|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Citeam undeva, intr-o revista cum ca chipsurile, produsele de patiserie si panificatie, cartofii prajiti, toast-urile contin acrilamida, un agent contaminant despre care s-ar fi demonstrat ca poate cauza cancer. Acesta se formeaza in urma prepararii la temperaturi inalte a unor alimente bogate in carbohidrati si sarace in proteine, cum ar fi cele de mai sus.
Ati auzit ceva de asta?
Noi mancam destul de des cartofi prajiti si chips-uri cam 1 data pe saptamana. |
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Eu personal nu am auzit asa ceva, nici nu am citit. Dar noi nu mancam chips-uri, copiii, nici atat. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| da , am auzit si eu ca Chips-urile sunt fff pacatoase , insa eu mananc cam des .........
uite aici ceva interesant :
http://www.formula-as.ro/reviste_550__88__.html |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| si eu am auzit ca sunt cancerigene,dar cu toate astea si noi mancam,sa speram ca nu vom avea probleme nici acum,nici mai incolo |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu am auzit ca ar fi cancerigene. Nu prea mancam (foarte rar, cred ca o data la cateva luni, cu cine stie ce ocazie), iar Dav nici atat. |
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi cipsuri nu mancam. Si eu citisem la un moment dat chestia asta , dar..... cine stie. Oricum, sunt de evitat, ca sanatoase nu sunt ! Cartofi prajiti , doar cartofi noi , ca la aia nu as putea renunta..... sunt super buni. Produsele de patiserie ..... depinde de care. Daca sunt Fornetti , cu siguranta NU ! Nu au nimik natural , doar aditivi , conservanti ..... etc. Sunt si produse de patiserie sanatoase, facute...... ca la mama acasa ...... bune si sanatoase.
Depinde de fiecare acum, daca vrea sa traiasca ,.,.,.,. strict .,.,. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Da, stiam ca sunt cancerigeni, am citit in mai multe locuri. Georgy Adinutza, foarte interesant articolul, m-a ingrijorat partea asta: "Saptamana trecuta, postul francez de televiziune TV5 a transmis un reportaj in care un numar impresionant de mame, speriate de concentratia ridicata de acrylamida din fulgii de cereale si chiar din hrana speciala pentru bebelusi, cereau guvernului sa intervina si sa opreasca importul sau fabricarea acestor produse ce pun in pericol sanatatea copiilor lor."
Eu am reusit de un an deja sa il conving pe barbata-miu sa mai renunte la cartofii prajiti (e mare fan). A trebuit sa arunc la gunoi fripteuza in care ii prajeam, ca sa il mai temperez. El isi face singur cand vrea, ca daca ar astepta sa curat cartofi si sa prajesc eu... Problema este ca atunci cand se umple casa de miros de cartofi prajiti, nu ma pot abtine si mananc si eu, iar el cand face, face o oala plina odata...
Cat despre chipsuri... am avut o perioada (ma si lasasem de fumat) in care mancam in disperare, noroc ca mi-a trecut si acum nu mai imi trebuie. Sunt foarte nesanatoase si ingrasa foarte tare. Si sa va povestesc ceva interesant. Am un prieten care, la un moment dat, vindea detergenti industriali. Si a contactat o fabrica producatoare de chipsuri care era interesata. Toate bune si frumoase, detergentul era foarte bun si la pret si la calitate dar... necesita clatire, iar cei de la fabrica au spus ca ei au nevoie doar detergenti care nu necesita clatire... Iar daca am sti cum se fabrica multe alimente (pateul, mezelurile din tocaturi, margarina etc) nu am mai pune gura pe ele. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 4/18/2016 Mesaje: 1
| Pana la urma orice produs care are e-uri e cancerigen. Depinde doar de noi daca le consumam sau nu.
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| si in sarea de bucatarie este un E |
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Da, un antiaglomerant. Din exact acest motiv eu iau numai sare de mare, care nu-l contine. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Ocazional, deci foarte rar, Ale mai vrea cate o punguta de cipsuri.Eu nu pun gura pe ele si descurajez pe oricine sa o faca. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| Sare de himalaya mai folosesc si eu, desi nu stiu daca este autentica, se face putin roz apa, parca ar fi colorata ca zaharul brun.... Chipsuri si noi foarte rar, pana la 5-6 ani nici nu a stiut ce sant alea. |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Sare marina si de Himalaya folosesc si eu...n-am observat sa coloreze in roz ceva... |
|
|