Nivel: Maestru
Inregistrat: 2/20/2012 Mesaje: 105
| Dragi mamici, am mare nevoie de ajutorul vostru! Sunt studenta in anul 6, la facultatea de medicina din Constanta. Am luat hotararea de a-mi face lucrarea de licenta pe sectia de pediatrie, iar din acest motiv trebuie sa discut cu aproximativ 600 de mamici cu privire la modul in care au introdus diversificarea in alimentatia copilului. Titlul lucrarii este "Modele de alimentatie la copiii cu varste intre 6 luni si 2 ani". La capitolul "Statistica"al lucrarii trebuie sa aduc argumente solide cu privire la modul in care alimentatia influenteaza buna crestere si dezvoltare a celor mici. Daca va intereseaza voi atasa chestionarul ce trebuie completat. . Astept cum mare drag raspunsurile voastre. Mailul meu este anki87_2007@yahoo.com! Va multumesc si va doresc mult succes in meseria de mamica!:*
Pentru copii intre 6 luni- 2ani
Nume Prenume Sex Data nasterii Locul nasterii Mediu de proveninta Numele mamei Numele tatalui Varsta mamei Forma de invatamant absolvita de mama Ocupatia mamei...............................si a tatalui.................... Parintii sunt fumatori? Mama a fumat in timpul sarcinii? A fumat in timpul alaptarii?
Copilul a facut bolile copilariei
Vaccinari( conform schemei- daca s-au facut toate vaccinurile – sau daca nu precizati ce vaccinuri s-au facut)
Exista in familie rude de gradul 1 cu :hipertensiune,diabet,obeziate......(precizati cine prezinta afectiunea si exact ce afectiune)
Boli ale copilului( internari):
Forma de organizare a familiei: • Parintii sunt: casatoriti.......... concubinaj.............. divortati........ parinte decedat.......... • Cati copiii sunt in familie? Fete Baieti • Al catelea copil este acesta .........
Informatii despre copil: 1. Greutatea la nastere 2. greutate la externare 3. greutate actuala 4. Lungime la nastere 5. lungime actuala 6. talia actuala(diametrul abdominal-din jurul cicatricii ombilicale) 7. scor/nota primita la nastere de copil 8. tipul nasterii 9. perioada de internare dupa nastere 10. Alimentatie la san 11. Alimentatie cu lapte praf 12. Cu ce tip de lapte praf 13. Cat timp a fost hranit cu lapte praf 14. Consuma lapte de vaca? Varsta 15. Cat timp a consumat?
Diversificare 1. Cand a inceput? 2. Ce aliment s-a folosit prima data? 3. Copilul consuma legume/ fructe? 4. Ce prefera mai mult? 5. Ce a consumat prima data legume/fructe? 6. Ce legume consuma mai des? 7. Ce fructe consuma mai des? 8. Consuma suc de fructe sau de legume? 9. Cat de des? Alimentatia in general: 1. Consuma ceai cu zahar? De la ce varsta? 2. In ce cantitate? 3. Consuma carne?ce fel de carne? 4. De la ce varsta? 5. Consuma branza?Ce tip? 6. De la ce varsta? 7. Consuma ou sau galbenus de ou? 8. De la ce varsta? 9. Consuma orez? Varsta……. 10. Bea lapte din comert? Varsta 11. Bea suc din comert? Varsta 12. Consuma mezeluri?........................................ varsta 13. Consuma carne tocata? Varsta 14. Consuma sare/zahar? Varsta :sare…….., zahar.......... 15. Mananca mestecat? 16. Mananca la masa cu adultii? 17. Mananca aceeasi mancare ca si adultii? Varsta 18. Are ore regulate de masa?Cate mese are pe zi? 19. La ce ora ia prima masa a zilei? 20. In ce consta?
21. Mananca noaptea? De cate ori? Ce anume? 22. Ce consuma intre mese?
23. Consuma :mar cu biscuit.........................varsta Cereale in biberon...............varsta Lapte in mancare.................varsta Mar cu branza......................varsta
[code] Atasamente: chestionar_pediatrie.doc 32 KB, salvati 565 ori.
|
|
| Chiar nimeni nu vrea sa raspunda???????? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/6/2010 Mesaje: 4463
| poate ar fi mai simplu daca ai avea chestionarul sa il pui unde sa putem sa il completam si sa ti-l tr pe pm, asa pana te intorci sa te uiti la fiecare intrebare..............
