Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| AdrianaC wrote:Cum pot sa imi intarzii si eu fortat ciclul? O sa plecam la mare, si desi am calculat si paracalculat perioada, am luat biletele din aprilie si acum m-am trezit ca am toate sansele ca 1 saptamana din 2 sa ma loveasca. Am ce sa iau sau ce sa fac ca sa il fac sa vina mai tarziu?
Pentru intirzierea cu citeva zile a CM am citit pe alte forumuri ca femeile care iau anticonceptionale nu mai fac pauza de 7 zile, cind au terminat o cutie incep imediat alta. Cele care nu au luat anticonceptionale pina la acea data incep o cutie, putin inaintea venirii CM (2-3 zile) pentru 7-10 zile (perioada interesata de aminat) iar cind nu mai iau pastiluta revine problema. La fel se procedeaza in cazul anticonceptionalelor tip "plasture adeziv". Am cerut sfatul unui doctor si nu a fost de acord cu procedura de "aminare", dar nu a recomandat altceva. Voi ce parere aveti?
O chestie naturala pe care am folosit-o si va garantez ca functioneaza este sa consumati salata de varza atunci cind apare CM (varza contine vitamina K si diminueaza pina la oprire hemoragia).
Sigur, sunt proceduri de "forta majora" care nu se fac in fiecare luna (poate o data la citiva ani). Nimeni dintre noi nu-si doreste "problema" in concediul la mare, alergind dupa copii prin nisip si apa... Iar tampoanele interne nu sunt agreate de toata lumea...
Cata, eu testul de sarcina l-am facut seara, la 8,30 cind m-am intors de la munca - si mi-a aratat ca eram insarcinata cu fiica mea. Poate la tine e doar stresul de vina. Succes
|
|

Inregistrat: 1/5/2009 Mesaje: 1230
| interesanta treaba cu varza... chiar nu stiam .multumesc mama Alessiei |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana, cum ai rezolvat problema, pana la urma? |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Nu am rezolvat problema. Nu am apucat sa imi procur orgametril din Bucuresti, iar aici nu il gasesc. In plus, la o farmacie la care am intrebat de el mi-a spus ca sincer nu mi-l recomanda pentru ca imi poate provoca dereglari hormonale mari si apoi o sa am de tras mai mult.
Prin urmare... sa vina cand o veni si gata. Asta este. Oricum, programul nostru de plaja e rezonabil, de la 08:30 la 12:30 si apoi de la 17:00 la 19:30, deci 4 ore dimineata si 2 ore si jumatate seara cred / sper ca o sa pot rezista pe plaja, eventual fara baie in mare in primele zile |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multumesc pentru raspuns! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| AdrianaC wrote:Nu am rezolvat problema. Nu am apucat sa imi procur orgametril din Bucuresti, iar aici nu il gasesc. In plus, la o farmacie la care am intrebat de el mi-a spus ca sincer nu mi-l recomanda pentru ca imi poate provoca dereglari hormonale mari si apoi o sa am de tras mai mult. Prin urmare... sa vina cand o veni si gata. Asta este. Oricum, programul nostru de plaja e rezonabil, de la 08:30 la 12:30 si apoi de la 17:00 la 19:30, deci 4 ore dimineata si 2 ore si jumatate seara cred / sper ca o sa pot rezista pe plaja, eventual fara baie in mare in primele zile
Adriana, am scris si in paginile anterioare ... am facut baie in mare. Mergeam la baie si imi schimbam tamponul foarte des, eram un du-te vino. Am folosit interne: ob, dar mai recomandate sunt pt aplicare tampax. Balaceala placuta! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Doamnelor am nevoie de ajutor! Ma numesc andreea si am 11 ani si 7 luni mama si sora mea de 23 de ani mi-au spus ca nu am de ce sa imi fac griji si m-au imformat cu toate cele,le-am batut la cap si am aflat cum se simt ele inainte de CM,vreau sa aflu cate ceva si dela dv plz am nevoie de informatii caci imi este frica scuze daca va deranjez cu acest mesaj dar daca aveti buna vointa va rog sa imi raspundeti va pup
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| va admir si vad ca unele aveti probleme va urez sa le rezolvati urgent!
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Na ca am patit-o si eu!Inainte sa plec in Germania tocmai terminasem ciclul!Cum am ajuns acolo dupa 2-3 zile mi-a venit din nou!Am pus-o pe seama schimbarii de clima,a frigului!A trecut!Am venit acasa si am patit aceaasi treaba!Numai ca de data asta si cu dureri extraordinare pe sub burta,ceea ce eu nu aveam deloc,si cu niste chegulete mici printre.Insa mi s-a parut mie destul de ciudat fiindca era cu mult mai mult cantitativ!Am fost la dr pentru ca ma speriasem de ceea ce patise Lacrimioara si diagnosticul a fost anexita!Iau de miercuri medicamente si singura ameliorare este ca nu ma mai doare asa de tare!Credeti ca daca ar fi fost altceva s-ar fi vazut la un eco intravaginal? |
|

Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| La mine ciclu menstrual e un chin .Dar cred ca si din cauza steriletului care de luna viitoare va zbura din cuib.De 4 ani de cand il am ,cilcu menstrual este oarecum regulat,dar ma insemneaza cu vreo 2-3 zile inainte sa vina,ma dor toate celea cu vreo 7 zile inainte...si se cam lungeste 5-6 zile ,uneori mi se intoarce.Cand cred ca am scapat mai revine pt o zi !Cred ca voi opta pt anticonceptionale...cu toate ca sunt cam sceptica cand e vorba de inghitit pastile |
|

Inregistrat: 3/22/2010 Mesaje: 3091
| Feetelor,aveti vreo idee cum se poate provoca ciclul pe cale naturala(nu pastilaraie)?Am o intarziere de cateva zile .Niciodata nu am patit asa.Sarcina nu e,am mai scris pe undeva(teste negative,analiza beta hcg-negativ).Mi-am scos steriletul de vreo 4 saptamani ,poate o fi vreo dereglare de la asta.Nu stiu,ieri am avut impresia ca imi vine(pe moment a fost ceva maroniu-roziu) .Am facut bai fierbinti...degeaba .De 2 zile iau antibiotice pt o laringita...dar nu cred ca din cauza asta imi intarzie.Ma rog sa imi vina cat de curand sa nu mai ajung pe la doctori |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Fetelor am si eu o problema. Astazi este a 8-a zi de ciclu menstrual si imi curge exagerat de mult am terminat 3 pachete de tampoane in 8 zile nu stiu ce sa mai cred ca ar putea fi imi curge in disperare si nu mi se mai opreste. Pe mine de obicei ma tione max 3 zile dar acum e a 8-a zis si nu imi trece. Cineva mi-a zis ca e posibil sa fie fibrom, altele o raceala, de ajuns la dr cred ca luni sau marti ajung dar pina atunci spuneti-mi voi ce ar putea fi. Am si dureri pelvine citeodata, inainte de ciclu am avut si o secretie maronie foarte abundenta si urit mirositoare. Help ca sunt speriata rau. Tin sa precizez ca am 25 ani (nu stiu daca ar putea fi vorba de fibrom).Va pup |
|
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Cristina,am patit ceva asemanator acum cativa ani,aveam 18 atunci,curgea de trebuia sa-mi pun 2 tampoane plus vata ca sa nu ma patez,am pierdut aproape 2 l de sange pana am ajuns la ginecolog,el m-a trimis direct la urgente,m-au internat rapid si m-au chiuretat iar diagnosticul a fost dereglare de ciclu.am stat vreo 5 zile in spital,cu perfuzii,injectii si tot tacamul. nu stiu daca e cazul sa amani cu un control pana marti... nu e posibil sa fie o pierdere de sarcina la tine? sanatate multa |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Ma duc maine la dr ca nu stiu ce sa mai cred. Azi e a 12- zi deja si ii curge la fel de mult si cu cheaguri.Mi-a zis cineva ca am simptomele unui fibrom altele ca nu am virsta totsi de asa ceva (25 ani). |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| cristinaflorina wrote:Ma duc maine la dr ca nu stiu ce sa mai cred. Azi e a 12- zi deja si ii curge la fel de mult si cu cheaguri.Mi-a zis cineva ca am simptomele unui fibrom altele ca nu am virsta totsi de asa ceva (25 ani).
Cristina, fibromul nu are nicio legatura cu varsta ... e posibil sa fie si o raceala, o dereglare, orice altceva. Sanatate! |
|
|