Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Nastere Naturala sau Cezariana. Ce alegeti intre nasterea prin operatie cezariana si nasterea normala vaginala ?
Hai sa vedem cum stam pana acum. Mamicile care au nascut sa ne spuna si noua daca au nascut normal sau cu cezariana, si daca a fost usor sau greu.
Sunt curioasa sa vedem care e raportul !
Eu la prima sarcina am nascut cu cezariana si cel mai greu mi-a fost cat am stat la terapie intensiva (cca 26 ore, din cauza ca am nascut la 06:50 dimineata si politica spitalului este ca prima noapte sa o faci la terapie intensiva).
Pe atunci eram convinsa ca nu o sa mai fac un copil, dar intre timp mi-am revenit si am dorit sa nu o las singurica pe Alice.
La a 2-a sarcina am nascut tot prin cezariana, dar cu rahianestezie, am stat numai 21 ore in reanimare (am nascut la 14:30 si de asemenea politica spitalului era ca prima noapte sa stai la reanimare) si a fost mult mai bine, m-am refacut rapid si, daca ne-o ajuta Dumnezeu si m-o mai tine organismul, peste 2 ani vrem sa mai facem un bebe (sotul meu isi doreste 3 copii, si eu la fel).
Editare Ulteriaoara:
Articole utile : Cum se desfasoata operatia de cezariana Mituri false despre cezariana De ce nu iti doresti o cezariana Anestezia epidurala Corpul tau dupa nastere Legarea trompelor uterine |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Si eu am nascut prin cezariana cu anestezie generala primul copil si a fost rau. Am stat la reanimare aproape 48 de ore (asa era politica spitalului), cand m-am dat jos din pat prima data am crezut ca lesin de durere, nici sa respir nu puteam, nu mi-au dat copilul la alaptat si din cauza asta am intampinat greutati mari cu alaptatul si nu am reusit sa alaptez decat cateva saptamani, m-am refacut greu (relativ repede comparat cu alte fete care facusera cezariana, dar nu asa de repede cum se recupereaza majoritatea fetelor dupa o nastere normala, chiar cu epiziotomie)...in fine, eu sunt complet impotriva cezarienei si la acest al doilea copil voi incerca sa nasc normal, daca imi va ajuta Dumnezeu. Atunci o sa pot sa va spun din proprie experienta cum e mai bine. |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Eu am nascut normal, fara anestezie epidurala. Mi s-a facut si epiziotomie cu anestezie locala. Nu a fost chiar asa de greu cum ma asteptam. A durut dar in limitele normalului zic eu, ca as vrea sa mai repet experienta. Implinirea psihica e mare, nu poate fi descrisa in cuvinte, trebuie traita si merita astfel de efort. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Deocamdata nu am nascut, mai am putin, dar am sa nasc normal fara nici un fel de anestezie. Explicatia este nu ca nu as vrea sa mi se faca anestezie, dar astia de aici mi-au spus verde-n fata ca ei nu fac asa ceva, se merge pe premiza natural este cel mai sanatos. Am fost speriata la inceput, dar acum am inceput sa ma obisnuiesc cu idea si ...astept sa nasc, nu mai conteaza cum.
|
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu am vrut nici sa aud de cezariana. Am vrut sa nasc normal, dar din pacate nu a fost posibil. Zilele de dupa operatie au fost cumplite. Am avut o tentativa de a ma da jos din pat la cateva ore dupa operatie, dar durerile si senzatia de voma m-au impiedicat. In schimb m-am dat jos, ajutata de 2 asistente la 24h de la operatie si mi s-a parut la fel de groaznic, ma durea operatia si nu puteam sta dreapta deloc. Dar trebuia sa ma ridic ca altfel dura si mai mult recuperarea. La al doilea copil, caci intentionez sa mai fac unul - as vrea o fetita - as vrea sa nasc normal, dar depinde...vedem atunci. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Eu am nascut prin cezariana... e greu... poate mai greu decat la nasterea normala asta dpdv al recuperarii... eram la reanimare, a doua zi de dimineata (am nascut seara , la ora 22) si una din fetele din salon (care nascuse cu o zi inaintea mea ) mi-a spus serioasa ca "o sa zici ca te-a calcat trenul pe burta cand te vei da jos prima oara"... am ras de era sa lesin de durere dar... a avut dreptate... am incercat la vreo 14 ore de la nastere sa cobor din pat (ajutata de o infirmiera) si mi s-a facut rau, am ametit si putin a lipsit sa lesin ... durerea a fost groaznica... nu ma asteptam dar... gandul la puiul meu m-a pus pe picioare... in cateva zile ma simteam mai bine (vreo3 ) iar acum pot spune ca sunt chiar ok....operatia nu ma mai doare decat daca ma misc brusc sau tusesc ori rad.... medicul meu este un artist! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 543
| Uite de asta mi-a fost mie frica de cezariana. Frica mi-a fost si de nasterea naturala, dar mai frica mi-a fost de operatie. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Bebelusii nascuti in urma unei operatii cezariene au aproape 6% sanse sa fie taiati in timpul operatiei, 9% sanse sa se nasca prematur si 0,4% sanse sa dezvolte probleme respiratorii cu complicatii fetale. Ei petrec mai mult timp in sectia de terapie intensiva si au dificultati la supt mult mai mari, comparativ cu copiii nascuti pe cale vaginala.