|
|
| Gata, am postat chestionarul! Asa sigur va fi mai usor! Nu am stiut intial cum sa postez! Multumesc pentru intelegere si pentru sustinere! In cazul in care aveti intrebari legate de tema licentei va stau la dispozitie! Multumesc pentru intelegere! |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| anca, eu am 2 fete, una de 7 ani jumate si cealalta de 3 ani si 4 luni - eu pot sa iti completez chestionarul de 2 ori, pentru fiecare in parte, cu ce s-a intamplat cu ele in perioada 6 luni - 2 ani daca vrei - sau astepti numai raspunsuri de la mamici cu bebelusi mici care se incadreaza in aceasta varsta? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/5/2011 Mesaje: 428
| Ancadaniela, bafta cu lucrarea de licenta. As completa formularul dar trebuie raspuns la toate intrebarile? Vad ca sunt multe intrebari despre parinti, nu inteleg legatura intre forma de invatamant absolvita de mama, organizarea familiei, numele parintilor, numele copilului... cel putin prima parte a chestionarului nu prea are legatura cu alimentatia copilului. Sper sa nu te superi pentru ce am scris, despre diversificarea la fiul meu ti-as raspunde dar doar atat. Bafta inca odata, |
|
| Va multumesc pentru ca cititi chestionarul! Acele intrebari din prima parte ma vor ajuta pe mine sa fac corelatii intre statutul socio economic si modul in care a fost alimentat copilul. De exemplu, o mamica de 17 ani nu va reusi sa isi creasca la fel de bine copilul si poate nu din cosiderente economice, ci doar referindu-ne la gradul de maturitate al femeii respective. In alta ordine,din punct de vedere statistic, familiile in care unul dintre parinti nu este implicat in mod activ ( divort, deces), au copiii cu o usoara intarziere staturo-ponderala, uneori si mintala. Uite asa se leaga toate lucrurile intre ele. De la centrul de statistica din Constanta eu am preluat o serie de informatii cu privire la modul in care se dezvolta un copil provenit dintr-o familie destramata.Prin intermediul lucrarii mele de licenta va trebui sa demonstre, aducand argumente solide si reale, despre cat este de importanta o alimentatie corecta pentru buna dezvoltare psihomotorie, sociala, minatala a acestor copii. De partea cealalt, avand copii din familii casatorite pot aduce argumente care sa imi intareasca teoria. Acestea sunt doar cateva exemple. Mai pot aduce o multitudine de argumente. Daca nu aveti incredere, puteti nota doar cu initiala numele de familie sau chiar nota cu un nume fictiv, iar la profesie nu trebuie notat obligatoriu. Ma intereseaza in mod deosebit daca mama e sau nu fumatoare si nivelul de studii( generala, studii medii sau superioare-doar atat notati, fara a da nume de facultati, sectii etc). Va multumesc ca va aratati interesata! |
|
| Daca mai sunt intrebari legate de chestionar eu voi raspunde la fiecare in parte! Daca nu vreti sa raspundeti la anumite intrebari, nu este nici o problema. Numele copiilor sau al dumneavoastra nu vor figura in licenta( le puteti nota doar cu initiale), iar daca mai exista nelamuriri va stau la dispozitie! Multumesc din suflet! |
|
| dana_na wrote:Ancadaniela, bafta cu lucrarea de licenta. As completa formularul dar trebuie raspuns la toate intrebarile? Vad ca sunt multe intrebari despre parinti, nu inteleg legatura intre forma de invatamant absolvita de mama, organizarea familiei, numele parintilor, numele copilului... cel putin prima parte a chestionarului nu prea are legatura cu alimentatia copilului. Sper sa nu te superi pentru ce am scris, despre diversificarea la fiul meu ti-as raspunde dar doar atat. Bafta inca odata,
Va multumesc mult pentru amabilitate! |
|
| mama_Sonyei wrote:anca, eu am 2 fete, una de 7 ani jumate si cealalta de 3 ani si 4 luni - eu pot sa iti completez chestionarul de 2 ori, pentru fiecare in parte, cu ce s-a intamplat cu ele in perioada 6 luni - 2 ani daca vrei - sau astepti numai raspunsuri de la mamici cu bebelusi mici care se incadreaza in aceasta varsta? M
M-ar ajuta foarte mult! Va multumesc mult pentru sustinere! Va doresc si eu sa fiti sanatoasa si sa va cresteti printesele mari! |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 6/5/2011 Mesaje: 428
| Maine completez formularul si-l trimit, deci nu e o problema daca nu raspund chiar la toate. N-o sa dau nume dar raspund la restul, inteleg cam cum sunt legate intre ele. Sper sa te ajute raspunsurile mele. |
|
| dana_na wrote:Maine completez formularul si-l trimit, deci nu e o problema daca nu raspund chiar la toate. N-o sa dau nume dar raspund la restul, inteleg cam cum sunt legate intre ele. Sper sa te ajute raspunsurile mele.
Este foarte bine asa! Va multumesc foarte mult!O seara placuta! |
|
| Dragi mamici, va rog, ajutati-ma! Nu va ia mai mult de 10 minute din timp completarea acestui chestionar! Eu am cautat mamici, dar este destul de greu in conditiile in care am limita de varsta! Va multumesc si raman recunoscatoare!:018: |
|
Inregistrat: 2/24/2006 Mesaje: 1062
| saptamana aceasta o sa incerc sa le completez si eu... daca mai sunt ceva probleme o sa mai intreb |
|
| mama_Sonyei wrote:saptamana aceasta o sa incerc sa le completez si eu... daca mai sunt ceva probleme o sa mai intreb
Multumesc din suflet! |
|
|