Cezariana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, February 18, 2006 10:46 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
miraa wrote:
eu nu sunt de acord in felul in care gandesc femeile...nu nasc normal pentru ca li se pare ca durerea din timpul nasterii este mai mare decat cea de dupa operatie...si nu-i asa...orice operatie are riscul ei..femeile oricum sunt facute sa suporte orice durerebravo

Intradevar nu am nascut normal din cauza fricii. Si sa stii ca si frica altora trebuie respecata.
Eu chiar nu am putut trece peste teama. In timp ce eram gravida, in maternitate Bacau doctorita Carmen Cruceanu a lasat o mama sa nasca normal ore bune, copilul s-a nascut mort si la expertiza medicala s-a constatat ca daca ar fi facut cezariana copilul ar fi trait. Cazul a fost data in presa, doctorita a reunoscut ca a luat o hotarare gresita cu pacienta si ca daca nu ar fi apreciat gresit durata travaliului bebelusul ar fi putut fi in viata.
Inainte de a ma hotara pentru cezariana am vazut zeci de nasteri pe reality tv si mi-am dat seama ca nu-s in stare. Pur si simplu.
Stiam ca nu-mi monitorizeaza nimeni copilul decat cu stupida aia de tropetica, stiam ca nu sunt capabili sa aprecieza daca nasterea va dura zeci de ore sau cateva minute, stiam ca epiziotomia o fac in multe cazuri prost.
Stiu ca cezariana este privita ca un moft, eu zic sa intelegem ca nu toate avem aceeasi putere de a trece peste propriile noastre frici. Eu sincer le consider pe cele ce au nascut natural drept mame eroine pentru ca stiu ca eu nu-s capabila de asa ceva. Dar nu aplic niciodata sintagma "femeile sunt facuta sa suporte orice durere"
Cred ca sunt singura de pe forum care s-a simti excelent dupa operetie.
Oricum faza ca mamei cand i se aduce copilul nu simte nimic este rusinoasa pentru doctorul care a scris-o. Eu cred ca m-am simtit bine in special din cauza copilului, avea un tel pentru care sa ma ridic din pat, sa nu mai simt ca ma doare. Tin minte ca in prima noapte dormita impreuna in materna nu puteam sa stau locului in pat chiar daca fata dormea. Ma tot ridicam sa ma uit la ea sa vad daca respira, sa ma uit la formele fetei ei...

oana_nicole
Scris: Sunday, February 19, 2006 9:10 AM
Nivel
Nivel: Senior

Eu una am optat inca de la inceput pentru cezariana. Poate si din cauza fricii, poate si pentru ca am nascut la spitalul unde lucreaza soacra mea si unde deja ma cunoaste destul de multa lume. Nu stiu, nu ma vedeam la spital in sala de travaliu cu o mare parte din personalul medical perindandu-se pe la patul meu : "Ei, ce mai faci, Oana, cum merge? Haide, draga, fii tare, impinge acolo ca nu o sa mori." Mi-a fost groaza de asa ceva. Si asa s-au perindat destul pe la salon, dar ce sa-i faci, asta e.
Oricum, si a doua oara voi opta pentru cezariana. Desi am avut ceva probleme cu anestezia, voi naste tot asa. Sper doar ca data viitoare sa nu se mai grabeasca bebe atat de mult. bom
stele_pe_cer
Scris: Thursday, April 20, 2006 8:55 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Pentru ca se discuta despre cezariana, as dori si eu sa afu mai in amanunt cam ce "dezavantaje" intervin dupa nasterea prin cezariana.

E adevarat ca lactatia survine mai tarziu decat in cazul unei nasteri naturale?

Dar daca ai mai alaptat un copi, e posibil ca dupa o cezariana laptele sa vina mai repede?

Ma pot descurca singura dupa ocezariana cu tot tacamul in casa, adica cu 2 copii, curatenie si toate cele?Sau e musai de inca o persoana pentru cateva saptamani?

