Cezariana vs Nastere Naturala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tina
Scris: Tuesday, February 21, 2006 7:03 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am nascut natural cu epidurala si epiziotomie, dar epidurala nu am avut-o pana la marele final, deci a fost mai mult decat live nasterea, si by the way ...durerea maxima, iar dupa, m-a chinuit epiziotomia infiorator timp de 2 saptamani si inca simt dureri si la o luna dupa ...satisfactia a fost si este maxima, dar nu stiu ce sa zic ..daca as mai naste pt. ce as opta ..si sunt o curajoasa de felul meu
Miri
Scris: Sunday, February 26, 2006 11:08 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu am optat pentru nastere naturala cu epidurala.Dar cum am pierdut apa cu o luna mai repede,am intrat in operatie de cezariana de urgenta,la ora 23,iar la 23,50 s-a nascut puiul meu drag.
Nu am avut contractii,nu stiu ce sint acelea dureri de nastere sau travaliu prelungit,dar...intr-adevar!A doua zi cind m-am dat jos din pat am crezut ca-mi pierd intestinele pe sub pat!
Nu stiu daca as mai avea curaj sa trec a doua oara prin asa ceva.Poate doar de dragul lui bebe!
Elia
Scris: Monday, February 27, 2006 1:58 AM

Da, si pe mine, cu cat se apropie momentul, ma ia o frica de datul jos din pat, de imi vine sa plang. Numai ca aici, in unele spitale, au o tehnica mai noua ( de aia am si schimbat spitalul), iti lasa epidurala 48 de ore de la operatie, asa ca la primele miscari, in primele doua zile dupa operatie, nu simti durerea. Sa vedem cum o fi.
Anaida
Scris: Thursday, March 2, 2006 9:17 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Eu am nascut de ambele dati natural, fara anestezie...daca aici s-ar fi facut epidurala, probabil ca as fi optat pt anestezie, dar...am nascut asa cum s-a putut. Am avut noroc ca de ambele dati am nascut destul de repede, la prima nastere, travaliul a durat de la 12 jumate (noaptea), cand s-au rupt membranele, pana la 4 dimineata, cand a iesit Razvan; la a doua, la 1 fara un sfert(ziua) mi-a rupt membranele, iar la 2 si 5 iesea Alexandra! A doua oara contractiile au fost mai intense ca la prima ori poate asa le-am simtit datorita faptului ca perioada travaliului s-a scurtat...nici nu puteam sa ma bucur de pauza dintre contractii ca venea alta, si alta...parca n-am uitat totusi durerile ale, nu le-as putea descrie, dar imi amintesc cum muscam din perna si-mi venea sa urlu ca o fiara...m-am abtinut pt ca mi-era rusine...de cine? nu stiu nici eu, ca acolo mai era cu mine o alta gravida care nu avea nici o durere...poate n-am vrut s-o sperii, a vazut saraca mai pe seara ce-i aia nastere!
Bine ca am scapat...nu mai vreau nici o nastere!
mammatilerik
Scris: Thursday, March 2, 2006 10:03 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/25/2006
Eu am nascut natural, fara anestezie.Am ajuns la 6 fara un sfert la spital, cu contractii dar fara apa rupta,si la 8 fara 8 minute (chiar asa a scris asistenta) a venit pe lume bebele Erik Florinel.

Ultimele saptamani inainte de nastere au fost un calvar, in sensul ca eram ingrozita.Imi era frica de dureri, ca daca si parca....stiti si voi de fapt.....povestea....
Dar mi-am luat inima in dinti si am zis:Gata!Pana aici.Depinde numai de mine sa trec peste pasul asta,si sa imi aduc cu bine bebelusul pe lume.

Si nu a fost asa de rau cum m-am asteptat.
Adica nu as ezita sa mai fac un bebe, desi nu ai niciodata garantia ca va fi la fel.

