Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/8/2006 Mesaje: 2347
| Am nascut prin CEZARIANA si a fost super-ok...mult mai bine decat ma asteptam! A doua zi am stat cu copilul, am alaptat si alaptez si in ziua de astazi. Cicatricea e foarte mica,nu ma doare deloc,nu o simt,nu se vede,deci e foarte bine. Peste vreo 2 ani vrem sa mai facem un copil si voi alege tot cezariana care mi s-a potrivit ca o manusa. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Poate la a doua n-o sa mai ai norocul asta.Eu mi-am blestemat zilele dupa cezariana.Sper sa-ti fie la fel de bine |
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Cu siguranta am sa merg pe cezariana la al doilea bebe. Daca primul a fost facut prin cezariana se recomanda ca si la al doilea sa faci cezariana din cauza faptului ca daca alegi sa nasti natural se pot rupe/desface muschii care au fost taiati prima data. Refacerea e un pic mai dificila dar merge. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Am nascut natural fara epidurala cu epiziotomie ,m-au bagat in sala la 1-1.30 noaptea si am nascut la 14.29 PM.A fost un chin sincera sa fiu am strigat-o pe mama de mii de ori ,apa s-a rupt si contractii nu aveam asa ca m-am dilatat tare greu.M-au intrebat de epidurala cand aveam dilatatie 8 sau 9 deja nu mai era nevoie.Mi-am vazut fetita imediat ,seara m-am ridicat tare greu cu ajutorul asistentei aveam ameteli.Totul a fost bine cu operatia ,dar singurele dureri care m-au chinuit pana la 5 luni si jumatate si din cauza carora am intrerupt alaptatul au fost fisurile anale care m-au chinuit groaznic,cred ca ceva s-a intamplat la nastere ca eu nu am avut niciodata asa ceva . |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Doamne Ely prin cate ai tecut, uite de aceea am ales eu cezariana. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Eu am nascut natural....cum a fost? Greu...lung.....stresant.....dureros....dar ce mai conteaza acum...AM UITAT tot ce a fost...a ramas doar Christian... Recuperarea a fost extrordinar de uosara...deja a doua zi dupa nastere mergeam destul de bine...bineinteles, singura problema ramasa (si care mai apare cateodata...): hemoroizii... Daca as naste tot natural a doua oara?? Greu de spus, sincera sa fiu...ma gandesc des la acest lucru (inca nu sunt insarcinata a doua oara, dar sper peste vreo 2 ani)...dupa ce am trecut prin teama de a-l pierde pe Christian...mi s-ar parea ca cezariana ar fi o optiune mai buna...dar stiu ca recuperarea e mai grea si mai lunga....dar depinde de la organism la organism....stiu totusi ca daca totul decurge normal in sarcina...tot nasterea normala e mai buna...si pt mama, si pt bebe... Durerile pe care le-am avut...faptul ca nasterea a tinut 26 ore...am uitat aceste lucruri...si cred ca toate mamicile uita.... Asa ca inca...ma am timp de gandire...voi mai vedea pana atunci... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Wow! 26 de ore....trebuie sa iti fi fost foarte greu! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 9/28/2006 Mesaje: 581
| Da...a fost greu...dar l-am avut pe sotul meu aproape in toate cele 26 ore...nu m-a lasat o clipa...si dupa ce am facut epidurala, a fost putin mai usor...dar asa este, la final...m-am bucurat si eu, cu cata putere am avut, de vederea lui Christian...desi bucuria nu a fost deplina..decat dupa ce l-a bagat la oxigen... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Si eu am nascut prin cezariana si a fost mult mai usor decat ma asteptam.A doua zi m-am ridicat din pat si am facut cativa pasi, am alaptat iar a treia zi ma plimbam deja pe coridor. Mai greu a fost cu ridicatul din pat, dar a trecut. Cand am mers acasa eram mai zvelta decat cale care au nascut natural |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Am nascut normal chiar daca a fost ffff greu.....acuma tot normal imi doresc ....doar sa fie ceva complicatii si sa nu pot naste normal dar nu cred.... |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Chiar daca pentu medici e mai usor sa faca o cezariana decat sa asisre la o nastere naturala (o nastere naturala dureaza in medie 10 ore, pe cand o cezariana 30 min.), ei recomanda nasterea naturala. Natural e cel mai bine, dar daca medicul recomanda cezariana in urma unor probleme reale, pentru siguranta puiutului, nu trebuie sa va faceti griji. Recuperarea nu e chiar atat de grea. Depinde cel nai mult de vointa proaspetei mamici |
|
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Eu am nascut primiul copil prin nastere naturala ,am chinuit 12ore pana l-am nacut ,nu au fost complicatii deloc nu am fost taiata deloc,atata doar ca am avut dureri mari,am scapat a fost totul ok.La al 2 copil am avut niste complicatii a trebuit neaparat sas nasc prin cezariana si asa a si fost ,dar fetelor eu nu as da nasterea naturala pe cezariana pentru nimic in lume,mai bi9ne sa chinui o zi decat poate o viata!!!dUPA CEZARIANA A FOST GROAZNIC ,TOT TIMPUL ZICEAM CA MAI BINE FAC 10COPII SI SA-I NASC NORMAL.Dar posibil ca depinde si de om,dar parerea mea asta e ,mai bine normal decat cu burta taiata!!Si copii sunt mult mai sanatosi daca i nasti natural!!! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
|
Ei, hai... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
|
nu sunt neaparat de acord cu tine. desi, citeam niste studii facute pe copiii nascuti cu cezariana, se pare ca incidenta copiiilor cu boli respiratorii mai frecvente apare la cei veniti pe lume prin cezariana, comparativ cu cei nascuti natural. nu stiu cat de adevarat este dar ma gandesc ca o fi un sambure de adevar. plus ca, pentru cei nascuti natural este mai putin "traumatizant" decat la cei cu cezariana. unii dintre cei din urma, dorm in momentul in care medicul opereaza si sunt efectiv socati cand vin pe lume, sufera un soc puternic. si asta in comparatie cu cei nascuti natural care in timpul travaliului participa activ la nastere, alaturi de mama. toate chestiile astea le-am urmarit in niste documentare la TV (nu mai retin unde) si mi s-au parut foarte interesante. nu stiu cat or fi de adevarate dar pot explica intr-o anumita masura unele fenomene. |
|
Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Adismom nu vreau sa fiu rautacioasa dar la acest topic mi-am dat si eu o parere,asta a fost parerea mea si eu asa stiu ca cei cu cezariana sunt mai sensibili si sunt expusi la mai multe...eu vad diferenta dintre cel mare si cel mic si asta mi-a spuso si un medic ginecolog de la cluj!Si sunt si mamae care intradevar nu au avut probleme deloc doar atata ca au fost operate e cezariana!!Eu si in ziua de azi simt operatia ,cand se schimba timpul mai ales ,am impresia ca sunt la reanimare !!! |
|
|