Cezariana vs Nastere Naturala
Subiectul anterior · Subiectul urmator
zaza_
Scris: Sunday, August 9, 2009 7:27 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Eu am nascut natural. In Romania mi s-a spus ca nici vorba sa nasc natural, intrucat luasem 25kg la sarcina, si am ochelari(desi mi-am facut control la oftalmolog si mi-a spus ca nu ar fi nicio problema in a naste natural). Cand am ajuns in Tenerife medicul mi-a spus ca sarcina se desfasoara absolut normal, dupa masuratori fatul nu avea mai mult de 3kg, nu am niciun motiv sa fac cezariana!!! Mi s-a rupt apa la ora 4 noaptea si s-a nascut a doua zi la ora 5 si jumatate dupaamiaza, timp in care n-am dormit deloc. Nu mai tin minte cat de dureroase au fost contractiile, dar tin minte cat m-a durut cand am nascut, dar s-a terminat repede si l-am tinut pe Matei in brate din prima clipa. Si de-atunci nu l-au luat de langa mine decat atunci cand ii faceau baita. In doua saptamani am fost complet refacuta!
Am aflat mai apoi niste lucruri oribile despre doctorita la care am fost in Romania si multumesc lui Dumnezeu ca nu am nascut cu ea.

Eu sunt pentru nasterea naturala. Daca asa-i in mersul firii, de ce sa fie altfel?
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, August 9, 2009 8:35 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Cristina, nu cred ca ai fost sau ca esti rautacioasa. pupici fiecare isi exprima un punct de vedere si ne respectam aici. nici una nu are dreptate absoluta, schimbam doar opinii.

si, ca sa fiu on-topic, ca ma trage moderatorul de ureki: si eu sunt adepta nasterii naturale din varii motive, unele le-am expus si cu alte ocazii, inclusiv la primele posturi din topic. dar cum la mine nu s-a putut, asta e, am facut cezariana si tot asta voi face si acum. cred ca sunt foarte putini dr in Romania dispusi de bunavoie sa asiste nasteri naturale dupa cezariana si al meu cu siguranta nu este. mi-a marturist ca a avut cazuri de genul dar numai in urgenta si nu paciente de-ale lui, venite cu dilatatie mare, aproape de expulzie si nu a mai avut ce sa faca. dar...el nu recomanda nasterea naturala dupa cezariana.
KRYS85
Scris: Sunday, August 9, 2009 8:47 PM
Nivel

Inregistrat: 9/23/2008
Cu asta nu as fi nici eu de acord,daca ai o cezariana a dua nasrtere sa fie nastere naturala!!.pupici pupici pupici
cristinaflorina
Scris: Monday, August 10, 2009 9:02 AM
Nivel

Inregistrat: 1/12/2008
Eu am vrut si chiar am nascut normal. Nu a fost foarte greu intrucit Edy a avut 2.250 kg la nastere. Mai greu a fost travaliul de 8 ore decit nasterea in sine. Daca ar mai trebui sa nasc si al doilea copil si daca nu sunt alte probleme tot normal as alege sa nasc.
snowdrop
Scris: Monday, August 10, 2009 12:42 PM
Nivel

Inregistrat: 3/26/2007
Prima nastere a fost cu cezariana ... Povestea mi-am expus-o in alt topic!
La a doua nastere ... vreau sa am acelasi dr. si va fi cum va decide el, dar presimt deja ca spune cezariana. Singura mea pretentie este sa asteptam sa se declanseze nasterea. Nu vreau o cezariana programata! Dar cum eu am bafta "de ce ti-e frica, de aia nu scapi ..." parca ma vad si programata!
Fluturas
Scris: Monday, August 10, 2009 2:51 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
cristina85 wrote:
Cu asta nu as fi nici eu de acord,daca ai o cezariana a dua nasrtere sa fie nastere naturala!!.pupici pupici pupici

aici asa se face.desigur,daca nu intervin ceva probleme,si totul e ok.eu nu sunt contra,DAR eu nu cunosc ce inseamna nasterea prin cezariana si poate daca as stii as fi contraras
Andi&Mariuca
Scris: Monday, August 10, 2009 4:15 PM
Nivel

andru wrote:
Prima nastere a fost cu cezariana ... Povestea mi-am expus-o in alt topic!
La a doua nastere ... vreau sa am acelasi dr. si va fi cum va decide el, dar presimt deja ca spune cezariana. Singura mea pretentie este sa asteptam sa se declanseze nasterea. Nu vreau o cezariana programata! Dar cum eu am bafta "de ce ti-e frica, de aia nu scapi ..." parca ma vad si programata!