Cat despre tema topicului, nu am avut in vedere cezariana din mai multe motive.
Moasa la care m-am dus la control mi-a zis ca sarcina a decurs bine si ca ea imi recomanda natural 100%, iar pe de alta parte, pe mine mama m-a nascut prin cezariana ca a avut tensiunea prea mare.Si un personal medical incompetent nu a avut grija si de ea, sa o mulga...etc...si i-au copt sanii saraca, si a trecut printr-un adevarat calvar jumate de an dupa ce m-a nascut.

Eu am fost genul de bebe care a supt pe la vecini (in maternitate) si a baut lapte praf.

Dar ceea ce m-a determinat sa aleg nastere naturala a fost faptul ca am vrut sa fiu constienta si sa imi vad si sa imi tin la piept bebeul imediat dupa nastere.
Asa a si fost.....Mi l-au pus la piept la cateva minute dupa ce s-a nascut.
Am stat inca 2 ore in camera unde am nascut ....cica sub observatie....dupa care am fost si m-am spalat si una din asistente ne-a mutat pe amandoi la sectia de noi nascuti.

Offf....iar am scris mult...sper sa aveti rabdare sa cititi.

Pup si bafta multa celor care urmeaza sa nasca.
Taki te admir mult pentru optimismul tau!
AdrianaC
Scris: Friday, March 3, 2006 3:28 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

taki wrote:
Bebelusii nascuti in urma unei operatii cezariene au aproape 6% sanse sa fie taiati in timpul operatiei, 9% sanse sa se nasca prematur si 0,4% sanse sa dezvolte probleme respiratorii cu complicatii fetale. Ei petrec mai mult timp in sectia de terapie intensiva si au dificultati la supt mult mai mari, comparativ cu copiii nascuti pe cale vaginala.

Eu sunt mai optimista si as zice ca au sanse de 94% sa nu fie taiati, 91% sa se nasca la termen (peste 37 saptamani se considera la termen) si 99.6% sanse sa nu aiba nicio problema. ras
AdrianaC
Scris: Friday, March 3, 2006 3:32 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Maria & mami wrote:
Eu am nascut natural , fara anestezie si fata epiziotomie . Doar prematur , la 37 saptamani si 5 zile.

Mami, de ce zici ca ai nascut prematur ? Dupa 37 saptamani este considerat la termen, asa ca stai linistita. Si eu am nascut la prima sarcina la 37 sapt si 3 zile si la a 2-a la 38 sapt si 1 zi.
georgy_adinutza
Scris: Friday, March 3, 2006 9:49 AM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Tot prin cezariana am nascut si eu , iar perioada de recuperare mi se parea ca nu se mai termina. Initial in spital si eu am zis ca nu voi mai face niciodata alt copil , insa acum a trecut si ma gandesc ca sa mai creasca un pic Adinutza si sa nu o las singurica !yes hohot
danadoditoiu
Scris: Friday, March 3, 2006 10:48 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/19/2006
Eu am nascut ca si Anaida natural si fara anestezie.La prima nastere m-au dus la sala la 14 si am nascut la 19 si 5 min iar la a-2 a nastere dra mi-a rupt membranele la 12 si jum si la 15 si 30 min gata.Nu am tipat dar am icnit din git ca o(mu-mu)chinuita.In schimb cred ca am lasat gaura in perna.Am fost cea mai cuminte din cele care au nascut intre orele 10 dim si 21.Inainte nu stiu si dupa le-am auzit pe toate ca am fost repartizata f aproape de sala.boy mami de fetita
LIA
Scris: Monday, March 6, 2006 10:43 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/6/2006
Am vrut sa nasc normal, dar a trebuit sa fac cezariana. Anestezie generala, 48 ore la reanimare, dupa 24 ore de la operatie m-am dat jos din pat (singura, fara nici un ajutor). Am vrut foarte mult sa ma recuperez repede, pentru ca nu avea cine sa ma ajute cu copilul, si se pare ca Dumnezeu mi-a ascultat rugamintile. Vreau sa va spun ca mai puternice au fost durerile de masele pe care le-am avut de-a lungul timpului, decat cele de la cezariana. Acum nici macar nu mai realizez ca sunt operata. Singurul lucru greu a fost ca mi-au dat copilul de-abia a treia zi, dar a stat cu mine in salon, si laptele a venit un pic mai greu, dar cu putina rabdare si perseverenta (mai ales ca am vrut neaparat sa o alaptez) am reusit si asta.
Elia
Scris: Tuesday, March 7, 2006 6:35 AM

