Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| mamaluitheo wrote:Buna fetelor!Eu sunt noua pe acest forum si ma bucur sa va intalnesc.g_nicoleta2000 si eu sunt tot din bacau.Cu ce medic ai nascut?Poate o sa putem discuta mai multe.Va pupicesc
Bine ai venit!
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| mamaluitheo wrote:Buna fetelor!Eu sunt noua pe acest forum si ma bucur sa va intalnesc.g_nicoleta2000 si eu sunt tot din bacau.Cu ce medic ai nascut?Poate o sa putem discuta mai multe.Va pupicesc
Salut! Ma bucur mult ca a mai sosit o bacauanca pe forum. Am nascut cu Corneleac si am fost foarte multumita de el. Tu? Spune-ne mai multe despre tine si bebelusul tau. Te asteptam si la alte topicuri. |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Bine ai venit mamaluitheo !
Sper sa iti placa la noi si sa te simti bine ! Te trec pe listuta cu bebelusi cu data de 10 iulie |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| mamaluitheo wrote:Ma bucur ca sunteti asa de prietenoase.Eu voi naste in jurul datei de 10 iulie,o fetita care abia o astept TIMEEA-THEODORA.Acum am 26 saptamani si sunt mareeeeeeeee.(am cu 12 kg mai mult).Asta este, kg in sarcina nu le poti controla depinde fff mult si de metabolism.Sunt asa de fericita ca sunt cu burtica.Am asteptat acest moment 7 ani.g_nicoleta voi naste cu dr.cruceanu de care sunt multumita,dat ei am acest bebelus.Sigur ca o sa scriu si la alte topicuri,sunt cam nedumerita cum sa nasc,sunt si fricoasa.. Va pupicesc.
Chiar duceam lipsa de burticoase01yes:,12 kg nu e nimic...eu am luat 20 : Bine ai venit in clubul burticoaselor |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| mamaluitheo wrote:g_nicoleta eu as vrea sa nasc natural cu epidurala.dar am intrat sa citesc din experientele voastre.Si observ ca esti sigura multumita de cezariana. pupicei
Mamicuta, stai linistita ca nu incerc sa conving pe nimeni sa faca cezariana. Consider ca fiecare isi cunoaste puterile si limitele suficinent de bine sa poata hotara modul in care va naste. Cand am vazut ca scii la topicul Cezariana am crezut ca asta vrei sa faci, scuze La nasteri naturale cu epidurala nu ma pricep defel dar sunt alte fete de pe forum maestre in explicatii |
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17822
| Si eu sunt multumita de cum a decurs a 2-a cezariana. M-am refacut repede (e drept ca 1 saptamana a fost cam crunt, dar trece repede o saptamana, si apoi inca vreo luna m-a mai durut spatele), am avut laptic, am putut sa ma misc destul de bine destul de repede, l-am tinut pe bebe in brate.... Oricum, la cat de fricoasa sunt eu, nu as fi ales pentru nimic in lume nasterea naturala. |
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/28/2006 Mesaje: 493
| un articol care pe mine ma lanurit destul de mmult
Cum ma voi simti dupa o nastere prin cezariana?
Ca oricare proaspata mamica, probabil ca veti simti atat euforia cat si emotia profunda fata de persoana noua din bratele dumneavoastra. Dar in acelasi timp veti simti destula durere fizica, dupa ce efectul anesteziei va trece. Pacientele care au suferit operatie cezariana stau, in general, intre trei pana la cinci zile in spital inainte sa poata merge acasa.
Iata, mai jos, cateva aspecte generale la care va puteti astepta imediat dupa nastere:
Pe masura ce efectul anesteziei locale se diminueaza, veti reincepe sa va simtiti iarasi degetele de la picioare, apoi gradual restul corpului, eventual va veti reaminti de noua incizie. Nu fiti rusinoasa si cereti calmante, daca veti simti ca nu puteti suporta durerea. Una din recentele imbunatatiri ale performantei medicale o reprezinta si adaosul de morfina in epidural, ceea ce ofera o excelenta usurare a durerilor postpartum, pana la 24 de ore, fara efecte secundare ca ameteala, slabiciune, pe care le aveti dupa anestezie generala.
Daca ati avut anestezie generala, va veti simti ametita si slabita, posibil sa aveti senzatie de greata. Aceasta senzatie de rau de la stomac poate fi redusa cu ajutorul medicatiei, dar nu va dispare in totalitate pana ce efectul anesteziei generale nu va trece, aceasta insemnand aproximativ 48 de ore. Multe din femeile care au avut anestezie cu adaos de morfina au observat o senzatie de mancarime, iritare (uneori a intregului corp). Tratarea efectului de iritare poate oferi o usurare, dar durerea deseori revine, astfel ca majoritatea femeilor prefera sa accepte acest efect secundar si sa nu lase durerea sa avanseze. Ca si starea de greata, mancarimea ar trebui sa dispara complet in aproximativ 48 de ore.
Cand efectul anesteziei a trecut, incepeti sa miscati degetele si labele de la picioare. Asistenta medicala va poate invata cum sa tusiti fortat sau sa exersati respiratia, in ideea de a va mari plamanii si a-i curata de eventual lichid acumulat. (Acest lucru scade riscul de pneumonie). Folositi mainile sau o perna pentru a sustine prin presare incizia cand tusiti (acelasi lucru este bine de facut atunci cand stranutati sau radeti).
