V "iautu, iautu" insa este f fericit cand ma vede cu el in mana pregatit sa i-l dau.
uneori ii dau la masa asta si fructe si f rar i-am dat altfel de mancare adica gris cu lapte sau ceva gatit. de regula, primeste biscuiti sau paine dupa masa asta, daca doreste sa manance. daca nu , numai suc si e ok. dupa "cina" asta urmeaza la culcare bibi de lapte cu cereale care acum inseamna 280 ml asta dupa ce a trebuit de cateva zile sa reduc portia de seara de la 350 la 280 pt ca nu ma mananca atat. nu stiu de ce.
nici eu nu ii dau ou sau carne seara. eu stiu ca nici macar la adult nu se recomanda asa ceva. nici copiilor vostri nu le-as recomanda ou si carne dupa ora 18:00. dar fiecare face cum considera ca este mai bine.
am o nedumerire (ma adresez celor cu copii sub 2 ani aici): voi le dati la varsta asta prajeli? am vazut scris aici snitel si cascaval pane, clatite, omlete...
eu am inteles ca nu este indicat sa le dam pana pe la 3 ani prajeli, afumaturi, de evitat pe cat posibil mezelurile. by the way, eu am renuntat definitiv la mezeluri. nu i-am mai dat si nici nu ii mai dau deloc cremwursti si sunca. micul nostru dejun este de fapt o chestie f frugala, mancam maximum o banana si un bibi cu suc de portocale, eventual un biscuite ceva si cam atat. nu ii mai dau cu forta nimic altceva pt ca nu mai vreau nazuri. il las sa pape cat considera el ca ii face bine. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Andismom wrote:am o nedumerire (ma adresez celor cu copii sub 2 ani aici): voi le dati la varsta asta prajeli? am vazut scris aici snitel si cascaval pane, clatite, omlete...
Eu ii dau Sashei omleta. In tigaia tefal pun doar 2 picaturi de ulei de masline.
I-am dat si clatite din restaurant, dar nu ii plac. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu prajeli nu am dat pana acum dar am sa fac niste piftelute sau chiftelute (cum le-o zice) de pui caci plecam in calatorie si am nevoie de ceva care tine o zi pe drum. Asa ca am sa dau "prajeli" sambata. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Si noi servim cremvursti de pui de la 1 an , omleta si ochi prajit in tefal cu putin ulei , chiftelutze de vita , a servit si ciuperci sote la capac , pastai sote la capac ( deci cu un strop de ulei si inabusit cu apa putina , acoperit ), Adaugam snitzel de pui, clatite ........ cartofiori prajiti ...... Aici nu iti spune nimeni sa nu ii dai copilului asa ceva , daca depaseste vartsa de 1 an ! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Eu ii dau si snitele de pui, chiftele, sarmale fiica-mii si mai nou mananca si cartofi prajiti ...nu ii dau saptamanal, dar atunci cand fac, ii dau si ei ca n-o fi foc, cere si nu mai mananca mancare de-a ei daca ne vede ca mancam altceva...ii dau si cremwursti, sunca de curcan sau pui, omleta (in tigaie de teflon), nu prea se omoara dupa ele, dar mai mananca. Pediatrii de aici n-au auzit de supe/ciorbe, dar recomanda sa indopi copilul cu cereale sa devina obez...asa ca, dupa capul meu ii dau si altele...evit intr-adevar carnea de porc gatita in orice fel si dulciurile. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| acuma ce sa zic: sa nu fiu nesi, recunosc ca i-am mai dat si eu cate un cartof prajit dar ffff rar... ii plac mult aia wedges de la Mac si cand ma vede pe mine cu cate unul incepe "dei, dei" si zau ca nu pot rezista. dar asta s-a intamplat de cateva ori si evit prajelile ca stiu ca nu sunt f sanatoase.
|
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si eu mai pacatuiesc desi eram foc si para pe prajeli la inceput I-am mai scapat piftelute, clatite,cartofi prajiti ,gogosi ca nu se poate de gura ei cum vede mancare urla "dada nana" Noi nu consumam mezeluri asa ca nici ea nu are acces la ele.Kaze e cam ciudat in privinta mancarii si vad ca m-am ciudatit si eu Daria seara nu manca mancare normala ci fructe sau lactate , ii place branzica ( facutat de mami ) frecata cu danone.De multe ori asta pap si eu ,fac portie dubla si ne ghiftuim amandoua. Deci la noi cina e asa de abureala sa nu culc copilul cu stomacul gol. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu ii dau ou facut omleta sau papara, in ulei foarte putin, i-am dat ciuperci la tava, legume inabusite, pui pane(de care nu a fost prea incantata...), chiftelutze(mai rar!), cartofi prajiti si tot ce ii pofteste inima!Inclusiv mezeluri( sunca, cremwursti, ...) |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Mai scapa si V la cate o "prajeala", placinte, omleta, snitel...dar rar si in cantitate mica. Dar in ceea ce priveste stilul de gatit, ne-am invatat sa-i dam la felul doi, pui/ ficat cu legume (diverse) la cuptor, inabusite.
La mezeluri am cam renuntat si noi, deoarece aproape toate contin monoglutamat de sodiu, care se pare ca e foarte nociv. Am gasit in schimb piept afumat de pui care nu-l contine si daca-i va placea, ii voi mai da uneori, dar la micul dejun. |
|
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| la noi, cina se rezuma la 2 chestii pe care le tot alternam la nesfarsit: mamaliga cu branza, smanatana, iaurt, cascaval (nu toate deodata, evident) si cerealele pt copii...
Voi ce le mai dati seara copilasilor??? |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| dupa 1 an eu le-am dat copiilor ce am mancat si noi.de fapt,exista niste exceptii:nu varza afumata,ciuperci,carne de porc sau prajeli...nu mancaruri grele,in general. |
|
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| Mela wrote:dupa 1 an eu le-am dat copiilor ce am mancat si noi.de fapt,exista niste exceptii:nu varza afumata,ciuperci,carne de porc sau prajeli...nu mancaruri grele,in general.
Mai...eu nu prea am imaginatie...In general noi mancam cate o sandwich seara...deci nu-i putem da si ei...Iar altceva nu stiu ce sa-i dau... Cred ca se satura si ea tot de mamaliga si cereale... |
|
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| noi papam seara cereale pt bebe sau mamaligutza cu iaurt si branza sau iaurt natural+biscuite+miere, paine cu gem, iaurt+biscuite+banana, papanasi cu gem. si uite asa nu reusim sa ne plictisim |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Bulinutza,Mela are dreptate poti sa-i dai ceea ce mancati si voi!Nici eu nu-i mai faceam separat dupa un an doar cateodata!Poti sa-i dai cremvusti,o felie de paine cu margarina,unt si gem,paine cu pateu,snitel,piftelute,omleta,si de ce nu poate sa manance chiar si sandvis daca i place. |
|
|