Io nu reusesc sa inteleg de ce nu aduc bebelusul mamei imediat dupa cezariana. Adica la unele spitale asa se procedeaza, in multe tari straine asa se procedeaza, nu inteleg de ce la noi la unele spitale tin copilul departe de mama 2 zile, ii dau formula, il hranesc la 3 ore, nu la cerere, il lasa sa planga...asa am patit si eu, care neavand habar ca as putea sa fac cezariana (desi se zice sa fii pregatita pentru cezariana intotdeauna) nu am stiut ce sa intreb inainte, ce sa cer, asa ca am primit copilul tarziu si, de asemenea fiind in completa necunostinta de cauza despre alaptat, l-am intarcat la mai putin de o luna, crezand ca nu am lapte destul, ca nu e normal sa vrea sa manance asa des, etc, etc. Acum am citit mult de tot despre alaptat si despre cezariana si am stiu sa merg de la spital la spital pana am gasit un doctor care sa procedeze asa cum vreau eu, bazat pe ce am citit, adica, in primul rand sa ma lase sa incerc sa nasc normal, in aldoilea rand, daca o fi sa nu pot si oi face cezariana, sa imi dea copilul imediat, chiar acolo, pe masa de operatie, sa il lase langa mine tot timpul, sa nu ii dea formula daca cumva va trebui, din cine stie ce cauze sa stea departe de mine un timp, sa imi lase epidurala in spate timp de 48 de ore, ca sa ma pot misca fara dureri...as vrea sa pot da timpul inapoi si sa fi stiut toate astea la prima nastere...
Laura&Alfonso
Scris: Thursday, April 6, 2006 7:43 PM
Nivel

Inregistrat: 4/4/2006
Alfonso a nascut prin cezariana..... eu sunt pro cezariana... deoarece asa bebelusul nu sufera deloc, doar asta conteaza, eu una am avut anestezie pri epidural am fost anesteziata doar de la mijloc in jos ...am simtit absolut toata operatia ... cum m-au taiat...cum l-au scos.... cum au aspirat lichidul amniotic...absolut tot....operatia a durat 15 min...si imediat ce l-au scos mi l-au pus piept, dupa care l-au luat l-a curatat...etc... si l-au dat taticului care era in sala de asteptare...pt al duce in camera...la putin timp m-au dus langa ei...si mi l-au pus la piept sa pape ...si doar mi l-au luat la 12 noapte ca sa ma pot eu odihni dupa operatie si mi l-au adus la 6 dimineata...( la 20,50 a nascut, la 21 era cu taticu si la 21,10 eram si eu cu ei). a doua zi dimineata m-au ridicat din pat si a trebuit sa merg la baie sa fac pipi ca daca nu ma sondau..cand te ridici prima oara simti ca ametesti dar trece repede...a am uitat sa spun ca dupa operatie vomiti putin din cauza enesteziei epidural... toate zilele Alfonso a stat cu mine in camera....sotul meu a stat tote zilele cat am fost eu internata in spital cu mine. de vineri pana marti dimineata la 9.
Taietura e orizontala si am avut 11 capse.... e asa de jos facuta finuta si mica ca imi pot pune cel mai mic costum de baie ca nu se vede...
solomon gabriela
Scris: Thursday, April 6, 2006 8:33 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/12/2006
Buna mamici .
Sa va spun cum a fost la noi.
Roxi a fost o bebelusa lenesa care nu a vrut sa se intoarca cu capul in jos sa se pregateasca de iesire.Ea a spus ca este mai bine sa stea in fundulet .(A fost in prezentatie pelviana) Stiam de pe la 7 luni ca nu se intorsese si ca ma asteapta o cezariana. Pe 26 Octombrie la 0.10 misa rupt apa la 0.20 eram la maternitate si m-au lasat asa pana dimineata la 6.La 6.30 am intrat in operatie cat m-au taiat nu am simtit nimic dar dupa a fost super rau.
Eu fac alergie la Algocalmin asa ca nu am avut parte de prea multe calmante.Am stat la terapie 24 de ore iar dupa aceea m-au dus la salon acolo iarasi rau erau niste paturi inalte greu de ridicat chinuiala mare.Taietura este pe verticala am 13 fire asa ca imediat dupa operatie simteam ca mi se imprastie tot din mine era o senzatie ciudata .
Acum la 5 luni de la operatie ma doare destul de rau uneori . Nu sa cicatrizat cum trebuie am fost sfatuita sa fac un tratament cu laser dar nu am ajuns inca nici nu stiu daca ma voi duce curand. Asa ca nu stiu ce as putea sa le spun viitoarelor mamici care vor sa isi nasca copii printr-o cezariana la mine nu a fost bine (a fost chiar rau) dar fiecare organism suporta altfel.Va pup asta a fost alegerea lui Roxi .(nu se putea altfel)
Alina
Scris: Monday, August 7, 2006 9:05 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Tarziu am descoperit acest topic.
Deci: optiunea mea clara: CEZARIANA
De ce?
1. dorm, nu stiu nimic,hohot hohot
2. copilul nu sufera absolut deloc, il ia ca din puf,ras
3. nu as fi putut trece printr-o nastere naturala (asta a fost si explicatia medicului meu inainte de nastera Catincai)
4. ma refac foarte repede.