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| taki wrote:Bebelusii nascuti in urma unei operatii cezariene au aproape 6% sanse sa fie taiati in timpul operatiei, 9% sanse sa se nasca prematur si 0,4% sanse sa dezvolte probleme respiratorii cu complicatii fetale. Ei petrec mai mult timp in sectia de terapie intensiva si au dificultati la supt mult mai mari, comparativ cu copiii nascuti pe cale vaginala.
Astfel de statistici pleaca de la faptul ca cezariana se face in caz de urgenta cand deja mama sau copilul au probleme.
Eu am nascut prin cezariana cu anestezie generala, la cerere si m-am simtit foarte bine. Adica m-am asteptat la mult mai rau. Dupa operatie nu simteam nimic ore bune, m-am ridicat in sezut la 12 ore dupa operatie ca sa nu fiu sondata. Intradevar cand te ridici ai impresia ca nu poti respira dar daca o iei usor si nu intri in panica in 5 min iti revii. A doua zi m-am dus in salon, mi-am luat copilul in primire, am avut lapte de la prima incercare de alaptare. Personal nu mai vreau copii dar nu din cauza operatiei. Oricum daca as mai ramane gravida din greseala tot cezariana as face cu acelasi medic.
Pentru nasterea normala nu am reusit sa ma pregatesc psihic, eram de-a dreptul ingrozita. Ce sa fac, trebuie sa traiesc si eu asa fricoasa cum sunt! |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Draga Nicoleta, nici eu nu am reusit sa ma pregatesc psihic pt nasterea naturala... m-am tot imbarbatat cu povestile "fericite" ale unora si altora, dar, dupa cum bine stim cu toatele, reteta "succesului" este personala si nicidecum general valabila... stiam ca am langa mine un medic excelent si un om de incredere (pt ca este o persoana deosebita) dar tot mi-a fost frica. initial, inainte de cezariana am stat in travaliu cateva ore... mi-a pus balonas in col pt dilatare si toata procedura m-a luat prin surprindere... fiind deja acolo si crezand ca voi naste normal, m-am consolat cu gandul ca nu mai e cale de intoarcere insa... imi tremurau genunchii big time!!! nu stiu daca ma durea din cauza contractiilor sau pt ca eram speriata ca un pui de gaina!!! cred ca, in lasitatea mea, cand medicul a decretat cezariana, m-am simtit usurata desi frustrata pt ca as fi vrut sa incerc aceasta experienta care este unica, la fel ca si alaptatul la san... imi pare acum rau ca stiu ca nu voi mai putea trai niciodata experienta unei nasteri vaginale... |
|
| Si mie mi-a fost frica de nasterea normala, poate de aia, in subconstient am zis bine ca nu pot naste normal. Dar acum mi-e mai frica de repetarea cezarienei, pentru ca durerile de dupa sunt foarte nasoale. Asa ca macar sa o incerc si pe cea naturala si la al treilea copil voi putea sa aleg in cunostinta de cauza. |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Eu am optat de la inceput pentru nasterea prin cezariana. S-a intamplat sa ajung la spital cu mult inainte de data stabilita pentru cezariana (aveam DPN pe 25 decembrie si stabilisem cezariana in jur de 15 decembrie), deoarece nasterea s-a declansat mai repede (pe 21 noiembrie). Nu se stie exact de ce am nascut mai devreme, la inceput s-a banuit o infectie vaginala care insa nu s-a confirmat. Eu cred ca e din cauza efortului, pentru ca in cele doua zile premergatoare nasterii am tot batut supermarketurile in cautare de salteluta pentru patut. Am ajuns la spital pe la 3-4 dimineata si pana la ora 8, cand am intrat in