Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| era doar o curiozitate |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17939
| Am avut ceva de sters .
Pe viitor sfatul meu este sa ignorati astfel de persoane, pentru ca oricum nu veti rezolva nimic incercand sa le explicati ceva.
Eu de exemplu am ramas masca atunci cand m-am internat ultima data cu Andrei in spital, era o mamica tanara, cu un bebe de 3 luni. Am intrebat-o ce are micutul si cica s-a umflat deodata si s-a inrosit si a fugit repede la spital. Au intrebat-o ce a mancat si ea le-a spus ca a mancat portocala.
Saracutul a facut o alergie oribila, exista riscul si sa se sufoce, pentru ca acele umflaturi puteau sa apara si pe interior.
Mamica respectiva, foarte senina, imi spune apoi ca nu intelege de ce a facut alergie, ca doar el mananca de toate, si mar cu biscuiti, si iaurt, si portocala (pulpa plus suc - cca 20-30ml, suc de mere, de morcovi..., ba chiar i-a dat si o capsuna si nu a avut nimic, painica inmuiata in supa, etc, etc.
Eu m-am crucit cand am auzit, dar am ignorat-o, nu am comentat si nu m-am apucat sa ii dau sfaturi, pentru ca nu parea genul dornic sa le afle.
A stat 5 zile cu copilul in spital, cu branula in mana, cu tratament cu cortizon, etc, etc.
E drept, copilul arata ca de 7-8 luni, ca deh, era umflat cu pompa, dar unii dintre ei au si un ingeras acolo sus care e mai atent ca al altora. Pentru altii insa, ingerasul nu e intotdeauna pe faza si lucrurile pot degenera in ceva urat daca mama nu este informata si ia de bun orice sfat primit de la cunostinte, rude, poate chiar si unii medici mai putin informati.
Asa ca mamici, atentie cum va hraniti copiii, ei sunt prea mici sa protesteze sau sa stie ce e bine pentru ei !
Cat despre genul de membri inregistrati anterior (Laura-Stefanut si Mistocara2008), cel mai bine este sa ii ignorati si sa trimiteti PM catre unul dintre moderatori, sau chiar catre mine, care vor actiona imediat conform regulamentului in vigoare, evitand astfel multi nervi si multe postari de sters 
O zi buna si puiuti sanatosi si frumosi !!! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| georgy_adinutza wrote:nu mi-a explicat de ce , ptr ca nici eu nu am intrebat-o , mi-a zis ca este bine pentru ea (ptr organismul ei )sa ii dau cereale de la firma care ii dau si laptik ....
Poate ca de aia a zis sa ii dai tot de la Nestle,ca daca cumperi cereale cu lapte,care se fac cu apa,atunci e normal sa fie lapte tot de Nestle. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Eu lui Matei i-am dat pana la varsta de 8 luni numai o singura gama de produse lactate.De la 8 luni i-am dat de toate.SI uite-asa, am agravat o alergie deja existenta: alergia la toata gama Bebelac si la cate 1-2 produse de la alte firme.In mod normal asta nu ar trebui sa se intample, dar Matei avand oricum teren alergic, am dat-o si mai rau in bara.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| stele_pe_cer wrote:Eu lui Matei i-am dat pana la varsta de 8 luni numai o singura gama de produse lactate.De la 8 luni i-am dat de toate.SI uite-asa, am agravat o alergie deja existenta: alergia la toata gama Bebelac si la cate 1-2 produse de la alte firme.In mod normal asta nu ar trebui sa se intample, dar Matei avand oricum teren alergic, am dat-o si mai rau in bara.
la Adina si eu am folosit tot Bebelac si am avut pb cu ea cu alergiile .....dar ea a facut si anul trecut alergie , fara sa ii dau Bebelac , anul acesta vad ca nu a mai facut ... |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| georgy_adinutza wrote:
la Adina si eu am folosit tot Bebelac si am avut pb cu ea cu alergiile .....dar ea a facut si anul trecut alergie , fara sa ii dau Bebelac , anul acesta vad ca nu a mai facut ...
EU la Matei am folosit si bebelac, pt a diversifica putin cerealele cu lapte.Apoi i-am dat si lapte bebelac...In perioada respectiva i s-a declansat lui Matei alergia, dar acum nu pot da vina pe Bebelac sau pe faptul ca nu am mers pe aceeasi gama de produse.Cred ca pur si simplu asa a reactionat organismul lui. |
|

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Edy e pe Bebelac de la o luan ac nu am mai avut eu lapte si a luat foarte bine in greutate si nu a fcaut nici un fel de alergie cred ca atunci cind voi trece pe cereale tot de la Bebelac sa iau nu? Voi ce ziceti. Ca daca a mers asa bine cu laptele..... |
|

| Ce ziceti sa ii bag si lui edy cereale? El a luat foarte bine in greutate. S-a nascut la 36 sapt cu 2.250 si acum la 4 luni are 6.600. Dar ma gindeam sa ii dau in lapticul de seara ca poate nu se mai trezeste asa des sa pape. Sau e bine sa ii dau si ziua cereale. Voi ce ziceti? |
|
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Eu ii puneam lui Darius cereale in lapte doar in biberonul de seara, inainte de culcare. Si acum ii mai introduc uneori, in zilele cand mananca foarte putin spre deloc. Nu stiu daca e bine sa-i dai si pe timpul zilei. S-ar putea sa-i reduci din cantitatea de lapte care o consuma, sau risti sa-l ingrasi prea tare. Poate te vor lamuri si alte mamici. |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Pune un program aproximativ al meselor lui , ca sa vedem cam cum papa ...si cantitatea de papa de la fiecare masa. |
|

