Chist sinovial mana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
IgorRr
Scris: Thursday, April 11, 2013 7:57 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/11/2013
Buna, am si eu o umflatura la mîna stînga. Nu stiu ce este. Presupun ca e chist sinovial. Mi-a aparut cu vreun an în urma. Nu ma doare, chiar daca apas pe el cu putere. Merg la sala de sport si tot nu simt durere. Deci, pur si simplu arata cam urît si uneori ma irita prin prezenta sa. Am fost la medic si mi-a zis ca trebuie operat dar m-a atentionat ca poate sa mai creasca de 6-7 ori. El mi-a zis ca la început ar fi fost un lichid desi eu sunt convins ca nu. A aparut din senin, nici nu am observat cînd si de la bun început a fost dur la atingere. NU e mare. Îmi da si mie cineva niste sfaturi? Ma tem de operatie chiar daca sunt baiat caci nu am mai suferit niciodata o interventie chirurgicala... Cray
Oacryss
Scris: Sunday, April 21, 2013 10:00 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2013
Am revenit cu informatii proaspete.am ajuns la floreasca,am fost operata(acum 2sapt si 3zile).a durat operatia in jur de o ora,am avut si dureri si asta pentru ca se dovedise a fi destul de grav.era o bucata de carne(mi a aratat-o)ce era umpluta cu lichid.si se intinsese sub tendoane si nervi(de asta a fost dureros)..si grav.repet,mie mi se marise foarte mullt in ultimul an.dupa operatie mi a fost bandajata mana si pusa o atela.am avut o si umflata,doua zile nu mi am putut misca degetele.joi am fost la ultimul control si mi s a spus ca atela sa o mai tin doar noaptea,sa nu ma lovesc si sa nu mi indoi mana.maine dim incep recuperarea la floreasca.revin cu informatii
P.S: nu asteptati si operati va sa nu se agraveze.dupa operatie nu mai apare niciun chist in acel loc:)
bebica_89
Scris: Thursday, August 8, 2013 9:59 AM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2013
AdrianaC wrote:
Cine are mai multe informatii despre chisturile sinoviale de la mana?

Tocmai mi s-a confirmat ca am 2 astfel de chisturi la incheietura mainii drepte si mi s-a spus ca trebuie sa ma operez ca sa le scot.

Se poate oare si fara operatie?
Si daca nu se poate fara operatie, cam ce presupune o astfel de operatie?

Buna ziua

Si eu am aceeasi problema cu chisturile pe articulatia de la mana stanga.
Primul l-am operat la 17 ani, dar medicul mi-a spus ca o sa reapara chiar si dupa operatie, si asa a fost.
Insa de-a lungul anilor mi-a reaparut chistul in acelasi loc.
Medicul mi-a recomandat Hidrocortizon unguent si leagata mana cu fesa elastica de ficare data cand se formeaza chistul.
Asta e solutia mea pentru chisturile sinoviale de la mana, si chiar da roade, cel putin in cazul meu.

adrianadia01
Scris: Tuesday, February 24, 2015 11:17 AM
Nivel

Inregistrat: 2/9/2015
buna ziua, si mie mi-a aparut un chist sinovial la mana dreapta exact la incheietura si ma doare foarte tare ,cred ca apasa pe un nerv ca ma doare toata mana si nu o mai pot folosi aproape deloc.Ma sperie foarte tare idea unei operatii dar decat sa ma chinui cu durerile astea.... asa ca va intreb daca stiti un medic bun in Brasov? Va multumesc,va urez o zi buna.
kali
Scris: Tuesday, February 24, 2015 11:24 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Si Ericu' meu a avut un chist din asta. Nu i s-a recomandat operatia.

Solutia care a rezolvat problema: urcat pe pervazul geamului pentru a se putea ascunde mai bine dupa dulap si cazut pe mana cu pricina. Se sparge sigur. Deci... am scapat deocamdata. Mana a fost scoasa din uz pentru 2 zile mai mult de sperietura decat de lovitura. Acum e ok. Sper sa nu revina mai ales ca el considera ca are o problema si statea mereu cu manuta la spate.
Dacato
Scris: Thursday, February 26, 2015 9:10 PM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2015
Quote:
Gossip
adrianadia01 wrote:
buna ziua, si mie mi-a aparut un chist sinovial la mana dreapta exact la incheietura si ma doare foarte tare ,cred ca apasa pe un nerv ca ma doare toata mana si nu o mai pot folosi aproape deloc.Ma sperie foarte tare idea unei operatii dar decat sa ma chinui cu durerile astea.... asa ca va intreb daca stiti un medic bun in Brasov? Va multumesc,va urez o zi buna.