Alte contraindicatii in cezariana in afara ridicatului de greutati sunt?
Kiki
Scris: Thursday, April 20, 2006 9:05 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Nu neaparat. Eu zic ca depinde de organismul mamei.

Dar daca ai mai alaptat un copil, e posibil ca dupa o cezariana laptele sa vina mai repede?
Din pacate aici nu te pot lamuri, ca nu e cazul.

Ma pot descurca singura dupa ocezariana cu tot tacamul in casa, adica cu 2 copii, curatenie si toate cele?Sau e musai de inca o persoana pentru cateva saptamani?
Clar NU. Eu nici macar nu il puteam ridica noaptea din patut sa il iau sa il alaptez, nu mai zic ca mergeam cocosata ca o baba. Sincer 3 - 4 saptamani nu am mutat nici o cana de aici pana mai incolo. Clar iti trebuie cineva sa te ajute.

Pai, sa vedem. Nu manca greu, ca te doare operatia cand tre' sa mergi la toaleta, nu sex pana la 6 saptamani, nu baie pana nu scoate firele....Daca mai imi amintesc ceva, mai scriu.
Miri
Scris: Thursday, April 20, 2006 9:55 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
1.In ceea ce priveste lactatia,mie mi s-a spus de catre dr. mea si de catre dr.neonatolog sa nu-mi fac probleme pentru ca,la cezariana,lactatia se instaleaza mai greu decit la nasterea normalaoare Si asa a fostras In timp ce mamicile care nascusera normal,in aceeasi zi cu mine,isi alaptau bebelusii,eu inca mai eram in asteptareuff

2.Cred ca nu are nicio legatura,fiind doua sarcini diferite.

3.Sigur NU!nu Fara comentarii!

4.Ar fi bine sa nu stai aplecata cind o sa-l schimbi pe bebe,nu ridici greutati...

stele_pe_cer
Scris: Thursday, April 20, 2006 10:15 PM
Nivel

Doamne, sa fie sanatos bebelusul, ca nu imi trebuie cezariana cat oi traiplans plans plans !E ingrozitor ce aflu de la voi...sper din tot sufletul sa nu nasc prin cezariana!

Pun atatea intrebari legate de cezariana, ca, de acum cateva zile, desi nu stiam ca sunt insarcinata, ma gandeam cum ar fi sa ma scutesc de toate emotiile legate de contractii, ruperea membranelor, travaliul in care nu voi sti cum imi prinde anestezicul, cat timp va tine, cum voi naste, cat de repede, cu cat de mari dureri....dar clar nasterea normala este infinit superioara celei cezariene ca si revenire!Si spun asta in conditiile in care natura a fost asa generoasa cu mine, ca am avut o nastere cum nici in vis nu am visat, asa de usoara si placuta si plina de emotii pozitive a fost!Dar, penru ca stiu pas cu pas ce va urma, parca mi se face frica de pe acum...si tare ma mai deranjeaza temerile astea nefondate...

Unori nici nu stiu ce e mai bine:sa stii mai putine si sa stai ca boierul linistit, sau sa stii cat mai multe si sa stai cu inima cat un purice.

De acum incolo pe langa sanatatea bebelinei,voi avea inca un motiv in plus pentru care sa ma rog:sa pot sa nasc natural!

Va multumesc mult pentru sfaturi si, daca va mai aduceti aminte de cate ceva, va rog, spuneti-mi....
AdrianaC
Scris: Thursday, April 20, 2006 11:12 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
stele_pe_cer wrote:
Pentru ca se discuta despre cezariana, as dori si eu sa afu mai in amanunt cam ce "dezavantaje" intervin dupa nasterea prin cezariana.

Cred ca depinde de fiecare organism in parte si de nr de nasteri.

stele_pe_cer wrote:
Dar daca ai mai alaptat un copi, e posibil ca dupa o cezariana laptele sa vina mai repede?