Andru, draga mea, motivul principal pentru care majoritatea medicilor planifica cezariana cu o saptamana sau doua inainte de termen este acela de a evita declansarea travaliului care pe un uter cicatriceal nu este indicat. sunt femei care au un travaliu violent si in asemenea cazuri uterul este suprasolicitat. asta este teoria lor si de aceea nu se asteapta declansarea naturala a nasterii. poate ca dr tau o te va asculta, cine stie? al meu nu lasa sa inceapa travaliul.
snowdrop
Scris: Monday, August 10, 2009 9:23 PM
Nivel

Inregistrat: 3/26/2007
Sunt sigura ca dr. imi va expune toate motivele pentru care va dori sa programeze cezariana, iar eu, de data asta, nu ma voi opune!angel
Anca, sarcina usoara in continuare si multa sanatate!
Andi&Mariuca
Scris: Monday, August 10, 2009 9:57 PM
Nivel

pupici
blueheart_d
Scris: Friday, October 9, 2009 7:08 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/20/2008
eu inca nu am apucat sa vb cu medicul meu despre nastere (poate e inca prea devreme), dar eu as opta pt nastere normala. E prima sarcina si intreband in jurul meu de la alte mamici, majoritatea s-au plans de nasterea normala ( ca nu mai fac alt copil ca doare groaznic la nastere, ca urmatorul va veni pe lume doar cu cezariana),dar eu o tin tot cu nasterea naturala. sper sa nu apara probleme si constitutia mea sa permita acest lucru.
Mada&Alexia
Scris: Monday, October 12, 2009 4:10 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/30/2008
eu am nascut normal, as mai naste odata tot natural, nu am avut dureri insuportabile. eu sunt de parere ca nasterea o ai asa cum te astepti tu sa fie , gandurile pozitive te ajuta
Andi&Mariuca
Scris: Friday, October 16, 2009 1:29 PM
Nivel

mamici cu cezariana dupa cate zile nu v-a mai durut operatia? si dupa cat timp ati putut face dush? dar baie?
simo
Scris: Friday, October 16, 2009 4:53 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/15/2007
Cand am venit acasa, pot sa spun ca nu ma mai durea deloc, dar nu puteam merge repede ca simteam ca "ma tine" ceva acolo.Dus ca lumea am facut la venirea acasa, baie nu mai stiu, ca nu prea ma omor dupa bai ( sunt adepta dusurilorras ).

E a doua cezariana la tine?
Andi&Mariuca
Scris: Friday, October 16, 2009 7:01 PM
Nivel

da Simo, e a doua cezariana si am emotii, sincer. multe persoane spun ca recuperarea este mai greoaie si ca taietura peste taietura e ceva mai delicat... am un stres cu operatia, cu ridicatul de jos, cu dushul, cu mersul, cu reluarea activitatilor normale vietii de zi cu zi. nu de alta dar voi fi solicitata de multe: de bebe in primul rand, de Andi care sunt convinsa ca nu imi va da prea mult respiro, de alte obligatii. imi doresc totusi sa fie o recuperare normala, sa nu dureze prea mult. maseluta

apropo: mai tine careva minte ce anume a primit ca analgezic dupa operatie?
kali
Scris: Friday, October 16, 2009 8:46 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Recuperarea nu e neaparat mai grea- la mine nu a fost... doar ca am suportat mai greu, mi-a fost mai rau (si am facut si o infectie urinara de la sonda, astfel ca aveam febra destul de mare si stari aiurea).
Cand am ajuns acasa, dupa 5 zile, deja ma simteam super ok. Nu am avut probleme in a ma descurca singura- si am luat-o si pe Alexia in brate, deci nu m-am menajat. Tratamentul pentru infectie l-am mai luat inca o sapt. dupa intoarcerea acasa.

Cred ca-ti faci prea multe probleme, se vede ca esti streasata. Ia lucrurile pe rand asa cum vin, nu mai incerca sa anticipezi- poate fi si mai bine decat iti imaginezi...
computerlove

Edit: sunt niste plasturi speciali, impermeabili, transparenti si foarte fini care iti permit sa faci dus cam dupa 2-3 zile.
Cu baia- nici eu nu mai tin minte.sorry1
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.