Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Poate ca ati introdus-o deja in alimentatia piticului vostru sau poate ca doar aveti de gand sa faceti acest lucru. La noi e necesara deja de mai mult timp. Numai ca am cam ramas in pana de idei. Cam ce as putea sa ii fac de mancare? Pana acum n-am insistat sa fie mereu ceva cald, pt ca avea ciorbita la pranz, dar de acum o duc la cresa si nu stiu exact cat mananca ea acolo, asa ca as vrea si cina sa fie ceva cald dar nu ciorba/supa. Iar eu prea stiu sa fac felul doi decat cu sosuri. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Poti face niste spaghete, paste, snitele, chiftelute, mamaligutza cu branza si smantana, o omleta, niste out cu painica (out moale)... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Mariei ii place seara sa pape melcisori cu lapte ! ( sau fundite sau spirale ), indulcit cu miere de albine ! Uneori iaurtel acru cu cereale fulgi de porumb neindulciti ! Sau branzica de vacutza cu smantana si mamaligutza ! Ceva usor !!!! Apoi lapticul ! Si nani pa ! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Alte idei: orez cu lapte, macaroane cu branza, salata de fructe, cascaval pane, budincute de tot felul, cartof copt cu smantana, mazare cu carnita, dovlecei pane, mamaliguta cu branza /ou/smantana, fasole verde fiarta cu cascaval ras (fii-mea o mananca si fara nimic, doar asa oparita si goala), toast cu phila, alouette, porumb fiert sau copt, boabe de porumb, felii de legume proaspete (rosii, castraveti, salata verde, salata de varza etc). |
|
| Feteleor multumesc de idei. Am o intrebare insa: e bine ou pe la 18.30-20.00? |
|
| Daca nu-i dai in ziua respectiva, nu vad sa-i cada asa greu pe seara...eu i-am mai dat fiica-mii omleta cu branza si amestecata cu paine sau fiert moale si amestecat cu mamaliguta, branza, smantana. |
|
| delfinasa wrote:Daca nu-i dai in ziua respectiva, nu vad sa-i cada asa greu pe seara...eu i-am mai dat fiica-mii omleta cu branza si amestecata cu paine sau fiert moale si amestecat cu mamaliguta, branza, smantana. O sa vad. Va trebui sa urmaresc cu atentie ce primeste la cresa in ziua respectiva |
|
| Miha, ce sunt phila si alouette? |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Phila e sigur echivalentul Philadelphia , branzica de vaci pufoasa ! Si alouette , probabil un echivalent Almette ... tot branzica spuma cu smantana ..... parerea mea ! |
|
| Maria & mami wrote: Phila e sigur echivalentul Philadelphia , branzica de vaci pufoasa ! Si alouette , probabil un echivalent Almette ... tot branzica spuma cu smantana ..... parerea mea ! Merci Oana. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| La noi e invariabilul iaurt cu biscuiti, banane, mai rar mamaliguta cu branza si smantana...si mult mai rar macaroane cu branza ca nu prea ii plac, dar nici n-am sanse sa-i schimb meniul, ca imediat ce intram in casa incepe sa strige dupa mine: "iautu, iautu", deci noi suntem de parere sa-i dai ce-i place ei mai mult si mai mult, asa, ca sa simta ca e facut de mami |
|
| sousourel wrote:La noi e invariabilul iaurt cu biscuiti, banane, mai rar mamaliguta cu branza si smantana...si mult mai rar macaroane cu branza ca nu prea ii plac, dar nici n-am sanse sa-i schimb meniul, ca imediat ce intram in casa incepe sa strige dupa mine: "iautu, iautu", deci noi suntem de parere sa-i dai ce-i place ei mai mult si mai mult, asa, ca sa simta ca e facut de mami Sousourel, iaurtul il mananca de obicei la 16-17. Dar dupa asta inainte de laptele de seara mai trebuie sa ii dau ceva sa manance ca altfel ma chitaie de foame. Mai sare uneori pste cina, dar asta e de maxim 2 ori pe saptamana. In rest avem cu lapte cu tot 6 mese pe zi. |
|
| Maria & mami wrote: Phila e sigur echivalentul Philadelphia , branzica de vaci pufoasa ! Si alouette , probabil un echivalent Almette ... tot branzica spuma cu smantana ..... parerea mea !
Asa-i cum ti-a zis Oana: Phila (Philadelphia, dar eu asa-i zic) e crema de branza, Alouette -probabil echivalent Almette (o pasta de branza cu arome: usturoi, verdeata, afumatura, etc care se intinde pe paine ca pateul sau se poate pune si-n diverse mancaruri...noi suntem fani variantei garlic si herbs). |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| MNiko wrote:Feteleor multumesc de idei. Am o intrebare insa: e bine ou pe la 18.30-20.00?
Medici nu recomanda oul dupa ora 18.00, dar e bine totusi sa nu-i dai daca a primit in acea zi si carne. Prea multe proteine. Eu ii dau out facut sub forma de clatita pe care-l umplu cu Almette, pana la ora 18.00. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu asa zisa cina o dau la ora 5pm caci fii-mea la 8-8.30 se culca si atunci mai bem si un biberon de lapte de 200 mil.
Nu am mancat niciodata oulet sau carnica la cina. Mancam in schimb gris cu lapte, fructe de orice fel, iaurtele, rosii cu branzica, taitei cu lapte, placinta cu branza, etc.
|
|
|