O recomand tuturor!!!!!!

taki wrote:
Bebelusii nascuti in urma unei operatii cezariene au aproape 6% sanse sa fie taiati in timpul operatiei, 9% sanse sa se nasca prematur si 0,4% sanse sa dezvolte probleme respiratorii cu complicatii fetale. Ei petrec mai mult timp in sectia de terapie intensiva si au dificultati la supt mult mai mari, comparativ cu copiii nascuti pe cale vaginala.

Nu pot fi de acord cu tine, imi pare rau.

1. Cum sa fie taiati? Dar doctorii ce fac? Dorm? Poate, din erori medicale, procentul copiilor care au suferit astfel de accidente sa fie de 1 %.
2. De ce s-ar naste prematur? Cum sa se nasca prematur daca operatie e planificata de doctor? Doctorul incearca sa duca sarcina catre 40 de spatamani, nu? Nu sa-l scoata mai repede, doar un inconstient ar putea face acest lucru si atunci mama ar putea sa nu aleaga aceasta optiune. Catinca s-a nascut la 39 de saptamani, iar Tudor la 40.
3. Nu trec mai mult prin sectia de terapie intensiva, eu i-am avut pe amandoi la mine in salon de a doua zi si asta pentru faptul ca eu nu eram tocmai refacuta.
4. Nu au nicio dificultate la supt, de ce ar avea? Si Catinca si Tudor au supt foarte bine din prima clipa.

ras
taki
Scris: Thursday, September 14, 2006 12:35 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Alina, nici nu trebuie sa fii de acord cu mine. Ceea ce am postat eu, sunt doar niste studii ale cercetatorilor in domeniu.

Pana la urma, fiecare face cum vrea sau cum poate, important este sa fim cat de cat informati inainte de a lua o asemenea decizie.

Un recent studiu al cercetatorilor americani arata ca bebelusii nascuti prin cezariana sunt mai expusi riscului de a muri in prima luna de viata decat cei nascuti normal. Rezultatele studiului contrazic tendinta tot mai accentuata a femeilor de a naste prin aceasta metoda. In perioada 1998-2001, rata de mortalitate printre nou-nascuti a fost de 1,77 la 1.000 de nasteri, in cazul mamelor care au ales cezariana, spre deosebire de 0,62, pentru nasterile naturale. Cercetatorii afirma ca travaliul unei nasteri normale pregateste bebelusul pentru viata extrauterina, contribuind la eliminarea lichidului amniotic din plamanii micutului.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.