Champ De Mars
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Friday, January 10, 2014 10:29 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
CHAMP DE MARS

Numita asa pentru Roman God of War, Champ de Mars se afla intre scoala militara si Sena, oferind o imagine magnifica asupra turnului Eiffel.

In secolul 16-17 era o gradina unde cresteau legume si struguri.
In secolul al 18-lea a devenit o zona de training adiacenta pentru scoala militara, unde cadetii erau antrenati in arta razboiului.
Napoleon a fost student aici intre anii 1784 - 1785. Curand parcul a fost inchis si a devenit cunoscut ca Champ de Mars.

La sfarsitul secolului al 18-lea terenul a inceput sa fie folosit ca loc pentru festivaluri si alte celebrari.
Primul a fost celebrarea Federatiei, in 1790 cand regele Louis XVI a acceptat noua constitutie scrisa.
Ducele de Orleans s-a casatorit aici in 1837.

Mai apoi aria a folosita ca loc de curse de cai, dar si ca Paris' World Exhibitions. Una dintre aceste prezentari, Exposition Universelle of 1889, a dus la construirea turnului Eiffel.

Champ de Mars masura initial 42 hectare. Arhitectul Jean-Camille Fromigé a reproiectat parcul si i-a redus dimensiunea, pentru ca mai apoi la inceputul secolului 20 sa fie reproiectat din nou si sa ajunga la dimensiunile actuale de cca 24.5 hectare.

Piesa centrala a acestui parc o reprezinta turnul Eiffel. In celalalt capat al parcului, langa scoala militara, vizitatorii pot vedea Monument to Peace, construit in 2000. Acest ultra-modern memorial a fost creat de arhitectii Clara Halter si t Jean-Michel Wilmotte si consta din 32 de coloane si 2 structuri de sticla, ce au cuvantul "pace" scris pe ele in 32 de limbi si 18 alfabeturi.

Vizitatorii adora sa iasa la picnic aici. Exista si locuri de joaca pentru copii, gradini cu flori.

Champ de Mars este de asemenea locul in care se desfasoara annual festivitatile zilei Bastiliei, care include si un superb foc de artificii.

Vedere din Tour Eiffel

bereea
Scris: Friday, January 10, 2014 10:37 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Ce frumos este! Eu inca n-am ajuns la Paris, desi mi-o doresc.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.