Nivel: Membru
Inregistrat: 8/20/2007 Mesaje: 88
| primul semn care anunta ovulatia este mucusul cervical care din consistent,lipicos si albicois devine in ziua ovulatiei elastic,fluid,alunecos,in momentul in care apare mucusul treceti al treaba, acesta ajuta spermatozoizii sa ajunga mai usor la ovul,acest mucus nu mai apare dupa ce a murit ovulul concluzie: ovulatia incepe cu mucusul si dispare o data cu acesta azi e prima mea zi de mucus(sunt tare mandra) acum ashtepr sa vad dupa cate zile ovulez, doctorita zice ca ovulez poimaine eu sper mai tarziu va anunt eu stai fara grija |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| anaxena1 wrote: deci 06.08 contact sexual pentru baiat: 19.08-21.08,
vax ! Am comiso inclusiv pe 18.08, pe19 tati era deja departeeee .....
ar trebui sa scri si o carte ..... daca iti ies calculele iar pe mine nu ma stresezi deloc, poti sa-mi spui ceea ce stii, mai invat si eu
Casa de piatra ! pozele sunt foarte frumoase si cred ca si tu
|
|
| daca e sa iasa, iese fata daca nu am deschis eu un topi tabele de ovulatie descarca-le si tineti o evidenta mai riguroasa asha nimeresti si baietel si stiu ca dupa a10-a zi de la conceptie se poate depista sarcina, asha ca mai stai 2-3 zile minim si incearca-ti norocul, din experienta mea testele cu o liniuta vizibila si una fff putin vizibila e sarcina in toata regula, succes |
|
| doamne ce prostii scriu,cred ca am luato razna greselei peste greseli cred ca nu trebuie sa imi mai dau talente de dactilografa |
|
| Mai ce o fi sanatos sa fie, iar daca e baiat cu atat mai bine asta pt. mine .... nu mai descarc nimic ca mi-am prins urechile pe acolo
Test nu fac inca pt ca am menstra regulata si (NU) astept sa vina menstra pe 04.09 .... pe 05.09 la prima ora .... test !
|
|
| Metoda mucusului cervical
Zilnic, se introduce un deget in vagin si se noteaza cantitatea, culoarea si densitatea (sau subtierea) mucusului. Se testeaza "elasticitatea" mucusului prin plasarea unei picaturi intre index si degetul mare, apoi se intinde mucusul prin usoara indepartare a indexului si a degetului mare; se noteaza cat de lunga devine suvita de mucus inainte sa se rupa. Dupa menstruatie, mucusul cervical tinde sa devina redus cantitativ, tulbure, vireaza spre galben si este usor lipicios. Imediat inainte de ovulatie, mucusul creste in cantitate, devine limpede si alunecos si se intinde mai mult de 2,5 cm inainte sa se rupa. Daca se doreste o sarcina, se recomanda raporturi sexuale zilnice sau la o zi distanta, incepand cu ziua in care se observa ca mucusul este limpede si elastic, pana in ziua in care devine tulbure si lipicios. Pentru a evita confundarea mucusului cervical cu sperma, nu se testeaza mucusul la scurt timp dupa raportul sexual. Daca se urmareste evitarea sarcinii, ar trebui evitate relatiile sexuale (sau folosirea unei metode contraceptive alternative) din ziua in care mucusul este limpede si alunecos, pana in a 4-a zi, dupa care devine redus cantitativ, tulbure si lipicios.
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| cris22tyna wrote:
ultima menstra 06.08 , durata 2, max 4 zile .... depinde de la luna la luna, dar in general 3 zile
Durata ciclului menstrual nu se refera la cate zile ai sangerarea, ci la cate zile din luna iti vine menstra.Adica la 27-28-29-30 sau sub/peste aceste date. |
|
| a specificat ca e regulata si am facut calcul pt o menstra regulata,deci zic ca nu ma insel maine voi fi mai sigura referitor la aceasta metoda |
|
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| stele_pe_cer wrote:
Durata ciclului menstrual nu se refera la cate zile ai sangerarea, ci la cate zile din luna iti vine menstra.Adica la 27-28-29-30 sau sub/peste aceste date.
Stele,esti desteapa mai fato |
|
| da, ai dreptate Stele, cred ca am citit printre randuri si-mi era gandul la menstruatia mea de pe 04.09 .... dar parca am scris ca am menstra regulata ..... la 28 zile |
|
| eu una m-am exprimat corect oricum in ziele noastre se confunda menstra cu ciclu menstrual ca zicem sunt la ciclu nu suntem la menstruatie,asha ca nu e asha grav |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| anaxena1 wrote:primul semn care anunta ovulatia este mucusul cervical care din consistent,lipicos si albicois devine in ziua ovulatiei elastic,fluid,alunecos,in momentul in care apare mucusul treceti al treaba, acesta ajuta spermatozoizii sa ajunga mai usor la ovul,acest mucus nu mai apare dupa ce a murit ovulul concluzie: ovulatia incepe cu mucusul si dispare o data cu acesta azi e prima mea zi de mucus(sunt tare mandra) acum ashtepr sa vad dupa cate zile ovulez, doctorita zice ca ovulez poimaine eu sper mai tarziu va anunt eu stai fara grija Pai daca e sa ma iau dupa asta, programele alea pe care mi le-ai trimis nu mi se prea potrivesc. De altfel dupa toate calculele care le stiam eu si primul meu copil a fost conceput cu mult inainte de ziua in care trebuia sa am ovulatie, asa ca...o sa las si data viitoare tot in grija lui Dumnezeu si o sa sper ca o sa am baiat.
Eu prima data m-am ferit enorm sa imi doresc sa fie sau fata sau baiat. Am refuzat cu incapatanare sa ma gandesc la asta si iti spun si de ce: aveam o colega care la a doua sarcina isi dorea enorm o fetita(primul copil era baiat). CAnd a aflat ca si al doilea tot baiat o sa fie a intrat intr-o depresie atat de puternica ca a avut probleme cu sarcina din cauza asta. Si-a revenit abia cand a realizat in mintea ei ca si acesta tot al ei este chiar daca e tot baiat.
Vazand prin ce a trecut ea cu dorinta ei pt fetita si depresia care a avut-o, mi-a fost frica sa nu fiu si eu dezamagita, sa am altceva decat imi doresc, asa ca mi-am "interzis" daca se poate spune asa sa imi doresc ceva anume.
Ana si Cris va doresc succes sa vina bb cat mai repede si sa fie ce va doriti. |
|
| Multumesc Miha, sa fie !
Nici eu nu am stiu ca Deea, va fi Deea nici nu am vrut sa stiu, am aflat abia dupa imediat ce mi-am revenit din anestezie, iar tati ranjea satisfacut |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Rody wrote:Stele,esti desteapa mai fato
Daaaa, dau pe dinafara ?Si daca dau pe dinafara, oare mai ramane ceva ? |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| cris22tyna wrote:Multumesc Miha, sa fie ! Nici eu nu am stiu ca Deea, va fi Deea nici nu am vrut sa stiu, am aflat abia dupa imediat ce mi-am revenit din anestezie, iar tati ranjea satisfacut
daca va fi baiat, sa-l vezi acum ce va ranji |
|
|