La Alice am avut colostru a 2-a zi si laptic din a 3-a zi. La Andrei am avut colostru dinainte sa nasc si laptic din a 2-a zi de la operatie.

stele_pe_cer wrote:
Ma pot descurca singura dupa o cezariana cu tot tacamul in casa, adica cu 2 copii, curatenie si toate cele?Sau e musai de inca o persoana pentru cateva saptamani?

Poate ca depinde de fiecare in parte si de ce recuperare are, dar ..., de curatenie sigur o sa uiti o vreme, pentru ca nu o sa ai timp din cauza celor 2 micuti. La fel si cu gatitul, zic eu. Ar fi bine sa te gandesti la o varianta cu o menajera pentru 1 zi / sapt si care eventual sa si gateasca ceva pt 1 saptamana.

Eu nu am avut grija decat de Andrei si de mine, tati imi mai schimba pansamentul, avea grija de Alice, ii facea baie lui ALice, o culca, ii mai dadea sa manance seara (iar mama peste zi, ca statea cu mine de la 8 la 18), numai sambata si duminica trebuia sa ma descurc cu toate. M-am refacut repede si ulterior am preluat sarcinile casei, dar in primele saptamani e bine sa ai pe cineva sa te ajute.

stele_pe_cer wrote:

E bine sa nu faci efort de nici un fel. Atat. Si daca ai probleme cu scaunul, sa eviti sa mananci lucruri care constipa, iar daca totusi te constipi, sa folosesti supozitoare cu glicerina si sa nu fortezi muschii abdomenului.

[/quote]
taki
Scris: Friday, April 21, 2006 3:50 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Ce bine ca am nascut natural yes , cu cezarina sigur nu ma descurcam. Nu am pe nimeni sa ma ajute, cred ca ar fi fost stresant, mai ales ca nu pot sa-mi ridic bblusul in brate sau curatenie, eu care sunt maniaca sic ...dar acum depinde de fiecare organsim.

Si mie mi-a fost frica sa nasc natural, dar aici nu faci nazuri ca ti-e frica, ca nu-ti fac nimic, de cezariana nici sa nu auda doctorii, iar de alte anestezii le fel nu , asa ca ... nu am avut incotro, dar mi-a prins bine angel
mihaela75
Scris: Friday, April 21, 2006 4:19 AM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Eu n-am fost buna de nimic 10 zile.Kaze se ruga sa-mi revin ca se sturase de spalt vase si mancare la cutierasCuratenie nu mai putea nici el ca venea mort de oboseala asa ca am avut casa ca la nebuni zilele astea.Sa nu va trebuiasca cezariana...a fost cea mai de groaza experienta din viata mea mai ales ca stiam cum e nasterea normala ( urli un pic cateva ore si gata da' nu urli o saptamana uff).Si burta se retrage mai greu,si laptele vine la pastele cailor si cu stimulente si ce e mai greu de suportat, bebele pe care l-ai asteptat atata ,nu-l poti tine in brate plans
AdrianaC
Scris: Friday, April 21, 2006 7:05 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Cu bebe, iarasi, difera de la organism la organism si de la bebe la bebe, ca daca faci un bebe > 4 kg, atunci s-ar putea sa ai probleme.

Eu nu am avut probleme cu tinutul copiilor in brate, iar Alice a avut 3200g la nastere si Andrei 3400g.

Totusi, am avut vreo cateva luni, 2-3 luni probleme cu spatele. uff
stele_pe_cer
Scris: Friday, April 21, 2006 12:45 PM
Nivel

Sunteti niste dragute ca imi impartasiti din experientele voastre, dar concluziile mele sunt asa:

1.nu are cine ma ajuta, ar ramane numai varianta cu o menajera 2 zile/saptamana;

2.daca laptele poate veni repejor, asta e singurul punct bun in ecuatie;

3.bebele meu va fi micut, ca si primul a avut 2.850, si am inteles ca dintr-o mana de om ca mine nu poate iesi un elefantel de 4 kile, si poate ca e mai bien asa, ca si asa sunt asa stramta in bazin;

4.nu accept sa imi hraneasca altcineva odrasla, deci tati nu are voie sa ii dea bibe de seara si de dimineata lui Matei.Cred ca mor daca una din cele mai mari placeri ale mele ii revin alcuiva, fie el si tati;

5.baita i-ar putea-o face tati lui Matei, daroare ....kiara sa , dparca l-as abandona pe matei in favoarea bebelinei, si imi displace profund ideea asta..