| dya wrote:Pune un program aproximativ al meselor lui , ca sa vedem cam cum papa ...si cantitatea de papa de la fiecare masa.
ok ora 7 140 ml lapte ora 10 mar ras si suc de mar si morcov ora 13 13:30 supa de zarzavat+100 ml lapte si in rest pina seara numai lapte cite 120, 140ia nopatea papa cam 2 mese de cite 160ml. Si cie cereale sa pun in lapte. la 150 ml. Ma refer in biberon. |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Mai mami in primul rind mie mi se pare ca defapt Edy nu se satura de laptic avind in vedere ca schema ta da mincarica eu i-am dat-o Cezarei doar de pe la 7 luni. Parerea mea este ca te-ai cam grabit cu supica si chiar cu fructele si este normal ca el sa pofteasca la o cantitate mai mare de lapte seara sau mai bine zis noaptea. Cerealele poti sa-i bagi in bibele de seara cit despre cantitatea de cereale puse in bibe sa sti ca pe toate cutiile de cereale apare modul lor de preparare. Aaa era sa uit mesele din timpul noptii se scot prin inlocuirea laptelui cu ceai. Dar si aici parerea mea este ca deocamdata este destul de micut pentru a i le scoate. |
|

| dya wrote:Mai mami in primul rind mie mi se pare ca defapt Edy nu se satura de laptic avind in vedere ca schema ta da mincarica eu i-am dat-o Cezarei doar de pe la 7 luni. Parerea mea este ca te-ai cam grabit cu supica si chiar cu fructele si este normal ca el sa pofteasca la o cantitate mai mare de lapte seara sau mai bine zis noaptea. Cerealele poti sa-i bagi in bibele de seara cit despre cantitatea de cereale puse in bibe sa sti ca pe toate cutiile de cereale apare modul lor de preparare. Aaa era sa uit mesele din timpul noptii se scot prin inlocuirea laptelui cu ceai. Dar si aici parerea mea este ca deocamdata este destul de micut pentru a i le scoate.
Diversificarea am inceput-o la indicatia pediatrei datorita faptului ca nu iesea afara.Si acum citeodata mai avem probl cu iesitul afara adica trebuie ajutat.. Am luat cereale tot din gama Bebelac din care papam si lapticul. Am luat cu orez si piersici.. Da pe cutie scrie la 150 ml lapte sa pun 3 linguri(adica lingura mare de-a noastra?) de cereale, darasta presupun ca sa iasa piureul acela nu pun 3 linguri ca sa ii dau cu lingurita. Dar in bibe de seara nu cred ca pun 3 linguri. Cit sa pun la 150 ml ca presupun ca tre si curga prin tetita nu se ingroasa daca pun prea mult? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Daca e constipat nu-i da orez... eu nu i-as da deloc cereale tinand cont ca e grasun, chiar daca se trezeste de mai multe ori/ noapte. E specific varstei, o sa-si regleze mesele cu timpul astfel incat vei putea dormi si tu ca lumea. Nici inlocuirea meselor de lapte cu ceai nu o aprob, chiar si dupa ce mai creste. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| AdrianaC wrote:Am avut ceva de sters  . Pe viitor sfatul meu este sa ignorati astfel de persoane, pentru ca oricum nu veti rezolva nimic incercand sa le explicati ceva. Eu de exemplu am ramas masca atunci cand m-am internat ultima data cu Andrei in spital, era o mamica tanara, cu un bebe de 3 luni. Am intrebat-o ce are micutul si cica s-a umflat deodata si s-a inrosit si a fugit repede la spital. Au intrebat-o ce a mancat si ea le-a spus ca a mancat portocala. Saracutul a facut o alergie oribila, exista riscul si sa se sufoce, pentru ca acele umflaturi puteau sa apara si pe interior. Mamica respectiva, foarte senina, imi spune apoi ca nu intelege de ce a facut alergie, ca doar el mananca de toate, si mar cu biscuiti, si iaurt, si portocala (pulpa plus suc - cca 20-30ml, suc de mere, de morcovi..., ba chiar i-a dat si o capsuna si nu a avut nimic, painica inmuiata in supa, etc, etc. Eu m-am crucit cand am auzit, dar am ignorat-o, nu am comentat si nu m-am apucat sa ii dau sfaturi, pentru ca nu parea genul dornic sa le afle. A stat 5 zile cu copilul in spital, cu branula in mana, cu tratament cu cortizon, etc, etc. E drept, copilul arata ca de 7-8 luni, ca deh, era umflat cu pompa, dar unii dintre ei au si un ingeras acolo sus care e mai atent ca al altora. Pentru altii insa, ingerasul nu e intotdeauna pe faza si lucrurile pot degenera in ceva urat daca mama nu este informata si ia de bun orice sfat primit de la cunostinte, rude, poate chiar si unii medici mai putin informati. Asa ca mamici, atentie cum va hraniti copiii, ei sunt prea mici sa protesteze sau sa stie ce e bine pentru ei ! Cat despre genul de membri inregistrati anterior (Laura-Stefanut si Mistocara2008), cel mai bine este sa ii ignorati si sa trimiteti PM catre unul dintre moderatori, sau chiar catre mine, care vor actiona imediat conform regulamentului in vigoare, evitand astfel multi nervi si multe postari de sters  O zi buna si puiuti sanatosi si frumosi !!!
cred ca mai bine ii spuneai ceva (chiar asa, mai pe departe, sa nu se simta atacata/contrazisa... e foarte dificil, intr-adevar, sa discuti cu astfel de persoane...)... dar stii cum e vorba aia: "daca iti zice unul ca esti beat nu-l crezi, daca iti zic doi, trei te duci si te culci" - poate daca i se tot repeta retine ceva, si e spre binele copilului.. |
|
|
|