Buna,si eu am doua astfel de chisturi la mana stânga...marti sunt programata la opera?ie,la dl.dr,Grigorescu,ma opereaza in spitalul jude?ean,dar mai intai trebuie sa mergi la el la control,la clinica hiperdia,...am auzit ca e un medic foarte bun,...chiar si mama acum foarte multi ani,a avut o problema la un deget,si la toti medici care fusese au vrut sa ii taie degetul,dar Dr Grigorescu i l-a salvat...sper ca si acum dupa atatia ani,vreo 25..sa fie la fel de bun...dar din cate m-am informat e cel mai bun chirurg plastician din brasov...
Oacryss
Scris: Tuesday, June 2, 2015 8:55 PM
Nivel

Inregistrat: 2/8/2013
Subiect: Chist sinovial mana

Postat: 8 februarie 2013 15:32
Buna seara.Nu stiu daca mai citeste cineva, insa voi spune si eu povestioara mea.Prin 2011 mi-a aparut o...sa ii spun "galma"...la mana dreapta.Nu m-am panicat si nici nu m-am dus la doctor.Pe atunci fiind inca la scoala ma jucam volei si "aparandu-ma" de minge mi s-a spart!am simtit o durere foarte mare si cum lichidul se imprastia in corp.Ce-i drept durerea a trecut in cateva minute.Peste cateva saptamani mi-a reaparut...nici de aceasta data nu m-am dus la doctor.La fel l-am spart din greseala acasa,dand cu mana in perete.Intr-un final am decis sa ma duc la doctor.Am inceput prin a ma duce la medicul de familie unde mi s-a spus(fara ecografie) ca am DOUA chisturi sinoviale.Mi-a spus ca este de operat si mi-a dat trimitere catre un medic ortoped(sper sa nu ii gresesc denumirea).Acela mi-a spus ca nu ma poate opera el,dar mi-l poate sparge pe loc desi este posibil sa mai apara.Normal,m-am ingrozit si nu am facut acest pas.M-a trimis la un alt doctor acolo in incinta.Acela mi-a spus ca si dupa operatie este posibil sa reapara...asa ca am lasat-o balta.Pana...in anul 2012.Am fost la un medic la spitalul Colentina.in 2 min mi-a dat un biletel prin care ma informa cand sa vin la operatie(intr-o zi cand era el de garda).Nu mi-a inspirat deloc incredere(fuma in cabinet in timp ce imi scria biletelul).Am vorbit cu matusa mea ce avea cunostiinte acolo si mi-a spus sa nu ma duc la operatie el fiind un medic nu tocmai....bun.Asa ca am fost la un altul in acelasi spital.M-am dus mai mult pentru un consult si am ajuns sa ies cu chistul spart...mi se invinetise local..si ma durea..peste 1 luna jum..mi-a reaparut..si iata-ma in 2013 cu UN chist foarte mare si inestetic la mana dreapta,in acelasi timp cautand solutii pe net.Sincer,acum gandul meu este sa ma duc la o clinica precum MedLife si..sper sa fie bine.Sanatate tuturor.

Postat: 21 aprilie 2013 20:00
Am revenit cu informatii proaspete.am ajuns la floreasca,am fost operata(acum 2sapt si 3zile).a durat operatia in jur de o ora,am avut si dureri si asta pentru ca se dovedise a fi destul de grav.era o bucata de carne(mi a aratat-o)ce era umpluta cu lichid.si se intinsese sub tendoane si nervi(de asta a fost dureros)..si grav.repet,mie mi se marise foarte mullt in ultimul an.dupa operatie mi a fost bandajata mana si pusa o atela.am avut o si umflata,doua zile nu mi am putut misca degetele.joi am fost la ultimul control si mi s a spus ca atela sa o mai tin doar noaptea,sa nu ma lovesc si sa nu mi indoi mana.maine dim incep recuperarea la floreasca.revin cu informatii
P.S: nu asteptati si operati va sa nu se agraveze.dupa operatie nu mai apare niciun chist in acel loc:)
Subiect: Chist sinovial mana

Acum, iunie 2015, vin sa va spun ca in 2013 recuperarea a fost putin dificila, aveam dureri mari cand imi miscam incheietura sau degetele. Per total, am ajuns in 2015 cu o operatie la incheietura mainii drepte, o operatia abia observabila, micuta, subtire si finuta. Dupa ce m-am recuperat complet nici urma de dureri, si mai ales, nici urma de chist!!
bereea
Scris: Tuesday, June 2, 2015 9:44 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Bine ca acum esti bine!
Marina13M
Scris: Wednesday, December 7, 2016 5:48 PM
Nivel

Inregistrat: 12/7/2016
Buna seara!

Nu stiu daca mai e cineva activ pe acest thread dar as vrea sa stiu daca acele exercitii pt incheietura au dat rezultate. Si eu tocmai am facut un chist sinovial la incheietura mainii stangi si nu vreau sa fac operatie. Poti face acele exercitii ca tratament sau dupa ce te dai cu anumite creme sau iti face punctie si chistul s-a retras?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.