Ce ma sperie simai tare este faptul ca laptele poate intarzia, ca anestezia generala se trasnmite itnr-o oarecare masura fatului, ca imediat dupa anstere nu are cine sa imi aduca totul la botul calului.....nu-mi vine sa cred cate lucruri nu stiam despre cezariana.cand am fost propusa pentru cezariana prima data, simteam ca mi-a cazut cerul incap, simteam asa o mare frustrare, apoi m-am abisnuit cu ideea, cand-colo, nu a mai fost necesara, ca nesimtitul de stafilococ auriu a avut buanvoinata sa dispara di organismul meu, sub influenta Augmentinului.

Aveti idee, daca cumva pozitia fatului in uter se poate "mosteni",adica daca ai avut primul copil in pozitie craniana, si al doilea este in aceeasi pozitie, sau poate fi kiar transvers?Are vreo legatura pozitia intrauternina a fatului din prima sarcina cu cea din a doua?

Haideti, fetelor, spuenti-mi sa nu mai imi fac griji de pe acum,ca simt ca o iau razna...e tare rau sa despici firul in tzshpe....
Kiki
Scris: Friday, April 21, 2006 12:52 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Draga, Stelute, nici nu ai aflat bine de bebe 2 si deja o iei razna. ia bucura-te tu frumos de perioada de gravidutza si lasa grijile pentru mai tarziu, dupa ce vezi cat de repede creste bb in burtica... hai lasa grijile deoparte, nu te mai stresa atat. Noi suntem aici!!!
g_nicoleta2000
Scris: Friday, April 21, 2006 2:49 PM
Nivel

ia sa ma dau si eu cu parerea, cea mai fricoasa mamica de pe forumras

Ce nu se spune nicaieri despre nasterea naturala este ca traumatizeaza fatul. Ia cititi voi cartea Puericultura de prin 77 a lui Barbu si nu o sa mai priviti cezariana ca cea mai ingrozitoare metoda de nastere. Cartea relata efectele naterii naturale asupra copilului si era numit "traumatizat"
Pentru copil este infinit de multe ori mai bine, daca medicul si anestezistul colaboreaza perfect si fac echipa buna atunci bebelusul este atins de o cantitate foarta mica de anestezic. Anestezia stiu ca se face in doua etape. Prima este "light" sa zic asa si atunci fatul este scos afara; apoi urmeaza o alta doza de anestezic care nu mai ajunge la fat.
Sunt multe efecte secundare si la nasterea normala care pentru mine sunt mai teribile decat cezariana. Am prietena ce in urma unei epiziotomii prost facute face foarte rar dragoste cu sotul din cauza disconfortului. Apoi hemoroizi de la scremut, pierderile de urina, pocnitul vaselor de sange pe fata...

Nu cred ca am mai scris nicaieri dar eu am fost sustinuta de ginecolog sa fac cezariana pentru confortul nasterii. Mi-a promis de la inceput ca va fi o nastere de nota 10 si pentru mine si pentru fata si asa a si fost.
Alina
Scris: Friday, April 21, 2006 2:49 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
stele_pe_cer wrote:

