Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| Cu ce efecte secundare ati ramas dupa operatia de cezariana ? Pentru ca tot suntem multe care am nascut cu cezariana, sunt curioasa daca si voi aveti simptome mai nasoale,care pot fi puse pe seama operatiei. Pe mine ma deranjeaza (...si acuma incepe baba sa se planga ): - dureri de spate tot mai anchilozante - prurit in zona operatiei, mai ales cand e vreme ploioasa afara. Sa fie de la operatie sau de la piticii mei de pe creier? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Daca e de la piticii de pe creier,inseamna ca si la mine locuiesc aceeasi
Spatele ma deranjeaza foarte tare in zona in care a patruns acul pentru rahianestezie,iar daca o mai duc si pe Sara in portbebe(si nu are 8 kg. )atunci e jale.Sant toata intepenita seara cand ma pun in pat.
Iar cicatricea o sa o mai simti mult si bine de acum incolo,cand se schimba vremea!Stiu ce spun pentru ca eu mai am doua cicatrici ce au 15 ani vechime si tot ma mai deranjeaza citeodata,e drept ca nu la fel de intens cum ma deranjeaza asta noua! |
|
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| eu simt mici intepaturi cateodata,dar nu ma doare....sunt cocosata si ma doare spatele cand dorm,pt ca in prima saptamana dupa operatie,abia puteam sa-mi indrept spatele..dar am impresia ca e si de la caratul lui milan in brate.....ma simt bine cand il tin in port-bb,dar in casa nu sta |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cand va aud pe voi, ii multumesc lui Dumnezeu ca io nu am nimic. Dupa prima cezariana, m-a durut operatia destul de mult timp, nu ma puteam misca brusc, iar cand am inceput sa fac aerobic, la abdomene ma intepa (si trecuse mai mult de o luna), iar zona taieturii era amortita, vreo 10-15 cm deasupra si dedesubtul taieturii, si era o senzatie asa nasoala, sa nu simti nimic, parca nu era corpul meu. Dar atat, dureri de spate nu am avut, nici taietura nu ma mai durea dupa vreo 2 luni, nici la schimbarile de vreme, nici la efort, nici la oboseala. NUmai ca era urata rau operatia, era mica in lungime, dar era cam groasa si foarte rosie.
Acum, la vreo saptamana-10 zile de la operatie, nu mai durea nimic, ma ridic din pat direct e e spate, fara sprijin, alerg, car copilul si in brate si in port-bebe. Am avut niste dureri cumplite de spate intr-o noapte, dar de atunci nu ma mai doare, decat asa, cum cred c doare pe toata lumea cand sta mult timp intr-o pozitie incomoda. Aceste dureri le aveam si cand eram studenta si invatam in pozitii incomode. In rest, nimic. Iar operatia arata ca un fir de ata, ca o cuta in piele, abia daca se vede. Sunt maestri la cezariene chinezii, ca doar 50% din nasteri sunt cezariene.
Cred ca sunt o norocoasa. |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| mai las sa treaca o saptamana si trag si eu linie sa vad ce mai doare si ce nu.Acuma am dureri de nastere cand urinez,si picioarele sunt butoaie,taietura nu mai zic ,urlu cand schimb pozitia,iau ibuprofen 3 pastile la 3 ore.Sunt la paman.Am auzit de cezariana la cerere,pai cum sa ceri sa suferi atata? |
|
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| mihaela75 wrote:mai las sa treaca o saptamana si fac si trag si eu linie sa vad ce mai doare si ce nu.Acuma am dureri de nastere cand urinez,si picioarele sunt butoaie,taietura nu mai zic ,urlu cand schimb pozitia,iau ibuprofen 3 pastile la 3 ore.Sunt la paman.Am auzit de cezariana la nastere,pai cum sa ceri sa suferi atata? Acuma ca e recenta o sa te doara un timp...mai ales acuma ca inca nu ti-ao scos firele ( sau capsele) dar ai sa vezi ca dupa ce ti le scoate nu o sa te mai deranjeze...ca eu pana nu mi-au scos capsele ma tragea simteam ca ma taie... la un moment dat ai sa vezi ca o sa iti iasa un siroi de lichid(in multa cantitate..e lichidul care e sub piele) de la operatie sa nu te sperii e normal ... cat despre suferit..gandeste-te ca asa nu a suferit fetita ta pt a iesi... |
|
| Laura&Alfonso wrote: cat despre suferit..gandeste-te ca asa nu a suferit fetita ta pt a iesi...
Uite ca la asta nu mam gandit, asta e chiar un motiv bun sa suport voiniceste si sa nu ma amai vait ca o baba |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mihaela, ma mir ca te doare asa rau, asa m-a durut pe mine la cezariana facuta in Romania, cand nu mi-au dat nici un fel de medicamente pt durere si cand m-am dat jos din pat prima data am crezut ca lesin, ca nu mai pot sa respir. Dar de data asta mi-au dat calmante si am avut caeva dureri, dar suportabile, a doua zi cand m-am dat jos din pat primele cateva dati. Apoi nimic, cand am iesit din spital dupa 4 zile mergeam normal, fara nici o problema. Citisem ca in America se dau calmante puternice si speram sa imi dea si mie la fel, ca spuneu fetele de pe forumul ala american ca nu au simtit mai nimic dupa ceza, iar eu prin ce trecusem, ma lua groaza. Credeam ca si in Canada au acelasi sistem, imi pare rau ca te doare asa tare, mai ales ca stiu cum e, dar o sa treaca si asta, in cateva zile va deveni suportabila durerea cand te intorci de pe o parte pe alta, iar spre 2 saptamani deja o sa poti sa mergi normal. Curaj, nici n-o sa-ti dai seama cand o sa treaca.
