Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| georgy_adinutza wrote:Pai eu pe Adina am nascut-o la 39 sapt si 3 zile , cu 46 cm si 2.470 g , a luat nota 9 si nu a fost considerata prematur ...
Depinde cum catalogheaza medicii.Eu spuneam cum descrie in carti notiunea de "prematur" sau cand se considera copilul "nascut prematur" ! |
|

Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| stele_pe_cer wrote:Depinde cum catalogheaza medicii.Eu spuneam cum descrie in carti notiunea de "prematur" sau cand se considera copilul "nascut prematur"  ! Pai atunci Slonen in ce categorie se incadreza ca am nascut-o sub 37 de saptamani numai ca greutatea ,3 kg si 50 cm.Totusi medici au considerat-o prematura si 2 zile nu au lasat-o in camera cui mine au lut-o sub observatie.Deci...... |
|

| Rody, draga mea, ce mai conteaza in ce categorie se incadreaza micutza Solene, atata timp cat acum e cu tine si e ok?Prematura sau nu, tot copilul tau este ! |
|

| La varsta de 3 luni, copiii alaptati la san pot manca si la ora jumate cel mai devreme.Al meu dupa o ora jumate plangea de foame (alaptat la san).
Copilul trecut pe lapte parf se satura mult mai repede, indif.de tipul laptelui, indif.de marca.
Laptele NAN este un lapte ca oricare altul.Satura, ingrasa (noi am avut probleme mari cu greutatea inca de la nastere si dupa 3 luni de san l-am dat pe mixt - deci si san si nan praf si la 5 luni i-am scos o masa de a ramas cu 4 mese pt a nu cadea in extrema cealalta).
Laptele NAN este un lapte foarte asemenator ca si gust cu laptele matern (atentie ca multi medici recomanda si milupa ca fiind asemanator- milupa este mult mai dulce decat laptele matern) |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| sunt unii medici care recomanda diversificarea precoce din diverse considerente. ba mai mult chiar mar cu biscuite. si aia tot diploma de medic au, asa ca grija mare cum primim recomandarile. daca cerealele ar fi potrivite pt. o varsta mai mica atunci producatorul cu siguranta le va recomanda ca doar are de castigat. cum cerealele nu se recomanda sub 4 luni, nu vad de ce noi ar trebui sa le introducem ca doar "noi stim ce e mai bine pt. puiul nostru". nu e chiar asa. instinctul matern nu are nimic in comun cu stiinta. |
|
Inregistrat: 1/10/2007 Mesaje: 5597
| mariuta wrote:sunt unii medici care recomanda diversificarea precoce din diverse considerente. ba mai mult chiar mar cu biscuite. si aia tot diploma de medic au, asa ca grija mare cum primim recomandarile. daca cerealele ar fi potrivite pt. o varsta mai mica atunci producatorul cu siguranta le va recomanda ca doar are de castigat. cum cerealele nu se recomanda sub 4 luni, nu vad de ce noi ar trebui sa le introducem ca doar "noi stim ce e mai bine pt. puiul nostru". nu e chiar asa. instinctul matern nu are nimic in comun cu stiinta.
|
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Cezara mea a fost sub greutate o buna perioada de timp , pina la 2 luni jumate am insistat ca o bezmentica sa o alaptez desi saracutza papa la interval de 3 ore nu lua in greutate , cauza....laptele meu era ca apa ii umplea stomacelul dar nu era consistent asa ca am trecut pe formula - Lactogen tot Nestle...la 3 luni inca mai trebuia sa recuperam....medicul de familie si medicul pediatru mi-au recomandat sa incep cu formula iar de pe la 3 luni jumate sa incep difersificarea dar cu suc de morcov , suc de mere ca apoi sa trec la pireutz de morcov si de mere. Pireut de morcov i-am dat dar de mere nu. La 4 luni au zis ca pot sa incep cu cerealele dar sa am grija ce cantitate ii dau. Am inceput cu cite o singura masa de cereale pe zi dar totusi nu in fiecare zi. Alternam intre cereale si pireu de morcov ca de la 5 luni sa avem meniu diferit pentru fiecare zi....intr-o zi cereale in alta supica , in alta pireut de legume si tot asa..... Cind am vazut ca a recuperat in greutate am sistat cerealele si acum papam doar leguminoase , fructe (pireuri sau sucuri (astea mai putine), carnitza de pui si in loc de cereale papam iaurt ori simplu ori de fructe. Cereale nu mai vede decit cind imi este lene sa-i pregatesc altceva la masa de dimineatza sau am uitat sa fac aprovizionarea cu iaurturi. |
|
|
Nu se constipa ? |
|
|
Adriana,iti multumim ca ai facut curat aici! Si ca ne-ai scapat de belea! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| oanalaurisa wrote:
Nu se constipa ?
nu , imi face kk in fiecare zi si legat ......mananca 2 bibe de cereale pe zi , unul dimineata si unul seara ....si un bibe are la fata mea 220 ml |
|

Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Georgy si Cezara tot din alea a papat in prima faza si i-au placut tare mult. Apropo de intrebarea ta Oana , Cezara nu sa constipat de la ele....adica na Cezara mea nu sa constipat de la nimik decit o data pe vremea cind o alaptam , mama nebuna ce eram am baut ceai de menta....restul vi-l imaginati voi. |
|

| dya wrote:Georgy si Cezara tot din alea a papat in prima faza si i-au placut tare mult.
pai papam laptik Nan de la Nestle si dr a zis sa luam cereale tot de la Nestle , ca cica e mai bine ptr organismul ei sa nu fie firme diferite .... |
|

| oanalaurisa wrote: Adriana,iti multumim ca ai facut curat aici! Si ca ne-ai scapat de belea!
pt.Adriana si pt.noi! |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| georgy_adinutza wrote:
pai papam laptik Nan de la Nestle si dr a zis sa luam cereale tot de la Nestle , ca cica e mai bine ptr organismul ei sa nu fie firme diferite ....
de ce? ti-a explicat? eu i-am dat Leei lapte Humana si fiindca era elefanta, cereale a primit mult mai tarziu, Milupa (cereale care se prepara cu lapte). Le faceam cu Humana 3, apoi cu humana junior. cam pe la 2 ani si a primit nestle junior tot cu milupa. Mai scapam si cate ceva de la humana sau nestle, dar a predominat milupa. |
|

| mariuta wrote:
de ce? ti-a explicat? eu i-am dat Leei lapte Humana si fiindca era elefanta cereale a primit mult mai tarziu, Milupa (cereale care se prepara cu lapte). Le faceam cu Humana 3, apoi cu humana junior. cam pe la 2 ani si a primit nestle junior tot cu milupa. Mai scapam si cate ceva de la humana sau nestle, dar a predominat milupa.
nu mi-a explicat de ce , ptr ca nici eu nu am intrebat-o , mi-a zis ca este bine pentru ea (ptr organismul ei )sa ii dau cereale de la firma care ii dau si laptik .... |
|
|
|