In ceea ce ma priveste pe mine:
1. NU, LACTATIA NU VINE MAI TARZIU (depinde ce inseaman mai tarziu); eu pe Tudor l-am nascut joi si vineri il alaptam (il alaptez si acum); la Catinca nu mai retin, dar oricum am alaptat destul de repede.
2. se pare ca a venit mai repede laptele.
3. de descurcat, nu stiu ce sa spun, e foarte greu cu doi copii si o casa de intretinut, fii tare, nervii trebuie sa iti fie de fier; oricum depinde si de copii, la mine au fost amandoi si sunt super energici, asa ca ....
4. nu stiu care-i treba cu ridicatul dupa cezariana, doar nu muta nimeni mobila, putina precautie, dar miscarea face bine, in nici un caz nu strica atata timp cat exista o limita

In ceea ce priveste anestezia generala: oricum e o doza f. slaba de anestezic, special pentru cezariana si astea cu afectarea fatului sunt "povesti". de ce spun asta? pentru ca de abia esti pe masa, ai adormit si imediat copilul este scos, asa ca in nici un caz nu ajunge la fat. de exemplu la Tudor am intrat in sala de operatie la 8.50, a mai durat ceva, era prima cezariana, am mai stat de vorba cu doctorul plans plans si apoi mi-a zis ca voi simti o piscatura si nu mai stiu, dar la 9.00 Tudor a aparut, asa ca ...
Sper sa nu supar pe nimeni e doar o parere personala.
stele_pe_cer
Scris: Friday, April 21, 2006 4:27 PM
Nivel

Celelalte fete, care au nascut prin cezariana, exceptie Nico (ca de la ea stiu acum), cum e cu anestezia in 2 transe?La ce interval de timp se fac?Au o denumire anume?

Offfffffff, am fost azi la gineco si medicul, de cum m-a vazut il intreaba pe sot" ce i-ai facut, mai,de e asa slaba, o alergi?"Apoi, dupa consult " cu tine o sa ies la pensie, pana sa vii tu la mine, nu aveam peri albi, acum am pentru doiras ".AM un medic pe cinste, care mai face si misto de mine, imi ridica moralul, dar imi si explica si raspunde la toate intrebarile mele, numai sa le am scrise pe hartie, ca altfel nu are timp.

Deci, sa il intreb cum se numeste anestezicul si daca se face in 2 transe.Nu stiu de ce, dar simt ca trebuie sa stiu totul si despre cezariana, asa cum am aflat cam totul despre nasterea naturala.

Nico, ai fost o norocoasa din toate punctele de vedere in privinta nasterii....Cum te-ai descurcat dupa anstere, cand ai venit acasa cu bebelina?Ti-a fost foarte greu?In cat timp ti-au disparut durerile?

Acum, in privinta nasterii naturale, ce pot sa spun este ca si eu am fost norocoasa.Anestezicul mi-a ajuns in 2 doze, prima mi s-a temrinat exact pe masa de nasteri, a doua mi-a fost injectata imediat in momentul urmator.Nu am avut contractii nasoale, hemoroizi am avut inca din sarcina, care au disparut treptat fara disconfort, epiziotomia am inteles ca este "opera de arta", nu se vede nici ca as fi nascut, de la scremut nu mi-a iesit nimic ca m-am scremut foarte putin si bebe a iesit.Am o amintire extrem de placuta despre nastere, dar ce ma infioara de pe acum este daca nimeresc o moasa ciufuta, daca mai sunt alte cateva gravide care urla pe langa mine si atentia moasei nu mai este numai pentru mine, ca la prima nastere cand am fost singura in sala de travaliu, daca anestezistul nu imi injecteaza anestezicul cand trebuie, daca mi e rupe apa si ajung tarziu la spital, daca medicul ajunge cam tarziu ca eu nasc noaptea....toate intrebarile astea daca ma puteti crede, la prima sarcina nu mi le-am pus in totalitate.Acum, parca ma obsedeaza momentul nasterii...nu stiu cum o fi pentru cele care kiar au suferit la nastere....

Va multumesc pentru suport, fetelor, mult timp de acum incolo voi avea nevoie de incurajarile voastre, de experientele prin care ati trecut voi, pentru ca, imi dau seama cu stupoare ca sunt mai ingrjorata ca la prima sarcina.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.