Pupici pt tine si bebelina. |
|
| Nu mi-au dat decat ibuprofen si ala doar daca ceream eu.N-am stiut ca tre sa ceri si prima zi am zgariat peretii de durere.Acuma taietura o mai suport dar un picior deja e dus, nu mai pot calca in el de umflat ce e.Ma mir cum de nu plesneste. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Mihaela, eu zic sa intrebi totusi un medic cu picioarele tale pentru ca nu stiu daca e chiar OK. Din ce spui tu par a fi f.f.f umflate !
In ceea ce priveste cezariana, la prima cezariana am fost dusa rau de tot, mi-am revenit f.f. greu (am avut anestezie generala), m-a durut mult timp operatia si vreo luna nici nu mi se inchidea pe vreo 3 cm, tot colecta ceva acolo. La un consult s-a constatat ca organismul meu rejecta firele ce se doreau a fi resorbabile, asa ca a trebuit sa ma curete. Dureri de spate nu am avut si dupa cca 2 luni nu ma mai durea nici operatia.
La Andrei insa, am facut rahianestezie si am observat ca am ramas cu o oarecare durere de spate, exact in zona in care a fost introdus acul pentru anestezie. Acum la aproape 5 luni de la operatie durerea incepe sa se mai estompeze, dar oricum. Refacerea a fost mult mai rapida, in cca 1 luna eram ca noua. In primele 10 zile luam cca 1 algocalmin fiola / zi, inainte de culcare, ca sa pot sa ma misc noaptea sa ii dau sa suga, altfel nici nu puteam sa ma misc de durere. Algocalminul fiola chiar isi facea efectul. Operatia asta s-a inchis mult mai bine si mai repede, dar din cand in cand ma mai doare putin in partea stanga.
Dureri de cap nu am avut nici dupa prima, nici dupa a 2-a cezariana.
|
|
| Asistenta care-mi vine acasa mi-a zis ca nu beau destula apa ca sa se elimine sarea.Perfuziile alea erau de fapt o sare.Intr-adevar nu prea beau da' de azi m-am apucat de drinkuit Cica daca beau regulamentar o sa scap in doua zile |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| AdrianaC wrote:Mihaela, eu zic sa intrebi totusi un medic cu picioarele tale pentru ca nu stiu daca e chiar OK. Din ce spui tu par a fi f.f.f umflate !
In ceea ce priveste cezariana, la prima cezariana am fost dusa rau de tot, mi-am revenit f.f. greu (am avut anestezie generala)
Care este diferenta intra anestezia generala si peridurala sau rahianestezie, ca si efecte dupa nastere (nu ca si modalitate de efectuare a tipului de anestezie)?Te refaci mai grreu dupa anetezia generala?Vine laptele mai greu? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| De obicei,efectul anesteziei generale dureaza mult mai mult si,asa cum spune si Adriana"esti dusa rau" chiar pina a doua zi. In cazul rahianesteziei sau epiduralei,esti constienta tot timpul operatiei,il auzi pe bebe cind tipa,poti sa-l vezi imediat ce termina asistentele de curatat la el,poti sa-i dai chiar un pupic ... Dupa anestezie generala,am stat la terapie intensiva inca 24 de ore,dupa rahianestezie am fost dusa in salon imediat dupa operatie si sotul meu a avut voie sa stea cu mine Se pare ca,in cazul anesteziei generale,bebe poate fi mai somnolent in primele ore din viata,deoarece o mica parte din anestezic ajunge si la el(nu stiu sigur,pentru ca eu am nascut cu rahianestezie) Iar lactatia intirzie pentru ca,in ambele cazuri,e vorba de cezariana,nu cred ca depinde de tipul de anestezie folosit pentru operatie. AAA!Era sa uit! Eu personal,dupa anestezie generala am avut dureri de cap mult mai mari ca dupa rahianestezie. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Multumesc, Miri..inca o data sper din tot sufletul sa nu nasc decat natural, oricum ar fi!Nu stiu de ce, dar parca dintr-o data cezariana mi se pare asa o grozavie si asa.....parca impotriva naturii, desi stiu foarte bine ca sunt cazuri in care pur si simplu este o urgenta medicala si se recurge la cezariana, sau simpla frica a mamei o poate determina sa aleaga acest tip de nastere...
Mi-e teama pur si simplu de cezariana si de urmarile ei...dar e bine sa stiu cat mai multe lucruri ... |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Mai fetelor, cand citesc prin cate ati trecut cu cezariana nu-mi vine sa cred. La mine a fost cumplit de usor, cred totusi ca medicul chirurg si anestezistul sunt cheia si lacata cezarienei. Eu am optat pentru cezariana, medicul mi-a incurajat alegerea si atunci cand nasterea s-a declansat in mod natural i-am telefonat si a venit sa-mi aduca pe lume fetita. Nu stiu nici in ziua de azi ce anestezie am avut dar mi-a fost facuta in vena manei drepte si am adormit in 3 secunde un somn deosebit de usor , placut si odihnitor. Mi-au fost administrate calmante intravenos de fiecare data cand ceream, am avut lapte in 24 de ore si sincer nu am avut nici un efect secundar neplacut. Operatia mea arata impecabil, este ascunsa partial de parul pubian si nu are mai mult de 10 cm. Nu m-a durut spatele, capul sau altele, nici in ziua de azi nu ma doare operatia nici cand se schimba vremea. |
|
|