cezariana, nu am avut decat foarte putine contractii sporadice, nesistematizate, desi membranele mi se rupsesera de la 1 noaptea. Era deci o urgenta, asa ca oricum s-ar fi recurs la cezariana. Pentru mine cosmarul l-a reprezentat operatia in sine, pentru ca mi s-a facut rahianestezi si nu a prins. Am simtit pur si simplu cum au inceput sa ma taie, eu tot credeam ca trebuie in orice clipa sa isi faca efectul complet anestezia... Abia atunci am inceput sa gem si am reusit sa ii fac sa inteleaga ce se intampla. Aveam senzatia ca nu se mai poate face nimic, ca voi fi nevoita ssa suport pe viu intreaga interventie. Asa ca ma apucase o frica de moarte... Chiar mi-a trecut prin cap ca o sa mor. In fine, am mai auzit ceva agitatie in jurul meu, dupa care mi-au pus masca pe fata si (Slava Domnului !), am adormit. Ce sa mai spun, soacra-mea (care e chiar asistenta de anestezie si a asistat la nastere) a trecut prin focurile iadului, asa de panicata a fost. M-am trezit la reanimare, unde am stat 24 ore si toata lumea se agita in jurul meu. Nu stiam de ce ma tot intreaba daca vreau calmante peste calmante. Nu ma durea nimic, capul absolut deloc. Abia ulterior am realizat de ce se minunau toti ca nu ma doare capul. Dupa doua anestezii se asteptau probabil sa urlu de durere. Bine macar ca peste partea cu recuperarea am trecut cu brio. M-am dat jos din pat a doua zi, pentru ca abia asteptam sa vad puiutul. Ea era la reanimare, asa ca nu puteau sa mi-o aduca la salon. M-am chinuit eu sa ajung pana acolo sa o vad. In spital am stat 8 zile, dar asta pentru ca bebe a fost nevoie sa primeasca oxigen vreo 4 zile, nu din cauza cezarienei. In rest, in spital acolo, persoane care au nascut luni prin cezariana miercuri au plecat acasa. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Andismom wrote: imi pare acum rau ca stiu ca nu voi mai putea trai niciodata experienta unei nasteri vaginale...
Mami, da' de ce crezi tu ca nu o sa mai poti naste nicodata vaginal? Daca astepti 2-3-4 ani sigur de tot poti naste natural.
Observ ca nu vi s-au adus copilasii la voi dupa cezariana. Eu am vazut-o pe Alex la maxim 6 ore dupa operatie chiar daca fata era la etajul unu si eu la etajul trei. Am dat 10000 lei si mi-au adus-o infasata sarmaluta, acoperita toata cu o patura. Am stat cateva minute impreuna dupa care a luat-o inapoi la incubator. |
|
| Si mie mi-au adus copilul sa il vad de cateva ori cat eram la reanimare, dar nu e totul sa il vezi, tre sa ti-l lase sau macar sa ti-l aduca de cate ori plange de foame, sa nu ii dea formula, sa il alaptezi cat mai repede dupa nastere. Aici cica asa se face, se aduce copilul in camera imediat (aici nu se sta la reanimare, ci te duce direct in camera si te monitorizeaza acolo). Dar io tot sper sa nasc normal. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Eu am nascut natural , fara anestezie si fata epiziotomie . Doar prematur , la 37 saptamani si 5 zile. A fost foarte dureroasa nasterea, contractiiile in sine , a durat 20 de ore travaluil de la ruperea membranelor, dar ... a meritat. Am tinut-o pa Mariuca in brate la catevav secunde dupa nastere, am alaptat-o acolo pe pat . M-am ridicat singura din pat dupa 20 min de la nastere si mi-am facut baie in cada singura. Nu am avut nici un fel de complicatii sau probleme dupa. Nelipsitele dureri la urinat pana s-au inchis leziunile si atat. A doua oara sper sa fie la fel. |
|
|