Cezariana vs Nastere Naturala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
sweet angel
Scris: Monday, April 19, 2010 7:04 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/6/2010
eu ma gandesc ca trebuie sa fie la fel ca o operatie de apendicita, ( nici dinaia nu am facut sa vad cum e), macar esti sub anestezie si nu simti nimic , ce e dupa nu mai conteaza, trece.
eu sunt f sensibila la dureri, nu le suport si ma gandesc ca nu as face fata durerilor nasterii, eu nu suportam nici durerile menstruale , varsam de la durere. dar cele de nastere atunci.
Charlize
Scris: Monday, April 19, 2010 10:13 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 10/10/2009
sweet angel mai am un pic, nu mai am timp sa ma sperii de dureri. Mi-e teama doar ca nu o sa ma descurc asa cum trebuie.
bereea
Scris: Monday, April 19, 2010 10:13 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
lia, nu te mai gandi la cezariana, pentru ca in Italia nu s eface la cerere , ci doar daca ai nevoie.si mi se pare normal asa.Gandeste-te ca iti taie uterul, si asta nu e o joaca.
Nu trebuie sa-ti fie frica de un pic de durere, trece repede , apoi ai si uitat.
giulia_mamik
Scris: Tuesday, April 20, 2010 7:56 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/22/2010
bereea wrote:
lia, nu te mai gandi la cezariana, pentru ca in Italia nu s eface la cerere , ci doar daca ai nevoie.si mi se pare normal asa.Gandeste-te ca iti taie uterul, si asta nu e o joaca.
Nu trebuie sa-ti fie frica de un pic de durere, trece repede , apoi ai si uitat.

In multe tari din Europa,cezariana nu este folosita decat in cazurile extreme.Si cred ca se procedeaza binethumright
marinmagda18
Scris: Wednesday, February 2, 2011 7:57 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
sweet angel wrote:
eu ma gandesc ca trebuie sa fie la fel ca o operatie de apendicita, ( nici dinaia nu am facut sa vad cum e), macar esti sub anestezie si nu simti nimic , ce e dupa nu mai conteaza, trece.
eu sunt f sensibila la dureri, nu le suport si ma gandesc ca nu as face fata durerilor nasterii, eu nu suportam nici durerile menstruale , varsam de la durere. dar cele de nastere atunci.

Eu prima oara am vrut sa nasc normal dar fiindca baiatul era cu fundul in jos iar cordonul ii era infasurat in jurul gatului,medicul a ales cezariana.
Si tot asa am gandit si eu ca e asemanatoare cu o operatie de apendicita.
Eu fusesem operata de apendicita in urma cu 14 ani.
Si asa a fost cu exceptia durerilor de dupa.Dar bucuria ca am un copil m-a facut sa ma refac repede si sa ignor durerile.

Iar o nastere naturala difera de la organism la organism.
Poti naste foarte usor sau foarte greu.Chiar daca e primul sau al 3 lea copil.
Nu poti stii cum o sa ai durerile.Iar daca ai un medic bun nu te lasa sa ai rupturi perineale.
Daca ai un medic pe care te poti baza si care te asista la nastere,nasterea poate fi mai usoara.
Parerea mea.
bereea
Scris: Wednesday, February 2, 2011 8:17 AM
Nivel

Sweet angela a nascut deja de o buna bucata de vreme.Si a nasciìut naturalcool
marinmagda18
Scris: Wednesday, February 2, 2011 8:46 AM

Bravo ei.Eu nu am putut natural.
bereea
Scris: Wednesday, February 2, 2011 10:01 AM
Nivel

cand nu se poate nu se poate, dar cand e de frica este o greseala sa faci cezariana
marinmagda18
Scris: Wednesday, February 2, 2011 12:05 PM

Da sunt total de acord cu asta.
Nu trebuie facuta cezariana decat la nevoie nu ca un moft.
valeanu dana
Scris: Friday, August 26, 2011 12:49 PM

Intr-adevar exista o politica care tinde tot mai mult sa se extinda de a impune nasterea prin cezariana intr-un mod foarte ,,subtil'', prin sugestie. Medicul ginecolog invoca, dupa ce consulta pacienta, diferite motive care impun nasterea prin cezariana: copilul este prea mare si bazin(pelvisul) este prea mic(desi echograful are o marja de precizie foarte scazuta, poate gresi si cu mai bine de 500 g la greutate) si deci nu poate iesi natural din pantece, fatul nu este pozitionat corect(angajat cu capul in jos) pentru a stimula travaliul, cordonul, ba chiar invoca motivul care sperie (fiindca am mai auzit noi cazuri) cum ca cordonul este incolacit dupa gat si risca sa stranguleze pruncul etc. Toate acestea sunt nascociri (exista intr-adevar asemenea cazuri, dar mai nou, aproape toti copii sunt prea mari, cu cordonul incolacit si nu mai vor sa iasa din burta). Dar in fond se stie ca dupa doua nasteri dupa cezariana femeia nu mai poate naste caci isi poate periclita viata sa sau a copilului. Asadar se urmareste reducerea populatiei fortat, daca sotii nu vor sa faca copii
Apoi se stie ca pastilele anticonceptionale folosit o anumita vreme pot duce la sterilizare sau ingreuiaza conceptia. Pilula de a doua zi este si ea avortiva. Steriletul este avortiv precoce si nu doar contraceptiv. Acea spirala ( T ) nu doar blocheaza fecundarea ovulului ci impiedica nidatia (implantarea oului) in uter. Iar avortul - este cunoscut de toata lumea ca sanii femeii cresc( se dezvolta ) in timpul sarcinii ca apoi sa poata produce lapte; sunt studii medicale serioase care demonstreaza ca anumiti lobuli mamari ( ai sanilor) care in mod firesc s-ar maturiza pana la nastere, o data cu intreruperea sarcinii raman intr-o faza de mare vulnerabilitate, labilitate si devin mult mai pasibili sa se transforme in celule canceroase - de-aici tot mai multe cazuri de cancer mamar.
De altfel, fibroamele uterine si celelalte boli urate care conduc la operatii (uneori care solicita extirparea intregului aparat genital: ovare, trompe, uter) sunt produsul avortului. Orice femeie resimite in organism modificari, schimbari (si chiar daca nu simte, caci nici mancarea nu o simtim cum este transformata, rumegata de stomac si raspandita prin sange in organism) in timpul sarcinii. Uterul si intregul organism sufera modificari(schimbari) in timpul sarcinii, iar intreruperea sarcinii taie dintr-o data, intrerupe un proces nedus pana la capat si dispun organsimul si mai ales organele in cauza (uterul in special) dar si sanii la cancer, il fac vulnerabil. Cu cat mai multe intreruperi de sarcina cu atat mai mult creste riscul de cancer mamar si uterin.
Sunt intru totul de-acord cu pozitia magdei marin ca atunci cand efectiv nu se poate naste natural este cu totul bine si potrivit sa se faca cezariana dar altfel este un lucru care are urmari mai mult negative.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.