|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 2/20/2012 Mesaje: 105
| clalina wrote:
eu as cam avea niste probleme in legatura cu alimentatia, fetita mea este foarte mofturoasa la mancare , este asa decand s-a nascut, a avut o perioada cand nu mai voia laptele si alt aliment nu puteam sa-i dau , -am chinuit foarte mult , o fortam mai mereu , iar de pe la un an a inceput sa vomite. Acum cred ca a ramas cu sechele , doar gusta mancarea cu limba daca nu-i place nu o pot pacali. Problema este ca nu - i place mai nimic sunt doar cateva feluri de mancare pe care le accepta, iaurturi nu vrea, fructe nu, dulciuri nu mai putin ciocolata, lapte doar cu biscuiti sa-i simta gustul dar sub alte forme nu, oul doar amestecat in ciorbita ca sa nu-l simta, etc... m-am saturat , oare v-a incepe vreodata sa manance bine?
Copii nu trebuiesc vazuti ca niste adulti in miniatura! Trebuie sa ii priviti ca si fiinte cu personalitate proprie si cu defecte, motiv pentru care vor exista momente cand trebuie sa va impuneti. Cea mica trebuie invatata sa manance regulat, fara ai se accentua ideea ca ea este cea care dicteza cand vine vorba de masa. Cel mai bine este sa ii faceti un program de masa ce consta in 3 mese principale si 2 gustari. Trebuie invatata faptul ca refuzul unei mese atrage dupa sine pierderea mesei respective, iar daca intre timp va spune ca ii este foame nu va mai primi nimic. Nu trebuie sa negociati. Cei mici sunt extrem de perspicace, stiind cum sa atraga atentia asupra lor, iar dumneavoastra trebuie sa aveti grija sa nu picati in "capcana", pentru ca cea mica va profita cu siguranta. Un alt mod de a o determina sa manance este jocul. Trebuie sa o ajutati sa invete ca masa nu e o corvoada, care trebuie respectata ci un bine. O va stimula foarte mult sa manance daca ii asezati in farfurie legumele sub forma unei fete zambitoare sau puteti sa ii cumparati o carte de povesti colorata cu printese, dupa care cumparati un castron desenat cu printese, iar cand ii puneti ciorbita, in timp ce mananca povestitii cum printesa asteapta ca ea sa manance ca sa o salute. Dupa fiecare masa terminata laudati-o. nu mai incercati sa ii faceti pe plac toate "nebuniile". Pe viitor va deveni mai mofturoasa daca ii alimentati aceste idei. Nu uitati ca blandetea si fermitatea va vor ajuta cu succes. |
| Dragi mamici, va astept cu drag intrebarile!!!! |
| Dragi mamici, va rog , nu ma uitati! Contez pe ajutorul dumneavoastra! Multumesc |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| multumesc pentru sfaturi , mult succes la licenta! |
| clalina wrote:multumesc pentru sfaturi , mult succes la licenta!
Va multumesc pentru ajutor! Si mult spor in rezolvarea problemei! |
| Doresc tuturor mamicilor o primvara superba, incarcata cu sanatate, liniste si caldura sufleteasca! |
|
| Mamici,va astept cu drag chestionarele! Va multumesc pentru ajutor! |
|
|