Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Se pare ca e OK si am trecut cu bine testul.
Sa vedem ce se intampla data viitoare |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Hai ca ma plangeam mai de mult... Revin cu observatiile... Inainte de nastere: - CM de 6-7 zile, hemoragie abundenta, dureri de lesinam si chemau ai mei salvarea 2 zile consecutiv la fiecare ciclu, la distanta de 23-25 zile un CM de urmatorul.... Apoi contraceptive 5 ani, timp in care CM dura fix 5 zile, venea la aceeasi ora, fix la 28 zile, dureri mai mult ca niste junghiuri, dar considerabil mai mici ca intensitate... - Dupa nastere mi-a venit imediat, la 23-28 zile, cam 5 zile, cu cheaguri foarte multe, culoare rosu-rosu inchis- maroniu, dureri destul de chinuitoare, hemoragie puternica primele 48 ore. Am reluat contraceptivele, si de la o luna la alta, intre folii venea din ce in ce mai putin, pana a disparut de tot. Zic: Hai sa fac o proba: nu iau pastile luna asta... Si a venit CM, la 29 de zile de la ultima pastiluta, a tinut 8 zile, dar mai mult cheaguri decat hemoragie... Dureri mari, dar suportabile primele 3 zile. Si pe urma iar m-am apucat de pastilute... ia ghiciti continuarea...
CM, ioc! Deci iau pastile, nu vine CM, nu iau pastile, vine CM, dar mai mult cheaguri insotite de o sangerare usoara, de un maro-maro inchis...
Fiecare reactioneaza altfel... Acum m-am invatat sa nu am CM cat iau pastile... De simtit ma simt insa extraordinar... "Hmmm, am terminat pastilele... Oare luna asta va veni? sau nu?" Inevitabil, raspunsul e NU... |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mai Cris, esti haioasa!Vine sau nu...raspunsul e NU!Invariabil! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2006 Mesaje: 1445
| Pe bune... Dupa cateva luni de suspectare ca as fi insarcinata, m-am prins si eu ca oaia cu zgomot, ca de fapt cat timp voi lua pastile, nu voi avea ciclu... Asa ca nici macar nu il mai astept... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Se pare ca m-am ales cu o dereglare hormonala sau altceva nu stiu ... dupa ce mi s-a terminat ciclul, la 1 saptamana mi-a venit din nou dar nu la fel... un pic mai inchis la culoare si fara dureri A mai patit vreuna dinttre voi? Stiu ca trebuie sa merg la Dr, stiu...dar parca imi e putin teama |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Taty, eu cred ca trebuie sa mergi la dr. nu e musai o dereglare hormonala. poate fi si o secretie care sa semene cu ciclul menstrual. fuguta la medic.
eu sunt gata!!! nu mai am ciclu, multumita steriletului. in perioada cand ar trebui sa imi vina, apar cateva picaturi maronii si atat. desi uneorim, aiurea, fara sa fie perioada de ciclu, mai apare cate o "sangerare" spontana (tot picaturi) insa dr meu zice ca e normal. eu ma simt bine si nu ma mai crizez ca nu imi vine, ba chiar ma bucur de "iertarea" asta. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| la mine CM e cam fluviul Nil in perioada revarsarilor. Luna viitoare cad voi avea menstra voi fi la mare. Ce ma fac? Exista vreo chestie care sa intarzie/apropie? HEEELP! |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
|
Da. Daca folosesti pilule anticonceptionale incepi urmatoarea folie imediat ce o termini pe asta de acum (nu faci pauza aia de 7 zile). Asa am facut eu cand am avut nunta, am luat foliile una dupa alta (ca luna de miere am facut-o la mare) si nu mi-a venit. Luna urmatoare in schimb, am lasat pauza normala de 7 zile si mi-a venit normal. |
|
| Nu folosesc nimic contraceptiv, am trompele legate |
|
|
naspa! uite asa am patit eu luna asta, dupa ce mi-am scos amarastenia aia de sterilet! am sangerat 4-5 zile de am facut o cadere de calciu beton, abia ma taram, nu ma puteam tine pe picioare! dar macar ma bucur ca mi-a revenit hoarda de rusi!
Mariuta, iei anticonceptionale? daca da, sa stii ca exista posibilitatea de a continua folia, nu faci pauza normala de 7 zile si atunci nu iti vine ciclul. asta este cea mai la indemana metoda de a-ti amana singura ciclul. alte metode eu nu stiu, or exista dar e mai bine sa intrebi doctorul. desi din cate stiu eu tu ai trompele legate, nu? deci nu iei contraceptive orale.
o alta varianta mai "eleganta" de a evita posibilele accidente ar fi utlizarea unor tampoane interne, de genul OB, super absorbante si schimbate tot la 2 ore. eu cu asa ceva am mers uneori fara nici o pb la piscina. |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
|
In cazul asta, doar tampoanele interne te salveaza |
|
| la tampoane interne m-am gandit si eu dar cum trebuie sa le schimb fff des si pe plaja din Rom toaletele salubre lipsesc cu desavarsire ...
am sa merg totusi la dr., sigur ma aleg si cu un perdaf serios pe tema asta |
|
| chiar sa ne zici si noua ce iti spune dr, daca exista o alta metoda de intarziere a ciclului...chiar sunt f curioasa! |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mariuta, sunt curioasa daca exista si vreo solutie medicala pentru problema ta...si pe mine ma salveaza tot tampoanele interne, in situatii delicate! |
|
| deja e a doua luna cand menstra a atat de abundenta in primele 2 zile ca nu ies din impas nici cu dublura (tampon intern si absorbant). a ... problema de anul trecut s-a rezolvat doar cu tampoane interne, se pare ca si anul acesta tot la aceeasi metoda voi recurge |
|
|