Indiferent de tipurile de anestezie pe care le-ati primit, in cursul a 24 de ore de la operatie, veti fi ajutata sa parasiti patul si vi se va cere sa faceti miscare. Acest lucru va ajuta la circulatie si va reduce in mare masura posibilitatea formarii cheagurilor de sange. Statul in picioare sau sezutul pe scaun va parea imposibil pentru inceput, dar cu cat stati mai mult ridicata in picioare cu atat mai repede va veti reface. Asigurativa ca luati calmante potrivite, incat sa va permita sa faceti miscare, sa sedeti si sa alaptati confortabil.
Dupa 24 de ore, veti fi eliberata de perfuzia intravenoasa si cateterul uretral, pentru eliminarea urinei, si veti putea sa mancati lucruri foarte usoare. Pe masura ce reintroduceti mancarea solida va puteti astepta la unele dureri datorate gazelor intestinale ? semn ca intestinele incep sa functioneze din nou. Luati-o incet la inceput. Cu cat introduceti mai incet hrana solida, cu atat mai reduse vor fi gazele intestinale si balonarea.
In decursul a doua pana la patru zile, firele de sutura sau copcile vor fi scoase si vi se va permite sa mergeti acasa.
Din punct de vedere emotional, la ce sa ma astept? Este firesc sa va simtiti frustrata daca erati hotarata sa aveti o nastere vaginala si ati ajuns, in final, sa aveti nevoie de o nastere prin cezariana. Multe femei spun ca s-au simtit private de nasterea vaginala (in special cele care au urmat cursuri speciale, premergatoare nasterii, sau cele care au fost in travaliu mai multe ore inainte ca medicul sa decida necesitatea operatiei). Altele au spus ca se simt ca fiind, intr-un fel, mai putin femei deoarece au avut nevoie de operatie cezariana. Aceste sentimente sunt firesti si dificil de contracarat.
Daca va simtiti astfel, va trece ceva timp pana sa reusiti sa impacati realitatea faptului ca ati nascut prin cezariana cu ceea ce v-ati imaginat in timpul sarcinii. Poate va ajuta sa stiti ca multe femei considera nasterea bebelusilor, indiferent daca aceasta a fost vaginala sau prin cezariana, ca fiind intr-o mica masura asemanatoare cu ceea ce ele se asteptau. Altele sunt surprinse sa afle de la sotii lor, care le-au asistat, faptul ca o nasterea prin operatie cezariana seamana destul de mult cu una vaginala, doar ca bebelusul este scos printr-un alt loc. Va poate ajuta de asemenea sa va concentrati asupra rezultatului ? o mamica si un bebelus sanatos. Aceasta inseamna ca trebuie sa ma astept, in cazul unei sarcini viitoare, tot la operatie cezariana?
Nu. Mai mult de 70% din femeile care aleg nasterea vaginala, dupa operatie cezariana, reusesc. Inciziile uterine facute orizontal, mai degraba decat cele verticale, au redus mult riscul unei rupturi uterine si permit multor femei sa nasca vaginal urmatorii copii. Daca doriti sa incercati o nastere vaginala, dupa operatie cezariana, cautati o moasa si un medic cu experienta in acest asemenea cazuri.
La ce sa ma astept dupa ce voi parasi spitalul?
Asteptati-va sa aveti nevoie de sprijin ? chiar foarte mult ? odata ajunsa acasa. Daca va puteti permite, angajati pe cineva. Daca nu, cereti ajutor partenerului dumneavoastra, parintilor, socrilor, rudelor si prietenilor.
Nu va asteptati sa scapati de calmante imediat ce ati ajuns acasa. S-ar putea sa aveti nevoie de calmante pana la o saptamana dupa operatie, trecand de la cele prescrise de medic la unele mai usoare.
Ca orice proaspata mamica, veti avea o scurgere vaginala, asa numitele lohii (Lohiile reprezinta o scurgere vaginala formata din mucus, sange si tesut, care continua dupa nastere pana la sase saptamani. De obicei de un rosu deschis, la fel de abundenta, sau mai puternica, comparativ cu menstra, in primele cateva zile dupa nastere, care apoi gradual se reduce), care provin din locul unde placenta era fixata de peretele uterului.
Cu aproximatie, in prima saptamana lohiile vor fi de un rosu deschis; gradual, devin roz si apoi alb-galbui si pot dura pana la sase saptamani. In cazul in care sangerarea abundenta, de tip menstrual, continua si dupa prima saptamana sau redevine abundenta dupa ce se redusese, discutati cu medicul. Daca observati ca un absorbant este saturat cu sange in decursul unui ceas, chemati imediat medicului. Daca hemoragia este si mai puternica, adresati-va la urgenta. Acesta poate fi un semn ca o bucata de placenta a ramas in uter sau ca uterul nu revine la dimensiuni in mod normal.
In decursul celor sase saptamani veti putea incepe sa faceti exercitii fizice cu moderatie ? dar asteptati pana ce medicul dumneavoastra va da permisiunea. Poate dura cateva luni pana ce reveniti la forma de dinainte de sarcina. Va veti putea relua viata sexuala dupa patru-sase saptamani, cu acordul medicului.
In ciuda faptului ca operatia cezariana poate a fost neasteptata, multe mamici o considera ca fiind mai putin traumatizanta decat au crezut. ?Pur si simplu ma simt multumita si usurata dupa cezariana?, spune una din mamicile care a suferit de urgenta o operatie cezariana, dupa ore de travaliu. ?Nasterea fiului meu a fost la fel de minunata cum ma asteptam ? chiar daca nu luasem in calcul posibilitatea unei cezariene. In fiecare zi ma uit la el si ma minunez?. Articol revizuit si aprobat de Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, |